Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

DLS vs MAC Audio
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
ELNA
Priceput

Data înscrierii: 06/Aug/2006

MesajTrimis: Vin Aug 18, 2006 5:19 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Citat:
@obie_triceps: Care concursuri? Ultimele mari concursuri de SQ si SPL sunt castigate de Ground-Zero. Recordul de SPL actual e detinut tot de Ground-Zero: 177.3 dB.

http://www.pioneerelectronics.ca/pna/article/0,,32171715_32252625_230205110,00.html

acolo scrie ca tipul ala a scos 178.8db Wink deci mai incet cu GZ marele detinator de recorduri !

cat despre SQ ... unde ? cum ? eu nu stiu ce concursuri au castigat ?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
danmoise

Data înscrierii: 28/Iul/2006

MesajTrimis: Vin Aug 18, 2006 6:01 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

@ELNA: citind link-ul postat am vazut ca e vb de 12woofere si 52 amplificatoare in acel record. GZ a scos cu un singur woofer. asa ca....

al doilea lucru de sesizat e ca masuratoarea e IdbL. e alta mancare de peste.

al treilea lucru de sesizat este clasa la care se desfasoara competitia. poate vrei sa vezi ca nu sunt la aceiasi clasa.

al patrulea lucru...de ce ma intrebi pe mine motivul pt care nu ai auzit de
GZ in SQ?
Sus
ELNA
Priceput

MesajTrimis: Vin Aug 18, 2006 11:31 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

tin sa te anunt ca la ora actuala NU exista in lume un woofer capabil sa scoata 177db in masina ! daca exista asa ceva eu imi vand casa il cumpar si ti-l dau cadou Wink te rog nu mai exagera cu GZ ca devii ridicol ... incepi sa fi ca taximetristi de isi pun JBL si sunt cei mai tari , cu mp3 SONY normal .... Laughing

daca GZ a scos 177 db cu un singur woofer asta s-a intamplat pentru ca presiunea a fost masurata in interiorul incintei sau la iesirea tubului rezonator Laughing se pot scoate peste 160DB cu un woofer de 6,5inch dar tot masurati in incinta

chiar crezi ca 12 woofere de la Pioneer si 52amplificatoare nu reusesc sa bata un singur woofer GZ decat cu 1DB ? Pioneer are o istorie cu concursurile de DB drag insa foloseste woofere care nu sunt accesibile pentru public si daca ar fi ar costa destul de mult Crying or Very sad

vreau sa vad si eu un link in care sa vad un concurs de SQ de talie mondiala sa fie castigat de GZ ... Rolling Eyes
Sus
danmoise

MesajTrimis: Sâm Aug 19, 2006 1:14 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

@ELNA: daca aveai curiozitatea sa deschizi link-ul postat anterior, ai fi vazut ca rezultatul GZ nu e scos in masina, si e masurat in incinta.

oricum, pioneer a obtinut acel rezultat in idbl.

eu nu am zis ca cel mai tare brand din lume e GZ, eu am zis doar ca fac produse de entry level cu raport/calitate mai bun decat alte firme. atat.

iar la hi-end in SPL chiar fac treaba de zile mari. dar la banii aia sunt multe firme care fac.

nici eu nu stiu sa fie atat de axati pe SQ, dar nici nu e unul din obiectivele lor.
acolo se bat focal, rockford, genesis, elletromedia...

si hai sa zic altfel: in romania audio plus a scos 160db in masina. si asta cu sistemul nefunctionand la parametri maximi. mie imi spune ceva lucrul asta, si despre GZ si despre cei care au facut montajele.
Sus
mihai
Site Admin

Data înscrierii: 27/Iun/2006

MesajTrimis: Sâm Aug 19, 2006 1:37 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

danmoise> GZ fac entry level cu raport pret/calitate bun? Ar trebui sa mentionezi pe la ce preturi se invarte gama GZ entry level.... O sa le avem si noi pe toate pe site in vreo 2 saptamani sper... deh.. vacanta acum.
preturile entry level GZ inseamna gama de mijloc a altor producatori asa ca mi se pare normal sa fie mai bune decat gama entry a respectivilor...
Pe noi ne intereseaza mai mult sa ne sune masinile cat mai bine fara sa dam faliment, pe mine personal ma intereseaza mai putin cine are recordul la SPL... daca intelegi ce vreau sa spun. Si MTX a construit JackHammer la indicatiile dep de marketing probabil dar asta nu inseamna ca daca au cel mai mare subwoofer din lume si daca au construit primul subwoofer din lume dedicat domeniului auto sunt cei mai buni la toate categoriile.
Faptul ca X sau Y are 160 dB in masina nu inseamna muzica, cu asta te poti lauda exclusiv la concursurile de SPL... poate lumea nu stie ca astfel de "performante" necesita sacrificarea unei masini si cheltuieli de mii de euro.
Haideti sa vorbim si de muzica, nu numai de SPL...
Sus
ELNA
Priceput

MesajTrimis: Sâm Aug 19, 2006 3:10 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

asa este GZ are preturi maricele si asta nu se vede in calitatea materialelor folosite la difuzoare Confused vezi gama titanium-radioactive .

parerea mea ca la entry-level sunt firme mai bune !

inca ceva nasol la ei este ca nu se specifica cum anume au masurat Xmax , puterile RMS sunt umflate , dar asta se intampla in general Laughing
Sus
danmoise

MesajTrimis: Sâm Aug 19, 2006 11:10 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

@mihai: despre preturile cu care apar produsele GZ aici nu sunt eu in masura sa zic nimic. si calitatea costa.

@elna: e super logic ca Xmax sa fie distanta + si -, altfel era Xmax/2
cum ai ajuns la concluzia ca sunt umflate puterile sau ca materialele sunt proaste? putere nu inseama numai volum, inseamna claritate, calitate a sunetului....
Sus
ELNA
Priceput

MesajTrimis: Sâm Aug 19, 2006 12:42 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

imi pare rau sa iti spun , dar esti in ceata rauuuu de tot !

Xmaxul se calculeaza de 90% dintre producatori asa : Hvc-Hag/2 ; adica : inaltimea bobinei minus inaltimea intrefierului impartite la 2 .

Gz are alt sistem de calcul ! spre exemplu la Radioactive care are bobina de 36mm inaltime (am zis inaltime nu diametru care e de 2 inch) este dat un Xmax de 18mm adica Hvc/2 ! au uitat sa mai scada Hag din Hvc Very Happy dupa cum vezi nu este logic deloc ! Wink

deci iti dai seama cum calculeaza ei puterea RMS daca Xmaxul este umflat !

in al doilea rand puterea NU are NICI o legatura cu calitatea sau claritatea cum spui tu ! si nici cu volumul ... cred ca ai vrut sa zici SPL ? Rolling Eyes

vorbesc strict de PUTEREA RMS pe care o poate disipa bobina unui difuzor fara sa pateasca nimic ! asta inseamna PUTERE .
nu inseamna ca daca un difuzor merge fara sa se arda pe un amplificator de 1kw el are o putere de 1kw .
Sus
danmoise

MesajTrimis: Mie Aug 23, 2006 1:38 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Dupa un sondaj printre producatori am ajuns la concluzia ca 90% calculeaza dupa formula … ))))))) sau oare 93.491 % ?

Prima definitie a Xmax

Xmax = ABS(Hc – Hg)/2, precizata pentru prima oara in lucrarea A. N. Thiele, Loudspeakers in Vented Boxes: Part I. Reprinted in the JAES, and again in the Anthology on Loudspeakers, vol 1. The original is from the Proceedings of the IRE Australia, vol. 22, pp. 487-508 (August 1961).

Gander imbunatateste formula si spune:
Hc - Hg
Xmax = ---------- + 0.15 * Hc
2
Mark R. Gander, Moving-Coil Loudspeaker Topology As An Indicator Of Linear Excursion Capability, 64th AES Convention New York City, preprint no. 1554, November 1979

Mai departe, in 1991, Douglas J. Button, bazandu-se pe munca lui Barlow defineste :

Hc - Hg
Xmax = ---------- + 0.25 * T , T=Hg.
2
Autorul spune ca e o metoda de calcul mai precisa decat cea a lui Gander, in care s-a adaugat 15%. Toate acestea se gasesc in lucrarea Douglas J. Button, Design Parameters and Trade-Offs in Large Diameter Transducers, 91st AES Convention New York, preprint no. 3192, October 1991

Acum, adevarata masurare a Xmax este adevarata problema, acesta putand fi detectat masurand parametrii T/S la nivele de putere ridicare, pana cand se depisteaza neliniaritatea Bxl ( sau Le).

P.S. pt valoarea aceea de 36mm ai o sursa concreta sau ti-a placut cum suna?
Sus
ELNA
Priceput

MesajTrimis: Dum Aug 27, 2006 3:19 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ai grija ca in forumula numarul 2 este : 0,15*Hc ,iar in formula 3 este 0,25*T , T=Hg deci Hg si nu Hc ca in formula numarul 2 Wink

Citat:
Dupa un sondaj printre producatori am ajuns la concluzia ca 90% calculeaza dupa formula … ))))))) sau oare 93.491 % ?

sincer n-am inteles .... dupa care formula ? cea mai corecta este prima formula data de tine si care am dat-o si eu ! este insa si cea care are valoarea cea mai mica si deci nu place la anumiti producatori Laughing

Citat:
P.S. pt valoarea aceea de 36mm ai o sursa concreta sau ti-a placut cum suna?

a fost pusa o intrebare acum ceva timp pe forumul importatoruli GZ referitor la lungimea bobinei de la Radioactivul de 12" si a raspuns Ionut Mocioiu care a masurat bobinele la cele 2 subwoofere prajite ce se afla in showroom Wink
ghici cat masurau ? exact 36mm .... destul de putin cand te gandesti ca Infinity Kappa 120.3SE are o bobina de 37mm , iar JBL GTO1202D are 34mm

daca ar fi sa masuram Xmax dupa cum masoara GZ ar rezulta 18,5mm pentru Infinity si 17mm pentru JBL Confused
Sus
ELNA
Priceput

MesajTrimis: Mie Aug 30, 2006 9:29 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

uite cativa din producatorii care masoara Xmax dupa formula data de mine : DLS , KICKER , Infiinity , JBL , Perless , TC sound etc.

astept sa dai si pe cei ce masoara dupa metoda GZ Laughing asta dupa ce imi spui care este metoda lor ca eu tot nu am priceput ! cum naiba din o bobina de 36mm rezulta Xmax de 18mm ?
Sus
3ldiablo
Pasionat

Data înscrierii: 31/Iul/2006
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi Aug 31, 2006 9:30 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ELNA, de ce te ambitionezi aiurea cu formula de calcul si cu cei 90% din producatorii tai care calculeaza Xmax dupa formula specificata de tine! Ar trebui la cunostintele tale sa intelegi din lucrarile precizate de danmoise ca formulele sunt teoretice! in practica "adevarata masurare a Xmax este adevarata problema, acesta putand fi detectat masurand parametrii T/S la nivele de putere ridicare, pana cand se depisteaza neliniaritatea Bxl ", intelegi? Question Question Question
Sus
ELNA
Priceput

MesajTrimis: Joi Aug 31, 2006 4:32 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

mai sunt Eminence , Hertz .... Laughing

eu insist cu formula asta pentru ca e cea mai corecta !

Citat:
"adevarata masurare a Xmax este adevarata problema, acesta putand fi detectat masurand parametrii T/S la nivele de putere ridicare, pana cand se depisteaza neliniaritatea Bxl ", intelegi?

eu inteleg ,dar ... tu nu pricepi ! citatu pe care tu l-ai dat este incorect ! danmoise probabil l-a copiat de pe net .... stiti ca nu toate informatiile de pe net sunt corecte ! Wink

Xmaxul de masoara aplicand tensiune DC difuzorului pana cand factorul BL atinge 80% sau 70% asta depinde de fiecare producator Rolling Eyes Xmaxul determinat prin formula asta are o valoare mai mare decat cel determinat prin formula data de mine Laughing

deci dupa cum bine vezi nu se masoara nici un parametru la nivel ridicat de putere Laughing de unde ati scos-o si pe asta nu stiu Confused
Sus
Silviu
Priceput

Data înscrierii: 17/Iul/2006

MesajTrimis: Joi Aug 31, 2006 6:43 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Eu zic sa luati un woofer de 50 lei, il pune unu' din voi la curent pana cedeaza si va uitati cu sublerul cat de mult salta. Comparati cu producatorul si vedeti cine are dreptate. Apoi il disecati, ii masurati bobina in lungime, si ati lamurit-o....... Wink

(nu are rost sa mai aduceti argumente cu Xmax-ul ca oricum toti producatorii dau informatii obtinute dupa caile care ii avantajeaza pe ei in vanzari: xmax, sensibilitate, putere, materiale etc.)

o&g
Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006
Locație: alba-iulia

MesajTrimis: Joi Aug 31, 2006 7:07 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

un woofer la 50lei nu are deloc specificat Xmax Smile)
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3  Următoare
Pagina 2 din 3

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum