|
Autor |
Mesaj |
hertz123
Data înscrierii: 29/Sep/2006 Mesaje: 19
|
Trimis: Dum Mai 20, 2007 6:13 pm Titlul subiectului: difuzoare fata + spate toyota rav4 2006 |
|
|
Am si eu nevoie de un sfat.
Vreau sa schimb difuzoarele stock ale masini cu ceva mai bun fara a fi nevoit sa schimb hu (desi parca ar merge altceva)
Difuzoarele originale suna incredibil dar numai la volum mic (am inteles ca sunt montate in ceva cutie de rezonanta de plastic - ca un tub)
Description: |
asta e tubul de care vorbesc |
|
Filesize: |
103.78 KB |
Viewed: |
291 Time(s) |

|
hu al 4-lea (01NM07OY - EUROPE) |
|
 Download |
Filename: |
rav4.pdf |
138.76 KB |
Downloaded: |
500 Time(s) |
|
|
Sus |
|
 |
Audi_A6 Audiofil
Data înscrierii: 15/Aug/2006 Mesaje: 952 Locație: bucuresti
|
Trimis: Dum Mai 20, 2007 7:30 pm Titlul subiectului: |
|
|
nu prea inteleg ce e tubul acela mic jbl, dar sa-ti zic un lucru foarte interesant: daca schimbi boxele originale, nu se va auzi deloc mai bine, pt ca boxele aftermarket sunt mai puternice. ca sa fi pe deplin satisfacut iti trebuie un bun amplificator pe 4 canale si 4 boxe bune. intereseaza-te dc ai rca-uri la HU de fabrica, sau macar mufa iso pt rca si rem.
daca da, atunci totul e perfet, iti mai ramane sa ne spui doar suma la care te-ai gandit s-o arunci in boxe si amplificator. ideea este ca iti trebuie minim 10 mil ca sa depasesti cu succes sonorizarea actuala, si sa nu indesi o toyota cu scule mac audio sau magnat ca sa te incadrezi in 5 mil..
|
|
Sus |
|
 |
hertz123
|
Trimis: Dum Mai 20, 2007 8:12 pm Titlul subiectului: |
|
|
tubul ala mic jbl cica e inghesuit in usa de la rav4
pare greu de crezut dar asta reiese din forumurile toyota
oricum va fi foarte greu de aflat daca hu are rca pe spate (eu asa sper)
|
|
Sus |
|
 |
Audi_A6 Audiofil
|
Trimis: Lun Mai 21, 2007 5:46 pm Titlul subiectului: |
|
|
mie mi se pare ca e foarte mare, nu are cum sa fie in portiere, poate doar in spate pe undeva, la un model mai dotat.
oricum pana nu desfaci sa vezi exact ce si cum eu iti recomand sa nu cumperi.
|
|
Sus |
|
 |
hertz123
|
Trimis: Lun Mai 21, 2007 7:39 pm Titlul subiectului: |
|
|
o sa desfac si mai vedem ...
mersi oricum.
|
|
Sus |
|
 |
hertz123
|
Trimis: Mar Mai 22, 2007 9:05 pm Titlul subiectului: |
|
|
am revenit cu niste poze (facute cu telefonul)
|
80.9 KB |
265 Time(s) |

|
|
84.81 KB |
263 Time(s) |

|
|
|
Sus |
|
 |
hertz123
|
Trimis: Mar Mai 29, 2007 7:49 pm Titlul subiectului: |
|
|
pacat ca nu ma mai ajuta nimeni .... asta e .... vom vedea
|
|
Sus |
|
 |
Audi_A6 Audiofil
|
Trimis: Mar Mai 29, 2007 11:58 pm Titlul subiectului: |
|
|
salut din nou! din cate vad eu boxele alea nu au mai mult de 20w rms, adica sunt excelente sunt de mare calitate, tu crezi ca daca pui alte boxe o sa se auda la fel, doar ca mai tare? te inseli -o sa se auda in general mai prost... singura modalitate e sa cumperi sisteme scumpe si amplificate ca la carte, altfel nu se merita sa strici nimic, mai ales dc ai si boxe pe spate la fel ca astea! daca ai si pe spate asa, cel mai bine e sa-ti iei doar un subwoofer micut pe masina, care sa completexe raspunsul in frecventa.
deci, cum vrei sa se auda la tine in masina? ai boxe identice si pe spate?
|
|
Sus |
|
 |
Audi_A6 Audiofil
|
Trimis: Mie Mai 30, 2007 12:06 am Titlul subiectului: |
|
|
deci: cel mai bine lasa masina asa, nu-ti doresc sa ai de aface cu tot felul de instalatori si sa complici lucrurile sau sa dai de cate un vierme de matase care sa-ti recomande el X difuzoare magnat ca a montat pe Y masina si se auzea BETON.
fi atent: poti sa faci un sistem in portiere sa iti rupa capul, dar te costa cam 2000 ron nimim, sau sa pastrezi sistemul original si cu 1000 ron sa-ti cumperi un sub micut dar foarte eficient si de FIRMA focal, care sa-ti completeze sunetul in masina...
ce zici de asta: http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/Focal/BombA_20-A1/ ?
|
|
Sus |
|
 |
bebeko Pasionat
Data înscrierii: 18/Mai/2007 Mesaje: 103 Locație: Cluj-Napoca/Bistrita
|
Trimis: Mie Mai 30, 2007 7:06 pm Titlul subiectului: |
|
|
Sau sa incerci cu Hertz Dieci, difuxoare facute special sa fie amplificate doar din HU
|
|
Sus |
|
 |
hertz123
|
Trimis: Joi Mai 31, 2007 9:11 am Titlul subiectului: |
|
|
da ! am boxe identice si pe spate (fara tweeter)
nu ma incanta foarte tare ideea cu woofer, poate boxe bune si amplificate klumea e mai bine.
Suna foarte bine dar la volum mic.Am avut hertz esk 570 parca, amplificate, pe un ford fusion si faceau minuni deaia prefer doar difuzoare in usi .
|
|
Sus |
|
 |
Audi_A6 Audiofil
|
Trimis: Joi Mai 31, 2007 2:55 pm Titlul subiectului: |
|
|
si eu tot la concluzia asta am ajuns-doar difuzoare in usi, bine, asta e ca nu am monovolum altfel un sub m-ar fi incantat mai mult...
la configuratia ta, eu as incerca un amplificator bunicel pt boxele de serie, deoarece poti da pe HPla 120Hz si nu o sa le omori deloc, si acel focal de care vorbeam...eu asta as face.
daca iti place sa ai totul in usi sa stii ca nu se rezolva asa simplu, iti va trebui si antifonare cu diamant extrem, deoarece panourile usilor nu au fost gandite pt puteri mari si in timp o sa distorsioneze si ele, asta patesc eu
un amplificator bun dls ca22...care sa se preteze pt boxele originale, sau mergi pe un focal FP2.150....si 4 sisteme foarte bune, asta daca vrei sa se auda foarte bine si foarte tare.....SAU o varianta mai usoara ar fi http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare_auto/DLS/CLASSIC_CA23/
si boxele
spate: http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Focal/Polyglass_165_CV1/
fata: http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Focal/Polyglass_165_V1/
ti-am recomandat amplificator pe 2 canale ca sa nu ai surprize cu faza si sa poti da un volum mult mai tare, deoarece amplificatorul va merge in 2 ohm, adica poti sa bagi pana la 100w rms in fiecare difuzor...iar difuzoarele au aceeasi putere, merg perfect legate in paralel.
daca iti place configuratia asta, mai ai de masurat adancimea difuzoarelor care pot fi montate, sa nu nu ai surprize neplacute
vezi cum faci sa nu renunti la garnitura care se lipeste pe difuzoare, pt etansarea fetei de usa cu difuzorul,..vad ca cele originale au asa ceva.
daca iti permiti amplificator focal, iti zic ca se marita.
|
|
Sus |
|
 |
|