Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

DLS vs Helix
Du-te la pagina 1, 2  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
tascu

Data înscrierii: 17/Ian/2008
Locație: Tg-Jiu

MesajTrimis: Lun Iun 16, 2008 3:20 am    Titlul subiectului: DLS vs Helix Răspunde cu citat (quote)

care ar fi mai bune dintre

http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/HELIX/Sisteme/E_136_Esprit/

si

http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/DLS/Sisteme/Reference_PS6A/

se merita diferenta de bani pt Helix ? (pt cei care le-au ascultat)

personal ascult muzica house - club in masina, care ar fi mai bune?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
EnZ0
Priceput

Data înscrierii: 12/Feb/2008
Locație: Braila/Craiova

MesajTrimis: Lun Iun 16, 2008 10:36 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Helix-urile fac toti bani!
CBI
Priceput

Data înscrierii: 07/Dec/2007

MesajTrimis: Lun Iun 16, 2008 1:26 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pt genul acela de muzica ar fi mai potrivite focal poly sau hertz energy Laughing
dar dintre cele 2 as lua fara doar si poate 'galbejitele'
Ce Hu ai,cu ce le hranesti,inregistrarile pe care le ai sunt in proportie covarsitoare comprimate? sa nu uitam si usile daca vrei TARE
Sus
tascu

MesajTrimis: Lun Iun 16, 2008 1:39 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

am un p40mp, si vreau sa le pun direct pe player fara ampl. si cred ca ar merge si o insonorizare speaker kit.
Sus
tascu

MesajTrimis: Lun Iun 16, 2008 8:49 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ce ziceti ar merge puse direct pe player helix-urile alea, sa pot sa dau la max. fara distorsiuni ?
Sus
Andry
Priceput

Data înscrierii: 08/Mai/2008
Locație: Brasov

MesajTrimis: Lun Iun 16, 2008 8:59 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

maxim fara distorsiuni nu o sa gasesti, distorsiunile la nivel ridicat de volum vin de la player, nu sunt cauzate de difuzoare. Ia Helix-urile, n-ai sa regreti, gasesti pe forum <daca> discutii despre aceste difuzoare Smile

Waitin` for the Volvo, a new chapter!
Sus
CBI
Priceput

MesajTrimis: Lun Iun 16, 2008 9:46 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Direct pe player ar fi mai potrivite dls C6 sau helix DB
Playerul are putina putere si trebuie sa pui niste difuri mai sensibile si mai 'moi'
Sus
Zavera

Data înscrierii: 25/Aug/2008
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin Aug 29, 2008 2:24 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Salut!

Intervin in acest topic dat fiind ca sunt oarecum in aceeasi dilema, si anume alegerea unui sistem amplificat exlusiv de catre HU

Si pe mine ma intereseaza care dintre sistemele Helix Esprit E 136 sau DLS MS6A s-ar preta mai bine pe un HU Pioneer DEH-6000UB, fara amplificare.Mentionez ca am in vedere insonorizarea portierelor, dar nu pot instala un amplificator pt. sistemul de difuzoare (din motive de spatiu, etc)

Ma intereseaza exlusiv SQ-ul in cazul sistemului, nu SPL-ul.Mentionez ca nu ascult mai deloc D'n'B, techno sau house...ci preponderent muzica anilor '90 sau pop/rock.

M-am gandit la aceste doua seturi pt. ca am citit lucruri ok despre ele, si ma intereseaza sa aiba o sensibilitate mai mare, pt. a fi "conduse" mai usor de HU (care are specificata o putere reala de 4X14 W la 0,1% THD)
Sus
CBI
Priceput

MesajTrimis: Vin Aug 29, 2008 2:44 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

DLS C6 sau R6, au o sensibilitate mai ridicata si mai putine coloratii,iar C6 sunt singure in categoria lor de pret
O sa-ti ajunga,suna destul de bine pe orice genuri
Sensibilitatea specificata de producatori in general este mult mai mica(o socotesc altfel).Daca nu gasesti param. t/s sa calculezi tu mergi pe neve.Cu ei poti sa-ti faci o idee despre capabilitatilor lor pe partea de joase si spl
Cu oricare din ele si 16-18w ai HU treci lejer de 102-103 db continuu fara distorsiuni,ceea ce este mai mult decat suficient
O insonorizare mica este si ea binevenita
Sus
AlexBanu
Priceput

Data înscrierii: 18/Iul/2008

MesajTrimis: Vin Aug 29, 2008 2:46 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

De la Helix daca vrei sa incerci ceva direct pe player mergi cu DarkBlue nu cu Esprit..
Alpine F#1 Status/MicroP.7.28MKIII/Z170MKIII/Brax Matrix X4/Helix A1 Competition/Aliante 10" LTD
Sus
Zavera

MesajTrimis: Vin Aug 29, 2008 3:22 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Multumesc frumos pt. raspunsuri CBI si Alex!

Intr-adevar, sensibilitatea reala este mai mica de cele mai multe ori decat cea indicata de producator, in special la midbass, din ce am mai citit.

CBI, am ascultat mai demult o masina cu DLS C6 si am ramas placut impresionat de cum suna sistemul pt. banii ceruti.Insa acum nu se mai gasesc in oferta decat DLS C6A, care desi nu le-am ascultat, se spune ca ar fi mai slabe decat vechea serie, fara A in coada. Despre DLS R6 nu stiu nimic, faceai referire de fapt la DLS RS6?

M-am interesat initial de DLS MS6A dat fiind ca mi-a placut foarte mult cum suna tweeterul UP1C, fata de T25.

Ca fapt divers, prefer un sunet mai cald, si ma intereseaza mai degraba partea de medii si inalte, nu bass. Pot cu siguranta sa spun ce sisteme nu mi-au placut deloc, si anume Hertz Dieci 165 direct pe HU Pioneer DEH-5900 si majoritatea sistemelor Focal, in special tweeterele acestora (mai putin agresive ca la Hertz, dar tot in extrema opusa preferintelor mele)

In ce priveste Helix, am ascultat pana acum sisteme bazate pe Precision dar si Brax Matrix (bineinteles amplificate, si cu semnal de pe surse de top), si presupun ca "amprenta sunetului" marcii se mentine si la seriile mai mici, gen Esprit, adica fara coloratii majore, cu un sunet mai aproape de notiunea mea de "liniaritate", ce mi se pare mai des intalnita la sistemele audio nemtesti (caracterizate de unii cu sunet mai rece).

Astfel, eram foarte curios daca seria Esprit de la Helix se apropie ca si timbru de cea de la DLS, seria Magnesium, pastrand totusi un echilibru tonal, si oarecum un sunet "mai cald", cum afirma chiar Helix pe site vis-a-vis de seria Esprit.
Sus
denim

Data înscrierii: 07/Aug/2008
Locație: branesti-sibiu

MesajTrimis: Vin Aug 29, 2008 5:16 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ca si stapan al unui set de dls ms6 a pot sa afirm ca au un sunet cald placut la ureche dar nici pe departe un sunet natural , am citit pe acest forum si pe altele si multi incepatori prefera un sunet cald si e bine de stiut ca acea caldura acuta vine de la lipsa unor frecvente si detalii suplimentare .
Daca ati asculta cateva sisteme mai rasarite de casa sa chiar profi o sa ramaneti surprinsi de lipsa caldurii acestora. Helix nu am ascultat dar poate o sa o fac intr-un viitor apropiat la unul din concursurile de specialitate.

Sper sa nu fi deranjat cu postul meu pe cineva.

bafta all

Ultima modificare efectuată denim la Vin Aug 29, 2008 11:32 pm, modificat de 3 ori în total
Sus
mihai
Site Admin

Data înscrierii: 27/Iun/2006

MesajTrimis: Vin Aug 29, 2008 5:27 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Eu nu as alege Esprit pentru ce vrei tu.
Si cu parere de rau trebuie sa spun ca nici DLS nu prea suna cum sunau acum 2 ani. Singura varianta pentru player ar fi seria classic, adica C6.

Daca esti din Bucuresti poti veni la noi pentru un mic test comparativ. S-ar putea sa-ti placa si MB Quart. Destul de vioaie pe inalte dar foarte fine si detaliate (FSA 216).
Ceva entry level dar pe gustul tau ca sunet cred ar fi si Coustic. Suna OK si mai calm decat MTX, celalalt brand Mitek.
Sus
Zavera

MesajTrimis: Vin Aug 29, 2008 5:40 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Denim, e foarte bine venit raspunsul, cel putin pe mine nu ma deranjeaza, din contra Smile Sunt foarte constient ca raspunsul liniar, pe cat posibil fara coloratii, al unor incinte sau sisteme este cel corect.Chiar mai mult, as spune ca sunetul "cald" pe care il caut eu la aceste sisteme, este datorat unor accentuari anume a unor curbe de frecventa in raspuns (intre 1500-4000 Hz), si nu al lipsei unor frecvente anume.

Insa daca ar fi fost sa formulez corect intrebarea, aceasta ar fi fost "Care din modelele de mai jos ofera compromisul cel mai bun (tonal, timbral si dinamic) in bugetul de maxim 500 RON?", compromisul fiind in cazul meu un sunet cat mai neutru, si in special lipsit de agresivitate pe partea de inalte.

Despre MB Quart am auzit numai de bine (la seriile de sus), insa initial m-a speriat sensibilitatea lor f. mica (85 dB), dar realitatea mi-a demonstrat ca numai urechea propie poate decide intr-un final.Despre Coustic nu stiu mare lucru, insa sunt chiar curios daca s-ar simti diferentele fata de difuzoarele stock actuale.

Mihai, da, sunt din Bucuresti si chiar as fi interesat sa trec pe la voi maine dimineata pt. un test comparativ intre modelele mentionate, in vederea unei decizii finale pe care trebuie sa o iau.
Sus
mihai
Site Admin

Data înscrierii: 27/Iun/2006

MesajTrimis: Vin Aug 29, 2008 7:00 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

OK, te asteptam maine! (dupa ora 11 ideal dar nu mai tarziu de 14)
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum