Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

hai ca asa ceva nu s-a mai vazut (auzit)
Du-te la pagina 1, 2  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii

Autor Mesaj
niq
Audiofil

Data înscrierii: 30/Ian/2007
Locație: in masina, inconjurat de boxe...

MesajTrimis: Joi Iun 07, 2007 7:57 am    Titlul subiectului: hai ca asa ceva nu s-a mai vazut (auzit) Răspunde cu citat (quote)

am si eu un logan, bineinteles.
pana acum am avut un subwoofer si niste boxe. acum m-am saturat. nu mai vreau subwoofer. dar vreau mai multe boxe.
vreau sisteme pe fatza, coaxiale pe spate, si inca 2 in usile din spate Rolling Eyes
acuma... in usile din spate ce sa pun? sisteme sau coaxiale? pot sa pun ceva? intra? evident ca si pe fata si in usile din spate vreau boxe de 16-16,5 k deh... atata intra Very Happy nu le vreau amplificate, dar banuiesc ca nu prea sunt playere cu 6 canale, asa ca o pereche va trebui amplificata... care?
as vrea pe cele din usi, dar nu prea am bani si de insonorizant...asa ca banuiesc ca le voi amplifica pe cele din spate.
ma gandeam la un pioneer 4800 sau la un 40MP....
la boxe as fi vrut sa merg pe DLS, dar cand am vazut preturile... Rolling Eyes m-am decis sa merg pe alpine... sunt cam la juma' de pretz, plus ca le-am auzit si imi plac.
daca are cineva vreo sugestie, sunt mai mult decat nerabdator sa aflu Smile
si promit ca o sa pun si poze cand o s-o termin... sper ca intr-o luna sa fie gata....

niq
Audiofil

MesajTrimis: Joi Iun 07, 2007 8:05 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ma gandeam pt fatza la http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Alpine/Type-E/ si pentru spate la http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Alpine/Type-S/SPS-69C3/ si pentru usile din spate http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Alpine/Type-S/SPS-17C2/
ce ziceti? alte sugestii? as prefera sa fie cam toate difuzoarele de aceeasi firma.. nu vreau sa fac cocktail Laughing
daca aveti altceva in minte... sunteti bineveniti.
a, si... pe care sa le amplific? si cu ce? Rolling Eyes

Sharkky
Audiofil

Data înscrierii: 11/Mar/2007
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi Iun 07, 2007 8:51 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Spune un buget alocat te rog.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
niq
Audiofil

MesajTrimis: Joi Iun 07, 2007 8:56 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

pai pentru toate boxele (fata,spate, usi) ma gandeam sa fie pana in 1000 de ron... oricum, daca e mai putin, nu-i o problema Very Happy sa aiba cel mai bun raport calitate/pretz pana in banii astia.
am vazut ca tu recomanzi foarte mult GZ, eu nu le-am auzit, zi-mi si mie cum sunt... si de ce au multi W rms si costa atat de putin... sa mentionez ca vreau bass? Very Happy

Sharkky
Audiofil

MesajTrimis: Joi Iun 07, 2007 9:17 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Eu am avut ocazia sa ascult GZ si am fost foarte multumit de sunetul reprodus de ele.
Bas o sa ai, nu cred ca va fi asta o problema.
Ideea ar fi macar pe fata sa incerci o insonorizare, pe langa faptul ca ar trebui sa pui inele de MDF la difuzoare, pentru ca la Logan difuzoarele se prind pe fata de usa, adica pe plastic si cand dai volum, incepe sa zbarnaie acel plastic.
In plus, avantajul insonorizarii ar fi ca scapi de majoritatea sunetelor nedorite la volum mare, basul va fi mai profund si va suna mult mai bine.
Ar mai fi ceva: ai incercat sa vezi cat loc ai disponibil pe usile din spate?
Eu sincer nu stiu daca as monta pe usile din spate, mai repede in spate, sub luneta, dar acolo trebuie neaparat sa pui inele pentru ca nici de tabla direct nu le poti pune fara sa afecteze sunetul.
Pentru fata ai putea sa incerci un sistem: http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Ground_Zero/Sisteme/GZRC_16X/
Iar pe spate coaxiale, tot din gama Radioactive, care au un bas placut: http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Ground_Zero/Coaxiale/GZRF_6900P/
Astea ar fi ce-ti recomand eu si o sa ai bas suficient in habitaclu, bineinteles, fara sa optezi si pentru un subwoofer.
Cu puterea la GZ, ei au lasat un pic de putere in plus sa poti sa pui si un amplificator pe ele sa le faci sa se auda si mai bine decat pe HU ...
In principiu, cam orice difuzor amplificat (in limita bunului simt, bineinteles) se va auzi mai bine decat direct pe player.
Sus
niq
Audiofil

MesajTrimis: Joi Iun 07, 2007 9:23 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

nu stiu daca o sa imi ajunga banii si sa insonorizez ceva, dar daca chiar va fi nevoie, o sa fac tot posibilul si pana la urma o sa si insonorizez.
ideea e ca vreau boxe si in usile din spate... cam asta vreau sa fie acel ceva special pe care sa-l aiba loganul meu Wink
difurile recomandate de tine par (cel putin din specificatii) super ok.
daca stie cineva ce boxe sa pun in usile din spate? sisteme sau coaxiale?
a, si eu pe spate ma gandeam la http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Ground_Zero/Coaxiale/GZTF_20T/
dar ce ai recomandat tu pare mai puternic. eu ma gandesc ca astea fiind mai mari in diametru or sa imi redea un bass mai profund..

Sharkky
Audiofil

MesajTrimis: Joi Iun 07, 2007 9:35 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pai, ar fi asa (sa mergem pe o singura gama, si anume Radioactive):
- fata (sistem): http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Ground_Zero/Sisteme/GZRC_16X/
- spate (coaxiale): http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Ground_Zero/Coaxiale/GZRF_65X/ (uitasem ca la Logan merg de 16 rotunde pe spate fara modificari majore, nu ovale)
- usi-spate: http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Ground_Zero/Coaxiale/GZRM_165/

Am ales pentru usile de spate un model un pic mai aparte ca design, si e vorba de logan, nu se stie cata apa e pe acolo cand toarna cu galeata Very Happy.
Iar legat de buget, difuzoarele si insonorizarea cred ca e posibil sa te duca undeva pe la 1100 RON ...
Este un pic peste ce ai tu alocat, dar eu sunt de parere ca merita.
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006
Locație: sibiu

MesajTrimis: Joi Iun 07, 2007 12:35 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

nu merita...nu ma refer la recomandare ci la difuzoare in portiere spate. daca ai avea usile de la MCV, ar fi ok, dar cele de berlina nu prea au loc de difuzoare. daca totusi te incapatanezi sa iei, opreste-te la ceva de 13 cm, si mult insonorizant ca sa tii loc de subwoofer.
Sus
Sharkky
Audiofil

MesajTrimis: Joi Iun 07, 2007 12:41 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Si in alta ordine de idei, cine o sa asculte acolo?
Pentru ca orientate nu o sa fie, deci sunetul de va propaga la picioarele pasagerilor, in schimb pe fata, poti incerca o directionare a difuzoarelor catre ascultator.
Dar acuma faci cum crezi, eu sunt de parere ca un sistem pe fata si acele coaxiale de 16.5 pe spate ar fi ok. (bineinteles cu o izolare a usilor de pe fata corespunzatoare pentru a obtine un sunet cat mai placut)
Sus
niq
Audiofil

MesajTrimis: Joi Iun 07, 2007 2:57 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

nu e vorba cine o asculte acolo... o sa fie ceva de genul un efect placut(zic eu) ca intr-o sala de cinema unde vine sunetul din toate directiile, eu asta sper ca se va intampla. o sa se auda sunetul din mai multe directii, si deci va da o senzatie misto Smile
am loganul fara centura aia in spate, deci pot sa pun si ovale si tringhiulare si chiar in forma de stea Laughing

Sharkky
Audiofil

MesajTrimis: Joi Iun 07, 2007 3:02 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nu cred ca o sa auzi mare lucru de la alea de pe usi ...
Sus
niq
Audiofil

MesajTrimis: Joi Iun 07, 2007 3:08 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

tot ce se poate... si totusi vreau neaparat sa le pun, o sa-i dea masinii un aer mai special Very Happy
deci sa pun coaxiale pe usile din spate sau sisteme? banuiesc ca daca pun sisteme s-ar auzi ceva mai bine... macar inaltele..

Sharkky
Audiofil

MesajTrimis: Joi Iun 07, 2007 3:11 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Coaxiale.
Inaltele trebuie sa-ti vina din fata, nu o sa ai unde sa pui tweeterele daca pui sistem pe usile din spate.
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006
Locație: sibiu

MesajTrimis: Joi Iun 07, 2007 3:31 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

niq a scris:
tot ce se poate... si totusi vreau neaparat sa le pun, o sa-i dea masinii un aer mai special Very Happy

o sa aibe un aer special pana o sa iti dai seama ca e improvizatie, si o sa umblii dupa fete de usi noi (care sunt undeva in jur de 3 mil perechea). sa nu crezi ca esti primul care s-a gandit la asa ceva, chiar cu ochii mei am vazut 2 loganuri (taxiuri bineinteles), si nu erau o imagine foarte placuta. in plus, difuzorul e prea jos pentru ca tu, ca sofer sa-l auzi. efectul pe care-l doresti nu necesita 6 difuzoare, ci doar 4 in colturi...adica 2 in usi fata si 2 pe placa spate. dar...e masina ta si faci ce vrei cu ea.

Sus
niq
Audiofil

MesajTrimis: Joi Iun 07, 2007 3:36 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

am inteles, deci o sa trebuiasca sa ma limitez la 4 difuzoare mai "potente" ca poate cine stie, poate o sa le amplific... dar tot nu-mi vine sa cred ca GZ-urile alea au 250W RMS... pare exagerat muuuuult...
astea: http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Ground_Zero/Coaxiale/GZRF_6900P/
nu stiu, poate or avea... sper Very Happy
a, si, multumesc asus ca nu m-ai lasat sa imi bat joc de fetele de usi! Smile
o sa merg pe linie GZ.

Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum