Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

difuzoare Hertz Dieci DCX 165 dilema mare!
Du-te la pagina 1, 2  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
soryngs

Data înscrierii: 14/Iul/2008
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun Iul 14, 2008 4:44 am    Titlul subiectului: difuzoare Hertz Dieci DCX 165 dilema mare! Răspunde cu citat (quote)

1. Vreau sa stiu dak sunetul la aceste difuzoare este intr-adevar asa calitativ cum as fi auzit (ar fi perfect sa ma ajute cineva care kiar sa le fi vazut in actiune).
2. Cei de la be-loud, pana la urma le aduc in timp util daca dau comanda, sau astept 2 luni si ma tot amana, cum am vazut scris pe undeva pe forum.
3. Deocamdata o sa dispun doar de un HU Alpine CDE-9880 si vreau sa stiu cam ce performante pot obtine asa, pe viitor urmeaza si un amplificator si un subwoofer. dar ma intereseaza pentru moment cam ce rezultate o sa aiba toata treaba.
4. Exista variante mai bune de difuzoare in banii astia? nu as vrea sa dau mai mult de 4 mil pe 2 seturi de boxe (16,5 pe fata si 13 pe spate) daca aveti idei le astept cu cea mai mare placere, sunt incepator in ale sound-ului. Va multumesc anticipat!

bezz
Audiofil

Data înscrierii: 05/Iun/2007
Locație: on a vibe

MesajTrimis: Mar Iul 15, 2008 12:40 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

fiecare difuzor suna in functie de cum il instalezi.
locasurile la xsara sunt cam jos si cam retrase; si sufera foarte mult din cauza modului de fixare a difuzorului (pe fata de plastic a usii).
deci nu te astepta la performante extraordinare din incintele stock, din pacate. si din proprie experienta iti spun ca este foarte dificil (si relativ costisitor) sa modifici incintele/montajul difuzoarelor pe fata.

in al doilea rand, tweeter-ele suna distorsionat din locasurile stock din bord, datorita apropierii de parbriz. iti recomand sa montezi noile tweeter-e in gaoacele lor din set, direct pe bord, pozitionate spre tine.

dieci sunt ok, in clasa lor ar mai fi focal access, helix dark blue, GZ titanium, mtx ths. dintre ele nu am reusit sa ascult dark blue, in rest e chestie de gusturi si ar trebui sa fie alegerea ta.
alpine-ul pare ok, ar trebui sa dea randament. desi am avut si inca am head unit pioneer, nu-s incantat de sound-ul si feeling-ul oferit. din fericire am dsp si cateva setari care sa "indulceasca" sunetul. de aceea iti spun sa mergi pe alpine.

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
soryngs

MesajTrimis: Mar Iul 15, 2008 2:27 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

bezz a scris:
fiecare difuzor suna in functie de cum il instalezi.
locasurile la xsara sunt cam jos si cam retrase; si sufera foarte mult din cauza modului de fixare a difuzorului (pe fata de plastic a usii).
deci nu te astepta la performante extraordinare din incintele stock, din pacate. si din proprie experienta iti spun ca este foarte dificil (si relativ costisitor) sa modifici incintele/montajul difuzoarelor pe fata.

in al doilea rand, tweeter-ele suna distorsionat din locasurile stock din bord, datorita apropierii de parbriz. iti recomand sa montezi noile tweeter-e in gaoacele lor din set, direct pe bord, pozitionate spre tine.

dieci sunt ok, in clasa lor ar mai fi focal access, helix dark blue, GZ titanium, mtx ths. dintre ele nu am reusit sa ascult dark blue, in rest e chestie de gusturi si ar trebui sa fie alegerea ta.
alpine-ul pare ok, ar trebui sa dea randament. desi am avut si inca am head unit pioneer, nu-s incantat de sound-ul si feeling-ul oferit. din fericire am dsp si cateva setari care sa "indulceasca" sunetul. de aceea iti spun sa mergi pe alpine.

nu vreau cine stie ce performante, vreau un bass cat de cat clar din cele 4 boxe pe care o sa mi le iau, urmand apoi sa imi cumpar si un subwoofer si un amplificator sa completez sistemul. nu vreau sincer sa mi se zguduie masina pe strada, ca nu e asa mare senzatie precum pare, am vazut azi un bmw pisicutza caruia ii dardaiau numerele, portbagajul si geamurile din spate, sincer pe mine nu ma incanta treaba asta, mi se pare kiar foarte aiurea. mai mult conteaza calitatea decat cantitatea. Crezi ca dak skimb difuzoarele si ma axez pe hertz sau mtx o sa rezolv din problema? o sa fie o calitatea superioara celei stock de acum?

soryngs

MesajTrimis: Mar Iul 15, 2008 2:49 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

si inca o kestie ce stii despre difuzoarele mtx seria thx?
soryngs

MesajTrimis: Mar Iul 15, 2008 7:09 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

dar de difuzoarele MAGNAT POWER PLUS 132 si de varianta cu diametrul de 16,5 MAGNAT POWER PLUS 162. !
Vladutz
Priceput

Data înscrierii: 11/Iul/2006

MesajTrimis: Mar Iul 15, 2008 7:37 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Powerplus sunt o serie foarte OK pentru preturile lor, insa nu isi prea au locul intre Hertz, Helix, Focal si MTX.
Sus
bezz
Audiofil

MesajTrimis: Mie Iul 16, 2008 12:17 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

nu-ti recomand difuzoarele coaxiale. s-au scris n thread-uri in care s-au explicat avantajele unui sistem de difuzoare contra unei perechi de coaxiale. eu am renuntat la difuzoarele din portierele din spate tocmai pentru a nu instala o pereche de coaxiale (si nici macar difuzoarele stock nu-s coaxiale, sunt con).
si totusi, pentru urechile mele infundate, magnat=zgomot, coaxiale=tot zgomot.
cauta sa-ti instalezi un sistem, urmareste cand au loc intalnirile pasionatilor de car audio sau intalnirile unor pasionati de tuning, participa, asculta orice sistem gasesti acolo, mai vorbeste si cu cei de la atelierele car audio si asculta demo-cars si apoi alege.
altfel sunt si binevoitori pe forum care sa-ti prezinte masinile lor, te intalnesti, asculti masina, iti mai dau si ei un sfat, o relatie etc.
masina mea este desfacuta momentan, nu ai ce asculta si nici nu mai stau prin bucuresti.
vezi si tu cine prezinta un sistem care sa-ti placa si trimite-i un mp si roaga-l sa te ajute baremi cu o auditie.

soryngs

MesajTrimis: Mie Iul 16, 2008 11:43 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

bezz a scris:
nu-ti recomand difuzoarele coaxiale. s-au scris n thread-uri in care s-au explicat avantajele unui sistem de difuzoare contra unei perechi de coaxiale. eu am renuntat la difuzoarele din portierele din spate tocmai pentru a nu instala o pereche de coaxiale (si nici macar difuzoarele stock nu-s coaxiale, sunt con).
si totusi, pentru urechile mele infundate, magnat=zgomot, coaxiale=tot zgomot.
cauta sa-ti instalezi un sistem, urmareste cand au loc intalnirile pasionatilor de car audio sau intalnirile unor pasionati de tuning, participa, asculta orice sistem gasesti acolo, mai vorbeste si cu cei de la atelierele car audio si asculta demo-cars si apoi alege.
altfel sunt si binevoitori pe forum care sa-ti prezinte masinile lor, te intalnesti, asculti masina, iti mai dau si ei un sfat, o relatie etc.
masina mea este desfacuta momentan, nu ai ce asculta si nici nu mai stau prin bucuresti.
vezi si tu cine prezinta un sistem care sa-ti placa si trimite-i un mp si roaga-l sa te ajute baremi cu o auditie.

Merci frumos pentru sfat, o kestie vroiam sa stiu, pentru instalarea unui sistem pe masina nu e necesara decuparea portierei? ca eu asa stiam si de aceea evitam sistemele. Nu vreau modificari ale caroseriei doar pentru un sistem, sau nu stiu...trebuie taiata tabla de pe interiorul portierei pentru instalarea unui sistem pana la urma?

EnZ0
Priceput

Data înscrierii: 12/Feb/2008
Locație: Braila/Craiova

MesajTrimis: Mie Iul 16, 2008 1:38 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ce spui tu deobicei este metoda din spatele blocului practica de cei carora in masini au numai mezelurii si alte din astea si pe deasupra mai sunt si live ...
bezz
Audiofil

MesajTrimis: Mie Iul 16, 2008 8:15 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

difuzorul "woofer" dintr-un sistem are aceleasi dimensiuni cu difuzorul coaxial echivalent, cam acelasi RMS insa performante acustice mult mai bune (calitate adica tati) prin separarea mediilor si joaselor (woofer, in portiera) si mediilor si inaltelor (tweeter, pe bord, la partea superioara a usii) etc.
pe cand la coaxiale si basul si mediile si inaltele vin de la aceeasi incinta, situata undeva jos, cam ca o ciorba.
deci chit ca pui un sistem sau un coaxial de 16,5 cm, e cam acelasi lucru dpdv instalare a difuzorului, cu diferenta ca la sistem ai in plus o cutiuta cu filtrele ce fac exact separatia frecventelor intre componente, care se poate pune in usa sau sub fata de usa, fara probleme.
deci nu trebuie sa tai din usa, nici din fata de usa ca sa instalezi un sistem de difuzoare. unde intra unul trebuie sa intre si celalalt.
cei care taie din tabla de usa au in general dacii sau masini cu incinte de 13 cm si vor sa puna difuzoare de 16,5 cm si nu incap. sau vor sa instaleze difuzorul pe inele din mdf (un lucru foarte bun de altfel) dar nu incape. din pacate la xsara nu prea poti sa jonglezi cu incintele de fabrica, alea sunt, daca vrei sa le schimbi trebuie sa modifici fata de usa.

bezz
Audiofil

MesajTrimis: Mie Iul 16, 2008 8:27 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

EnZ0 a scris:
Ce spui tu deobicei este metoda din spatele blocului practica de cei carora in masini au numai mezelurii si alte din astea si pe deasupra mai sunt si live ...

adica toti cei care si-au "customizat" incintele si fetele de usa au facut-o in parcare si-s manelisti? hmmmm

EnZ0
Priceput

Data înscrierii: 12/Feb/2008
Locație: Braila/Craiova

MesajTrimis: Vin Iul 18, 2008 6:25 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

bezz a scris:
EnZ0 a scris:

adica toti cei care si-au "customizat" incintele si fetele de usa au facut-o in parcare si-s manelisti? hmmmm

Una este sa stii ce faci ... si alta este sa nu fii auzit de inel din mdf sau alt material si sa te apuci sa tai asa din tabla.

Andry
Priceput

Data înscrierii: 08/Mai/2008
Locație: Brasov

MesajTrimis: Vin Iul 18, 2008 6:53 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

degeaba, cateodata trebuie taiat si din tabla Very Happy

Waitin` for the Volvo, a new chapter!
Sus
bezz
Audiofil

MesajTrimis: Dum Iul 20, 2008 12:59 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

la usile de xsara nu, dimpotriva, au 2-3 gauri ce trebuie acoperite ca sa iasa o incinta:

http://img155.imageshack.us/my.php?image=03fonomatfeia1.jpg

http://img144.imageshack.us/my.php?image=05placapflxm2.jpg

http://img69.imageshack.us/my.php?image=07fonomatfijb7.jpg

http://img69.imageshack.us/my.php?image=08fonomatfinalch3.jpg

acestea sunt niste usi de xsara insonorizate cat de cat, dar care suna tot nesatisfacator datorita fixarii deficitare a difuzoarelor...pe moment.

insa nu este cazul tau, tu nu trebuie sa-ti tratezi usile la nivelul asta, eventual sa lipesti o folie de insonorizant de 20x20 cm pe tabla din spatele gaurii de difuzor si sa dai la pensula niste pasta brax pe fata de usa in dreptul gaurii de difuzor si pe spatele lacasului acestuia.

soryngs

MesajTrimis: Mar Iul 22, 2008 2:02 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

bezz a scris:
la usile de xsara nu, dimpotriva, au 2-3 gauri ce trebuie acoperite ca sa iasa o incinta:

http://img155.imageshack.us/my.php?image=03fonomatfeia1.jpg

http://img144.imageshack.us/my.php?image=05placapflxm2.jpg

http://img69.imageshack.us/my.php?image=07fonomatfijb7.jpg

http://img69.imageshack.us/my.php?image=08fonomatfinalch3.jpg

acestea sunt niste usi de xsara insonorizate cat de cat, dar care suna tot nesatisfacator datorita fixarii deficitare a difuzoarelor...pe moment.

insa nu este cazul tau, tu nu trebuie sa-ti tratezi usile la nivelul asta, eventual sa lipesti o folie de insonorizant de 20x20 cm pe tabla din spatele gaurii de difuzor si sa dai la pensula niste pasta brax pe fata de usa in dreptul gaurii de difuzor si pe spatele lacasului acestuia.

in orice caz..pe tine treaba care ti ai facut o la portiere la nivelul ala cam la ce bani te-a dus? ca vreau dak tot fac o treaba sa o fac bine pana la capat. merci frumos anticipat

Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum