Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

helix db 62.1 se aud "flat"
Du-te la pagina 1, 2  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
iooo

Data înscrierii: 30/Ian/2008

MesajTrimis: Lun Noi 03, 2008 12:13 pm    Titlul subiectului: helix db 62.1 se aud "flat" Răspunde cu citat (quote)

salut
am fost la o reperezentanta opel sambata sa imi schimb boxele stock (portierele fata) de pe o astra classic cu Helix db 62.1 .
rezultatul a fost dezastruos: se aud execrabil fata de ce am avut inainte...inaltele se aud puternic pana la distorsionare iar bass-ul parca nici nu a fost inventat.
problema este ca cei din service au omis sa mai montele acele "filtre" sau crossover-e cu care vin boxele. s-au gandit ei ca daca firele sunt trase pentru tweeter inseamna ca filtrarea este facuta de cd-player (alpine cde-9870) dar abia acasa am vazut in carte tehnica (schita in atasament) ca din mufa de la cd-player pleaca numai "+" si "-" pentru fiecare portiera.
intrebarea mea este daca asta sa fie rezolvarea catre un sunet mai decent si daca stie cineva unde este facuta separarea firelor care duc la tweetere: in portiera sau in bord pentru astra classic?
multumesc

cde9870.JPG
 Description:
 Filesize:  50.04 KB
 Viewed:  251 Time(s)

cde9870.JPG

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Body28
Audiofil

Data înscrierii: 08/Iul/2008
Locație: Panciu/now Iasi

MesajTrimis: Lun Noi 03, 2008 12:54 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nu stiu daca astra clasic are cross-over pe undeva. Daca mai ai tweeterele vechi, cred ca o sa vezi in spatele lor niste condensatoare mici.
Intrebare: aveai alpine-ul inainte de a pune helix? Si se auzeau bine?
Fara nici o indoiala trebuie puse crossoverele! Ai grija ca tweeterele se ard f repede daca au semnal nefiltrat!
Sus
iooo

MesajTrimis: Lun Noi 03, 2008 1:00 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

inainte nu erau decat difuzoare fara tweetere (asa a venit preechipata din fabrica)
Sus
Body28
Audiofil

MesajTrimis: Lun Noi 03, 2008 1:08 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pai e valabil ce am zis. Ai sunet full in toate. Pune crossover si o sa remarci o schimbare completa.
Sus
adytu_slk

Data înscrierii: 04/Sep/2007
Locație: bucuresti

MesajTrimis: Lun Noi 03, 2008 2:24 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Salut, la ce reprezentanta ti-ai montat boxele si cat te-a costat?Mai bine te duci inapoi la ei sa iti puna filtrele si o sa se auda mult mai bine.Le-ai dat banii si nici macar nu ti le-a montat calumea niste incompetenti.
Sus
mihai
Site Admin

Data înscrierii: 27/Iun/2006

MesajTrimis: Lun Noi 03, 2008 2:43 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Or fi ele instalate in bataie de joc dar cel putin ai pastrat intacta garantia masinii, nu? e o chestie...
nu esti primul care se tepuieste mergand sa instaleze car audio la dealer de frica pierderii garantiei... care chiar nu are nici o treaba cu instalarea unor difuzoare pe o masina ca Opel.
Sus
ssrli
Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007
Locație: Cj-N

MesajTrimis: Lun Noi 03, 2008 2:51 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Inverseaza polaritatile la medii. Intr-o masina nu e regula ca trebuie respectate polaritatile marcate pe borne.
Sus
CBI
Priceput

Data înscrierii: 07/Dec/2007

MesajTrimis: Lun Noi 03, 2008 3:09 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ssrli a scris:
Inverseaza polaritatile la medii. Intr-o masina nu e regula ca trebuie respectate polaritatile marcate pe borne.

tu esti ssrli sau altcineva Very Happy ,sau ai uitat cumva vreo fatza zambitoare Smile

@iooo,man Smile ,daca sigur ai verificat trasele pe unde sunt legate tw si mwf si nu sunt filtre deloc,adica sunt legate direct la iesirea HU,du-te fugutza peste ei inapoi si bagale x bine de tot ,pai ce mama dreaq .Presupun ca filtrele au ramas la ei ? Smile
Exista si varianta in care poate sunt legate,dar sunt inversate polaritaile sau si si mai bine,wfr sunt legate la iesirea tw si invers('ie' multi idiotzi,se poate orice Smile)
Pana una alta daca nu ai timp sa te duci si mai asculti la ele incearca sa inseriezi un condensator de 3,3-4,7uF pe un fir al tw(cate unul pt fiecare)
Asta daca vrei sa nu le afumi
Sus
iooo

MesajTrimis: Lun Noi 03, 2008 3:19 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

tocmai ca nu stiu de unde se face separarea firelor: cei din service m-au dus in eroare ca s-ar face din HU dar cartea tehnica ii contrazice. nu am verificat traseul ca habar n-am cum sa dau fetele de la portiera sau bordul jos (daca stiam sa o fac nu cred ca ma mai duceam la ei Laughing )
filtrele au ramas la mine, nu e asta problema ci doar vreau sa intreb pe cei care au montat asa ceva daca au avut loc sa le puna in portiera pentru ca mi s-a sugerat sa merg cu firele de la boxe spre tweetere si sa las firele din fabrica deoparte.
montajul a costat 130 ron
Sus
cristimac
Priceput

Data înscrierii: 15/Apr/2008
Locație: Arad

MesajTrimis: Lun Noi 03, 2008 3:24 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

1 go back
2 injurai
3 sa iti puna neaparat filtrele ca doar nu sunt doar de design.
Sus
Body28
Audiofil

MesajTrimis: Lun Noi 03, 2008 3:36 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

iooo a scris:
tocmai ca nu stiu de unde se face separarea firelor: cei din service m-au dus in eroare ca s-ar face din HU dar cartea tehnica ii contrazice. nu am verificat traseul ca habar n-am cum sa dau fetele de la portiera sau bordul jos (daca stiam sa o fac nu cred ca ma mai duceam la ei Laughing )
filtrele au ramas la mine, nu e asta problema ci doar vreau sa intreb pe cei care au montat asa ceva daca au avut loc sa le puna in portiera pentru ca mi s-a sugerat sa merg cu firele de la boxe spre tweetere si sa las firele din fabrica deoparte.
montajul a costat 130 ron

Pentru banii astia, m-as duce frumos si as vorbi cu un manager, si as incepe scandalul. Sincer, iti recomand sa te duci inapoi. E completa bataie de joc.
Mai zicea cineva inainte: pune un condensator mic pe tw, daca nu poti, nu asculta muzica, pt ca o sa plangi dupa tweetere. Poate si dupa altele, cine stie ce impedanta ai u acolo.
Sus
ionut.tanase
Pasionat

Data înscrierii: 28/Sep/2007
Locație: Pitesti

MesajTrimis: Lun Noi 03, 2008 4:33 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Eu cred ca pana acum deja le-a afumat putin (tweterele) ... daca a dat cu playerul direct in ele fara condensator deja le-a luat putin cam mult din viata (a se citi fidelitate). Oricum ... bataie de joc mai mare nu cred ca se putea; nici un incepator nu cred ca monta sistemul respectiv fara crossover. Pacat de banii dati si de timpul pierdut ...
Sus
strumfuadi

Data înscrierii: 30/Sep/2008

MesajTrimis: Lun Noi 03, 2008 6:30 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

io cred ca maimutele alea de la opel s'au gandit: "ahaaa, ai vrut altceva decat stoc, ia aici prajeala".
Sus
Andry
Priceput

Data înscrierii: 08/Mai/2008
Locație: Brasov

MesajTrimis: Lun Noi 03, 2008 6:52 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

n`au ei treaba cu asa ceva, adica au cunostiinte minime de "cum sa lege cablaria" dar atat.

Waitin` for the Volvo, a new chapter!
Sus
iooo

MesajTrimis: Lun Noi 03, 2008 6:54 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

hai sa nu ajungem aici in a-i blama atat de dur - e posibil sa fie ceva pe firele respective daca de sambata pana azi tweeterele nu s-au ars...
e vorba si de nestiinta mea (nu stiam ca tweeterele se pot arde asa usor plus ca, stupid me, nu am verificat bine sunetul inainte de a pleca din service deci e si neglijenta mea la mijloc (ca sa nu mai spun ca puteam sa ii sun pe cei de la be-loud sa -i intreb dar asta chiar nu mi-a trecut atunci prin cap).
am sa incerc maine sa montez crossover-ele in alta parte pt ca in orasul in care sunt nu exista service opel si am sa va spun ce a iesit pana la urma. pana atunci, kaput muzica in masina
multumesc pentru sfaturi
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum