Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

[g] : Renault Megane
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Prezentari sisteme

Autor Mesaj
Sharkky
Audiofil

Data înscrierii: 11/Mar/2007
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun Feb 25, 2008 6:38 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Sealed la tine ... Sincer, parerea mea, iti trebuie ceva mai multa putere avand in vedere ca ai berlina ...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
[g]
Pasionat

Data înscrierii: 26/Ian/2007

MesajTrimis: Mar Feb 26, 2008 12:37 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Multumesc pentru raspunsuri. Wink
Avand in vedere ca nu a zis nimeni ca ar merge actualul amplif in 2 ohmi, se pare ca schimbarea o voi mai amana din cauza de bani... Crying or Very sad
E prea mult sa-mi iau 2 amp-uri si un sub... Ce fitza si cu car-audiou' asta, zici ca am innebunit cateodata... Si stiu ca eu sunt mic copil... Razz

Sharkky
Audiofil

Data înscrierii: 11/Mar/2007

MesajTrimis: Mar Feb 26, 2008 12:44 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nu e nebunie ... E "doar" un microb ...
Eu am incercat pe un amplificator mai vechi (un GTO 2000), sa pun in punte 2 subwoofere de 4 Ohmi bucata legate in paralel rezultand 2 Ohmi ... Diferenta era destul de mare dar in blana, ori intra in protectie, ori se topea siguranta. In mod normal, avea o siguranta de 25A, dar am topit-o instantaneu ... Am pus de 40A (!) dar si aia s-a dus ca batul de chibrit ... (iti pot confirma Dorin, Babanu etc.)
Cam asa se inatmpla cand un amplificator nu este stabil in 2 Ohmi in punte sau, in cele mai grave cazuri, se ard ...
Deci, recomandarea ar fi sa nu faci experimente de genul asta si sa pui un amplificator de care esti 100% sigur ca va functiona in parametrii doriti.
Sus
raidaru
Priceput

Data înscrierii: 02/Feb/2008
Locație: arad

MesajTrimis: Mie Feb 27, 2008 11:09 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

eu am pus in punte doua difuri de 4 legate in paralel, a mers vreo 1 saptamana, statia ardea ca plita dupa care a intrat in protectie si s-o dus dracu.................dar macar nu s-au ars sigurantele Laughing
ssrli
Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007
Locație: Cj-N

MesajTrimis: Lun Aug 25, 2008 10:35 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Frumos sistem !
Sus
red.bogdan

Data înscrierii: 20/Sep/2011
Locație: Alexandria

MesajTrimis: Joi Ian 12, 2012 3:59 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

mai este cineva prezent pe forumul asta?Very Happy
Sus
ssrli
Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007
Locație: Cj-N

MesajTrimis: Joi Ian 12, 2012 6:53 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

red.bogdan a scris:
mai este cineva prezent pe forumul asta?Very Happy

Pe forum mai este lume...poate pe topicul asta nu mai este...

Sus
red.bogdan

Data înscrierii: 20/Sep/2011
Locație: Alexandria

MesajTrimis: Vin Ian 13, 2012 2:16 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

il cautam p autor;Wink ca am si eu un model ca al lui si vroiam sa il intreb cum a bagat boxe d 16 p fata:d
Sus
[g]
Pasionat

MesajTrimis: Mar Iul 09, 2013 3:26 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Am reusit si am instalat si inele MDF [multumesc Sharkky pentru "dansele"] si intradevar e o diferenta "in bine" in calitatea sunetului Very Happy
Problema e ca am cam ciupit destul de inestetic fata de usa [am masurat o data si am taiat de mai multe ori Razz] si ca acum mi-am dat seama ca s-a dus canalul pentru tw dr din statie - si trebuie sa o duc iar la doctor...
Aveti cunostinte de un service pentru amplificatoare bun, sau o duc tot la importator?

[g]
Pasionat

MesajTrimis: Sâm Iul 13, 2013 1:36 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Am luat un DLS CA41 pentru amplificare tweetere si medii si mi-am dat seama acum ca poate nu statia JBL era de vina, ca am gasit tw dr busit... Acum tre' sa mai verific iar statia JBL sa vad daca intradevar e si asta belita.
Din ce am testat acum cu un singur tw, DLSul pare sa miste mai bine mediile, ceea ce nu poate decat sa ma bucure Smile

Imi mai trebuie un amplif pentru sub - ceva pe la 350W in 4 ohmi - si trebuie sa rezolv conectarea celor 2 statii printr-un distribuitor hand-made ceva.
Pana gasesc alt amplif o sa tin JBL-ul pe post de statie de sub, asta daca reusesc sa fac legaturile la cele 2 statii Smile

Vreo recomandare pentru amplificare JBL1204BR [300W 4 ohmi]?
Am gasit aici la vanzare un Magnat Tribal X One 350W la 4ohmi, ar fi mai bun decat ce-i dau din JBL-ul actual?

Ma gandeam sa schimb si cablurile cu AS-Connect de 50mm - tot de pe forum - si sa scot condensatorul din schema. E ok miscarea?

Ah - sa nu uit - caut tweetere:
- ori cele care le am [sau macar unul] - de la Hertz Energy ESK165
- ori ceva echivalent ca sa-l amplific cu DLS CA41 [4x70]

Astept indicatii, sfaturi, oferte, multumesc anticipat! Smile

[g]
Pasionat

MesajTrimis: Joi Apr 03, 2014 1:01 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Updaaaate!

Momentan din ce era pe masina a mai ramas doar HU Clarion 778...
Noutatile:
- sistem fata - Hybrid Audio Imagine I61-2
- amplificator - Audison LRx 6.9
- subwoofer - JL 10W6 in cutie BR
- cabluri sudura 50mm
- baterie noua - Rombat Premier 75Ah/750A gelfree Razz

Pe langa astea am inceput sa mai adaug straturi pentru insonorizare:
- usi fata - am lipit un burete autoadeziv de 15mm pe fata exterioara
- pe interior sub fata de usa am bagat un burete cu celule inchise [saltea exercitii] de aprox 5mm
- am desfacut capacul de la bord si am burdusit bordul cu pasla insonorizanta de aprox. 10mm grosime
Urmeaza un tratament asemanator - burete+pasla, sau doar pasla, depinde de loc - pe sub bord, pe podea, pe plafon si in portbagaj... Vreau sa o fac limuzina Very Happy Oricum, zgomotul exterior e mult diminuat chiar si in stadiul actual.

Cu cablurile de sudura nu prea m-am inteles, ala de plus mi se pare cam lung, da' l-am lasat asa pentru moment.
Statia si sub-ul "zac" aruncate prin portbagaj, ca nu m-am invrednicit sa le agat undeva cum trebuie.
Am pentru sub 2 cutii, una sealed care e super mica [atat cer si specs pentru acest difuzor] si una BR care e super labartata, ca a fost facuta custom de fostul proprietar ca sa incapa intr-un spatiu mai mic. Momentan o folosesc pe cea BR, desi in mod ciudat nu am sesizat diferente extraordinare intre ele... poate nu e nici una ce trebuie, mai stii?

So, still work in progress cu tampeniile mele cu insonorizarea, dar totusi am ceva care ma sacaie - de cand am pus noile scule imi palpaie luminile/farurile - suspectul principal este sub-ul care e mai mare decat am avut eu pe masina si mai e si in 2 ohmi.
Acum, ce naiba pot sa-i fac sa-i dau de cap?
Are cineva vreo recomandare de electrician / om priceput in car-audio care sa vada masina si sa faca ceva masuratori sa vedem unde e problema?
Mai e un pas care ar trebui incercat si as vrea sa-l fac - BIG3 - dar necesita acelasi om pregatit pentru asa ceva...

Astept pareri, indrumari.
Merci!

PS: Fara poze momentan, dar promit ca revin cand am totul gata.

darkofeel
Priceput

Data înscrierii: 09/Iul/2009
Locație: Bucuresti/Berceni

MesajTrimis: Vin Apr 04, 2014 11:25 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Foarte frumos, nice comeback Very Happy

Astept pozele !

dragosdls
Priceput

Data înscrierii: 22/Mar/2013
Locație: Prahova

MesajTrimis: Mar Apr 15, 2014 11:16 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Bateria ce mai zice? Very Happy
Daca nu este ea, vezi cu un multimetru, atunci cand este basu la blana cat iti scade voltajul.
Cel mai fericit scenariu este ca bateria a ajuns la sf de viata.
Sau poate nu mai este suficient pentru consumul cerut....si mai trebuie una.
Cati amperi baga alternatorul?
Sper sa nu te confund. Ai avut un DLS in patru canale si l-ai vandut unui tip din Ploiesti? Eram si eu cu el. Ai cautat in HU daca setarile erau ok? Acum se aude la fel ca atunci? Sau ai gasit "veriga slaba"?
Sus
[g]
Pasionat

MesajTrimis: Lun Apr 21, 2014 12:30 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Bateria e noua. Nu am apucat sa ajung la cineva care se pricepe la electrica pentru o diagnoza asa cum trebuie - inca nu am la cine Smile
Cand am fost la revizie am umblat si la alternator, i-am schimbat rulmentii si fulia care se pare ca era cam gripata, totul e in regula cu el.

Cu setarile de atunci ti-am zis si la telefon - uitasem volumul jos pe linia de bass - ca o il lasasem asa sa nu-ti sparg sub-ul tau.
Masina se aude asa cum trebuie, bass-ul e in regula, totul in parametri - in afara palpaielii farurilor.

[g]
Pasionat

MesajTrimis: Mie Mar 18, 2015 1:56 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Player-ul Clarion 778 e de vanzare, am altul pe drum Very Happy
http://www.be-loud.ro/forum/vand-player-clarion-dxz778rusb-t17057.html

Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Prezentari sisteme Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4  Următoare
Pagina 3 din 4

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum