|
Autor |
Mesaj |
iooo
Data înscrierii: 30/Ian/2008 Mesaje: 11
|
Trimis: Lun Noi 03, 2008 12:13 pm Titlul subiectului: helix db 62.1 se aud "flat" |
|
|
salut
am fost la o reperezentanta opel sambata sa imi schimb boxele stock (portierele fata) de pe o astra classic cu Helix db 62.1 .
rezultatul a fost dezastruos: se aud execrabil fata de ce am avut inainte...inaltele se aud puternic pana la distorsionare iar bass-ul parca nici nu a fost inventat.
problema este ca cei din service au omis sa mai montele acele "filtre" sau crossover-e cu care vin boxele. s-au gandit ei ca daca firele sunt trase pentru tweeter inseamna ca filtrarea este facuta de cd-player (alpine cde-9870) dar abia acasa am vazut in carte tehnica (schita in atasament) ca din mufa de la cd-player pleaca numai "+" si "-" pentru fiecare portiera.
intrebarea mea este daca asta sa fie rezolvarea catre un sunet mai decent si daca stie cineva unde este facuta separarea firelor care duc la tweetere: in portiera sau in bord pentru astra classic?
multumesc
Description: |
|
Filesize: |
50.04 KB |
Viewed: |
251 Time(s) |

|
|
|
Sus |
|
 |
Body28 Audiofil

Data înscrierii: 08/Iul/2008 Mesaje: 861 Locație: Panciu/now Iasi
|
Trimis: Lun Noi 03, 2008 12:54 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu stiu daca astra clasic are cross-over pe undeva. Daca mai ai tweeterele vechi, cred ca o sa vezi in spatele lor niste condensatoare mici.
Intrebare: aveai alpine-ul inainte de a pune helix? Si se auzeau bine?
Fara nici o indoiala trebuie puse crossoverele! Ai grija ca tweeterele se ard f repede daca au semnal nefiltrat!
|
|
Sus |
|
 |
iooo
|
Trimis: Lun Noi 03, 2008 1:00 pm Titlul subiectului: |
|
|
inainte nu erau decat difuzoare fara tweetere (asa a venit preechipata din fabrica)
|
|
Sus |
|
 |
Body28 Audiofil

|
Trimis: Lun Noi 03, 2008 1:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pai e valabil ce am zis. Ai sunet full in toate. Pune crossover si o sa remarci o schimbare completa.
|
|
Sus |
|
 |
adytu_slk
Data înscrierii: 04/Sep/2007 Mesaje: 28 Locație: bucuresti
|
Trimis: Lun Noi 03, 2008 2:24 pm Titlul subiectului: |
|
|
Salut, la ce reprezentanta ti-ai montat boxele si cat te-a costat?Mai bine te duci inapoi la ei sa iti puna filtrele si o sa se auda mult mai bine.Le-ai dat banii si nici macar nu ti le-a montat calumea niste incompetenti.
|
|
Sus |
|
 |
mihai Site Admin
Data înscrierii: 27/Iun/2006 Mesaje: 1952
|
Trimis: Lun Noi 03, 2008 2:43 pm Titlul subiectului: |
|
|
Or fi ele instalate in bataie de joc dar cel putin ai pastrat intacta garantia masinii, nu? e o chestie...
nu esti primul care se tepuieste mergand sa instaleze car audio la dealer de frica pierderii garantiei... care chiar nu are nici o treaba cu instalarea unor difuzoare pe o masina ca Opel.
|
|
Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007 Mesaje: 2751 Locație: Cj-N
|
Trimis: Lun Noi 03, 2008 2:51 pm Titlul subiectului: |
|
|
Inverseaza polaritatile la medii. Intr-o masina nu e regula ca trebuie respectate polaritatile marcate pe borne.
_________________ Scoruri, nu povesti...
151.4 - Maxi 3000
148.2 - Mini 2000 |
|
Sus |
|
 |
CBI Priceput
Data înscrierii: 07/Dec/2007 Mesaje: 502
|
Trimis: Lun Noi 03, 2008 3:09 pm Titlul subiectului: |
|
|
ssrli a scris: | Inverseaza polaritatile la medii. Intr-o masina nu e regula ca trebuie respectate polaritatile marcate pe borne. |
tu esti ssrli sau altcineva ,sau ai uitat cumva vreo fatza zambitoare
@iooo,man ,daca sigur ai verificat trasele pe unde sunt legate tw si mwf si nu sunt filtre deloc,adica sunt legate direct la iesirea HU,du-te fugutza peste ei inapoi si bagale x bine de tot ,pai ce mama dreaq .Presupun ca filtrele au ramas la ei ?
Exista si varianta in care poate sunt legate,dar sunt inversate polaritaile sau si si mai bine,wfr sunt legate la iesirea tw si invers('ie' multi idiotzi,se poate orice )
Pana una alta daca nu ai timp sa te duci si mai asculti la ele incearca sa inseriezi un condensator de 3,3-4,7uF pe un fir al tw(cate unul pt fiecare)
Asta daca vrei sa nu le afumi
|
|
Sus |
|
 |
iooo
|
Trimis: Lun Noi 03, 2008 3:19 pm Titlul subiectului: |
|
|
tocmai ca nu stiu de unde se face separarea firelor: cei din service m-au dus in eroare ca s-ar face din HU dar cartea tehnica ii contrazice. nu am verificat traseul ca habar n-am cum sa dau fetele de la portiera sau bordul jos (daca stiam sa o fac nu cred ca ma mai duceam la ei )
filtrele au ramas la mine, nu e asta problema ci doar vreau sa intreb pe cei care au montat asa ceva daca au avut loc sa le puna in portiera pentru ca mi s-a sugerat sa merg cu firele de la boxe spre tweetere si sa las firele din fabrica deoparte.
montajul a costat 130 ron
|
|
Sus |
|
 |
cristimac Priceput

Data înscrierii: 15/Apr/2008 Mesaje: 576 Locație: Arad
|
Trimis: Lun Noi 03, 2008 3:24 pm Titlul subiectului: |
|
|
1 go back
2 injurai
3 sa iti puna neaparat filtrele ca doar nu sunt doar de design.
|
|
Sus |
|
 |
Body28 Audiofil

|
Trimis: Lun Noi 03, 2008 3:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
iooo a scris: | tocmai ca nu stiu de unde se face separarea firelor: cei din service m-au dus in eroare ca s-ar face din HU dar cartea tehnica ii contrazice. nu am verificat traseul ca habar n-am cum sa dau fetele de la portiera sau bordul jos (daca stiam sa o fac nu cred ca ma mai duceam la ei )
filtrele au ramas la mine, nu e asta problema ci doar vreau sa intreb pe cei care au montat asa ceva daca au avut loc sa le puna in portiera pentru ca mi s-a sugerat sa merg cu firele de la boxe spre tweetere si sa las firele din fabrica deoparte.
montajul a costat 130 ron |
Pentru banii astia, m-as duce frumos si as vorbi cu un manager, si as incepe scandalul. Sincer, iti recomand sa te duci inapoi. E completa bataie de joc.
Mai zicea cineva inainte: pune un condensator mic pe tw, daca nu poti, nu asculta muzica, pt ca o sa plangi dupa tweetere. Poate si dupa altele, cine stie ce impedanta ai u acolo.
|
|
Sus |
|
 |
ionut.tanase Pasionat
Data înscrierii: 28/Sep/2007 Mesaje: 59 Locație: Pitesti
|
Trimis: Lun Noi 03, 2008 4:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu cred ca pana acum deja le-a afumat putin (tweterele) ... daca a dat cu playerul direct in ele fara condensator deja le-a luat putin cam mult din viata (a se citi fidelitate). Oricum ... bataie de joc mai mare nu cred ca se putea; nici un incepator nu cred ca monta sistemul respectiv fara crossover. Pacat de banii dati si de timpul pierdut ...
|
|
Sus |
|
 |
strumfuadi
Data înscrierii: 30/Sep/2008 Mesaje: 15
|
Trimis: Lun Noi 03, 2008 6:30 pm Titlul subiectului: |
|
|
io cred ca maimutele alea de la opel s'au gandit: "ahaaa, ai vrut altceva decat stoc, ia aici prajeala".
|
|
Sus |
|
 |
Andry Priceput

Data înscrierii: 08/Mai/2008 Mesaje: 426 Locație: Brasov
|
Trimis: Lun Noi 03, 2008 6:52 pm Titlul subiectului: |
|
|
n`au ei treaba cu asa ceva, adica au cunostiinte minime de "cum sa lege cablaria" dar atat.
_________________ RIP Peugeot...
Waitin` for the Volvo, a new chapter! |
|
Sus |
|
 |
iooo
|
Trimis: Lun Noi 03, 2008 6:54 pm Titlul subiectului: |
|
|
hai sa nu ajungem aici in a-i blama atat de dur - e posibil sa fie ceva pe firele respective daca de sambata pana azi tweeterele nu s-au ars...
e vorba si de nestiinta mea (nu stiam ca tweeterele se pot arde asa usor plus ca, stupid me, nu am verificat bine sunetul inainte de a pleca din service deci e si neglijenta mea la mijloc (ca sa nu mai spun ca puteam sa ii sun pe cei de la be-loud sa -i intreb dar asta chiar nu mi-a trecut atunci prin cap).
am sa incerc maine sa montez crossover-ele in alta parte pt ca in orasul in care sunt nu exista service opel si am sa va spun ce a iesit pana la urma. pana atunci, kaput muzica in masina
multumesc pentru sfaturi
|
|
Sus |
|
 |
|