Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

DLS B5,topire High Pass Filter

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
Sir_KnupSkull

Data înscrierii: 02/Sep/2006

MesajTrimis: Sâm Apr 21, 2007 1:23 pm    Titlul subiectului: DLS B5,topire High Pass Filter Răspunde cu citat (quote)

O pereche boxe DLS Classic B5, achizitionate de la dvs, legate la o statie pe 2 canale care 2x50w rms care e setata din filtrul ei sa scoata fara bass, data cam la 3 sferturi din puterea ei, ieri am observat ca numai se aude tweeteru din dreapta, am cautat si am descoperit ca filtrul ce duce la el s-a topit in asa hal in cat a "explodat" bobina in el, celalalt filtru de pe stanga era si el un inceput de topire dar nu are nimic.Ce e de facut in cazul asta? Am impresia ca inca mai sunt in garantie.Precizez ca le am montate de aproximativ 7 luni si nu au avut nimic si ca de ascultat muzica imi place sa ascult tare dar numai atat cat fidelitatea este pe masura.

O zi buna.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
o&g
Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006
Locație: alba-iulia

MesajTrimis: Sâm Apr 21, 2007 1:48 pm    Titlul subiectului: Re: DLS B5,topire High Pass Filter Răspunde cu citat (quote)

Sir_KnupSkull a scris:
O pereche boxe DLS Classic B5, achizitionate de la dvs, legate la o statie pe 2 canale care 2x50w rms care e setata din filtrul ei sa scoata fara bass, data cam la 3 sferturi din puterea ei, ieri am observat ca numai se aude tweeteru din dreapta, am cautat si am descoperit ca filtrul ce duce la el s-a topit in asa hal in cat a "explodat" bobina in el, celalalt filtru de pe stanga era si el un inceput de topire dar nu are nimic.Ce e de facut in cazul asta? Am impresia ca inca mai sunt in garantie.Precizez ca le am montate de aproximativ 7 luni si nu au avut nimic si ca de ascultat muzica imi place sa ascult tare dar numai atat cat fidelitatea este pe masura.

O zi buna.

unde a fost montat filtrul care s-a topit ??? nu a fost cumva pus pe langa conductele de la caloriferul masinii ???
mi-e greu sa cred ca de la 2X50W s-a belit filtrul.eu am C5 si cu filtrele setului am dat in gura vreo 4 ore cu 85-90W, pe doua boxe SAL, si erau doar caldute, mult departe de a fi incinse.(ce-i drept nu cred ca sunt aceleasi filtre,dar oricum sunt apropiate)
ce marca si ce model este statia pe care ai pus b5-urile???

baga poze cu filtrul "busit"
Sus
Sir_KnupSkull

MesajTrimis: Sâm Apr 21, 2007 2:21 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

filtrele sunt undeva pe sub bancheta din spate puse in siguranta.
statia e VRA2.0 - 2 Channel Stereo Amplifier, detalii la

http://www.roadmasterusa.com/amplifiers_vr3.php

e adusa din state cumparata de noua.

Ultima modificare efectuată de către Sir_KnupSkull la Sâm Apr 21, 2007 4:52 pm, modificat de 1 dată în total
Sus
o&g
Audiofil

MesajTrimis: Sâm Apr 21, 2007 4:08 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

in cazul asta nu stiu ce sa iti spun...

da un mail la contact@be-loud.ro si spune in detaliu ce si cum ti s-a intamplat.
Sus
Sir_KnupSkull

MesajTrimis: Sâm Apr 21, 2007 4:56 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

poze cum am promis

Untitled-1.jpg
 Description:
 Filesize:  128.58 KB
 Viewed:  235 Time(s)

Untitled-1.jpg

Untitled-2.jpg
 Description:
 Filesize:  133.89 KB
 Viewed:  229 Time(s)

Untitled-2.jpg

Untitled-3.jpg
 Description:
 Filesize:  105.74 KB
 Viewed:  235 Time(s)

Untitled-3.jpg

Sus
o&g
Audiofil

MesajTrimis: Sâm Apr 21, 2007 7:51 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

wow Shocked

cum arata condensatorul ala... incredibil

sincer,nu stiu ce sa zic...de la 50W sa arate asa...
uita-te pe celalalt filtru si zi-mi ce scrie pe condensator.
celalalt filtru cum e ???
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006
Locație: sibiu

MesajTrimis: Dum Apr 22, 2007 8:01 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

pentru a mia oara...daca statia ta are gainul la 3 sferturi, nu inseamna ca are 3/4 din din 50W....ci ca ai setat-o pe o sensibilitate referenta pozitiei potentiometrului. 3 sferturi (e adevarat depinde si de statie) e mult pentru un player normal. daca depasesti valoarea de 2V cu un player ce are iesiri RCA de 2V (sa depasesti = sa dai spre valoarea mai mica) atunci vei forta amplificatorul sa scoata putere mai mare decat cea declarata, bineinteles diferenta fiind distorsiuni. ce filtru ai folosit, si la ce frecventa de taiere? ai spus "fara basi", deci HPF, dar la ce taiere? ai si alte setari, gen Bass Bost? critice sunt si setarile din player.
Sus
Sir_KnupSkull

MesajTrimis: Dum Apr 22, 2007 3:06 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Playeru e un pioneer 6800mp,statia e setata hpf fara bass bost.O sa ma uit si la filtrele de la difuzoare sa vad daca sunt in regula.Poza e cu celalalt filtru hpf de pe partea stanga.

Untitled-2.jpg
 Description:
 Filesize:  124.22 KB
 Viewed:  224 Time(s)

Untitled-2.jpg

Sus
mihai
Site Admin

Data înscrierii: 27/Iun/2006

MesajTrimis: Lun Apr 23, 2007 4:32 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Daca sistemul e inca in garantie suna-ne te rog la 072.04.20.265 sau 076.59.12.534
Chiar daca nu sunt, te vom putea ajuta cu un set nou de filtre.

Instalarea si reglajul statiei banuiesc ca au fost facute in regula, intr-un service autorizat, nu?
O statie reglata la "3/4" dupa cum zici tu, cu un player ca 6800 scoate cel putin dublul puterii nominale, adica numai distorsiuni. Foarte interesant ca au cedat filtrele si nu tweeterele...
Sus
o&g
Audiofil

MesajTrimis: Lun Apr 23, 2007 7:59 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

din cate am citit i-a cedat si un tw
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006
Locație: sibiu

MesajTrimis: Lun Apr 23, 2007 8:06 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

se pare ca a cedat un filtru, de aceea nu mai mergea tweeterul in cauza. oricum ciudat...vorba lui mihai, primele trebuiau sa se duca tweeterele nu filtrele.
Sus
o&g
Audiofil

MesajTrimis: Lun Apr 23, 2007 8:08 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

putin probabil ca tw sa mai functioneze daca filtrul e in halul ala...iar daca functioneaza inseamna ca e al naibii de rezisent...

pana in momentul de fata nu am reusit sa aduc vre-un filtru in stadiul acela, da tw am ars vreo doua din cauza "lichidului fremecat" care te face sa te simti prea bine si sa auzi rau Laughing
Sus
Sir_KnupSkull

MesajTrimis: Lun Apr 23, 2007 9:50 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Am vb cu cei de la be-loud si maine astept sa ma rezolve cum au promis.
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum