|
|
| |
| Autor |
Mesaj |
CBI Priceput
Data înscrierii: 07/Dec/2007 Mesaje: 502
|
Trimis: Dum Aug 31, 2008 10:59 am Titlul subiectului: |
|
|
Asteptam impresii ,ce ti-ai luat... |
|
| Sus |
|
 |
Zavera
Data înscrierii: 25/Aug/2008 Mesaje: 7 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Dum Aug 31, 2008 11:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
Intr-un final am achizitionat un set MB Quart FSA 216, si anume cel de aici:
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/MB_Quart/Sisteme/FSA_216/
Decizia am luat-o in urma audierii, pe stand (pe un player Alpine CDE 9882Ri), si a altor set-uri de difuzoare entry, pretabile a fi amplificate direct pe HU(gen DLS Classic, Crunch, Clarion, Ground Zero, Ultra Drive, Sony, Alpine Type-E si coaxiale 10cm seria Esprit de la Helix).
Dintre toate acestea, MB Quart-urile au avut clar cele mai ok inalte (mai detaliate). Restul set-urilor de difuzoare amestecau destul de mult instrumentele,aveau un sunet "mai in spate" (intunecat unele), cu exceptia poate a DLS-urilor, (care insa pacatuiau la capitolul inalte) ca sa nu mai vorbim de faptul ca erau si mult mai putin dinamice ca set-ul MB Quart (cu exceptia Ground Zero, care mi s-au parut dif-uri mai de "galagie", ca si Helix Esprit de altfel, cu un target probabil mai spre "tineret" ).Asta a fost o supriza placuta, in conditiile in care MB Quart specifica pt. set-ul lor o sensibilitate de "doar" 86 dB. Inca o dovada in plus (daca mai era nevoie) ca urechea e cea care trebuie sa decida, si nu specificatiile de pe hartie (masurate in fel si chip). De altfel am observat ca si in ceea ce priveste puterea, MB Quart specifica un 40W RMS in manual, deci o putere mult mai realista decat ceilalti producatori, si un filtru ce taie frecventele la 4000 Hz.
Urmeaza saptamana aceasta sa montez set-ul pe masina, alaturi de insonorizarea portierelor, si astfel sper sa ma lamuresc si cum stau pe partea de bass (si chiar medii), dat fiind ca pe stand, nefiind in incinta, nu iti poti face o idee concludenta despre capitolul asta.
Cel mai probabil o sa revin cu impresii dupa ce voi face si rodajul lor, adica aprox. 2 saptamani.
Multumesc tuturor pt. sfaturi! |
|
| Sus |
|
 |
AlexBanu Priceput

Data înscrierii: 18/Iul/2008 Mesaje: 402 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Lun Sep 01, 2008 9:16 am Titlul subiectului: |
|
|
Eu sunt tare curios cum ai facut alegerea avand in vedere ca ai ascultat pe stand difuzoare de 10cm si ai cumparat dif de 16 =)) _________________ Alpine F#1 Status/MicroP.7.28MKIII/Z170MKIII/Brax Matrix X4/Helix A1 Competition/Aliante 10" LTD |
|
| Sus |
|
 |
Zavera
Data înscrierii: 25/Aug/2008 Mesaje: 7 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Lun Sep 01, 2008 10:14 am Titlul subiectului: |
|
|
Alex, cred ca m-ai inteles gresit..am ascultat de curiozitate doar un set Helix Esprit de 10cm, fiind indeajuns sa-mi dau seama ca "amprenta sonora" a acestei serii nu este pe gustul meu (in special pe partea de inalte).
Restul marcilor mentionate de mine in post-ul anterior erau dif-uri pe 16 cm (adica exact ceea ce cautam am si audiat). |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|