Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Difuzoare fata Matiz...
Du-te la pagina Anterioară  1, 2

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
viperfox

Data înscrierii: 31/Ian/2007

MesajTrimis: Mar Iun 26, 2007 6:39 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

KRZ poti sa imi spui si mie mai multe detali despre sistemul clarion ca si pe mine m'ar interesa; daca zici ca l`ai auzit la lucru, pe ce HU, si cum se comporta (cat de clar, cat bas, daca distorsioneaza boxele inaintea hu, etc)
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006
Locație: sibiu

MesajTrimis: Mar Iun 26, 2007 6:57 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

rar gasesti difuzoare care sa distorsioneze inaintea playerului. majoritatea au puteri rms superioare celor 25W ai playerelor, deci distorsiunile in marea majoritate a cazurilor de la player apar.
Sus
KRZ
Priceput

Data înscrierii: 07/Dec/2006
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar Iun 26, 2007 8:10 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ce pot sa zic se comporta bine pentru bani pe care ii dai pe el.. cel de care vb eu este de 16.5 in usi de logan... au ceva bass..boxele mid-bass.. omu le are pe un sony nuj exact modelu le tine pt medi si inalte pentru ca are sub si statie.. daca le iei pe cele de 13 clar doar medi si inalte poate ca de la cele de 16.5 ai obtine si ceva bas
Sus
viperfox

Data înscrierii: 31/Ian/2007

MesajTrimis: Mie Iun 27, 2007 3:53 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

asus da-mi voie sa nu fiu deacord cu tie, am vazut si chiar destul de multe care nu duc toata puterea care o da playerul (25); chiar azi am fost la carfur si am incercat niste alpine spe-13c2 ( http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Alpine/Type-E/SPE-13C2/) , erau puse tot pe un player alpine, si vreau sa zic ca daca dadeai basu la 0, duceau destul de bine adica cam 3/4 din volum (cum imi dadeam seama ca e de la boxe si nu de la player? f simplu, pt ca ajunsese membrana sa bata in grila din fara), dar daca dadeam basu pe la +5 deja nu mai duceau nici pana la jumate;

acuma poate e o mica neintelegere aici, si la mine boxele care le am (domotec) duc cat de cat, daca las egalizoru pe 0 (cat de cat adica jumate din volum), dar daca apas pe celebrul buton de xplod s'a terminat cu smecheria, daca las volumu tot la jumate mai au putin si se rup boxele (loveste membrana in sus de suportu cu difuzoarele de medii inalte coaxiale si in jos se aude cum joveste bobina in magnet)
deci ideea (dorinta mea) e ca vreau ca noile boxe sa suporte puterea data de player indiferent de volum si egalizor, si eu credeam ca acest lucru este inclus in W, adica daca scrie acolo 25W asta inseamna ca nu scoate mai mult de 25W indiferent de volum si egalizor, si deci daca eu am dif de 35W nu va fi depasit de player, dar se pare ca totusi in practica nu se potriveste calculu asta...
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006
Locație: sibiu

MesajTrimis: Mie Iun 27, 2007 4:38 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ar fi multa teorie pe subiectul asta. e adevarat, difuzoarele lucrand in portiere (daca nu sunt bine inchise lucreaza ca si in aer liber), nu este nimic sa le tina membrana sub control. isi pot atinge Xmax-ul destul de repede. oricum, in testul care l-ai facut tu alta e problema. sunetul normal, e cu eq la 0. orice peste (fie bass bost, fie eq pe +, fie loud (xplode) deja sunt surse de distorsiuni. pune daca vrei, un subwoofer de 1000W, si da-i playerul la maxim cu eq la maxim samd, si tot baraituri vei auzi, imediat dupa ce vei trece de 70-75% din volum. hai sa-ti dau exemplu difuzoarele mele actuale. DLS PS6A, seria reference, deci difuzoare destul de bunicele. pe player, la volum mai maricel, parca sarea membrana din loc (de la distorsiuni bineinteles). asta la 25W. amplificate, cu 50-60W rms in schimb, membrana are un joc mult mai bine controlat, chiar si fara HPF. de ce? lipsa distorsiunilor. difuzoarele distorsioneaza de la sine, atunci cand primesc semnal ce scoate bobina din campul magnetic (isi ating Xmax-ul). daca semnalul este curat, pot suporta chiar ceva mai mult decat puterea lor nominala. in schimb, un semnal distorsionat, poate provoca miscari exagerate ale membranei, chiar si dintr-o amplificare cu o putere rms mai mica decat cea suportata de difuzor.
Sus
jericho

Data înscrierii: 15/Iun/2007
Locație: BUCURESTI

MesajTrimis: Mie Iun 27, 2007 10:37 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Am primit boxele, livrarea a fost exact asa cum mi s-a spus, adica totul OK.... Abia astept sa le montez , atat boxele cat si playerul... sunt tare curios cum o sa sune totul...
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2
Pagina 2 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum