|
|
| |
| Autor |
Mesaj |
dcba
Data înscrierii: 22/Mar/2014 Mesaje: 6
|
Trimis: Sâm Mar 22, 2014 1:06 pm Titlul subiectului: Difuzoare/sistem pentru Accord |
|
|
Salut. Apelez la ajutorul vostru in materie de sfaturi audio.
Honda Accord sedan 2008 cu "Premium Sound System" (2 tweetere in bord + 2 difuzoare 16.5cm in portierele fata + 2 difuzoare 16.5cm in portierele spate + 2 difuzoare ovale pe "polita" pentru bas/joase). Sistemul este 100% stock, amplificat stock (ma rog, amplificatorul stock n-am idee ce putere are - ~18w/canal?!?).
HU este okish dpvd liniaritate, ca sursa audio. Pana la jumatatea volumului are un pic de "gain" pe joase si inalte (probabil, pentru a compensa volumul redus), ca apoi sa fie destul de liniar. N-as vrea sa-l schimb, fiindca am si clima integrata. Sistemul are si un amplificator separat.
Am antifonat usile destul de bine (inner+outer skin, plus biplast pe fata usii). Dupa antifonare, s-a imbunatatit mult calitatea sunetului, insa ma tenteaza sa schimb si difuzoarele. As prefera, pe cat posibil, sa evit montarea altui amplificator sau sa trag cabluri.
Subwoofer nu vreau din start, fiindca vreau calitate audio mai buna la volum rezonabil. Sunt suficiente "ovalele" pentru bas/joase.
Buun. Nu stiu in ce masura as putea schimba doar boxele, pastrand amplificatorul stock. Ma gandeam la niste "componente" pe fata, niste coaxiale pe spate, plus niste "ovale" pe polita (preferabil, cat mai simple, pentru bas/joase).
Pe de alta parte, ma uitam la Hertz si Focal. Sa ma uit si la altceva?
Bugetul este oarecum flexibil. Totusi, n-as vrea sa depasesc foarte mult suma de 1000-1500ron.
Dilema mea mare este daca gasesc difuzoare ce s-ar auzi bine pe amplificatorul stock sau trebuie sa iau in calcul un amplificator (alte costuri, plus cabluri si "deranjul" aferent).
Ar fi suficiente niste DSK-uri, spre exemplu?
In cazul in care iau niste DSK-uri si nu se aud bine pe amplificarea stock, mai degreaba "sar" o treapta la ESK plus amplificator. Adica, daca tot fac o treaba, sa o fac pana la capat.
Orice sfat si recomandare este apreciata. Multumesc, anticipat.
|
|
| Sus |
|
 |
ionuutzuu Priceput

Data înscrierii: 15/Iul/2013 Mesaje: 558 Locație: Pitesti
|
Trimis: Sâm Mar 22, 2014 5:08 pm Titlul subiectului: Re: Difuzoare/sistem pentru Accord |
|
|
| dcba a scris: | Adica, daca tot fac o treaba, sa o fac pana la capat.  |
Daca tot ai zis-o mergi pe ceva mai ok, daca nu ai bani sa bagi tot o data mai bine faci incet si sigur. Conteaza foarte mult si ce amplificator ai acum pe masina desi nu cred ca e cine stie ce, DSK sunt gandite mai mult pt. amplificarea playerului in schimb la ESK se schimba situatia. Eu cel putin nu vad rostul boxelor coaxiale, sincer as sta decat cu sistem pe fata + ovale pe polita toate amplificate si cred ca iesi mai ok, iti trebuie un volum chiar atat de ridicat ? Plus de asta e deranjul mai mic, un amplificator cu 4 canale si ai rezolvat si cred ca te-ai incadra in 1500 lei lejer.
_________________ Kenwood KMM-361SD / u-Dimension Pro X500.24 Comp / Hollywood CCA 28 / Hertz DSK 165.3 / JBL GTO 938 |
|
| Sus |
|
 |
alecspc Audiofil

Data înscrierii: 14/Noi/2013 Mesaje: 921
|
Trimis: Sâm Mar 22, 2014 8:10 pm Titlul subiectului: |
|
|
Parerea mea..daca tot nu prea vrei sa te deranjezi cu cabluri..munca..dar in acelasi timp vrei un sunet de calitate..eu zic sa mergi pe sistem hetz pe fata, coaxiale portiere spate tot hertz, si ovale pe spate bineinteles hertz..toate astea din gama dieci care sunt facute sa sune bine direct pe player. N-are cum sa nu sune bn daca mergi pe astea mai ales ca ai si insonorizat.
ps . acu am citit ce se zice in postul de mai sus si cam de aceeasi parere sunt si eu, poti renunta la coaxiale si sa ramai la sitem fata plus ovale polita.
la ovale te mai poti uita si la ceva pe 2 ohmi, automat vor primi mai multa putere pt ca banuiesc ca ampif tau e pe 4 ohmi.
Eu de ex cam asa as vrea sa-mi iau si sa le trantesc pe playerul stock
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/JBL/GTO/GTO938-/
http://car-speakers-review.toptenreviews.com/
si clipuletul asta mi-a cam dat de gandit, in sensul ca as vrea si eu, avand aceeasi masina, implicit acelasi HU http://www.youtube.com/watch?v=3c0pXucL6wI&index=5&list=FL525vyKnjzoImF2YX21V79w
|
|
| Sus |
|
 |
dcba
|
Trimis: Lun Mar 24, 2014 3:31 pm Titlul subiectului: |
|
|
Multumesc fain pentru sfaturi.
ionuutzuu, masina are acum amplificatorul stock, venit la pachet cu sistemul masinii. Amplifica 2 tweetere, 4 difuzoare de 16.5 si 2 difuzoare ovale. Toate, inclusiv HU, sunt facute de Pioneer. In afara de insonorizare si un mp3 auxiliar, totul e 100% stock.
Pe ovale (magnet) scrie 40RMS (Max 60/80RMS), 4 ohm. Acum m-am uitat, ca am acces usor la ele. Banuiesc, tot sistemul e pe 4 ohm.
Si mie-mi surad componentele mai mult, insa as pastra difuzoarele de pe portierele spate. In cazul asta, as cheltui mai putini bani pe ele sau le-as lasa stock. De-asta luam in calcul coaxialele.
alecspc, nu risc sa stric ovalele daca le iau pe 2 ohm?
Cum vi se par Hertz DSK? Am alternative mai bune in cazul in care pastrez amplificatorul stock?
La cele ovale, sa iau in cacul ceva anume? N-am vazut ovale "1-way", doar pentru joase. Majoritatea sunt pe 2-3 cai, iar eu oricum nu voi avea nevoie de medii/inalte, daca pastrez boxele din usile spate.
Dar ca amplificator, ce recomandari aveti pentru 4/6 canale?
Sunt constient ca poate pun intrebari de novice si n-am o directie clara in privinta a ceea ce doresc, insa n-am avut tangenta cu domeniul car audio. Apreciez ajutorul si sfaturile voastre, fiindca realizez ca pot deveni agasant cu intrebarile.
|
|
| Sus |
|
 |
alecspc Audiofil

Data înscrierii: 14/Noi/2013 Mesaje: 921
|
Trimis: Lun Mar 24, 2014 6:31 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu stiu sa-ti raspund la toate intrebarile dar tu mai intai trebuie sa stii exact ce vrei de la masina ta in materie de sunet, daca nu esti multumit de cat de tare se aude automat iti trebuie un alt amplificator, dar daca esti multumit si vrei doar sa aduci o imbunatatire atunci e destul sa pui niste difuzoare mai rasatite, si da HERTZ DSK e cea mai buna alternativa pt HU/amplif stock.
Nu are ce sa se strice daca pui jbl-urile alea pe 2 ohmi, scrie si pe cutie/site ca se pot monta direct la player si in felul asta vor 'stoarce' mai multa putere din player deci se vor auzi mai tare. la nr asta de w nu are ce sa se strice, vorbim de 20 30 w maxim.
deci tu alegi ce si cum oricum ca boxe eu unu as opta intre hertz si jbl gto938, jbl-urile as vrea si eu sa le iau (sau alea de la HERTZ) dar am niste 'belele' cu masina si pana nu rezolv nu mai fac nimic la sunet. mai asteapta pareri daca esti nehotarat.
aa si ovale doar pt bass nu am vazut si nucred ca sunt.
|
|
| Sus |
|
 |
mateyon Priceput
Data înscrierii: 02/Mar/2014 Mesaje: 211
|
Trimis: Joi Mar 27, 2014 3:28 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Te indrepti catre un DOWNGRADE!!!
|
|
| Sus |
|
 |
LooSeR Priceput
Data înscrierii: 03/Mar/2007 Mesaje: 239
|
Trimis: Joi Mar 27, 2014 4:26 pm Titlul subiectului: |
|
|
parerea mea este urmatoarea.
Acord-ul ca masina stock premie sound e destul de echilibrata. Un lucru pe care multi il stiu dar nu il zic. cd player-ul unei masini bune este facut sa compenseze lipsurile difuzoarelor. Pe scurt. .. unu cu alta se pupa.
Posibil. .. daca tu vei schimba difuzoarele sa se auda mai prost, la fel si invers daca vei schimba si player-ul. Totusi ... asta e cu dus intors nu obligatoriu la masina.
Eu as pune o intrebare.
1. Ce muzica asculti
2. ce asteptari ai
3. Ai amplificare externa ? daca da .. ce putere ?
4. Vrei sistem fata / spate ?
Daca ar fi pt mine eu as opta pt un audison AV k6 - http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/Audison/AV-K6/
sau focal k2 - bigger punch in bass
sau DLS
|
|
| Sus |
|
 |
dcba
|
Trimis: Joi Mar 27, 2014 5:51 pm Titlul subiectului: |
|
|
De-asta imi e teama: downgrade. Asta, daca nu schimb tot.
Ascult preponderent muzica electronica/chill. In restul timpului, oldies, jazz, si putin dubstep. Ponderea cea mai mare o are muzica electronica.
HU, amplificatorul si difuzoarele sunt stock. Am atasat o poza cu difuzoarele ovale si cele din usi (identice, toate).
Fiindca am insonorizat un pic si portbagajul, ma gandeam ca m-as putea baza pe niste ovale bune pentru bass, in combinatie cu un sistem pe usile fata. Din cate-mi dau seama, ar cam fi musai un amplificator (cu "balanced inputs", daca am inteles bine).
DLS vad ca sunt recomandate, cel putin aici. Cele entry (classic) sunt si o idee mai ieftine decat Hertz, Focal.
Acelasi sistem audio (stock) este prezent si pe modelul analog din US, Acura TSX. Daca am inteles bine, HU este decent. Oricum, avand clima integrata, se complica mult lucrurile in cazul in care ar trebui sa schimb HU. Niste masuratori:
http://www.diymobileaudio.com/forum/technical-advanced-car-audio-discussion/11912-acura-tsx-stock-headunit-measurements.html
In fine, ideea e ca nu sunt atat de pretentios si nu m-as arunca la cheltuieli mari. Ar fi fost ideal doar sa schimb difuzoarele pentru fidelitate un pic mai buna la volum rezonabil/moderat.
| Description: |
|
| Filesize: |
464.17 KB |
| Viewed: |
291 Time(s) |

|
| Difuzor portiera fata. Poza este facuta in timp ce faceam insonorizarea (pas intermediar). |
|
238.29 KB |
343 Time(s) |

