| |
| Autor |
Mesaj |
dan_sandru2005
Data înscrierii: 04/Dec/2006 Mesaje: 5
|
Trimis: Lun Dec 04, 2006 6:30 pm Titlul subiectului: Frecventa de taiere |
|
|
Poate cineva sa-mi spuna cum trebuie setata corect frecventa de taiere? Am un luat pachetul JBL - Be-loud De luxe, si daca il tin pe la 35 HZ (cum l-au lasat cei care mi l-au instalat) se aude numai bassul acela "profund", dar basul de toba se aude foarte incet. Am citit in schimb aici pe forum ca s-ar lasa undeva pe la 60-80 Hz, da in acest caz distorsioneaza, chiar si atunci cand input levelul este dat mai incet.  |
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006 Mesaje: 2144 Locație: sibiu
|
Trimis: Lun Dec 04, 2006 6:34 pm Titlul subiectului: Re: Frecventa de taiere |
|
|
| lasa-l la 100 Hz, si scade din bass bost. ce amplificator? intrarea e pe High sau low ? |
|
| Sus |
|
 |
mihai Site Admin
Data înscrierii: 27/Iun/2006 Mesaje: 1952
|
Trimis: Lun Dec 04, 2006 6:46 pm Titlul subiectului: |
|
|
100 HZ pentru LPF e prea mult. In plus, de unde stii unde e pozitia de 100Hz pe reglajul ala variabil de la 32 la 320 Hz?
Eu zic sa-l tii pe la un sfert din rotatia maxima, cel mult doua treimi.
Nu te astepta sa auzi bine tobe din subwoofer, SUBwoofer-ul are rolul de a reda frecventele foarte joase, nu tobe. Tobele sunt pe la 80-100-120 Hz poate...
Ca sa auzi bine tobele trebuie sa ai niste difuzoare cel putin medii pe fata, sa le amplifici, si sa lucrezi usile (insonorizare).
Level-ul sa nu-l dai peste jumatate din rotatia maxima si bass boost-ul e de preferat sa-l lasi pe zero. Daca nu-ti place cum suna poti sa-l misti putin dar maxim 2-3mm, la un sfert din reglaj e deja mult. |
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

|
Trimis: Lun Dec 04, 2006 7:00 pm Titlul subiectului: |
|
|
| de luxe nu are 1204BR? am zis 100Hz, dar eu il am taiat la al meu la 125 si se aude ok. e adevarat, poate gusturile mele nu coincid cu a altora, dar eu nu caut basii foarte adanci, de unde si subsonicul activat la 35 Hz. |
|
| Sus |
|
 |
dan_sandru2005
|
Trimis: Lun Dec 04, 2006 10:43 pm Titlul subiectului: |
|
|
Si eu am lasat bass boost pe 0. Am pus pana la urma undeva pe la 40-50 Hz.
Pot sa zic ca e o solutie de compromis, cat sa se auda cat de cat si ceva bass de toba (da nu ft. mult). |
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

|
Trimis: Lun Dec 04, 2006 10:47 pm Titlul subiectului: |
|
|
| tu nu cumva vrei kick bass? adica poc poc? acolo e treaba difurilor nu a subului, cum zice si mihai. pune pe fata niste difuri mai potente, chiar amplificate daca se poate, taiate HPF la 100Hz si o sa ai poc cat vrei. |
|
| Sus |
|
 |
dan_sandru2005
|
Trimis: Mar Dec 05, 2006 1:17 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ba da, ideea e ca vreau si frecvente joase, da sa nu pierd si acel "poc-poc" de care zici tu . Boxele de scot bass destul de bine, dar daca tin nivelul la bass din cd-player la 0, nu se mai aude in boxe. Ma gandeam sa-l dau mai spre maxim si eventual sa dau statia mai incet, dar nu stiu daca nu cumva solicit prea tare statia sau introduc distorsiuni in plus. E o idee buna? |
|
| Sus |
|
 |
taz21 Pasionat
Data înscrierii: 23/Oct/2006 Mesaje: 75 Locație: Jud. C-ta
|
Trimis: Mar Dec 05, 2006 5:24 pm Titlul subiectului: |
|
|
Daca dai bass-ul la maxim din player, atunci cand o sa dai mai tare o sa distorsioneze rau difuzoarele din usi, pt. ca player-ul nu scoate cat scrie pe el. Eu zic sa lasi bass-ul la zero si daca vrei mai mult ia-ti pe fata componente pe care sa le amplifici.
Parerea mea |
|
| Sus |
|
 |
dan_sandru2005
|
Trimis: Mar Dec 05, 2006 8:53 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pai hai sa-ti zic concret. Cd playeru standard (de pe un megane 2) merge cu bassu la maxim fara sa distorsioneze pana la volumu 17-18, iar cu el pe 0, pana pe la 23-24.
Acu sub-ul este reglat pt un nivel maxim cam de 20 (cu bass pe 0 din player). Ma gandeam ca daca dau bassu mai tare si ascult maxim la 16-17, are diferenta de volum pe inalte n-o sa am. Oricum se aude destul de tare pe la 24 cat sa te rupa de urechi inaltele. |
|
| Sus |
|
 |
|