Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

difuzoare FOCAL 165 A1

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
mike_insane

Data înscrierii: 09/Dec/2009

MesajTrimis: Lun Ian 04, 2010 3:53 pm    Titlul subiectului: difuzoare FOCAL 165 A1 Răspunde cu citat (quote)

Am cumparat de curand 2 sisteme Focal 165 A1 pentru usile din fata. Nelamurirea mea este legata de crossover. Au un reglaj 6 - 3 - 0 db in functie de pozitionarea tweeterului. Am citit in manual dar as dori o confirmare din partea unui cunoscator. Accentuez, cunoscator.
Momentan crossoverele sunt setate la -3 db.

Masina este un PEUGEOT 206 cu 5 usi. Tweeterele sunt montate la oglizi.

Merci.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Body28
Audiofil

Data înscrierii: 08/Iul/2008
Locație: Panciu/now Iasi

MesajTrimis: Lun Ian 04, 2010 4:22 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Reglajele alea le faci strict in functie de gust.
Daca te deranjeaza, le dai mai incet => -3 db.
Daca nu le simti, le pui pe plus.
E un fel de "volum" rudimentar.
Sus
77xel
Pasionat

Data înscrierii: 25/Iul/2008

MesajTrimis: Mar Ian 05, 2010 6:55 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Mike, ai facut modificari la plastice ca sa prinzi tweeterele ? (Si eu am tot 206)
Sus
mike_insane

MesajTrimis: Mar Ian 05, 2010 10:04 pm    Titlul subiectului: raspuns Răspunde cu citat (quote)

Da. Am facut o gaura in platicele de la oglinzi, in locul grilajului original, unde era tweeterul. Acolo am introdus si tweeterele Focal,
Maine o sa fac poze ca acum e prea frig afara sa cobor. Cool
Sus
mike_insane

MesajTrimis: Vin Ian 08, 2010 12:12 am    Titlul subiectului: poze tweeter 206 Răspunde cu citat (quote)

77xel a scris:
Mike, ai facut modificari la plastice ca sa prinzi tweeterele ? (Si eu am tot 206)

Poza promisa

moto_017811.jpg
 Description:
poza
 Filesize:  97.02 KB
 Viewed:  257 Time(s)

moto_017811.jpg

Sus
77xel
Pasionat

Data înscrierii: 25/Iul/2008

MesajTrimis: Vin Ian 08, 2010 6:24 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Multumesc mult pentru poza !

Uite si o idee de montare subwoofer si spatiu in portbagj

47__79__VE__206-RC.jpg
 Description:
 Filesize:  155.15 KB
 Viewed:  263 Time(s)

47__79__VE__206-RC.jpg

Sus
blacired
Priceput

Data înscrierii: 14/Noi/2009

MesajTrimis: Vin Ian 08, 2010 8:11 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Reglajul de atenuare pentru tweetere este indicat sa-l folosesti daca sunt supuse difuzoarele unui amplificator de putere. Difuzorul tweeter fiind de putere mai mica decit cel de bas, trebuie inseriat o anumita valoare de rezistenta cu ea, pentru a limita curentul absorbit din amplificator. Prin reglajul de atenuare protejezi tweeterul.
Sus
ssrli
Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007
Locație: Cj-N

MesajTrimis: Vin Ian 08, 2010 11:34 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

blacired a scris:
Reglajul de atenuare pentru tweetere este indicat sa-l folosesti daca sunt supuse difuzoarele unui amplificator de putere. Difuzorul tweeter fiind de putere mai mica decit cel de bas, trebuie inseriat o anumita valoare de rezistenta cu ea, pentru a limita curentul absorbit din amplificator. Prin reglajul de atenuare protejezi tweeterul.

Eficienta tweeterului e aproape intotdeauna mai mare ca si a mediei/midbass-ului, atenuarea este pentru a echilibra nivelul de la tweeter cu cel al midbass-ului.

Sus
mike_insane

MesajTrimis: Sâm Ian 09, 2010 2:35 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

77xel a scris:
Multumesc mult pentru poza !

Uite si o idee de montare subwoofer si spatiu in portbagj

Merci de poza, dar stiam deja. E de pe siteul:
http://www.hifimobile.fr/installation-peugeot-206-rc-id18-inst79.html

Aveam in plan sa fac exact asa ceva, gasisem cum se calculeaza si incinta (aceea din poza fiind una sealed) dar mai am multe de gasit (ex. ce izolatie fonica sa pun in interior, prelucrarea mdf ) si oricum nu eram foarte sigur de rezultate (as fi muncit mult si posibil degeaba), asa ca o sa optez pentru un subwoofer in cutie deja fabricata si un amplificator pus prin spatele masinii pe undeva. E mai sigur asa, deja aduce o satisfactie mai mica.

La montarea tweeterelor am muncit cam 1 h.
Am masurat dimensiunea tweeterului
Decupat in carton
Gaurit cu spiral mic ca altul nu aveam
Pilit cu o pila circulara (asta a durat cel mai mult).
Dar se merita rezultatul. Arata foarte bine.
Sus
blacired
Priceput

MesajTrimis: Sâm Ian 09, 2010 10:08 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ssrli a scris:
blacired a scris:

Eficienta tweeterului e aproape intotdeauna mai mare ca si a mediei/midbass-ului, atenuarea este pentru a echilibra nivelul de la tweeter cu cel al midbass-ului.

Rog dovezi dle apostol, ca-s ateist.
Cu stima.
Sus
ssrli
Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007
Locație: Cj-N

MesajTrimis: Sâm Ian 09, 2010 12:33 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

blacired a scris:
ssrli a scris:
blacired a scris:

Cu stima.

Dovezi ca tweeterele sunt mai eficiente ca si midbassii ?

Sus
mgm2000ro
Priceput

Data înscrierii: 11/Iul/2007

MesajTrimis: Sâm Ian 09, 2010 4:08 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Citat:
Cu stima.

Dovezi nu exista ...este un mister, si doar ce-i clar vazatori cunosc acest lucru! Fiind ateu nu ai cum sa stii, sa vezi, sa crezi acest lucru. Cunosc un guru care te poate ajuta si acela este Google, mult succes, si sper sa te intelegi cu el.

Cu deosebita consideratie
Sus
adi90
Pasionat

Data înscrierii: 21/Iul/2009
Locație: Pitesti

MesajTrimis: Sâm Ian 09, 2010 4:13 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

cred ca ardem o vrajitoare pe rug
inchizitieeeeeeeee Laughing
Sus
blacired
Priceput

MesajTrimis: Sâm Ian 09, 2010 8:08 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ssrli a scris:
blacired a scris:
ssrli a scris:
blacired a scris:

Cu stima.

Dovezi ca tweeterele sunt mai eficiente ca si midbassii ?

A mai fost acu vreo citeva secole unul de zicea ca se invarte Pamantul. Vezi ce a patit fara dovezi.....
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum