|
Autor |
Mesaj |
Sharkky Audiofil

Data înscrierii: 11/Mar/2007 Mesaje: 1891 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Lun Feb 25, 2008 6:38 pm Titlul subiectului: |
|
|
Sealed la tine ... Sincer, parerea mea, iti trebuie ceva mai multa putere avand in vedere ca ai berlina ... |
|
Sus |
|
 |
[g] Pasionat

Data înscrierii: 26/Ian/2007 Mesaje: 172 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Mar Feb 26, 2008 12:37 am Titlul subiectului: |
|
|
Multumesc pentru raspunsuri.
Avand in vedere ca nu a zis nimeni ca ar merge actualul amplif in 2 ohmi, se pare ca schimbarea o voi mai amana din cauza de bani...
E prea mult sa-mi iau 2 amp-uri si un sub... Ce fitza si cu car-audiou' asta, zici ca am innebunit cateodata... Si stiu ca eu sunt mic copil...  _________________ ClarionDXZ778RUSB:HybridAudioImagineI61-2& JL10W6 poweredByAudisonLRx6.9+DynamatXtreme @ MeganeI |
|
Sus |
|
 |
Sharkky Audiofil

Data înscrierii: 11/Mar/2007 Mesaje: 1891 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Mar Feb 26, 2008 12:44 am Titlul subiectului: |
|
|
Nu e nebunie ... E "doar" un microb ...
Eu am incercat pe un amplificator mai vechi (un GTO 2000), sa pun in punte 2 subwoofere de 4 Ohmi bucata legate in paralel rezultand 2 Ohmi ... Diferenta era destul de mare dar in blana, ori intra in protectie, ori se topea siguranta. In mod normal, avea o siguranta de 25A, dar am topit-o instantaneu ... Am pus de 40A (!) dar si aia s-a dus ca batul de chibrit ... (iti pot confirma Dorin, Babanu etc.)
Cam asa se inatmpla cand un amplificator nu este stabil in 2 Ohmi in punte sau, in cele mai grave cazuri, se ard ...
Deci, recomandarea ar fi sa nu faci experimente de genul asta si sa pui un amplificator de care esti 100% sigur ca va functiona in parametrii doriti. |
|
Sus |
|
 |
raidaru Priceput

Data înscrierii: 02/Feb/2008 Mesaje: 612 Locație: arad
|
Trimis: Mie Feb 27, 2008 11:09 pm Titlul subiectului: |
|
|
eu am pus in punte doua difuri de 4 legate in paralel, a mers vreo 1 saptamana, statia ardea ca plita dupa care a intrat in protectie si s-o dus dracu.................dar macar nu s-au ars sigurantele  _________________ Hu Blaupunkt LA MP72,hifonics Z6.5Ci,magnat xtr216,Rockford F.RFR 2215,GZHA 4120x,nimic |
|
Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007 Mesaje: 2751 Locație: Cj-N
|
Trimis: Lun Aug 25, 2008 10:35 pm Titlul subiectului: |
|
|
Frumos sistem ! _________________ Scoruri, nu povesti...
151.4 - Maxi 3000
148.2 - Mini 2000 |
|
Sus |
|
 |
red.bogdan
Data înscrierii: 20/Sep/2011 Mesaje: 49 Locație: Alexandria
|
Trimis: Joi Ian 12, 2012 3:59 pm Titlul subiectului: |
|
|
mai este cineva prezent pe forumul asta? |
|
Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007 Mesaje: 2751 Locație: Cj-N
|
Trimis: Joi Ian 12, 2012 6:53 pm Titlul subiectului: |
|
|
red.bogdan a scris: | mai este cineva prezent pe forumul asta? |
Pe forum mai este lume...poate pe topicul asta nu mai este... _________________ Scoruri, nu povesti...
151.4 - Maxi 3000
148.2 - Mini 2000 |
|
Sus |
|
 |
red.bogdan
Data înscrierii: 20/Sep/2011 Mesaje: 49 Locație: Alexandria
|
Trimis: Vin Ian 13, 2012 2:16 pm Titlul subiectului: |
|
|
il cautam p autor; ca am si eu un model ca al lui si vroiam sa il intreb cum a bagat boxe d 16 p fata:d |
|
Sus |
|
 |
[g] Pasionat

|
Trimis: Mar Iul 09, 2013 3:26 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am reusit si am instalat si inele MDF [multumesc Sharkky pentru "dansele"] si intradevar e o diferenta "in bine" in calitatea sunetului
Problema e ca am cam ciupit destul de inestetic fata de usa [am masurat o data si am taiat de mai multe ori ] si ca acum mi-am dat seama ca s-a dus canalul pentru tw dr din statie - si trebuie sa o duc iar la doctor...
Aveti cunostinte de un service pentru amplificatoare bun, sau o duc tot la importator? _________________ ClarionDXZ778RUSB:HybridAudioImagineI61-2& JL10W6 poweredByAudisonLRx6.9+DynamatXtreme @ MeganeI |
|
Sus |
|
 |
[g] Pasionat

|
Trimis: Sâm Iul 13, 2013 1:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am luat un DLS CA41 pentru amplificare tweetere si medii si mi-am dat seama acum ca poate nu statia JBL era de vina, ca am gasit tw dr busit... Acum tre' sa mai verific iar statia JBL sa vad daca intradevar e si asta belita.
Din ce am testat acum cu un singur tw, DLSul pare sa miste mai bine mediile, ceea ce nu poate decat sa ma bucure
Imi mai trebuie un amplif pentru sub - ceva pe la 350W in 4 ohmi - si trebuie sa rezolv conectarea celor 2 statii printr-un distribuitor hand-made ceva.
Pana gasesc alt amplif o sa tin JBL-ul pe post de statie de sub, asta daca reusesc sa fac legaturile la cele 2 statii
Vreo recomandare pentru amplificare JBL1204BR [300W 4 ohmi]?
Am gasit aici la vanzare un Magnat Tribal X One 350W la 4ohmi, ar fi mai bun decat ce-i dau din JBL-ul actual?
Ma gandeam sa schimb si cablurile cu AS-Connect de 50mm - tot de pe forum - si sa scot condensatorul din schema. E ok miscarea?
Ah - sa nu uit - caut tweetere:
- ori cele care le am [sau macar unul] - de la Hertz Energy ESK165
- ori ceva echivalent ca sa-l amplific cu DLS CA41 [4x70]
Astept indicatii, sfaturi, oferte, multumesc anticipat!  _________________ ClarionDXZ778RUSB:HybridAudioImagineI61-2& JL10W6 poweredByAudisonLRx6.9+DynamatXtreme @ MeganeI |
|
Sus |
|
 |
[g] Pasionat

|
Trimis: Joi Apr 03, 2014 1:01 am Titlul subiectului: |
|
|
Updaaaate!
Momentan din ce era pe masina a mai ramas doar HU Clarion 778...
Noutatile:
- sistem fata - Hybrid Audio Imagine I61-2
- amplificator - Audison LRx 6.9
- subwoofer - JL 10W6 in cutie BR
- cabluri sudura 50mm
- baterie noua - Rombat Premier 75Ah/750A gelfree
Pe langa astea am inceput sa mai adaug straturi pentru insonorizare:
- usi fata - am lipit un burete autoadeziv de 15mm pe fata exterioara
- pe interior sub fata de usa am bagat un burete cu celule inchise [saltea exercitii] de aprox 5mm
- am desfacut capacul de la bord si am burdusit bordul cu pasla insonorizanta de aprox. 10mm grosime
Urmeaza un tratament asemanator - burete+pasla, sau doar pasla, depinde de loc - pe sub bord, pe podea, pe plafon si in portbagaj... Vreau sa o fac limuzina Oricum, zgomotul exterior e mult diminuat chiar si in stadiul actual.
Cu cablurile de sudura nu prea m-am inteles, ala de plus mi se pare cam lung, da' l-am lasat asa pentru moment.
Statia si sub-ul "zac" aruncate prin portbagaj, ca nu m-am invrednicit sa le agat undeva cum trebuie.
Am pentru sub 2 cutii, una sealed care e super mica [atat cer si specs pentru acest difuzor] si una BR care e super labartata, ca a fost facuta custom de fostul proprietar ca sa incapa intr-un spatiu mai mic. Momentan o folosesc pe cea BR, desi in mod ciudat nu am sesizat diferente extraordinare intre ele... poate nu e nici una ce trebuie, mai stii?
So, still work in progress cu tampeniile mele cu insonorizarea, dar totusi am ceva care ma sacaie - de cand am pus noile scule imi palpaie luminile/farurile - suspectul principal este sub-ul care e mai mare decat am avut eu pe masina si mai e si in 2 ohmi.
Acum, ce naiba pot sa-i fac sa-i dau de cap?
Are cineva vreo recomandare de electrician / om priceput in car-audio care sa vada masina si sa faca ceva masuratori sa vedem unde e problema?
Mai e un pas care ar trebui incercat si as vrea sa-l fac - BIG3 - dar necesita acelasi om pregatit pentru asa ceva...
Astept pareri, indrumari.
Merci!
PS: Fara poze momentan, dar promit ca revin cand am totul gata. _________________ ClarionDXZ778RUSB:HybridAudioImagineI61-2& JL10W6 poweredByAudisonLRx6.9+DynamatXtreme @ MeganeI |
|
Sus |
|
 |
darkofeel Priceput

Data înscrierii: 09/Iul/2009 Mesaje: 270 Locație: Bucuresti/Berceni
|
Trimis: Vin Apr 04, 2014 11:25 pm Titlul subiectului: |
|
|
Foarte frumos, nice comeback
Astept pozele ! _________________ I don't need to "get a life." I'm a gamer. I have lots of lives! |
|
Sus |
|
 |
dragosdls Priceput

Data înscrierii: 22/Mar/2013 Mesaje: 354 Locație: Prahova
|
Trimis: Mar Apr 15, 2014 11:16 pm Titlul subiectului: |
|
|
Bateria ce mai zice?
Daca nu este ea, vezi cu un multimetru, atunci cand este basu la blana cat iti scade voltajul.
Cel mai fericit scenariu este ca bateria a ajuns la sf de viata.
Sau poate nu mai este suficient pentru consumul cerut....si mai trebuie una.
Cati amperi baga alternatorul?
Sper sa nu te confund. Ai avut un DLS in patru canale si l-ai vandut unui tip din Ploiesti? Eram si eu cu el. Ai cautat in HU daca setarile erau ok? Acum se aude la fel ca atunci? Sau ai gasit "veriga slaba"? |
|
Sus |
|
 |
[g] Pasionat

|
Trimis: Lun Apr 21, 2014 12:30 pm Titlul subiectului: |
|
|
Bateria e noua. Nu am apucat sa ajung la cineva care se pricepe la electrica pentru o diagnoza asa cum trebuie - inca nu am la cine
Cand am fost la revizie am umblat si la alternator, i-am schimbat rulmentii si fulia care se pare ca era cam gripata, totul e in regula cu el.
Cu setarile de atunci ti-am zis si la telefon - uitasem volumul jos pe linia de bass - ca o il lasasem asa sa nu-ti sparg sub-ul tau.
Masina se aude asa cum trebuie, bass-ul e in regula, totul in parametri - in afara palpaielii farurilor. _________________ ClarionDXZ778RUSB:HybridAudioImagineI61-2& JL10W6 poweredByAudisonLRx6.9+DynamatXtreme @ MeganeI |
|
Sus |
|
 |
[g] Pasionat

|
|
Sus |
|
 |
|