|
|
| |
| Autor |
Mesaj |
alecspc Audiofil

Data înscrierii: 14/Noi/2013 Mesaje: 921
|
Trimis: Mie Iul 30, 2014 4:31 pm Titlul subiectului: |
|
|
Mdf e sfant..nu plastic..inelele au o dimensiune standard..14.4 cm diametru interior..iar cel exterior e 19 dar sepot face la orice dimensiune. Incerca totusi sa dai fata jos sa vezi ce si cum..daca nu ia 2 inele standard..elese mai pot pili dupa denivelarile tablei..se pot ajusta fara probleme daca nu ai 2 maini stangi. De ex la mine..si tot masina noua e,pe spate am pus ovale pe inele mdf iar inele le-am pilit dupa forma si denivelarile tablei . Dar pe fata ..in cazu tau nu cred ca o sa fie cazul..cel mai bn dai fata jos si te uiti sa vezi.
Sau daca nu te pricepi ia de plastic si da-le cu antifon cat de mult apoi poti sa lipesti si insonorizant. Ar fi ok si asa. _________________ ////ALPINE CDE-W233R, Â Focal Auditor R165S2, Jbl GTO938
inele mdf 0744902538 adrian |
|
| Sus |
|
 |
SwiftNZ
Data înscrierii: 28/Iul/2014 Mesaje: 13 Locație: Targu Mures
|
Trimis: Vin Aug 01, 2014 12:06 pm Titlul subiectului: |
|
|
Revenind la subiect, am mai citit printre postari, si am ajuns la concluzia ca, daca vreau ceva mai de calitate, varianta cea mai buna ar fii seturi pe fata amplificate si nu pe HU.
Ma gandesc ca sunt pe forum utilizatori care au experienta cu marcile Helix, Eton, o parere?
ar mai fii pe langa DLS B6A si C6A cateva variante.
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/HELIX/Blue/B-62C/ , ca o varianta lowcost.
sau http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/HELIX/Esprit/E-62c/
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/Eton/PRO-170/
testele sunt convingatoare, de auzit rar cred ca as avea ocazia.
600-650 ar fii maxim unde m-as intinde pe seturi fata, amplificate poate vor scoata un bass bun si suficient. Nu sunt amator de bass mare, asta fiind motivul insistarii pe sub activ, ar fii doar o completare de 100-150 wati. daca sunt multumit de bassul unui sistem stoc, atunci o completare ar fii ok.
ce amplificator ati recomanda la ele, ceva in 2 canale, DLS C22A,
http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare-auto/Alpine/PMX-Series/PMX-T320/ ?
Mai mult de 300-350 nu as da . Pe langa asta ce alte accesorii imi recomandati? La mediagalaxy am vazut cablu pentru boxe, hama cupru si silver, care ar fii mai bun? si ce diametru? ce kit de amplificator etc.....?
O recomandare de unde, sau care coleg confectioneaza inele mdf? Doresc sa decid, sa strangem piesele necesare si dupa concediu sa ne apucam de treaba .
mersi de rabdare. |
|
| Sus |
|
 |
dragosdls Priceput

Data înscrierii: 22/Mar/2013 Mesaje: 354 Locație: Prahova
|
Trimis: Vin Aug 01, 2014 1:22 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu se poate compara acel alpine cu dls.
Difuzoarele fata vor putea canta de la aproximativ 80Hz. Dar vei simti nevoia de a completa pe parte de joase.
Eu unul as lua un amplificator pe 4 canale, ce permite HP si LP pana la, macar 3000Hz.
Uite un exemplu
http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare-auto/HELIX/B-FOUR/
highpass reglabil : 15 - 4.000 Hz
lowpass reglabil : 40 - 4.000 Hz
Si al doi-lea
http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare-auto/DLS/Performance/CLASSIC-CA41/
filtre canalele A&B: HP: 15-500 Hz. LP: 50-500 Hz / 0,5 - 5 kHz (x10)
filtre canalele C&D: HP: 15-500 Hz / 150 Hz - 5 kHz (x10)
Folosesti doua canale pentru a amplifica difurile si o punte pentru un viitor sub.
Daca pe viitor vei mai vrea ceva mai bun, vei amplifica activ sistemul fata si vei putea sa setezi punctele de crossover unde vrei.
Pe toate sistemele mai ieftine crossover-ele nu sunt de calitate buna.
EX:o pereche de crossover-e pe 2cai , ce contin componenete de calitate costa minim 600lei.
Daca amplifici difurile fata, acel sub activ pe care il vrei este foarte posibil sa fie acoperit de difuri. _________________ Kmm361, Dls A4, Micro-Precision 7.16, 5.8 |
|
| Sus |
|
 |
SwiftNZ
|
Trimis: Vin Aug 01, 2014 1:53 pm Titlul subiectului: |
|
|
Acel Alpine am dat ca si un exemplu.
Am inteles ideea cu acele 2 amplificatoare, par bune dar cam de 2-3 mai scumpe la cat as dori sa cheltui. Difuzoare amplificate activ, ramane o intrebare prea indepartata, deocamdata m-as multumi cu crossoverele ce vin in set. Va ascult cu placere sfaturile dar la asta ramane decizia luata
Set fata , amplificat cu ceva in 2 canale si daca nu ajunge un sub activ.
Asta sigur nu exclude ideea ca vom schimba totul la un moment dat, sau facem upgradeuri, dar pentru moment si special pentru buget ajunge atata, cu izolare si cu tot si asa voi sari de 1500 de ron, ceea ce vroiam sa cheltui la inceput pe tot sistemul audio.
Dar fiind o masina in care imi petrec mai mult timp si va ramane in familie probabil multi ani, atunci prefer sa mai sarim putin peste buget, probabil nu voi regreta.
eventual ceva alternative de amplif in 2 canale, chiar si SH , serii mai vechi dar bune, si le vanez prin anunturi sau ebay.
Odata ce ma decid ce produse vreau, este mai usor sa le caut.
Si inca mai urmeaza de luat decizia,DLS B6A, C6A, Helix B62C , E62C , 4 variante cu avantaje si dezavantaje.  |
|
| Sus |
|
 |
SwiftNZ
|
Trimis: Vin Sep 19, 2014 8:54 pm Titlul subiectului: |
|
|
Buna colegi,
Intre timp am intrat in posesia unui set de Hertz Energy ESK 165.5 .
Deocamdata le-am ascultat doar in casa, deci multe pareri nu mi-am format, dar din ce am auzit pana acum pare sa aiba potential.
In curand cumpar si insonorizantul. Initial am zis ca am sa le leg pe HU, si in primavara le amplific.
Dar acum as avea ocazia sa achizitionez 2 amplificatoare SH de 2 canale, ambele la un pret foarte bun, si poate as profita de ocazie.
Este vorba de un Audison SR2 aproape nou, si un Mosconi 240.2 in stare f buna. Stiu ca nu se pot compara cele 2 , dar ambele au un pret bun desi pe mosconi se cere aproape dublu.
O parere colegi? ce ati alege,eventual ce alt amplificator ? 240w/canal la Mosconi nu ar fii prea mult pt setul de Energy?
Ultima modificare efectuată de către SwiftNZ la Sâm Sep 20, 2014 12:08 am, modificat de 1 dată în total |
|
| Sus |
|
 |
alecspc Audiofil

Data înscrierii: 14/Noi/2013 Mesaje: 921
|
Trimis: Vin Sep 19, 2014 9:42 pm Titlul subiectului: |
|
|
Cu cat sunt mai multi w rms cu atat trimiti in boxe un semnal mai curat si fara distorsiuni..daca stii sa dai cu simt de raspundere in difuzoare..wattiiii nu sunt prea multi. _________________ ////ALPINE CDE-W233R, Â Focal Auditor R165S2, Jbl GTO938
inele mdf 0744902538 adrian |
|
| Sus |
|
 |
users
Data înscrierii: 11/Sep/2014 Mesaje: 6
|
Trimis: Sâm Sep 20, 2014 12:39 am Titlul subiectului: |
|
|
| Sa le stapanesti sanatos, difuzoarele alea nu vor fi miscate deloc de catre player, mai rau iti bati joc de ele. Daca ai gasit acel Mosconi la un pret bun si e si intr-o stare tehnica/estetica foarte buna mergi pe el, merita din plin ! Este foarte ok sa ai rezerva de putere pt. peak-uri deci acei ~200w sunt bineveniti. |
|
| Sus |
|
 |
SwiftNZ
|
Trimis: Sâm Sep 20, 2014 11:13 pm Titlul subiectului: |
|
|
@users .... stiu ca imi bat joc de ele pe HU, dar asta era doar provizoriu. Se pare ca intradevar acel Mosconi si-ar merita banii.... inca nu m-am decis sa merg pe 2canele si crossover din set, sau 4 canale si activ. Eventual profit de ocazie , cumpar mosconi, si ulterior trec pe activ, iar mosconi pt sub.
Sau si alte variante de amplif mi-ar convine, nici sa nu fie mult peste nivelul s potentialul Hertzurilor dar nici sub. |
|
| Sus |
|
 |
users
Data înscrierii: 11/Sep/2014 Mesaje: 6
|
Trimis: Sâm Sep 20, 2014 11:35 pm Titlul subiectului: |
|
|
| O decizie foarte buna cu amplificarea activa ! |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|