|
|
| |
| Autor |
Mesaj |
SwiftNZ
Data înscrierii: 28/Iul/2014 Mesaje: 13 Locație: Targu Mures
|
Trimis: Lun Iul 28, 2014 7:54 pm Titlul subiectului: Difuzoare 16.5 pentru Suzui Swift |
|
|
Buna stimati colegi,
As dori sa imi oferite cateva sfaturi privind proiectul meu audio pentru un Swift 2014. Nu pot spune ca sistemul stoc e chiar prost, dar fata de Mondeo ce am avut mai inainte, e mult sub . Head unitul este deja schimbat cu un Kenwood 361SD , de care sunt multumit, are suport Flac, 4x30wRMS , e ok pe moment si ramane.
Ideea este in felul urmator,primul pas ar fii insonorizarea, de care masina duce o lipsa acuta, in prima faza doar cele 4 usi :
- Pentru fetele din interior a usilor, toate 4, am calculat ca 4mp o sa fie suficiente
http://www.be-loud.ro/produse/Accesorii-instalare/Insonorizare/Silent-Coat/Bulk-Pack-40-coli/
- Pentru acoperirea gaurilor si fetele exterioare a usilor am cautat ceva mai ieftin, http://olx.ro/oferta/material-pentru-insonorizare-si-antifonare-IDVdkP.html#2742c886ab
daca nu si aici silent coat.
- Pentru acoperirea tapiteriei de usi, burete de 4mm, doar ca sa mai reduc din zgomotul exterior :
http://www.be-loud.ro/produse/Accesorii-instalare/Insonorizare/Silent-Coat/Noise-Isolator-4/
Astfel consider ca am redus din zgomot si vibratii pe cele 4 usi suficient.
Iar la boxe greu ma hotaresc. Ca si muzica ascult cam de toate, si electronic si rock, dar din niciuna hardcore, imi place bassul dar nu exagerat, as dori un soundstage mai pronuntat si o claritate. Tind catre calitate si nu cantitate.
In principiu nu doresc amplificare separata, deocamdata, si de aceea boxele ar trebuii sa mearga bine si cu HU. , ulterior o sa mai adaug un subwoofer mic activ, doar ca o completare.
O singura chestie as mai aminti, deaorece am oglinzi manuale,eu nu am lacas pentru tweetere in stalpul usii, din acest motiv, si boxele componente trebuie sa vina cu accesorii de montaj. In special tweeteru sa vina si cu carcasa conica, nu doresc montaj ingropat, nu am loc, doar cu carcasa conica incape.
Astfel ma gandesc intre variantele urmateoare pt usa fata :
- HERTZ Dieci DSK 165.3, eventual seria Energy
- Focal 165 AS , sau Focal Auditor R-165S2
- Pioneer TS-A172CI
Iar pentru usile spate, fratii lor coaxiale.
Pentru sub activ caut ceva plat sau cutie mica, ca de ex :Pioneer TS-WX710A. Iar mai tarziu voi izola atat plafonul, podeaua si portbagajul, sa cresc si comfortul masinii.
Cam in aceasta categorie de pret m-as orienta, eventual accept si boxe care merg si pe HU, iar mai tarziu le pot completa cu amplif. N
u as vrea sa bag nici bani multi, dar as vrea o calitate mult mai ridicata fata de stoc.
Multumesc de rabdare ca ati citit, si astept pareri si opinii. |
|
| Sus |
|
 |
SwiftNZ
|
Trimis: Lun Iul 28, 2014 8:01 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Am uitat sa mentionez ca usile imi permit o adancime de montaj pt boxe de maxim 65mm, am nevoie si de adaptori , dar am gasit deja pe alt site sau in Ungaria. |
|
| Sus |
|
 |
ionuutzuu Priceput

Data înscrierii: 15/Iul/2013 Mesaje: 558 Locație: Pitesti
|
Trimis: Lun Iul 28, 2014 8:31 pm Titlul subiectului: |
|
|
Toate tw vin cu carcasa de montare, nu te ingrijora. Daca nu pui amplificare separata nu ai ce cauta la seria Energy de la Hertz. Renunta la boxele din usile din spate, mai bine investesti in altceva ! _________________ Kenwood KMM-361SD / u-Dimension Pro X500.24 Comp / Hollywood CCA 28 / Hertz DSK 165.3 / JBL GTO 938 |
|
| Sus |
|
 |
dragosdls Priceput

Data înscrierii: 22/Mar/2013 Mesaje: 354 Locație: Prahova
|
Trimis: Lun Iul 28, 2014 8:41 pm Titlul subiectului: |
|
|
Player-ul este extraordinar la banii lui. Sa nu il schimbi ca faci mare greseala.
Isonorizant, baga cat te tine bugetul dar nu exagera.
De exemplu plafonul - mai bine pui ceva termoizolant decat "izolant" fiindca zgomotul "deranjant" nu vine prin plafon ci prin podea si usi. De "sus" nu se reflecta undele sonore de la cauciucuri.....
Pentru podea - daca nu o izolezi de la un cap la celalalt, mai bine nu. Si in plus pentru instalatia pe care o preconizezi nu este necesar.
Usile - pune pe fiecare fata de tabla si pe cea de plastic - daca iti permiti.
Daca nu, atunci trebuie sa pui cateva bucati pe foaia exterioara de tabla.
Apoi trebuie sa izolezi/separi undele din fata membranei de cele din spatele acesteia. Adica aplici isonorizant pe tata suprafata unde vine prins difuzorul (ar fi bine sa pui niste poze cu fetele e usa date jos).
Pe fata de plastic la fel cateva bucati sau pasta, peste care trebuie burete cu celula inchisa.
Atunci cand aplici isonorizantul suprafata trebuie sa fie perfect curata si degresata, dar nu cu diluant, sau produse petroliere ca pe urma cade isonorizantul.
Pentru degresare se foloseste alcool tehnic, spirt....
Pentru difuzoare iti recomand
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/DLS/Performance/Classic-C6A/
din punctul meu de vedere un bestbuy in pretul asta.
Dar sa nu te astepta sa auzi cine stie ce" micro-detalii" ca in banii astia nu vei auzi asa ceva.
Este indicat sa le amplifici cu ceva de calitate.
Daca nu vrei sa dai banii toti odata, incearca mai intai pe player si vezi daca te multumeste.
Pentru sub (daca vrei ceva care sa iti completeze sunetul si atat) recomandarea mea este 150 -200W.
Poti alege dintre :
http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere-auto/Alpine/SWE/
http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere-auto/HELIX/
mai sunt desigur si alte variante
Poti cumpara doar difuzorul si ii construiesti o incinta pe lateralul porbagajului, sa nu iti ocupe din spatiul util.
Daca vrei sa stie lumea cand intri pe strada atunci iti trebuie minim 400W. _________________ Kmm361, Dls A4, Micro-Precision 7.16, 5.8 |
|
| Sus |
|
 |
SwiftNZ
|
Trimis: Lun Iul 28, 2014 9:09 pm Titlul subiectului: |
|
|
@Ionutz, ideea asta ar fii, pe moment fara amplificare, ma complica, imi voi lua din spatiul din portbagaj, cablari, atunci deja poate se pune problema acumulatorului, complicari pentru un daily. Paote cand masina ramane doar pt hobby, dar deocamdata as prefera HU +difuzoare+sub. Intr-un viitor vom mai vedea.
Am primit si acest sfat incat sa renunt la boxe spate. Eventual o varianta in care nu renunt chiar, dar las cele stoc, sau schimb cu ceva mai ieftin. Prin fader trag muzica in fata, iar cand absolut este necesar dau si putin in spate. Astfel as economisi bani si le-as putea pune in setul de fata.
@Dragos, insonorizare oricum in prima faza pe usile fata+spate, merita sa le fac bine, cred ca produsele mentionate de mine o sa fie de ajuns. Plafonul si podeaua ramane cand mai doresc sa fac si alte modificari. Pe lista es si montarea unei trape de sticla Twingo, dar la asta inca ma mai gandesc.
Pentru mine visul ar fii Focal, le-am ascultat in sistem home hifi, si m-au fermecat, in sistem home hifi am ceva experienta, dar car audio deloc. Conditia tot ramane valabila, fara amplificare pe moment.
Am vorbit cu un tip din Olanda, cu swift similar, el cu HU de fabrica a pus boxe Hertz Dieci, insonorizare si sub Pio activ,. Era foarte multumit de rezultat, dar din moment ce nu am ascultat si eu, nu ma pot pronunta.
Referitor la HU Kenwood, si parerea mea este ca isi merita banii, am sa o schimb doar pentru un touch de 7 inchi, sau mai am o idee stupida, pentr Ipad mini ca head unit si soundprocessor, sau cu HU si bluetooth streaming. dar asta doar o idee deocamdata .
https://www.youtube.com/watch?v=HUlNZkgNG-s&list=FLUbhDiZ9SC1tzfJNXgu70cw&index=8
ceva de genul, pe la minutul 5 incepe sa arate |
|
| Sus |
|
 |
SwiftNZ
|
Trimis: Lun Iul 28, 2014 10:23 pm Titlul subiectului: |
|
|
@dragosdls
Ce parere ai de http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/DLS/Performance/Classic-B6A/ ??
C6A totusi sunt aprope 600 roni, eu mi-am impus limita de 450-500 max, dar daca C6A sunt bune si merg si neamplificate atunci ar fii o varianta. Am cautat pe net si sunt intradevar recomandate.
La unele difuzoare scrie clar de producatori ca este facut incat sa mearga cu HU chiar de fabrica, dar la unele nu. cum recunosc una care nu este deloc recomandat pt HU ci mai mult amplificat separat. |
|
| Sus |
|
 |
ionuutzuu Priceput

Data înscrierii: 15/Iul/2013 Mesaje: 558 Locație: Pitesti
|
Trimis: Lun Iul 28, 2014 10:29 pm Titlul subiectului: |
|
|
El probabil n-a citit partea cu amplificarea, mergi pe B6A, C6a sunt gandite pt. amplificare.
Tie-ti trebuie ceva de putere relativ mica si sensibilitate mare. _________________ Kenwood KMM-361SD / u-Dimension Pro X500.24 Comp / Hollywood CCA 28 / Hertz DSK 165.3 / JBL GTO 938 |
|
| Sus |
|
 |
SwiftNZ
|
Trimis: Lun Iul 28, 2014 10:37 pm Titlul subiectului: |
|
|
| @ Ionutz, am inteles..... oricum daca merg pe difuzoare cu sensibilitate mare, nu exclud ca le pot lega mai tarziu pe amplificator separat. ?? |
|
| Sus |
|
 |
dragosdls Priceput

|
Trimis: Lun Iul 28, 2014 10:45 pm Titlul subiectului: |
|
|
B6A au tweeter-e de 16 cu membrana din plastic - sunt un pic intunecate si nu vor reusi sa iti umple masina cu inalte.
C6A au tweetere de 20 cu membrana din matase, neutre, bineinteles datorita pretului au un pic de "coloratie" nu sunt stridente, nu au spike-uri, umplu masina cu inalte.
Referitor la care merge sau nu amplificata.. ambele au acelasi midbass, difera crossovere-le si tweeter-ele.
Din punctul meu de vedere orice difuzor de auto merge folosit si pe player dar cu performante reduse.
Am vazut sa Swift-ul este o masina micuta, si acum inteleg de ce ai o problema cu amplificatoarele.
Aparent nu ai spatiu...
Sunt o gramada de producatori care au inceput sa faca amplificatoare de dimensiuni mici.
Poti lua unul pe 4 canale si alimentezi sistemul din fata si un sub.
Cerceteaza cat loc disponibil este in spatele consolei centrale, in spatele torpedoului, sub scaune, mai ales vezi ce se afla sub mocheta. Multi producatori inalta podeaua cu polistiren sau chestii de genul asta.
Poate poti folosi un sub din categoria celor plate (in genul acesta http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere-auto/HELIX/E-8W-DVC2/ ) sub scaun cu o incinta coustom din fibra, si sub celalalt scaun sa pui un amp pe 4 canale.
Am vazut ca cei de la Focal au facut niste amp-uri foarte mici.
Acum calitatea nu stiu care o fi . Oricum nu sunt apreciati pentru amplificatoare in car audio.
Uite niste exemple de amplificatoare pe care le poti ascunde pe oriunde
http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare-auto/Focal/Compact/FD-4.350/
http://www.caraudio-store.de/Gladen-One,60.4,Verstaerker,Mosconi::::16569::::b10d0e0.html
Solutii exista, daca ai si buget. _________________ Kmm361, Dls A4, Micro-Precision 7.16, 5.8
Ultima modificare efectuată de către dragosdls la Lun Iul 28, 2014 10:55 pm, modificat de 1 dată în total |
|
| Sus |
|
 |
SwiftNZ
|
Trimis: Lun Iul 28, 2014 10:54 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu numai de lipsa de spatiu, ci ma gandesc si la alternatori si baterie, nu stiu cum ar tine? si deocamdata mari modificari nu vreai, motiv fiind masina nou, garantie, etc.... .. M-am gandit si la o varianta de gen, lasam boxele spate stoc, deci vin bani si de acolo, doar izolam, asta mai mult pt comfort, imi plac masinile linistite in interior , de la Mondeo , masina de alta categorie, putin m-a lovit in fata zgomotul din interior... deci de asta ma axez pe izolari mult. Si atunci pe fata as pune un set de gen C6A, si amplificat de ceva micut in 2 canale , ce ar incapea super sub un scaun. Iar in spate tot catre un sub activ tind, motiv, ca il scot cand vreau de tot , fac cumparaturi si o pun la loc. ce parere ai? si astfel as avea un set in fata amplificat si as scoate mai mult din ea. Ma gandesc ca un amplif in 2 canale micut, nici nu mi-ar omora bateria? :-s .... totusi o parere de Focal? Este boala mea ))). ...Referitor la nivel de sunet.. nu vreau sa ma auda nimeni de la 2 strazi, acasa am un set de monitoare PSB mai scumpe, amplificate de un Sony Esprit mai vechi, si m-au convins ca nu totdeauna marimea conteaza, monitoare, si scot un sunet al naibii de clai , cu bas sufficient . |
|
| Sus |
|
 |
dragosdls Priceput

|
Trimis: Lun Iul 28, 2014 11:17 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pentru ce nevoie de amplificare ai tu nu exista nici o problema pe partea de curent.
Parerea mea ca un amplificator pe 4 canale este mai bine fiindca este cel mai probabil ca vei vrea si un sub. Si cele active nu sunt mare "smecherie"
Inainte sa iei o decizie studiaza bine unde si cat spatiu ai necesar.
De exemplu se poate face incinta de sub la picioarele pasagerului, sau sub scaun, daca ai inaltimea necesara, sau pe un lateral in porbagaj.....
Vezi mai intai cum stai cu spatiul sub scaun si ce se afla sub mocheta.....
Uite al exemplu de amp de dimensiuni reduse
http://www.caraudio-store.de/M-LINE,75.4,4-Kanal,Verstaerker,GLADEN,AUDIO::::19604::::4a4d782e.html
http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare-auto/Alpine/MRV-Series/MRV-F300/
http://www.caraudio-store.de/FD-Line,75c4,4-Kanal,Verstaerker,GLADEN,AUDIO::::22721::::ba16b145.html
Legat de Focal eu stiu asa. Inalte foarte deranjante pentru majoritatea oamenilor, dinamica buna. Deci este prea riscant. Daca poti sa le asculti pe undeva ar fi bine, asa iti faci si tu o idee. _________________ Kmm361, Dls A4, Micro-Precision 7.16, 5.8 |
|
| Sus |
|
 |
SwiftNZ
|
Trimis: Lun Iul 28, 2014 11:28 pm Titlul subiectului: |
|
|
Multumesc de sfaturi,
In ordinea de idei oricum asa procedez, cumpar necesarul pt insonorizare, pt toate cele 4 usi, asta o fac chiar si daca nu schimb nimic la boxe. Dupa asta cumpar un set de boxe. legat de focal asta am citit si eu, inalte prea stridente, si chestia asta nu mi-a placut niciodata, nu vreau nici sa tipe dar nici basul sa cutremure tablaria. Si mi-a placut ce scrie de DLS, mari asteptari privind de incercari si auditii nu prea am, prefer varianta ca , daca din 10 , 8 sunt multumiti atunci ma voi descurca, prefer sa nu risc, asa mi-am ales componentele si acasa si sunt multumit. 2 la mana, urechea oricum este subiectiva, dupa ce te obisnuiesti, parca sistemul tau suna cel mai bine ).
Deci in ordinea asta, imi cumpar ceva boxe , si trec peste pragul de 500 roni, in spate las stoc. In functie de cum suna, decid daca le amplific sau nu si aleg si subwooferul. Si dupa astea vom vedea, insonorizare restul masinii, schimbat boxe si in usa spate, si cumva facem si proiectul de ipad mini hu. ..... de baterie imi era frica, nu vreau sa imi s**a amplifu de tot , dar si eu asa ma gandesc ca ceva micut in 2/4 canale, chiar si cu motor oprit o sa faca fata, macar pt 30min -1 ora, asta pana ce curat masina in curte ) |
|
| Sus |
|
 |
SwiftNZ
|
Trimis: Mie Iul 30, 2014 2:58 pm Titlul subiectului: |
|
|
M-am mai documentat putin pe net si am ramas nedumerit intre 3 produse.
Apropo Dragos, m-am uitat si sub scaun am suficient loc, chiar mult pot sa zic, incape lejer o cutie pentru pantofi, deci ar incapea un amplif de 2/4 canale fara probleme. Sub bord nu am loc deloc, acolo chiar nu as avea ce sa bag. Ar mai fii o idee, in care montezi amplificator in cotiere, teoretic amplificatoru sa devina cotiera, si estetic ar arata beton, dar asta ramane pe viitor.
http://www.pioneerelectronics.com/PUSA/Car/Amplifiers/PRS+Series/PRS-D800
In privinta difuzoarelor inca ma gandesc intre DLS B6A( sau am vazut pe site DLS ca are inlocuitor B6.2), si intre Hertz Dieci dsk 165.3. .... eventual mai strang de curea si DLS C6A. ...
Voi ce parere aveti, care dintre astea ar avea un bass mai bun. Daca mai uit la specificatii si sensibilitate hertz si C6A au mai mare. Daca voi fii multumit de ele le mentin pe HU, deocamdata incerc sa evit amplificarea separata, daca nu atunci amplificam. oricum sistemul probabil va fii in permanenta schimbare, dar nu doresc sa bag bani enorm de mult in audio numai, masina mai are pe wishlist un set de jante Rotiform, suspenie schimbata, elemente de la varianta sport, trapa de sticla... deci lista lunga si costisitoare..... bere de acum incolo numai 1 pe luna )))
O ultima parere? dupa asta schimbam topicul la subwoofere Multumesc de sfaturi si rabdare. |
|
| Sus |
|
 |
alecspc Audiofil

Data înscrierii: 14/Noi/2013 Mesaje: 921
|
Trimis: Mie Iul 30, 2014 3:29 pm Titlul subiectului: |
|
|
Hertz-urile alea nu prra au bass..daca vrei un pic de bass si un sunet mai natural mergi pe dls. _________________ ////ALPINE CDE-W233R, Â Focal Auditor R165S2, Jbl GTO938
inele mdf 0744902538 adrian |
|
| Sus |
|
 |
SwiftNZ
|
Trimis: Mie Iul 30, 2014 3:47 pm Titlul subiectului: |
|
|
Si inca o intrebare, inele MDF sau adaptoare de plastic si le acopar cat de cat cu material insonorizant? Adaptoare de plastic am gasit special pentru suzuki swift, dar nu gasesc dimensiunile lor, astfel nu am nici cea mai vaga idee ce marime de inele MDF sa pun eventual. Si nu doresc sa demontez tapiteria, doar cand am totul la indemana.
Vreo idee? cu adaptoarele acelea stiu ca imi permite o adancime de montaj de 64-65mm fara probleme. |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|