|
|
|
| Sus |
|
 |
Bogdi24 Priceput

Data înscrierii: 03/Ian/2011 Mesaje: 487 Locație: Timisoara
|
Trimis: Joi Mar 27, 2014 7:48 pm Titlul subiectului: |
|
|
| LooSeR a scris: | parerea mea este urmatoarea.
Acord-ul ca masina stock premie sound e destul de echilibrata. Un lucru pe care multi il stiu dar nu il zic. cd player-ul unei masini bune este facut sa compenseze lipsurile difuzoarelor. Pe scurt. .. unu cu alta se pupa.
Posibil. .. daca tu vei schimba difuzoarele sa se auda mai prost, la fel si invers daca vei schimba si player-ul. Totusi ... asta e cu dus intors nu obligatoriu la masina.
Eu as pune o intrebare.
1. Ce muzica asculti
2. ce asteptari ai
3. Ai amplificare externa ? daca da .. ce putere ?
4. Vrei sistem fata / spate ?
Daca ar fi pt mine eu as opta pt un audison AV k6 - http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/Audison/AV-K6/
sau focal k2 - bigger punch in bass
sau DLS |
Cel mai bun raspuns de pe topicul acesta.Mare grija , cum spunea si Looser s-ar putea sa faci downgrade.
Ar trebuii sa iei niste difuzoare destul de bune ca sa le depasesti pe cele stock.Ele sunt facute si calculate exact,nu sunt puse la nimereala.
In car audio 70% din sistem e instalatia si 30% componentele.Nu aruca banii,nu sunt putini.
Sfatul meu e sa incerci sa lasi sistemul stock si sa insonorizezi bine de tot masina.La insonorizare nu poti da gres si iti va trebuii indiferent de ce vei monta acolo.E musai.Daca dupa o insonorizare riguroasa nu iti convine sunetul(desi sunt sigur ca se va schimba) incearca sa iei difuzoare si sa le asculti.
|
|
| Sus |
|
 |
mateyon Priceput
Data înscrierii: 02/Mar/2014 Mesaje: 211
|
Trimis: Joi Mar 27, 2014 8:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
Din poze este clar ca ce ai tu acolo nu sunt difuzoare de putere, deci nu le poti inlocui pur si simplu cu aftermarketuri, nu vei simti imbunatatiri. Ai stabilit deja ca amplificatorul tau este slab.
Ori inlocuiesti tot, ori le lasi.
Din punctul meu de vedere sistemul tau nu este facut pe genunchi, ci bine conceput pentru masina ta. Ai medii si inalte din plin, deci ceea ce iti trebuie este un subwoofer si ai cam rezolvat treaba. Iesi si mai ieftin.
Muzica electronica si mai ales chill suna bine la volum mic cu bass.
p.s. acum am vazut, nu vrei sw.
|
|
| Sus |
|
 |
dcba
|
Trimis: Joi Mar 27, 2014 11:18 pm Titlul subiectului: |
|
|
Mulțumesc frumos bĂŁieți. Apreciez sfaturile.
Bogdi, am insonorizat bine ușile (silentcoat pe inner și ouster skin + biplast 20 și silentcoat pe fata de usa). Ăn poza de mai sus nu este completa insonorizarea. DupĂŁ ce am terminat, au fost diferențe mari, ĂźnsĂŁ acum parca as dori un pic mai mult (sunet mai curat, precis, cald, definiție mai buna cĂąnd ascult un pic mai tare). Am impresia ca ascult la volum mai mare de atunci, deși nu mai 'urla' la fel. Am fĂŁcut și capota portbagajului ĂźmpreunĂŁ cu zona de lĂąngĂŁ oalele amortizoarelor.
Probabil voi sta liniștit pentru moment, pana ma dumiresc ce pot lua (best value) in materie de difuzoare și amplificator. Iau in calcul DLS, fiindcĂŁ am vĂŁzut multe recomandĂŁri și par a fi best buy. Poate reusesc sa ascult cateva sisteme.
|
|
| Sus |
|
 |
Bogdi24 Priceput

Data înscrierii: 03/Ian/2011 Mesaje: 487 Locație: Timisoara
|
Trimis: Vin Mar 28, 2014 12:12 am Titlul subiectului: |
|
|
Cel mai bun sfat e sa asculti componentele care vrei sa le montezi.Nu e cazul sa te grabesti si sa iei decizii pripite la suma asta de bani.
Incearca ceva din seriile PRO.Sensibilitate mai mare,motor mai puternic.
|
|
| Sus |
|
 |
LooSeR Priceput
|
Trimis: Vin Mar 28, 2014 10:36 am Titlul subiectului: |
|
|
Pot intreba cum ai insonorizat usile ? nu de alta dar am vazut oameni care pun insonorizant peste tot si dupa aceea taie cu cutterul golul din portiere. Ideea insonorizarii pe langa reducerea de vibratii, are rolul de a creea o incinta inchisa, sau cat mai inchisa. Astupand toate golurile ( cei de la extrem SQ stiu ca sudeaza tabla ca sa tina bine ) eu unul am pus 2 straturi de insonorizant STP bomb in gauri si stp silver peste bomb
2. Al doilea raspuns inteligent este cel a lui Bogdi. Totul se asculta. Da, ce-i drept cand te duci in showroom o sa asculti probabil incintele lor ceea ce nu inseamna ca va fi ca in masina - factori diferiti, pana si umiditatea si temperatura contaza.
3. Eu zic sa iei un sistem din gama buna. recomandata si cu review-uri bune. Poti lua noi, poti lua si SH. Poti lua Focal, dls, etc .. .noi si poti gasi amplificatoare bune SH. Iti zic de acum ca daca cauti pe google Alpine MRV F407 4 canale, o sa il gasesti pe la 250lei. Un amplificator mai vechi de prin 2005 dar foarte bun. Din el au facut versiunea legendara de F1 status F409. ( vb unuia ... cu cat sunt mai noi cu atat mai proaste. Condesnatoarele noi sunt mai proaste ca cele vechi. Cu cat ai mai multe prostii in amplificator, cu a tat ai mai putin semnal bun , ma rog .. )
4. Eu am fost invatat tu stai in fata, deci Front stagege-ul e cel mai important. Cum se aude la tine. Tot ce vine in spate iti v-a trage sunetul spre spate. Deci din punctul meu de vedere poti lasa stock spate pt cei ce stau in spate ).
Tragand linie .. cu 1500lei investie... poti lua un sistem nou de difuzoare, + amplificator bun SH. sau ... cu rabdare poti lua 2 sisteme + amplificator SH toate ;D
DLS_ au un pret calitate foarte bun. Sunt masini reusite castigatoare de SQ ( nu din ro ) care mergeau pe DLS scandinavia.
|
|
| Sus |
|
 |
dcba
|
Trimis: Vin Mar 28, 2014 1:18 pm Titlul subiectului: |
|
|
Desigur. Am atasat cateva poze mai jos, impreuna cu 2-3 comentarii.
Silentcoat-ul si stp-ul l-am aplicat conform indicatiilor de aici:
https://www.youtube.com/watch?v=8byRObdZb34
Usile sunt "sigilate", mai putin usile fata, unde am lasat o gaura pentru elementul (spuma) de culoare galbena de pe fata usii (am impresia ca este un element de protectie, ce declipseaza fata usii la impact - se sprijina de ranforsarea din metal). Altfel, usile sunt incinte inchise (pe cat posibil). Asta a imbunatatit considerabil calitatea sunetului.
Pe fata de usa puteam folosi alte materiale (Brax etc), insa nu am vrut sa merg atat de departe si nici sa adaug prea multe kilograme. M-a interesat si reducerea zgomotului exterior, la costuri rezonabile (desi usile nu sunt prioritare pentru astfel de aplicatii).
Am citit, m-am informat pe cat posibil, apoi m-am apucat de lucru. Credeam ca scap mai usor cu difuzoarele.
| Pas intermediar. Din pacate nu am o poza cu lucrarea finala... Am acoperit gaurile plus portiunile de tabla rezonante. In plus, am adaugat material si pe suportul din plastic pe care este montat difuzorul. |
|
81.05 KB |
294 Time(s) |

|
| Interiorul portierei - rezultat final. |
|
51.38 KB |
288 Time(s) |

|
| Fata de usa, cu silentcoat pe suprafetele plane, predispuse la vibratii. |
|
74.75 KB |
279 Time(s) |

|
| Biplast 20 adaugat, ca pas final. |
|
81.37 KB |
280 Time(s) |

|
|
|
| Sus |
|
 |
LooSeR Priceput
|
Trimis: Vin Mar 28, 2014 4:07 pm Titlul subiectului: |
|
|
uite ... un exemplu nu neaparat bun .
Cum ziceam, incearca sa astupi toate gaurile si o sa simti o diferenta si mai buna
|
587.37 KB |
284 Time(s) |

|
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You cannot attach files in this forum You can download files in this forum
|
|