Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

EMMA Romania - Etapa II (1-2 decembrie 2006, Brasov)
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Competitii si evenimente

Autor Mesaj
o_kh3
Priceput

Data înscrierii: 29/Iun/2006

MesajTrimis: Mar Noi 21, 2006 9:35 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

robert(b-69-tau) s-a dus pt inceput ca sa concureze la SQ dar.... nush ce l-a determinat si s-a bagat la ESPL..... oricum mashina urmeaza sa fie antifonata bine de tot acum si isi va face prezenta si la BV... probabil va mai castiga ceva Razz
TWISTER
Pasionat

Data înscrierii: 02/Sep/2006

MesajTrimis: Mie Noi 22, 2006 1:25 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Mihai, nici n-am intentionat vreodata sa particip la EMMA decat ca spectator. De asta nici nu am acordat mare importanta SQ, asa cum ai spus si tu. Masina nu este nici macar insonorizata, abia luna viitoare am sa ma ocup de acest aspect. Sistemul l-am facut din pura pasiune pt muzica si atat; nu e ceva cu totul iesit din comun.
Sincer, mie mi-ar fii teama sa particip si cu sistem integral Brax, ce sa mai vb despre scule de serie mare. Sigur, la SPL treaba este mai la'ndemana, acolo iti trebuie zgomotronice cu sensibilitatea cat mai mare, putere si cam atat. Mi-e bine la "civili", nu vreau la categ. "trupe speciale" ca n-am $ sa ma inarmez corespunzator. Surprised
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
mihai
Site Admin

Data înscrierii: 27/Iun/2006

MesajTrimis: Mie Noi 22, 2006 3:22 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Twister, primul meu woofer a fost un TUB! Cel mai ieftin, mult mai slab decat JBL 1204T Smile si al 2-lea tot TUB Very Happy dar ca in poveste, a 3-a oara iese bine... si am trecut pe cutie bass reflex.
Eu doar sustineam ca o participare la EMMA nu este conditionata de un buget de mii de euro. Trebuie doar sa stii ce urmaresti (sq sau spl) si sa stii sa exploatezi cum trebuie componentele.

Nici eu nu am fost pe SQ pana acum... nici pe SPL insa... Vroiam sa sune bine, cum imi place mie.
Acu insa imi dau seama ca adevarata valoare a unui sistem nu sta in volum, in SPL, ci in calitatea sunetului... si SQ nu inseamna "cum imi place mie" ci sa sune cum trebuie, natural, ca la concert. Sa poti da tare si sa se auda corect, sa nu te zguduie bass-ul si nici sa nu te zgarie pe urechi mediile si inaltele.

Si daca ma duc la EMMA nu am de gand sa schimb nici o componenta din sistem. Ma duc cu acelasi HU, aceleasi difuzoare pe fata, aceiasi statie si acelasi woofer.... O sa renunt insa la difuzoarele spate cu totul Smile
Ce cheltuiala/munca mai am e sa fac usile (am luat ieri un bulk pack Stinger) si sa schimb de la zero toata conectica... Pentru ca la EMMA aproape jumatate din punctaj tine de calitatea instalarii.
Cred ca pot obtine un scor decent chiar si cu sculele pe care le am acum, important e sa fac tot posibilul sa scot tot din ele (usi lucrate, cabluri bune, reglaje atente etc). Nu ma duc sa castig, ma duc sa vad cu ce se mananca EMMA si sa stiu pe viitor cum sta treaba.
Ce vreau eu sa zic ca nu trebuie neaparat mii de euro pentru a te duce la EMMA cu capul sus. Nu trebuie neaparat sa castigi... ai multe de invatat, vezi masinile mai tari, stai de vorba cu posesorii, ai de invatat.

Si la SPL de obicei e cheltuiala, nu orice zdranganeala poate face SPL... Nu stiu ce scule are 69-tau acum dar stiu ca scorul scos de el cu usile deschise a fost nenatural... adica neasteptat de mare in comparatie cu ce obtinuse cu usile inchise... Oficialii EMMA au mers pana la a spune dupa eveniment ca e posibil sa fi fost altfel calibrat senzorul etc... si ca vor fi mai atenti pe viitor.
SPL de competitie adevarat inseamna sa sacrifici o masina: folii de insonorizare pe 2-3 straturi daca se poate, gurile de ventilatie obturate ca sa nu "rasufle" deloc masina, chedere speciale, parbriz si luneta intarite etc... sa nu mai zic de investitia in alimentare... Deci performanta la SPL nu cred ca e mai usor de obtinut cu bugete mai mici decat la SQ.
In ambele cazuri insa poti obtine rezultate decente si cu un sistem mediu foarte bine pus la punct.
Sus
ELNA
Priceput

Data înscrierii: 06/Aug/2006

MesajTrimis: Joi Noi 23, 2006 3:40 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

la DACIA 1310 se aude mult mai tare cu usile deschise .... eu am dacia si este foarte sesizabila nu ca la alte masini Crying or Very sad

Tau avea un Hertz Hx380 intr-o cutie normal bass-reflex de vreo 200L cu un port maricel care ocupa probabil destul de mult din cutie Rolling Eyes
Sus
Silviu
Priceput

