| |
| Autor |
Mesaj |
purebhp Priceput

Data înscrierii: 16/Feb/2007 Mesaje: 290 Locație: Constanta
|
Trimis: Vin Sep 14, 2007 8:51 pm Titlul subiectului: Focal K2Power 165KF sau Hertz Hi-Energy HSK 165 ? |
|
|
| Salutare. A ascultat cineva ambele sisteme? Ce ma sfatuiti sa aleg intre cele doua, tinand cont ca sunt apropiate ca preturi, sau daca se merita diferenta de pret pana la Focal K2Power 165K2P? Nu m-am decis inca nici in privinta amplificarii ... deci, astept sugestii. Mersi. |
|
| Sus |
|
 |
mihai Site Admin
Data înscrierii: 27/Iun/2006 Mesaje: 1952
|
Trimis: Sâm Sep 15, 2007 1:33 am Titlul subiectului: |
|
|
salut
am ascultat ambele sisteme, focal pe o fabia si HSK pe un 307, instalate chiar la noi. ambele pe amplificare decenta si cu usi preparate.
Indiscutabil sunt difuzoare bune amandoua, comparabile ca nivel cred.
Diferentele ar fi legate de caracteristica sunetului, focalul avand o tendinta de a suna putin strident dupa unii. Pe de cealalta parte Hertzurile poate sunt prea calme. Foarte in masura sa faca o comparatie ar fi si bogdan2670 care a avut hertz Hsk si acum are focalurile astea.
Hertz ar suna mai pe gusturile mele, ceva mai natural. Si focalurile pot fi imblanzite dar din start Hertzurile ar avea un avantaj din punctul meu de vedere.
Ca decibeli insa Focalul are ceva mai mult potential. |
|
| Sus |
|
 |
purebhp Priceput

|
Trimis: Sâm Sep 15, 2007 3:11 am Titlul subiectului: |
|
|
Am inteles ca tweeter-ul TN47 din componenta K2Power 165KF este putin cam "tipator", oare nu se poate cuminti prin full-active pe un P88RS? Citind postul tau si vizualizand niste filmulete pe youtube care m-au lasat ( http://www.youtube.com/watch?v=3-92taZGxEA&mode=related&search= ) tind sa inclin catre Focal ... doresc un sunet puternic .. chiar daca nu este perfect. Cu timpul poate schimb tweeter-ele cu unele mai naturale ... nu stiu, sunt foarte indecis.
P.S. : mihai .. gasesc aceste difuzoare pe stoc sau trebuie sa fac comanda? (vorbesc aici si de Focal si de Hertz)
Mersi |
|
| Sus |
|
 |
_vrx_ Priceput
Data înscrierii: 17/Apr/2007 Mesaje: 551
|
Trimis: Sâm Sep 15, 2007 10:08 am Titlul subiectului: |
|
|
| purebhp a scris: | Am inteles ca tweeter-ul TN47 din componenta K2Power 165KF este putin cam "tipator", oare nu se poate cuminti prin full-active pe un P88RS? Citind postul tau si vizualizand niste filmulete pe youtube care m-au lasat ( http://www.youtube.com/watch?v=3-92taZGxEA&mode=related&search= ) tind sa inclin catre Focal ... doresc un sunet puternic .. chiar daca nu este perfect. Cu timpul poate schimb tweeter-ele cu unele mai naturale ... nu stiu, sunt foarte indecis.
P.S. : mihai .. gasesc aceste difuzoare pe stoc sau trebuie sa fac comanda? (vorbesc aici si de Focal si de Hertz)
Mersi |
ba poti sa le cumintesti dar cu un amplif bun si "cald".... daca vrei sa folosesti full active iti recomand mid-ul de la k2p si un set de tw iridium un pic mai scump ce-i derept dar cred k face toti banii.
am ascultat si eu ambele variante si parerea mea e k ambele twetere lasa de dorit  |
|
| Sus |
|
 |
mihai Site Admin
|
Trimis: Sâm Sep 15, 2007 12:39 pm Titlul subiectului: |
|
|
ambele sunt pe stoc.
folosindu-le activ nu faci decat sa dezlantui si mai tare tweeterele. filtrele pasive le mai calmeaza umpic.
de urlat pot sa urle si HSK si bass-ul depinde de usa in ambele cazuri |
|
| Sus |
|
 |
purebhp Priceput

|
Trimis: Sâm Sep 15, 2007 5:01 pm Titlul subiectului: |
|
|
| O alta recomandare? Care ar fi alegerea perfecta pentru un sistem de difuzoare de 16.5 cm in jurul acestei sume. Sau cel mai bine ar fi sa ascult sfatul lui _vrx_ si sa iau K2Power cu tweeter Iridium? Mersi. |
|
| Sus |
|
 |
mihai Site Admin
|
Trimis: Sâm Sep 15, 2007 5:06 pm Titlul subiectului: |
|
|
nu exista alegerea perfecta.
la banii astia toate sunt bune, diferentele tin de gusturi in mare parte.
rezultatele nu tin doar de produs ci si de modul de exploatare, instalare, reglaje etc. sculele sunt foarte bune amandoua.
ia in calcul daca vrei si sistem complet Iridium, de ce nu...
Sau ia Hertz, stai un timp, dupa care incearca Focal, mai stai ceva, incerci DLS etc... si vinzi SH ce nu iti place. E singura cale de a descoperi ce iti place si e cea urmata de toata lumea.
Sistemele de genul asta se vand SH destul de OK, nu stai cu ele daca lasi la pret. |
|
| Sus |
|
 |
purebhp Priceput

|
Trimis: Sâm Sep 15, 2007 8:59 pm Titlul subiectului: |
|
|
Deocamdata am dat la voi comanda de HU Pioneer P88RS ... nu mai imi ajung banii pentru difuzoare ... asta inseamna ca voi avea timp de gandire. Problema cea mai mare e cea materiala ... nu stiu daca o sa pot sa ma arunc la un sistem Iridium ... e dublu ca pret, si mai e si amplificatorul pentru mid-hi, insonorizare, conectica ...  |
|
| Sus |
|
 |
bezz Audiofil

Data înscrierii: 05/Iun/2007 Mesaje: 1011 Locație: on a vibe
|
Trimis: Lun Sep 17, 2007 8:28 pm Titlul subiectului: |
|
|
nu-ti lua sistem HSK daca ai in planuri full active... daca vrei hertz iti recomand hv 165 l si tweeter-e space. sunt difuzoare ok hertz, dar combinate cu sound-ul dat de pioneer {p880} parca tanjesc dupa ceva dinamica ... au forta si claritate dar cam atat. de-asta caut un 9835.
amplificarea conteaza iar foarte mult, pe un amplif entry level hertz-urile sunt cam prea galagioase. _________________ loud & proud member of SQNLL team
high energy music expression  |
|
| Sus |
|
 |
purebhp Priceput

|
Trimis: Mie Sep 19, 2007 2:37 am Titlul subiectului: |
|
|
De azi sunt fericitul posesor al unui P88RS (Foarte prompti baietii de la be-loud) si cred ca voi merge pe difuzoare Focal. Din cate stiu diferentele intre K2Power 165KF si K2Power 165K2P tin de tweeter si crossover, dirverul de mid-bass e identic...sau ma insel? Se merita diferenta de pret pana la K2Power 165K2P tinand cont ca ma gandesc ca, daca ma vor deranja tweeter-ele Focal, sa achizitionez tweeter-e DLS Iridium?
Mersi |
|
| Sus |
|
 |
bogdan2670 Pasionat
Data înscrierii: 12/Mar/2007 Mesaje: 189
|
Trimis: Mie Sep 19, 2007 11:28 am Titlul subiectului: |
|
|
Asa cum a spus Mihai am avut pe masina ambele syst.Ca hu tot 88 este.Focalul dupa parerea mea sta bine pe partea de midbass este complet ca frecventa,suna dupa placul meu si mai se pupa bine cu usile masinii.Da tw focal are o problema-nu sr cumintesc asa usor-dar nu sunt de lasat.Hertz sunt ceva mai domoale,mai cuminti dar nu sunt de neglijat.Midbass de la hertz ca sa sune bine tb pus in incinta recomandata de producator.Tw de la syst nu am ascultat pt ca eu am avut space care este un tw deosebit numai ca este sensibil la semnalul pe care' primeste.Concluzia este ca nu depinde decat de tine si de ceea ce-ti place orice informatie pe care o primesti de la noi este cu titlul informativ deoarece se poate(aproape sigur) ca ce am eu pe masina sa nu se auda la fel la tine.Un singur lucru tb sa mai ai in vd nu te calici la partea de amplificare care este destul de importanta si poate face ca un dif sa sune bine.
Multa bafta si daca ai posibilitatea asculta ceea ce vrei la TINE IN MASINA |
|
| Sus |
|
 |
purebhp Priceput

|
Trimis: Mie Sep 19, 2007 1:16 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Multumesc tuturor de sfaturi. Tutusi mai am o nelamurire : Mid-bass-ul de pe Focal K2Power 165KF este acelasi cu cel de pe Focal K2Power 165K2P ? |
|
| Sus |
|
 |
_vrx_ Priceput
Data înscrierii: 17/Apr/2007 Mesaje: 551
|
Trimis: Mie Sep 19, 2007 2:35 pm Titlul subiectului: |
|
|
| purebhp a scris: | | Multumesc tuturor de sfaturi. Tutusi mai am o nelamurire : Mid-bass-ul de pe Focal K2Power 165KF este acelasi cu cel de pe Focal K2Power 165K2P ? |
nu |
|
| Sus |
|
 |
purebhp Priceput

|
Trimis: Vin Sep 21, 2007 6:39 pm Titlul subiectului: |
|
|
| _vrx_ a scris: | | purebhp a scris: | | Multumesc tuturor de sfaturi. Tutusi mai am o nelamurire : Mid-bass-ul de pe Focal K2Power 165KF este acelasi cu cel de pe Focal K2Power 165K2P ? |
nu |
M-am interesat mai mult si am vazut ca mid-bass-ul de pe K2Power 165K2P este varianta imbunatatita ... si tare mi s-a pus pata pe el ... nu stiu daca voi putea sa ma arunc pana acolo dar o sa incerc. Daca nu reusesc va ramane Focal K2Power 165KF. Multumesc tuturor de sfaturi. |
|
| Sus |
|
 |
bezz Audiofil

Data înscrierii: 05/Iun/2007 Mesaje: 1011 Locație: on a vibe
|
Trimis: Sâm Sep 22, 2007 1:39 am Titlul subiectului: |
|
|
poti incerca atunci si amplificare focal, sunt mai ieftine decat audison lrx sau vrx. _________________ loud & proud member of SQNLL team
high energy music expression  |
|
| Sus |
|
 |
|