|
|
| |
| Autor |
Mesaj |
Armadyllo Pasionat
Data înscrierii: 15/Iun/2008 Mesaje: 90 Locație: etaj 1
|
Trimis: Joi Iul 10, 2008 2:25 pm Titlul subiectului: Filtru trece sus |
|
|
Dupa cum spune si numele topic-ului, vreau sa construiesc niste filtre pentru dif-urile care le am in portiere, bine e cam mult spus filtre.. vreau doar un condensator.
Deoarece de putin timp mi-am pus un mic subwoofer, nu mai am nevoie de basul chinuit pe care mi-l scoate Clarion-ul SRR1725 din portiera. Sunt de 16.5cm si scot cam 35-40W RMS, pe care vreau sa le alimentez din HU. Dif-ul este de doua cai, cu tweeter pus in con.
Am facut niste teste, cu un simplu condensator in serie. Am probat mai multe condensatoare, si variaza frecventa de taiere in joase. Cu cat este mai mica valoarea, cu atat imi taie mai multe joase.
Ajutorul care am eu nevoie este la valoarea condensatorului. Sa spunem ca din statia pentru woofer pot sa reglez frecventa de taiere pe la 150 - 170Hz.
| Description: |
|
| Filesize: |
142.45 KB |
| Viewed: |
266 Time(s) |

|
|
|
| Sus |
|
 |
Armadyllo Pasionat
|
|
| Sus |
|
 |
Armadyllo Pasionat
|
Trimis: Vin Iul 11, 2008 3:24 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu va mai inghesuiti cu raspunsuri... am gasit castigatorul
82nF suna numai bine. Am probat vreo 6-7 tipuri, si asta imi suna cel mai bine. E calculat dupa ureche. Rezista binisor ca e pe 400WV, imi taie din bas exact cat am nevoie.
Later Edit: daca nu-mi va placea il scot si gata, dar macar de proba!
|
|
| Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007 Mesaje: 2751 Locație: Cj-N
|
Trimis: Vin Iul 11, 2008 4:11 pm Titlul subiectului: |
|
|
Sincer sa fiu, cea mai buna metoda e sa incerci mai multe valori ale condensatoarelor, adica exact ce ai facut tu.
_________________ Scoruri, nu povesti...
151.4 - Maxi 3000
148.2 - Mini 2000 |
|
| Sus |
|
 |
Armadyllo Pasionat
|
Trimis: Vin Iul 11, 2008 4:21 pm Titlul subiectului: |
|
|
Sincer sa fiu, chiar cu asta de 82nf am inceput, si imi placea cum suna. Restul de 4.7, 47, 330, 1000 sau nu mai stiu ce valori, nu mi-au placut.
Am distrus doua aparate electronice( video + tuner satelit) , si le-am luat din modulul de transformare si filtrare al curentului. Stateau cam rau langa puntea redresoare, deci sunt mai babane asa, ca rezista la tensiune mai mare.
|
|
| Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007 Mesaje: 2751 Locație: Cj-N
|
Trimis: Vin Iul 11, 2008 4:50 pm Titlul subiectului: |
|
|
Chiar si 10v mi se pare suficient daca folosesti player-ul ca amplificare.
Pe viitor, pentru calcul de valori : http://www.lalena.com/Audio/Calculator/XOver/
_________________ Scoruri, nu povesti...
151.4 - Maxi 3000
148.2 - Mini 2000 |
|
| Sus |
|
 |
Armadyllo Pasionat
|
Trimis: Vin Iul 11, 2008 4:57 pm Titlul subiectului: |
|
|
Hm... deci l-am taiat cam pe la 480Hz
Multumesc pentru link, asa ceva am cautat mult zilele trecute
|
|
| Sus |
|
 |
CBI Priceput
Data înscrierii: 07/Dec/2007 Mesaje: 502
|
Trimis: Vin Iul 11, 2008 5:48 pm Titlul subiectului: |
|
|
pune 2 conzi electrolitici de 470uF legati plus la plus (in serie).Si apoi legi ce obtii in serie cu diful pe firul de plus.Conzii sa fie cat mai de calitate(noi,ar fi bine si masorati, ca astia chinezesti au niste tolerante de te doare capu) ,cu minim 63vca
Eu asa am folosit cand a fost necesara acesta metoda,dar este mai recomandat activ la acesta frecventa si daca vrei ordin mai mare(sunt scumpe compinentele de calitate necesare la acesta frecv si nu se merita)
Dar la ce vrei tu sa faci si luand si difurile in considerare,merge perfect fara nici o bataie de cap
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|