| |
| Autor |
Mesaj |
kiri
Data înscrierii: 16/Oct/2006 Mesaje: 5
|
Trimis: Lun Oct 16, 2006 10:19 pm Titlul subiectului: gto 1202 pt apartament.pareri |
|
|
vreau sa-mi fac sub pt casa cu 1202.ma tenteaza in primul rand incinta mica.ce parere aveti?
cine si-a facut pt masina ,l-a probat si in casa ?cum suna?
|
|
| Sus |
|
 |
o&g Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006 Mesaje: 2761 Locație: alba-iulia
|
Trimis: Mar Oct 17, 2006 7:10 am Titlul subiectului: |
|
|
merge cat de cat,dar numai pt camera,la sonorizari nu face fata.oricum o sa dai calsa majoritatii sistemelor 5.1 de pe piata.
eu il al si i-am facut cutie inchisa de 30l si basreflex de 52l
in basreflex castigi ceva db...poti sa ii faci incinta de 50l (volum interior) si un port de basreflex cu diametrul de 10cm si lungimea de 25.4 cm.
|
|
| Sus |
|
 |
o_kh3 Priceput
Data înscrierii: 29/Iun/2006 Mesaje: 560
|
Trimis: Mar Oct 17, 2006 7:31 pm Titlul subiectului: |
|
|
frate eu am un alpine type-r la 300w rms in casa... absolut dau clasa la orice sistem audio 5.1..... hainele tremura pe mine... iar vecinii ... sa nu mai zic de ei saracii... acum cateva zile a fost sedinta in bloc si se plangea vecinu de sub mine ca isi aranjeaza bibelourile din vitrina in fiecare zi... cand termini subwooferul de facut cauta un loc potrivit pt el... daca vrei sa il pui la calculator.... pune-l in dreapta spate.... si te omoara bass-ul de urechi
_________________ www.rentabenz.ro |
|
| Sus |
|
 |
ELNA Priceput
Data înscrierii: 06/Aug/2006 Mesaje: 411
|
Trimis: Mar Oct 17, 2006 9:11 pm Titlul subiectului: |
|
|
eu as zice o cutie cu volum total 100L si minim 3 porturi de 10cm diametru si 465mm lungime , ceva asemanator am eu pe Infinity Kappa 120.3se si se aude absolut exceptional ! camera de aprox 7x5m daca deschid usa la casa troncane tabla de pe gardu de la casa asta cu un amplificator de 700w rms .... asta ar putea fi o problema pentru tine
PS: ca sa iti faci o idee cam cat se aude ... langa el daca stai iti vibreaza narile ... cand eram racit daca stateam langa el stranutam ! se aude mai tare la un metru de el decat decat se auzea in dacia mea cu un GTO1202D cu 400W pe el
|
|
| Sus |
|
 |
o_kh3 Priceput
|
Trimis: Mar Oct 17, 2006 9:37 pm Titlul subiectului: |
|
|
ahh ce zici tu acolo mi se pare mie sau e un subwoofer pt OUTSIDE.... si difuzorul asta e pt CAR nu cred ca poti sa faci din el un full-range... sunt difuzoare speciale pt asa ceva
|
| Sus |
|
 |
o&g Audiofil

|
Trimis: Mar Oct 17, 2006 9:40 pm Titlul subiectului: |
|
|
ELNA ce rost are sa faca incinta de 100L ????
eu sincer nu ii vad rostul...oricum nu catiga decat vreo 2-3 db fata de incinta de 50l....plus de asta s-ar putea sa fie incinta prea mare pt el si sa aibe o excursie prea mare a membranei.
eu totusi daca as vrea sa il am pe termen lung l-as monta intr-o incinta de 50litrii si un port de 10cm diametru si 25.4cm in lungime (dimensiunea sutiei si a portului este recomandata de producator,daci diful este in siguranta din acest punct de vedere)
|
|
| Sus |
|
 |
o&g Audiofil

|
Trimis: Mar Oct 17, 2006 9:43 pm Titlul subiectului: |
|
|
in incinta de 100L poti sa iti cumperi frumos difuzoare pro de la firme din romania pt casa cu sensibilitate mare,si la 100W iti vine sa vomiti in casa...
eu cred ca principalul atu al difurilor auto este ca suna bine in incinte mici.
|
|
| Sus |
|
 |
ELNA Priceput
Data înscrierii: 06/Aug/2006 Mesaje: 411
|
Trimis: Mar Oct 17, 2006 11:45 pm Titlul subiectului: |
|
|
aoleo eu acum am vazut ca vrea incinta mica
o_kh3 unde am scris eu ca il folosesc pt full range ? infinityul e taiat la 70Hz cu LPF ! si da cred ca ar face fata si afara ! o sa il scot zilele astea desi cred ca are 50Kg cu tot ) presiunea estimata e cam de 121db la 35hz plus daca mai pui si vreo 9 db castigu din colt desii eu nu il tin acolo ....
pai eu am facut incinta mare pentru a face porturi de diametru mare ... eu am 3 porturi de 10cm si 575mm lungime pentru a avea SPL mare si bine inteles sa nu fluiere ...
difuzorul mai vede vreo 80L din cei 100 initiali ! oricum nu coboara un difuzor profesional asa nici sa il bati !
am un castig de 5db la 35Hz fata de cutia de 50L deci eu cred ca merita ! cat despre excursie daca tine 700W si nu are nimic (mecanic) ... deci e bine !
sincer nu recomand cutia originala sa fie folosita in casa (cea de 50L) ! suna nasol ! in masina e foarte oK insa in casa e prea " boomy "daca ma intelegeti ! poate sa folosesti un EQ parametric
|
|
| Sus |
|
 |
kiri
|
Trimis: Mie Oct 25, 2006 9:32 pm Titlul subiectului: |
|
|
am reusit sa "croiesc" cutia pt 1202
volum interior 61 l (37x37x45)
ce port imi recomandati la vol asta?
orice sfat in legatura cu ceea ce trebuie sa mai fac imi este de folos(ramforsat,izollat,etc...)
| Description: |
|
| Filesize: |
35.08 KB |
| Viewed: |
342 Time(s) |

|
|
|
| Sus |
|
 |
Silviu Priceput
Data înscrierii: 17/Iul/2006 Mesaje: 625
|
Trimis: Mie Oct 25, 2006 10:14 pm Titlul subiectului: |
|
|
@ o&g: sa stii ca incintele imense bass-reflex nu ar trebui sa permita miscarea excesiva daca sunt tunate bine. Prncipiul lor este de aducere in faza unda din spate cu unda din fata. De aceea la perfecta sincronizare la frecventa de tunare difuzorul de misca 3-4 mm. "incinta prea mare ar putea sa fe poate ceva de peste 500 L. 100L e o valoare "micutza". Iar difuzoarele cu sensibilitate mare nu au fidelitate buna (ma refer la cele ieftine) si nici nu coboara pana la 30 hz la nivel audibil, ele fiind pentru nunti unde nu conteaza ca tot basul este la 50Hz.
@kiri cauta tub de diametru de 10 cm diametru, si vezi ce lungimi au (min 25 cm lungime). Oricum cum ai tu dimesiunile tubul o sa stea langa perete, si-ti trebuie cu vreo 20 % mai scurt decat e simularea mea. .... vezi ce gasesti. Daca ncinta e bine construita nu trebuiesc prea multe ramforsari, iar interiorul e bine sa fie capitonat (iarasi vezi ce gasesti). Toate astea mananca volum interior, dar e suficienta cutia.
_________________ Architect at your service ... of course for a small fee....  |
|
| Sus |
|
 |
kiri
|
Trimis: Sâm Oct 28, 2006 12:45 am Titlul subiectului: |
|
|
gata incinta .azi am probat-o.sunt aproape multumit dar nu multumit pe deplin.
tubul l-am facut de 30cm.pe simularea mea asta ar insemna cam 33hz.
l-am probat pe generatorul de frecv. din winISD.
de la 45-44 hz in jos "moare".
ce pot sa-i mai fac?
| Description: |
|
| Filesize: |
41.81 KB |
| Viewed: |
347 Time(s) |

|
|
|
| Sus |
|
 |
o&g Audiofil

|
Trimis: Sâm Oct 28, 2006 8:08 am Titlul subiectului: |
|
|
unde e amplasat wooferu ????
pune-l intr-un colt al camerei si eventual intoarce-l cu fata catre perete.
hai noroc.
|
|
| Sus |
|
 |
Silviu Priceput
Data înscrierii: 17/Iul/2006 Mesaje: 625
|
Trimis: Sâm Oct 28, 2006 11:55 pm Titlul subiectului: |
|
|
Dar pe muzica iti place cum se aude ? Daca simti nevoia de bas, ti-ar trebui un egalizator (accentuare pe bas profund).
_________________ Architect at your service ... of course for a small fee....  |
|
| Sus |
|
 |
kiri
|
Trimis: Dum Oct 29, 2006 12:12 am Titlul subiectului: |
|
|
bas am foarte puternic (tremura geamurile, sertarele ,tot)
dar nu e basul acela profund .
am auzit pe alte sisteme bas la volum mai mic dar mai jos ca la mine.
sunt piese care le aud mai bine pe casti(sony).
e o solutie sa mut tubul de reflex pe alta fata?sa-l mai scurtez,sa-l mai lungesc?
sa fac incinta mai mare?
dati-mi va rog mult o idee ca sunt dispus sa incerc tot.
|
|
| Sus |
|
 |
o_kh3 Priceput
|
Trimis: Dum Oct 29, 2006 12:17 am Titlul subiectului: |
|
|
eu as scoate in primul rand... raforsarea tubului bass reflex... mi se pare inutila....
|
| Sus |
|
 |
|