| |
| Autor |
Mesaj |
mike_insane
Data înscrierii: 09/Dec/2009 Mesaje: 29
|
Trimis: Lun Ian 04, 2010 3:53 pm Titlul subiectului: difuzoare FOCAL 165 A1 |
|
|
Am cumparat de curand 2 sisteme Focal 165 A1 pentru usile din fata. Nelamurirea mea este legata de crossover. Au un reglaj 6 - 3 - 0 db in functie de pozitionarea tweeterului. Am citit in manual dar as dori o confirmare din partea unui cunoscator. Accentuez, cunoscator.
Momentan crossoverele sunt setate la -3 db.
Masina este un PEUGEOT 206 cu 5 usi. Tweeterele sunt montate la oglizi.
Merci.
|
|
| Sus |
|
 |
Body28 Audiofil

Data înscrierii: 08/Iul/2008 Mesaje: 861 Locație: Panciu/now Iasi
|
Trimis: Lun Ian 04, 2010 4:22 pm Titlul subiectului: |
|
|
Reglajele alea le faci strict in functie de gust.
Daca te deranjeaza, le dai mai incet => -3 db.
Daca nu le simti, le pui pe plus.
E un fel de "volum" rudimentar.
|
|
| Sus |
|
 |
77xel Pasionat
Data înscrierii: 25/Iul/2008 Mesaje: 79
|
Trimis: Mar Ian 05, 2010 6:55 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Mike, ai facut modificari la plastice ca sa prinzi tweeterele ? (Si eu am tot 206)
|
|
| Sus |
|
 |
mike_insane
|
Trimis: Mar Ian 05, 2010 10:04 pm Titlul subiectului: raspuns |
|
|
Da. Am facut o gaura in platicele de la oglinzi, in locul grilajului original, unde era tweeterul. Acolo am introdus si tweeterele Focal,
Maine o sa fac poze ca acum e prea frig afara sa cobor.
|
|
| Sus |
|
 |
mike_insane
|
Trimis: Vin Ian 08, 2010 12:12 am Titlul subiectului: poze tweeter 206 |
|
|
| 77xel a scris: | | Mike, ai facut modificari la plastice ca sa prinzi tweeterele ? (Si eu am tot 206) |
Poza promisa
| Description: |
|
| Filesize: |
97.02 KB |
| Viewed: |
258 Time(s) |

|
|
|
| Sus |
|
 |
77xel Pasionat
Data înscrierii: 25/Iul/2008 Mesaje: 79
|
Trimis: Vin Ian 08, 2010 6:24 pm Titlul subiectului: |
|
|
Multumesc mult pentru poza !
Uite si o idee de montare subwoofer si spatiu in portbagj
| Description: |
|
| Filesize: |
155.15 KB |
| Viewed: |
264 Time(s) |

|
|
|
| Sus |
|
 |
blacired Priceput
Data înscrierii: 14/Noi/2009 Mesaje: 269
|
Trimis: Vin Ian 08, 2010 8:11 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Reglajul de atenuare pentru tweetere este indicat sa-l folosesti daca sunt supuse difuzoarele unui amplificator de putere. Difuzorul tweeter fiind de putere mai mica decit cel de bas, trebuie inseriat o anumita valoare de rezistenta cu ea, pentru a limita curentul absorbit din amplificator. Prin reglajul de atenuare protejezi tweeterul.
|
|
| Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007 Mesaje: 2751 Locație: Cj-N
|
Trimis: Vin Ian 08, 2010 11:34 pm Titlul subiectului: |
|
|
| blacired a scris: | | Reglajul de atenuare pentru tweetere este indicat sa-l folosesti daca sunt supuse difuzoarele unui amplificator de putere. Difuzorul tweeter fiind de putere mai mica decit cel de bas, trebuie inseriat o anumita valoare de rezistenta cu ea, pentru a limita curentul absorbit din amplificator. Prin reglajul de atenuare protejezi tweeterul. |
Eficienta tweeterului e aproape intotdeauna mai mare ca si a mediei/midbass-ului, atenuarea este pentru a echilibra nivelul de la tweeter cu cel al midbass-ului.
_________________ Scoruri, nu povesti...
151.4 - Maxi 3000
148.2 - Mini 2000 |
|
| Sus |
|
 |
mike_insane
|
Trimis: Sâm Ian 09, 2010 2:35 am Titlul subiectului: |
|
|
| 77xel a scris: | Multumesc mult pentru poza !
Uite si o idee de montare subwoofer si spatiu in portbagj |
Merci de poza, dar stiam deja. E de pe siteul:
http://www.hifimobile.fr/installation-peugeot-206-rc-id18-inst79.html
Aveam in plan sa fac exact asa ceva, gasisem cum se calculeaza si incinta (aceea din poza fiind una sealed) dar mai am multe de gasit (ex. ce izolatie fonica sa pun in interior, prelucrarea mdf ) si oricum nu eram foarte sigur de rezultate (as fi muncit mult si posibil degeaba), asa ca o sa optez pentru un subwoofer in cutie deja fabricata si un amplificator pus prin spatele masinii pe undeva. E mai sigur asa, deja aduce o satisfactie mai mica.
La montarea tweeterelor am muncit cam 1 h.
Am masurat dimensiunea tweeterului
Decupat in carton
Gaurit cu spiral mic ca altul nu aveam
Pilit cu o pila circulara (asta a durat cel mai mult).
Dar se merita rezultatul. Arata foarte bine.
|
|
| Sus |
|
 |
blacired Priceput
|
Trimis: Sâm Ian 09, 2010 10:08 am Titlul subiectului: |
|
|
| ssrli a scris: | | blacired a scris: | | Reglajul de atenuare pentru tweetere este indicat sa-l folosesti daca sunt supuse difuzoarele unui amplificator de putere. Difuzorul tweeter fiind de putere mai mica decit cel de bas, trebuie inseriat o anumita valoare de rezistenta cu ea, pentru a limita curentul absorbit din amplificator. Prin reglajul de atenuare protejezi tweeterul. |
Eficienta tweeterului e aproape intotdeauna mai mare ca si a mediei/midbass-ului, atenuarea este pentru a echilibra nivelul de la tweeter cu cel al midbass-ului. |
Rog dovezi dle apostol, ca-s ateist.
Cu stima.
|
|
| Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007 Mesaje: 2751 Locație: Cj-N
|
Trimis: Sâm Ian 09, 2010 12:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
| blacired a scris: | | ssrli a scris: | | blacired a scris: | | Reglajul de atenuare pentru tweetere este indicat sa-l folosesti daca sunt supuse difuzoarele unui amplificator de putere. Difuzorul tweeter fiind de putere mai mica decit cel de bas, trebuie inseriat o anumita valoare de rezistenta cu ea, pentru a limita curentul absorbit din amplificator. Prin reglajul de atenuare protejezi tweeterul. |
Eficienta tweeterului e aproape intotdeauna mai mare ca si a mediei/midbass-ului, atenuarea este pentru a echilibra nivelul de la tweeter cu cel al midbass-ului. |
Cu stima. |
Dovezi ca tweeterele sunt mai eficiente ca si midbassii ?
_________________ Scoruri, nu povesti...
151.4 - Maxi 3000
148.2 - Mini 2000 |
|
| Sus |
|
 |
mgm2000ro Priceput

Data înscrierii: 11/Iul/2007 Mesaje: 545
|
Trimis: Sâm Ian 09, 2010 4:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Citat: | Rog dovezi dle apostol, ca-s ateist.
Cu stima. |
Dovezi nu exista ...este un mister, si doar ce-i clar vazatori cunosc acest lucru! Fiind ateu nu ai cum sa stii, sa vezi, sa crezi acest lucru. Cunosc un guru care te poate ajuta si acela este Google, mult succes, si sper sa te intelegi cu el.
Cu deosebita consideratie
|
|
| Sus |
|
 |
adi90 Pasionat

Data înscrierii: 21/Iul/2009 Mesaje: 190 Locație: Pitesti
|
Trimis: Sâm Ian 09, 2010 4:13 pm Titlul subiectului: |
|
|
cred ca ardem o vrajitoare pe rug
inchizitieeeeeeeee
|
|
| Sus |
|
 |
blacired Priceput
|
Trimis: Sâm Ian 09, 2010 8:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
| ssrli a scris: | | blacired a scris: | | ssrli a scris: | | blacired a scris: | | Reglajul de atenuare pentru tweetere este indicat sa-l folosesti daca sunt supuse difuzoarele unui amplificator de putere. Difuzorul tweeter fiind de putere mai mica decit cel de bas, trebuie inseriat o anumita valoare de rezistenta cu ea, pentru a limita curentul absorbit din amplificator. Prin reglajul de atenuare protejezi tweeterul. |
Cu stima. |
Dovezi ca tweeterele sunt mai eficiente ca si midbassii ? |
A mai fost acu vreo citeva secole unul de zicea ca se invarte Pamantul. Vezi ce a patit fara dovezi.....
|
|
| Sus |
|
 |
|