Data înscrierii: 17/Iul/2006

MesajTrimis: Joi Noi 23, 2006 1:46 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ultima modificare efectuată de către Silviu la Vin Dec 15, 2006 7:06 pm, modificat de 1 dată în total
Sus
Ratonul
Pasionat

Data înscrierii: 28/Aug/2006
Locație: moreni

MesajTrimis: Dum Noi 26, 2006 2:30 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

si totusi vine cineva ?
Sus
Shokaliptiku
Audiofil

Data înscrierii: 08/Aug/2006
Locație: galati

MesajTrimis: Dum Noi 26, 2006 7:46 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

vin eu ... dar nu ca participant ! Rolling Eyes Rolling Eyes
Sus
mihai
Site Admin

MesajTrimis: Lun Noi 27, 2006 1:37 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Eu merg ca participant (90%).
Weekend-ul asta nici nu m-am atis de calculator, de asta am si lipsit de pe forum... Am avut de intins un bulk pack Stinger (mersi Florin!) si azi s-a mai lucrat la alimentare si am inceput sa dam jos conectica existenta... Mai e multa munca si timpul e scurt (tras conectica noua, construit kick paneluri, instalat placa pe care vor sta statia, condensatorul, blocul de distributie + si probabil filtrele)... E tarziu insa sa renunt. Ma duc si cu treaba neterminata dar ma duc.
O sa fac un topic nou sa pun niste poze.
Sus
mihai
Site Admin

MesajTrimis: Lun Noi 27, 2006 4:22 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Programul de desfasurare al evenimentului

Vineri, 1 decembrie
Incepand cu ora 9:00 se deschide accesul in sala pentru masinile care vor fi prezente din aceea dimineata.
Incepand cu ora 10:30 se va deschide accesul pentru vizitatori.
Toata ziua va fi dedicata promovarii brand-urilor care se regasesc in sistemele audio ale masinilor expuse. Deasemenea 2 proiectoare vor fi folosite pentru a prezenta evenimente EMMA desfasurate in Rusia, precum si Sinsheim, IFA Berlin 2006… si bineinteles EuroFinala EMMA de la Bern.

Concurs pentru vizitatori
Pana la ora 14:00 se va completa un formular in care se se vor da raspunsuri la intrebari formulate din domeniul sistemelor audio auto, dupa care se va introduce intr-o urna.
Se vor alege 4 candidati, in urma verificarii rezultatelor si tragerii la sorti, in cazul in care vor exista mai multe formulare cu raspunsuri corecte.
Cei patru concurenti vor trebui sa tina subwooferele la inaltimea umerilor, cu mainile intinse, pentru o durata cat mai mare in limita a 10 minute.
Castigatori vor fi 2 de fiecare data, si anume aceia care vor reusi sa obtina timpul cel mai bun.
La acest concurs vor participa vizitatorii, premiile constand in subwoofere de 12 inch.

In acelasi timp se va realiza inregistrarea masinilor in Competitie.
Fiecare competitor va fi rugat sa prezinte sistemul audio pe intreg parcursul zilei acelora care doresc informatii referitoare la modul in care a fost conceput si realizat.

Sambata, 2 decembrie
Incepand cu ora 9:00 se va deschide accesul pentru competitorii care vor veni in aceasta dimineata. Accesul si inregistrarea vor fi posibile numai pana la ora 10:30
Incepand cu ora 11:00 se va incepe arbitrarea masinilor incepand cu sectiunea Sound Quality.
15:00 Sectiunea ESPL, masurarea presiunii acustice.
17:00 Festivitatea de premiere.
19:00 Incheierea programului.

Vor fi prezenti International Head Judge-ii din Bulgaria, 2 persoane, care vor arbitra alaturi de arbitrii romani.
Sus
Ratonul
Pasionat

Data înscrierii: 28/Aug/2006
Locație: moreni

MesajTrimis: Lun Noi 27, 2006 8:48 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

eu vin sambata... din forumisti mai vine cineva ? si mihai ceva stickere be loud exista ?
Sus
Shokaliptiku
Audiofil

Data înscrierii: 08/Aug/2006
Locație: galati

MesajTrimis: Lun Noi 27, 2006 9:52 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

spor mihai !

dupa cum arata programul cred stau ambele zile !!!
Sus
Bogus

Data înscrierii: 08/Noi/2006
Locație: Sibiu

MesajTrimis: Mie Noi 29, 2006 8:40 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Cat este taxa pentru vizitatori?
Sus
Bogus

Data înscrierii: 08/Noi/2006
Locație: Sibiu

MesajTrimis: Mie Noi 29, 2006 8:46 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Imi ziceti si mie ce inseamna ESPL si SQ ???
Sus
mihai
Site Admin

MesajTrimis: Mie Noi 29, 2006 12:47 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Bogus a scris:
Cat este taxa pentru vizitatori?

accesul pentru vizitatori este liber din cate stiu si sunt destul de sigur.
Sus
mihai
Site Admin

MesajTrimis: Mie Noi 29, 2006 12:48 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Bogus a scris:
Imi ziceti si mie ce inseamna ESPL si SQ ???

SQ = Sound Quality = calitatea sunetului - concurs de sisteme audio, castiga cel care suna cel mai bine, cel mai corect

ESPL = Emma SPL
SPL = Sound Pressure Level = nivel al presiunii sonore
aici castiga masina care bubuie mai tare
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Competitii si evenimente Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4  Următoare
Pagina 2 din 4

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum