| |
| Autor |
Mesaj |
vaduva80s
Data înscrierii: 06/Oct/2011 Mesaje: 24 Locație: Sibiu
|
Trimis: Joi Oct 06, 2011 10:05 pm Titlul subiectului: Difuzoare pt BMW seria 5 E39 2001 , HU - Pioneer DEH-P6800MP |
|
|
Va salut pe toti . Sunt un nou membru .
Am nevoie de sfaturi.
Vreau sa-mi schimb difuzoarele in masina pt un sunet mai bun .
Masina este BMW seria 5 E39 din anul 2001 , limuzina . Mi-am schimbat HU cu un Pioneer deh-p6800mp 4*50W max , 4*27W continious (cred ca RMS ar fi , dar asa scrie in cartea lui).
Am inteles ca difuusoarele sunt pe 13 cm si adancimea de 5-6cm . NU VREAU alta AMPLIFICARE sau SUBWOOFER.
Va rog sa-mi recomanda-ti ce difuri sa-mi iau pt cel mai bun sunet in conditiile de sus .
Va multumesc. |
|
| Sus |
|
 |
vaduva80s
|
Trimis: Joi Oct 06, 2011 11:09 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Coustic sunt OK ? |
|
| Sus |
|
 |
vaduva80s
|
Trimis: Vin Oct 07, 2011 7:30 am Titlul subiectului: |
|
|
| Chiar nimeni ? nimic? |
|
| Sus |
|
 |
vaduva80s
|
Trimis: Vin Oct 07, 2011 5:22 pm Titlul subiectului: Nu e nimeni |
|
|
| Heeloo ! Nu e nimeni pe aici ? |
|
| Sus |
|
 |
JARRELL Audiofil

Data înscrierii: 23/Mar/2011 Mesaje: 1100 Locație: TG JIU
|
Trimis: Vin Oct 07, 2011 7:37 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pentru o schimbare minima a sunetului in masina ta, va fi necesar si un amplificator pt, difuzoare. Daca vrei sa iei altele si sa le pui direct la playerul masinii, mai bine lasa-le pe cele de le ai acum, daca functioneaza cum trebuie.
Coustic are in general produse bune! |
|
| Sus |
|
 |
vaduva80s
|
Trimis: Vin Oct 07, 2011 8:35 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu vreau amplificare , si nici sub pt ca masina e foarte izolata fonic ,iar incintele pe care se prind difurile nu au volum mare , deci nu vreau amplificare .
Recomanda-ti-mi ce e mai bun direct pe HU la 13 cm , sau nu merita ceva mai scump decat Coustic la dimensiunea asta . 50W RMS e OK pe HU ?
As mai vrea sfaturi si de la altii , eventual ASUS |
|
| Sus |
|
 |
vaduva80s
|
Trimis: Dum Oct 09, 2011 11:45 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Bai frate , da ce pustiu e pe forumul asta . |
|
| Sus |
|
 |
keddy_net Priceput
Data înscrierii: 27/Oct/2007 Mesaje: 482 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Mar Oct 11, 2011 12:24 am Titlul subiectului: |
|
|
tocmai ti-a explicat baiatul de mai sus, ca le schimbi degeaba daca nu le amplifici. Eu as adauga ca le schimbi degeaba daca nu le amplifici si nu insonorizezi usile. Nu vei obtine imbunatatiri fara ele.
Daca nu crezi, poti merge pe:
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/DLS/Sisteme/Classic_C5A/
sunt mult peste coustic _________________ Alpine CDA 9855r, DLS MS6A, DLS CA12, Dacia SuperNova. |
|
| Sus |
|
 |
Pigoo Utilizator pe cale de disparitie

Data înscrierii: 08/Oct/2008 Mesaje: 1625 Locație: Constanta
|
Trimis: Mar Oct 11, 2011 3:19 am Titlul subiectului: |
|
|
decat sa cumperi un sistem entry de 100ron mergand pe ideea ca faci upgrade cumparand ceva sony xplod, blaupunkt, magnat..... mai bine ramai cu cele de fabrica care sunt Nokia si sunt mult mai ok .
daca cele de fabrica nu mai functioneaza cum trebuie..... atunci poti sa mergi pe recomandarea lui keddy . |
|
| Sus |
|
 |
vaduva80s
|
Trimis: Mar Oct 11, 2011 8:49 am Titlul subiectului: |
|
|
DLS Classic C5A cred ca ma incomodeaza la adancime .
De DLS K5 ce zice-ti ? (am vazut ca au adancimea mai mica) .
HU original l-am schimbat cu un Pioneer . Crede-ti ca nu duce bine astfel de difuzoare ?
As putea pune niste Dynamat in jurul lor , dar difuzoarele se prind pe niste incinte, nu pe usa sau tabla . Crede-ti ca mai are rost sa insonorizez ?
Vreau sa schimb diuzoarele originale pt ca au o putere mica , distorsioneaza la 50% din volum si nu au bass deloc. Nu vreau un bass super tare , doar un picut sa se simta macar .
Va rog sa ma lamuriti . |
|
| Sus |
|
 |
keddy_net Priceput
|
Trimis: Mar Oct 11, 2011 10:22 am Titlul subiectului: |
|
|
c5a vs k5, sunt mai slabe k5. Desfa o usa, vezi ce adancime iti permite, nu ce adancime are difuzorul actual, apoi cauta detalii pe google despre difuzorul care vrei sa il cumperi.
Playerul tau are ~20w/canal. Tu in momentul cand dai mai tare si trece de acei 20w, distorsioneaza(din acest motiv nu poti da mai tare de 50%). Poti pune difuzoare de 10 000E la acelasi volum iti va distorsiona, si vei fi limitat de bass, datorita capacitatii limitate de amplificare ale playerului. Din acest motiv vei avea nevoie de amplificator.
Basul pe care il cauti tu, cat de mic, va aparea dupa ce vei insonoriza usa, vei fixa difuzorul pe un inel mdf, si dupa ce le vei amplifica.
Ceea ce incerc sa iti explic este faptul ca, ori ai de gand sa investesti niste bani mai multi si vei avea rezultate, ori investesti niste bani mai putini si vei avea rezultate nu. _________________ Alpine CDA 9855r, DLS MS6A, DLS CA12, Dacia SuperNova. |
|
| Sus |
|
 |
vaduva80s
|
Trimis: Mar Oct 11, 2011 11:25 am Titlul subiectului: |
|
|
Daca playerul meu scoate sa zicem 20 W cum pot da mai tare de 20 W ca nu inteleg ? Daca scoate 20 W atunci acolo e limita lui , nu ? nu am cum sa dau mai tare de 20 W . In cartea tehnica scrie ca scoate 50W max si 27W coninuous . Asta nu putere RMS ?
Difurile stok nokia nu cred ca au mai mult de 15 W .(asa cred eu)
Am vazut ca cele 2 DLS indicate au aceleasi specificatii ,(40W RMS-80W max, 60-20000 hz , 91 dB -92 dB , doar K5 are adancime 50mm iar celelalte 60mm).
Explica-mi si mie ca sa nu arunc banii pe fereastra . Si eventual daca merita , ce difuri sa aleg din cele doua (adancimea la limita este 50-60 mm).
Dar te rog explica-mi ca sa inteleg , nu doar sa-mi spui concluzia. Pt. mine conteaza chiar daca e o imbunatatire mica .
Multumesc. |
|
| Sus |
|
 |
keddy_net Priceput
|
Trimis: Mar Oct 11, 2011 12:19 pm Titlul subiectului: |
|
|
daca tu ai volumul maxim la player 63, nu inseamna ca la 63 tu ai acei 27w.
Daca sa spunem intr-o melodie ai volumul la 40 si ai acei 27w pe canal in acel moment, in cazul in care vei urca volumul din player, nu se va auzi mai tare, ci va distorsiona.
alea mai scumpe si mai adanci sunt mai bune fiindca au twiterul din calota de matase care este superior celuilalt. Apoi fiind mai adanc difuzorul are magnetul mai mare si o excursie mai buna.
Difuzoarele tale nokia au undeva la 25w reali. _________________ Alpine CDA 9855r, DLS MS6A, DLS CA12, Dacia SuperNova. |
|
| Sus |
|
 |
AnDrU Priceput

Data înscrierii: 31/Aug/2006 Mesaje: 377 Locație: Cluj-Napoca
|
Trimis: Mar Oct 11, 2011 1:28 pm Titlul subiectului: |
|
|
| keddy_net a scris: | | (din acest motiv nu poti da mai tare de 50%) |
playerul tau distorsioneaza la peste 50% volum?
al meu in anumite circumstante (cum ar fi un ipod pe aux) merge si 55/63 fara distorsiuni.
on topic: daca nu vrei amplificare, modelele entry level de la dls nu exceleaza la bass. uita-te putin la hertz dar ia in considerare si insonorizarea portierelor _________________ Pioneer 6850, DLS R6A + JBL 75.2, MTX 693,
Alpine Type R 12" + Magnat Rock Mono, 4AWG |
|
| Sus |
|
 |
vaduva80s
|
Trimis: Mar Oct 11, 2011 7:48 pm Titlul subiectului: |
|
|
i-mi vine greu sa cred ca un player , chiar daca este mai vechi , e un model de Pioneer care era gama cat de cat de top , nou a costat 1200 RON , sa distorsioneze la 50% din capacitatea volumului . Inteleeg un 80-90% , dar chiar de la 50% nu-mi prea vine sa cred .
M-am debusolat total. In acest caz nu mai merita sa schimb difuzoarele .
Alt aspect este ca pe Nokia scrie 25W si atat , dar tind sa cred ca e putere maxima , nu RMS. |
|
| Sus |
|
 |
|