| |
| Autor |
Mesaj |
KeR Pasionat
Data înscrierii: 04/Ian/2007 Mesaje: 69
|
Trimis: Mie Iun 13, 2007 12:22 pm Titlul subiectului: Rog sa mai bata odata clopotele si pt mine.. |
|
|
*** OFF-TOPIC IN LEG CU INSTALAREA DSK165-ului ***
Asta am de gand si eu sa instalez azi si m-am lovit ce aceiasi problema.
Sa recapitulez si eu odata: "+" de la HU vine la "+" de la filtru woofer si tot pe acelasi fir vine si se mai leaga si "+" de la filtru tweeter ? Analog si pt "-". Adica se leaga in paralel, sa inteleg, dar asta nu inseamna ca o sa scada impedanta la 2 ohm ? (nu dati cu pietre daca nu e asa daor ca asta scrie in manualul de la hertz)
Multumesc anticipat.
_________________ Whyismyspacebarnotworking?! |
|
| Sus |
|
 |
adi_0106 Priceput

Data înscrierii: 11/Sep/2006 Mesaje: 553 Locație: Iashington
|
Trimis: Mie Iun 13, 2007 2:42 pm Titlul subiectului: Re: Rog sa mai bata odata clopotele si pt mine.. |
|
|
| KeR a scris: | | Adica se leaga in paralel, sa inteleg, dar asta nu inseamna ca o sa scada impedanta la 2 ohm ? (nu dati cu pietre daca nu e asa daor ca asta scrie in manualul de la hertz) |
nu dam cu pietre .... ca am inventat bomba atomica
treba cu filtrele e in "halul" urmator:
filtrul pe bass este compus (in principiu) dintr-o bobina care se leaga in serie cu difuzorul - ei bine .... la frecvente joase (bas) aceasta bobina se comporta ca un conductor (cu rezistenta fff mica) - lasand sa intre in difuzor tot semnalul, iar la frecvente inainte bobina se comporta ca un rezistor cu impedanta mare .... care tinde spre infinit odata cu cresterea frecventei - astfel in difuzor nu mai ajunge nimic
pe partea ai-lalta ... la filtrul de TW - treaba e invers ..... iar componenta de principiu este un condensator - care la frecvente joase se comporta ca un izolator (impedanta tinzand la infinit) iar la frecvente inalte se comporta ca un conductor - astfel in TW ajung doar frecventele joase
aceste 2 celule legate in paralel - se comporta ca o singura sarcina de impedanta data (in cazul tau - 4 ohmi) - astfel amplificatorul "vede" 4 ohmi (ai difului de bass) cand baga bass - respectiv 4 ohmi (ai TW-ului) cand baga intalte
sper ca mi-ai inteles explicatia "linginereasca"
|
|
| Sus |
|
 |
niq Audiofil

Data înscrierii: 30/Ian/2007 Mesaje: 907 Locație: in masina, inconjurat de boxe...
|
Trimis: Mie Iun 13, 2007 6:28 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Citat: | | astfel in TW ajung doar frecventele joase |
adica inalte..
_________________ vand nokia 6500 classic negru si Samsung Star alb... si nokia 1208 negru... si acvariu  |
|
| Sus |
|
 |
Infamous Pasionat

Data înscrierii: 27/Dec/2006 Mesaje: 167
|
|
| Sus |
|
 |
Sharkky Audiofil

Data înscrierii: 11/Mar/2007 Mesaje: 1891 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Mie Iun 13, 2007 7:00 pm Titlul subiectului: |
|
|
Sincer, si eu voiam sa desenez da imi tremura mana de la bautura
Glumeam ...
Da, exact asa se leaga.
Nu ne-a spus initiatorul topicului ce solutie a ales pentru sistemul fata.
|
|
| Sus |
|
 |
marineros
Data înscrierii: 09/Iun/2007 Mesaje: 7
|
Trimis: Vin Iun 15, 2007 1:22 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu sunt initiatorul postului dar azi mi-am luat si montat Hertz DSK 165.
Ptr. ca dif. are "adancimea" mai mare (61mm) decat lacasul in portiera (57) am ales solutia sa adaog un inel despartitor de plastic (ca altceva nu aveau pe stoc) de 10mm.
In configuratia actuala, impresia mea e ca fata de vechile difuzoare nu e mare diferenta, adica inaltele se simt dar la joase e doaaar o idee mai buna. Acum cauzele ar fi:
- radio-casetofonul Alpine care e cam vechi, 2001
- inelul de plastic despartitor care poate e cam mare si nu mai exista spatiu suficient intre dif. si masca portiera
- lipsa altor izolatii fonice
- lipsa rodajului woofer-ului
ca sigur ceva nu e corect facut si nu cred ca e normal cum se aude.
Daca elimin "fundul" lacasului ( care e de fapt un grilaj de protectie impotriva apei ) si asa elimin inelul distantier oare inbunatatesc situatia? sau woofer-ul are nevoie de asa ceva ?
Inca ceva, basii intra de la un volum mai mare adica nivel volum 7-8. Tine de casetofon?
|
|
| Sus |
|
 |
bezz Audiofil

Data înscrierii: 05/Iun/2007 Mesaje: 1011 Locație: on a vibe
|
Trimis: Joi Iun 21, 2007 7:12 pm Titlul subiectului: |
|
|
teoretic nu ar trebui sa fie hud-ul de vina ...
eu suspectez inelul acela si portiera ...
totusi orice woofer se rodeaza sa stii.
_________________ loud & proud member of SQNLL team
high energy music expression  |
|
| Sus |
|
 |
mihai Site Admin
Data înscrierii: 27/Iun/2006 Mesaje: 1952
|
Trimis: Vin Iun 22, 2007 12:40 am Titlul subiectului: |
|
|
... si totusi nu astepta minuni de la niste difuzoare entry level.
Nu am nimic cu Hertz dar am ascultat vreo 2 sisteme Dieci si nu m-au impresionat. Si in multe cazuri am vazut cum cu difuzoare aftermarket entry level (indiferent de marca) se obtine mai putin bass decat cu difuzoarele stock - asta pentru ca cele originale se impaca binisor cu usile.
Pentru bass trebuie sa rigidizezi cat mai bine panoul usii si difuzorul trebuie prins cat mai "strans" de usa. un inel de MDF ar putea fi mai bun decat unul de plastic si putina insonorizare ar ajuta.
|
|
| Sus |
|
 |
bezz Audiofil

|
Trimis: Vin Iun 22, 2007 10:42 am Titlul subiectului: |
|
|
foarte corect, un speaker/starter kit e foarte potrivit, usa "cheala" nu va produce ceva deosebit ... cat despre inele, daca nu-s probleme prea mari de montaj {modificari la fata usii etc} sunt utile si ele, dar la puteri mici nu cred sa fie diferente mari intre cele doua solutii.
cum a zis mihai ideal ar fi sa investesti putin in insonorizarea locala a usii.
|
| Sus |
|
 |
bebeko Pasionat
Data înscrierii: 18/Mai/2007 Mesaje: 103 Locație: Cluj-Napoca/Bistrita
|
Trimis: Vin Iun 22, 2007 11:19 am Titlul subiectului: |
|
|
| mihai a scris: | ... si totusi nu astepta minuni de la niste difuzoare entry level.
Nu am nimic cu Hertz dar am ascultat vreo 2 sisteme Dieci si nu m-au impresionat. Si in multe cazuri am vazut cum cu difuzoare aftermarket entry level (indiferent de marca) se obtine mai putin bass decat cu difuzoarele stock - asta pentru ca cele originale se impaca binisor cu usile.
Pentru bass trebuie sa rigidizezi cat mai bine panoul usii si difuzorul trebuie prins cat mai "strans" de usa. un inel de MDF ar putea fi mai bun decat unul de plastic si putina insonorizare ar ajuta. |
Mihai , oare dupa ce o sa comercializati si voi Hertz Dieci ai sa-ti schimbi parerea despre ele si au sa te impresioneze ?
|
|
| Sus |
|
 |
bezz Audiofil

|
Trimis: Vin Iun 22, 2007 1:34 pm Titlul subiectului: |
|
|
sunt convins ca nu are ceva impotriva brand-ului, pur si simplu nu exista solutii miraculoase si ieftine, iar in anumite usi si dieci pot suna nesatisfacator.
|
| Sus |
|
 |
TSG
Data înscrierii: 16/Apr/2007 Mesaje: 5
|
|
| Sus |
|