Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

difuri ovale
Du-te la pagina 1, 2  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
AnDrU
Priceput

Data înscrierii: 31/Aug/2006
Locație: Cluj-Napoca

MesajTrimis: Vin Ian 05, 2007 2:00 am    Titlul subiectului: difuri ovale Răspunde cu citat (quote)

imi recomandati si mie niste difuzoare ovale?
initial ma gandeam la dls 1269 sau 269
mi-am luat un sistem b5 pt usile din fata si vad ca cei de la dls nu prea mint cu raspunsul in frecventa (de la 60 Hz), sistemul nu prea are un bass prea puternic
pana aici e ok, pentru ca fiind puse in usi in fata nu am nevoie de bass
dar la ovale e alta treaba pentru ca nu voi pune sub in viitorul apropiat si mi-ar trebui ceva bas, iar daca ele nu coboara sub 50 Hz nu prea am facut nimic
daca tot sunt bune dls sa fie 1269 sau 269 (50 sau 80 W) ?
btw, vor fi puse pe pioneer 4800
help ..
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
ovidiu_d

Data înscrierii: 04/Ian/2007

MesajTrimis: Vin Ian 05, 2007 2:08 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

nu iti lua dls, ia-ti infinity REF 6812CF. le-am auzit la un amic in masina in spate(pe o dacie) am crezut ca are subwoofer in porbagaj cand a dat drumul la muzica.se aud foarte clar si tare Very Happy( si el tot player pioneer avea)
Sus
Audi_A6
Audiofil

Data înscrierii: 15/Aug/2006
Locație: bucuresti

MesajTrimis: Vin Ian 05, 2007 2:35 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

eu zic sa te uiti la mtx si pioneer.

iar pe viitor un amplificator de 2x75w in 4 ohm
Sus
AnDrU
Priceput

MesajTrimis: Vin Ian 05, 2007 3:14 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/MTX_Audio/THX693/
astea par interesante .. 38 hz+ .. 93 db .. pret acceptabil .. le-a auzit cineva?
infinity REF 6812CF nu prea ma atrag .. raspuns in frecventa 49 hz fata de 50 dls 1269
mai recomanda cineva ceva? Very Happy
Sus
Silviu
Priceput

Data înscrierii: 17/Iul/2006

MesajTrimis: Vin Ian 05, 2007 11:40 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Un sfat: acele frecvente si sensibilitati date de producator sunt pure fabulatii. Dintr-o bobina de diametrul 3,5 - 4 cm (max) fizic nu ai cum sa scoti frecvente mai joase de 45-50 Hz. Asa ca ghici.... DLS ofera cat de cat corect informatiile. A nu se confunda raspunsul in frecventa (adica un dif se misca inainte-inapoi si la 20Hz dar nu se aude nimic) cu frecvente redate (limitele fiind la punctul de -3 db de unde nu mai este liniara redarea)

In cazul asta stiu ca acele DLS sunt nesatisfacatoare. Nu le-am auzit exact pe acele MTX, dar restul seriei este f buna pentru banii lor. Acele Infinity sunt mai apropiate de 5 x 7 decat de 6 x 9, sunt mai mici deci mai putin performante la redat frecvente.
Sus
neuron
Priceput

Data înscrierii: 27/Dec/2006
Locație: bucuresti pe stanga

MesajTrimis: Vin Ian 05, 2007 12:26 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

dupa cum stie tot forumul...eu am luat infinity ref 9613i si sunt tare multumit de ele...nu numai eu dar si cei care le-au auzit!!! bass-u e bass...acum nu te astepta sa ti se deschida portbagajul de la bass....dar sunt multumit de ele!!!
dgdgaby
Audiofil

Data înscrierii: 06/Dec/2006
Locație: BUCURESTI

MesajTrimis: Vin Ian 05, 2007 12:31 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

eu am pus 269 dls si vroiam sa pun pe viitor un sub de 8 langa boxele spate dar nu mai trebuie
hu pioneer 2800mp
Sus
iceteam
Priceput

Data înscrierii: 20/Iul/2006
Locație: Constanta

MesajTrimis: Vin Ian 05, 2007 1:18 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

nici in veci vecilor niste 6 x 9 nu vor egala un subwofer, acum depinde si ce intelegeti prin bass..
dgdgaby
Audiofil

Data înscrierii: 06/Dec/2006
Locație: BUCURESTI

MesajTrimis: Vin Ian 05, 2007 1:42 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

pot inlocui subul daca nu il vrei dar subul reda mai bn sub 50 hz
Sus
Silviu
Priceput

MesajTrimis: Vin Ian 05, 2007 3:18 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Subwooferul este de obicei destinat redarii frecventelor intre 20 hz (asa ar fi ideal pentru a acoperi tot spectrul auditiv) pana la 250 Hz.
Asa ca dif ovale de 6 x 9 (care au suprafata in miscare a unui dif de 8") nu pot inlocui un sub de 12" sau chiar unul de 10". Poate un sub de 8", dar unu' mai slabutz. Nu sunt concepute pentru bas sub 50 hz pentru ca au magnetii, bobina si excursia conului prea mici.
Sus
o&g
Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006
Locație: alba-iulia

MesajTrimis: Vin Ian 05, 2007 4:47 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Silviu a scris:
Subwooferul este de obicei destinat redarii frecventelor intre 20 hz (asa ar fi ideal pentru a acoperi tot spectrul auditiv) pana la 250 Hz.

e teorie ce spui aici...daca lasi subu pana la 250hz nu va suna prea bine...

un highpass la 25-30hz (putin sunt liniare sub 25-30hz) si un lowpass la 60hz max80hz va suna perfect si in siguranta la puterea RMS.
Sus
Silviu
Priceput

MesajTrimis: Vin Ian 05, 2007 9:01 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Aia e teoria .... Practica ne omoara. Ideea mea e ca nici un difuzor de 13, 16.5 nu va reda eficient mai jos de 80 hz (sau e un dif f scump). De asta zic, subwoofer-ul sa se intercaleze peste acea zona (zona care o poate reda fara nici o problema).
Sus
AnDrU
Priceput

MesajTrimis: Vin Ian 05, 2007 9:09 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

e clar ca niste difuzoare 6x9 nu pot inlocui sun subwoofer, nici nu ma astept la asa ceva
dar pe cand un sub reda frecvente de 30 hz la o putere mare, eu vreau niste difuzoare ovale cara sa poata reda pe la 45 hz la un nivel sonor mult sub un subwoofer, deci nu cred ca nu exista difuzoare pentru cerintele mele Smile
oricum prefer sa stea volumul incet si sa sune bine decat sa fie la maxim si sa bubuie si sa bĂąrĂąie
acasa am un sistem logitech x530 cu dif in sub de 13 cm care in specificatii zice ca reda de la 40 hz. lasand la o parte incinta, daca luam in considerare marimea difului care e mult mai mic decat unul 6x9 nu vad de ce ar fi greu de crezut sa redea si cel din urma 40hz
revenind la dilema mea ... ce difuzoare sa`mi iau...? Rolling Eyes
Sus
Exist

Data înscrierii: 27/Dec/2006

MesajTrimis: Vin Ian 05, 2007 9:25 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Silviu a scris:
In cazul asta stiu ca acele DLS sunt nesatisfacatoare.

De 1269 zici?
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006
Locație: sibiu

MesajTrimis: Vin Ian 05, 2007 9:37 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

AnDrU a scris:

dar pe cand un sub reda frecvente de 30 hz la o putere mare, eu vreau niste difuzoare ovale cara sa poata reda pe la 45 hz la un nivel sonor mult sub un subwoofer, deci nu cred ca nu exista difuzoare pentru cerintele mele Smile

aici m-ai pierdut...deci tu vrei niste ovale capabile sa scoata de la 45Hz in sus la o putere mica? asta e posibil, dar ce vei face cu restul frecventelor? vor suna mult mai tare decat cele joase. deci iara nu rezolvi nimica. in plus, daca ai de gand sa le folosesti free-air, renunta la gandul ca vei avea ceva sub 80-90hz...o mica cutie sealed sub fiecare dif mai pot schimba lucrurile. daca din diferite motive nu vrei un sub in portbagaj, ce zici de unul free air? tot vei obtine mult mai mult decat de la niste ovale.

PS: La Multi Ani tuturor forumistilor, e primul meu mesaj de anul asta, dupa o pauza cam maricica Very Happy
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum