Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Frecventa de taiere

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Amplificatoare auto

Autor Mesaj
dan_sandru2005

Data înscrierii: 04/Dec/2006

MesajTrimis: Lun Dec 04, 2006 6:30 pm    Titlul subiectului: Frecventa de taiere Răspunde cu citat (quote)

Poate cineva sa-mi spuna cum trebuie setata corect frecventa de taiere? Am un luat pachetul JBL - Be-loud De luxe, si daca il tin pe la 35 HZ (cum l-au lasat cei care mi l-au instalat) se aude numai bassul acela "profund", dar basul de toba se aude foarte incet. Am citit in schimb aici pe forum ca s-ar lasa undeva pe la 60-80 Hz, da in acest caz distorsioneaza, chiar si atunci cand input levelul este dat mai incet. Sad
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006
Locație: sibiu

MesajTrimis: Lun Dec 04, 2006 6:34 pm    Titlul subiectului: Re: Frecventa de taiere Răspunde cu citat (quote)

lasa-l la 100 Hz, si scade din bass bost. ce amplificator? intrarea e pe High sau low ?
Sus
mihai
Site Admin

Data înscrierii: 27/Iun/2006

MesajTrimis: Lun Dec 04, 2006 6:46 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

100 HZ pentru LPF e prea mult. In plus, de unde stii unde e pozitia de 100Hz pe reglajul ala variabil de la 32 la 320 Hz?
Eu zic sa-l tii pe la un sfert din rotatia maxima, cel mult doua treimi.
Nu te astepta sa auzi bine tobe din subwoofer, SUBwoofer-ul are rolul de a reda frecventele foarte joase, nu tobe. Tobele sunt pe la 80-100-120 Hz poate...
Ca sa auzi bine tobele trebuie sa ai niste difuzoare cel putin medii pe fata, sa le amplifici, si sa lucrezi usile (insonorizare).
Level-ul sa nu-l dai peste jumatate din rotatia maxima si bass boost-ul e de preferat sa-l lasi pe zero. Daca nu-ti place cum suna poti sa-l misti putin dar maxim 2-3mm, la un sfert din reglaj e deja mult.
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Lun Dec 04, 2006 7:00 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

de luxe nu are 1204BR? am zis 100Hz, dar eu il am taiat la al meu la 125 si se aude ok. e adevarat, poate gusturile mele nu coincid cu a altora, dar eu nu caut basii foarte adanci, de unde si subsonicul activat la 35 Hz.
Sus
dan_sandru2005

MesajTrimis: Lun Dec 04, 2006 10:43 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Si eu am lasat bass boost pe 0. Am pus pana la urma undeva pe la 40-50 Hz.
Pot sa zic ca e o solutie de compromis, cat sa se auda cat de cat si ceva bass de toba (da nu ft. mult).
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Lun Dec 04, 2006 10:47 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

tu nu cumva vrei kick bass? adica poc poc? acolo e treaba difurilor nu a subului, cum zice si mihai. pune pe fata niste difuri mai potente, chiar amplificate daca se poate, taiate HPF la 100Hz si o sa ai poc cat vrei.
Sus
dan_sandru2005

MesajTrimis: Mar Dec 05, 2006 1:17 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ba da, ideea e ca vreau si frecvente joase, da sa nu pierd si acel "poc-poc" de care zici tu Smile . Boxele de scot bass destul de bine, dar daca tin nivelul la bass din cd-player la 0, nu se mai aude in boxe. Ma gandeam sa-l dau mai spre maxim si eventual sa dau statia mai incet, dar nu stiu daca nu cumva solicit prea tare statia sau introduc distorsiuni in plus. E o idee buna?
Sus
taz21
Pasionat

Data înscrierii: 23/Oct/2006
Locație: Jud. C-ta

MesajTrimis: Mar Dec 05, 2006 5:24 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Daca dai bass-ul la maxim din player, atunci cand o sa dai mai tare o sa distorsioneze rau difuzoarele din usi, pt. ca player-ul nu scoate cat scrie pe el. Eu zic sa lasi bass-ul la zero si daca vrei mai mult ia-ti pe fata componente pe care sa le amplifici.
Parerea mea
Sus
dan_sandru2005

MesajTrimis: Mar Dec 05, 2006 8:53 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pai hai sa-ti zic concret. Cd playeru standard (de pe un megane 2) merge cu bassu la maxim fara sa distorsioneze pana la volumu 17-18, iar cu el pe 0, pana pe la 23-24.
Acu sub-ul este reglat pt un nivel maxim cam de 20 (cu bass pe 0 din player). Ma gandeam ca daca dau bassu mai tare si ascult maxim la 16-17, are diferenta de volum pe inalte n-o sa am. Oricum se aude destul de tare pe la 24 cat sa te rupa de urechi inaltele.
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Amplificatoare auto Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum