|
Autor |
Mesaj |
Spliffu Pasionat

Data înscrierii: 26/Noi/2010 Mesaje: 136 Locație: Bwukale
|
Trimis: Lun Dec 24, 2012 8:53 pm Titlul subiectului: |
|
|
4 sony de 15 suna mai tare ca orice 12", indiferent de firma.
Acum daca sony au incinta cu acordaj de 35 vs 27 fi, 2x15 sony vs 1x12 fi tot suna mai tare, chiar as putea spune ca si 1x15 sony poate suna mai tare, acordajul ala influenteaza mult, la fel si suprafata.
Poti sa te muti linistit, te inteleg ca ai fi si vrei sa fie cel mai bun, dar si tu trebuie sa intelegi ca are niste limite. Trebuie sa sti ce vrei de la un sub si sa-ti calculezi toate instalatia in concordanta.
Contrazicerile astea gen eu am fi tu ai sony sunt mai jmeker-punct mi se par puerile, nici n-am vrut sa raspund dar acum pe bune.
Orice 12" face urat intr-un logan, iti spun si ca orice 12" face urat intr-un logan antifonat. Din filmare si/sau sunet nu pot sa-mi dau seama daca al tau e antifonat sau nu. _________________ I stay alert and shoot first. |
|
Sus |
|
 |
mgm2000ro Priceput

Data înscrierii: 11/Iul/2007 Mesaje: 545
|
Trimis: Lun Dec 24, 2012 11:30 pm Titlul subiectului: |
|
|
Citat: | 4 sony de 15 suna mai tare ca orice 12", indiferent de firma.
Acum daca sony au incinta cu acordaj de 35 vs 27 fi, 2x15 sony vs 1x12 fi tot suna mai tare, chiar as putea spune ca si 1x15 sony poate suna mai tare, acordajul ala influenteaza mult, la fel si suprafata.
Poti sa te muti linistit, te inteleg ca ai fi si vrei sa fie cel mai bun, dar si tu trebuie sa intelegi ca are niste limite. Trebuie sa sti ce vrei de la un sub si sa-ti calculezi toate instalatia in concordanta.
Contrazicerile astea gen eu am fi tu ai sony sunt mai jmeker-punct mi se par puerile, nici n-am vrut sa raspund dar acum pe bune.
Orice 12" face urat intr-un logan, iti spun si ca orice 12" face urat intr-un logan antifonat. Din filmare si/sau sunet nu pot sa-mi dau seama daca al tau e antifonat sau nu. |
Te rog sa ma " muti si pe mine", eu am argumente:
Detin 3 Fi-uri 12''BTL 15''BTL si 12''N3
2 x 10 '' ~ - 1 x 12 = 153.3 dB oficial si neoficial dar cu poza mult mai mult, si sint AudioQue departe de calitatea FI (mai bun)
Te rog arta-mi ce pot Sony-urile tale 2 x 15 (presupun ca vorbesti in cumostinta de cauza si nu din imaginatie)
ps respect firma Sony, dar trebuie sa recunoastem ca la capitolul car subwoofer-elor progresul a ramas in jurul anilor 90 si ceva. _________________
 |
|
Sus |
|
 |
Spliffu Pasionat

Data înscrierii: 26/Noi/2010 Mesaje: 136 Locație: Bwukale
|
Trimis: Mar Dec 25, 2012 5:14 pm Titlul subiectului: |
|
|
Hai ca mi-a placut asta, ceva de genu eu spun ca afara sunt 5 garde si tu zici ca bricheta e verde.
Tot ce presupui sau crezi de acum incolo, exact asa e. _________________ I stay alert and shoot first. |
|
Sus |
|
 |
mgm2000ro Priceput

|
Trimis: Mar Dec 25, 2012 6:56 pm Titlul subiectului: |
|
|
Afara sunt -8 grade, iar culoarea brichetei nu o cunosc !
Pe ce te bazezi cind spui Citat: | 4 sony de 15 suna mai tare ca orice 12", indiferent de firma. | ??? pe culoarea brichetei?
PS eu nu " presupun si nici nu cred " doar gandesc si ma inspir din evenimente traite si nu inchipuite  _________________
 |
|
Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007 Mesaje: 2751 Locație: Cj-N
|
Trimis: Mar Dec 25, 2012 9:26 pm Titlul subiectului: |
|
|
Spliffu a scris: | 4 sony de 15 suna mai tare ca orice 12", indiferent de firma.
|
Eu nu as fi asa de sigur ca e asa. Dar cred ca daca vedem un filmulet cu fiecare ne lamurim  _________________ Scoruri, nu povesti...
151.4 - Maxi 3000
148.2 - Mini 2000 |
|
Sus |
|
 |
alexneo Priceput

Data înscrierii: 21/Noi/2007 Mesaje: 449 Locație: Hunedoara Vulcan
|
Trimis: Dum Dec 30, 2012 10:21 pm Titlul subiectului: |
|
|
da , intr-adevar sunt multe criterii , acordaj , incinta , antifonare.
Oricum subul l-am vandut , se strang bani acuma pentru un proiect ce il voi incepe in mai.
1x VW Polo 2001
1x HU * nu sunt decis *
1x SP AUDIO SP15X
1X SPAUDIO 4000D
8x mtx thx 502
+ Upgrade la curent + atifonari.
UN AN NOU FERICIT TUTUROR. _________________ SW: ATOMIC ELE 15 2000 RMS
Speakers : 4 x mtx thx 502
HU : Sony Xplod cdx-r3350 |
|
Sus |
|
 |
florinstancu
Data înscrierii: 01/Iul/2012 Mesaje: 19
|
Trimis: Sâm Feb 16, 2013 12:10 am Titlul subiectului: |
|
|
vin si eu, asa mai tarziu cu niste idei... nu-mi sariti in cap ca vorbim nu ne batem.... inca )
ipotetitc:
sony exploud (nu suport aceasta firma): 15 inch, 90db/w/m. 4buc cu 400rms in fiecare => putin peste 128dB free-air.....
Fi (nu stiu mare lucru despre...): 12 inch, zicem 93dB/w/m (tot ipotetic, dar ca sa luam in calcul ca e mai destept.... , ar trebui sa se auda aproape de 2 ori mai tare decat un shony, la aceeasi putere), o bucata, 1000rms la borne => 123dB free air..... la 3 db diferenta /w/m....
Faza cu "uite cum face masina" mai depinde si de Xmax si de mai multe criterii, de frecv de acordaj, bla bla.
Ia baga 4 sony de 15 intr-un logan sa vedem cum face tabla ?
acum apare gain-ul masinii.... dar tot mi-e greu sa cred ca un fi de 12 cu 1000 in el suna mai tare decat 4 de 15 cu 400 in fiecare.....
Puneti si voi specificatiile difurilor, SPL-urile maxime /1w/1m, IN CUTIE fiecare si vb atunci.
Daca de ex 4 sony au 94dB/W/m si un fi 100dB/w/m (mi-e greu sa cred), da, fi-ul se aude mai tare.
Dar, iar apar discrepante..... sony probabil va avea varf spl cred ca pe la 50-60 in timp ce fi va avea mult mai jos......
si inca o mie de criterii: PS daca un dif e de 15 si unul e de 10, dar fiecare au 90dB, nu se va auzi mai tare cel de 15  |
|
Sus |
|
 |
mgm2000ro Priceput

|
Trimis: Sâm Feb 16, 2013 12:30 am Titlul subiectului: |
|
|
se dau 2 difuri de 10'' cu sensibilitate de doar 84.4db/w/m
De citi w sunt necesari sa obtinem 153.3db
Astept raspunsul tau !
Dupa raspuns tau am sa-ti explic si eu ca se poate ca 4 soni sa FI-e mai slabe!
Ps aici vorbim din imaginatie amandoi  _________________
 |
|
Sus |
|
 |
michell Pasionat
Data înscrierii: 02/Oct/2011 Mesaje: 56 Locație: IASI
|
Trimis: Sâm Feb 16, 2013 12:07 pm Titlul subiectului: |
|
|
daca amandoua difuri impreuna au 84.4 db dupa socoteala mea mia iesit 123.4 db la 8212w mai departe mia fost lene sa mai socotesc oricum mai trebuie cateva mii de w |
|
Sus |
|
 |
florinstancu
|
Trimis: Dum Feb 17, 2013 1:56 am Titlul subiectului: |
|
|
mgm2000ro a scris: | se dau 2 difuri de 10'' cu sensibilitate de doar 84.4db/w/m
De citi w sunt necesari sa obtinem 153.3db
Astept raspunsul tau !
Dupa raspuns tau am sa-ti explic si eu ca se poate ca 4 soni sa FI-e mai slabe!
Ps aici vorbim din imaginatie amandoi  |
Spune-mi cati dB au cu incinta ca in masina nu pui difurile free-air.
Dar poti sa te apuci tu sa scoti 153 din 2 astfel de difuri, cand reusesti, le faci o poza... sau ne luam la misto ?
Daca aveai rabdare sa citesti postul meu ai fi vazut ca am zis ca SE POATE SA SE AUDA MAI TARE Fi. dar dati niste specificatii pt fiecare. ca asa e ca si cum am zice: Renault face pishu pe BMW. Dar nu spunem ca unu e clio RS si celalalt e 316i.....
Sau poate nu mi te adresai mie ? |
|
Sus |
|
 |
florinstancu
|
Trimis: Dum Feb 17, 2013 1:57 am Titlul subiectului: |
|
|
michell a scris: | daca amandoua difuri impreuna au 84.4 db dupa socoteala mea mia iesit 123.4 db la 8212w mai departe mia fost lene sa mai socotesc oricum mai trebuie cateva mii de w |
cateva mii, cum ar fi vreun milion..... |
|
Sus |
|
 |
mgm2000ro Priceput

|
Trimis: Dum Feb 17, 2013 2:59 am Titlul subiectului: |
|
|
Citat: | Spune-mi cati dB au cu incinta ca in masina nu pui difurile free-air.
Dar poti sa te apuci tu sa scoti 153 din 2 astfel de difuri, cand reusesti, le faci o poza... sau ne luam la misto ?
Daca aveai rabdare sa citesti postul meu ai fi vazut ca am zis ca SE POATE SA SE AUDA MAI TARE Fi. dar dati niste specificatii pt fiecare. ca asa e ca si cum am zice: Renault face pishu pe BMW. Dar nu spunem ca unu e clio RS si celalalt e 316i.....
Sau poate nu mi te adresai mie ? |
Sa inteleg ca trebuie sa scot 153 db ca sa te conving? _________________
 |
|
Sus |
|
 |
cynegeticos Priceput
Data înscrierii: 18/Noi/2009 Mesaje: 414 Locație: Ploiesti
|
Trimis: Dum Feb 17, 2013 11:15 am Titlul subiectului: |
|
|
florinstancu a scris: | Dar poti sa te apuci tu sa scoti 153 din 2 astfel de difuri, cand reusesti, le faci o poza... sau ne luam la misto ? |
Florin verifica pe 4tun in threadul CNCA->recorduri nationale->clasa Super 12 NW si o sa ai o mica surpriza...
Ultima modificare efectuată de către cynegeticos la Dum Feb 17, 2013 11:20 am, modificat de 1 dată în total |
|
Sus |
|
 |
cynegeticos Priceput
Data înscrierii: 18/Noi/2009 Mesaje: 414 Locație: Ploiesti
|
Trimis: Dum Feb 17, 2013 11:19 am Titlul subiectului: |
|
|
florinstancu a scris: | Dar poti sa te apuci tu sa scoti 153 din 2 astfel de difuri, cand reusesti, le faci o poza... sau ne luam la misto ? |
Florin verifica pe 4tun in threadul CNCA->recorduri nationale->clasa Super 12 NW si o sa ai o mica surpriza... |
|
Sus |
|
 |
|