Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

impedante diferite
Du-te la pagina 1, 2  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Diverse

Autor Mesaj
Marsh@ll
Pasionat

Data înscrierii: 19/Aug/2010
Locație: tecuci

MesajTrimis: Mie Mar 14, 2012 2:21 am    Titlul subiectului: impedante diferite Răspunde cu citat (quote)

salutare tuturor..
am o nelamurire de mult timp si cred ca a venit timpul ca cineva sa faca lumina in intunericul in care ma zbat...detin un amplif crunch mbx nush exact ce model ca de grosimea prafului nu se mai vede modelul.daca retin bine 4x110 in 4 o, si cu certitudine 2x375 in punte tot 4 ohmi..sunt pe cale sa achizitionez un dif pio 307d2, 2x2ohmi 400w (modelul in 2x4ohmi nul m gasesc pe nicaieri)...ampliful nu are trecuta in manual si puterea in punte pt 2 x 2 ohmi deci banuiesc ca nu prea ar fi o compatibilitate buna intre cele 2 componente audio..

totusi intrebarea mea e urmatoarea : ce se intampla daca le folosesc impreuna?din cate stiam eu daca diful are impedanta mai mica decat ampliful e posibil sa ard finalii la puteri mari, insa nelamurirea mea se trage de la urmatorul eveniment..am avut si am o statie aiwa 2x150 4ohmi si am folosit cate 2 difuri de 50w si 4 ohmi legate in paralel..=>statia nici macar nu incalzea. singura diferenta observabila dupa ce am legat in serie,era ca basul se auzea m cald dar nu la fel de puternic..
ma poate lamuri cineva concret caror riscuri ma supun?adresez intrebarea deoarece ma gandesc ca daca diful are 2x2 ohmi=400 w iar statia 2x375w la 4 ohmi, nu ar solicita finalii atat de mult..sau gresesc..??
stima tuturor sper sa primesc daca se poate putin ajutor si nu critici..
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
fxg
Pasionat

Data înscrierii: 29/Iun/2011

MesajTrimis: Mie Mar 14, 2012 2:48 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ma indoiesc ca acel Crunch ar rezista la 2x2 ohmi - astea inseamna 1ohm / canal.

Nu stiu de ce, da' am o vaga banuiala ca tu vrei sa amplifici bobinele separat, pe fiecare punte. Eu n-as face asta - oricum ai da-o, o sa ai diferente de semnal intre cele doua punti si asta nu face bine pentru difuzor. Deci, bobinele alea sunt gandite ca sa iesi cu ce impendanta vrei, la o singura iesire de amp [fie ea si punte, da' acelasi semnal].

Daca vrei sa stai linistit, pune bobinele in serie [deci 4 ohmi] si faci punte pe doua canale din amp. Asa ai 375W la 4 ohmi, suficient in situatia asta.

La o adica, ramai cu doua canale sa amplifici un sistem pentru fata si [cu setarile de rigoare] ai un sunet ca lumea.

Parerea mea.
Sus
Pigoo
Utilizator pe cale de disparitie

Data înscrierii: 08/Oct/2008
Locație: Constanta

MesajTrimis: Mie Mar 14, 2012 5:41 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

legi bobinele in serie, ai 4ohm
conectezi la punte
toate bune
Sus
Marsh@ll
Pasionat

MesajTrimis: Mie Mar 14, 2012 11:43 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

va multumesc de raspunsuri, sar'na Smile
fxg
intradevar nici eu nu cred ca duce si 2 x 2o. da, as fi vrut sa pun cate o bobina pe fiecare punte pe care o faceam din 2 canale...dar o sa renunt la aceasta idee..

fxg si Pigoo merge sa leg punte dif'ul si sa las doar pe un canal(tot punte), aici ma refer la faptul ca statia e facuta sa mearga in 4/3/2 canale insa nu si unul..sau gresesc?
Sus
Marsh@ll
Pasionat

MesajTrimis: Sâm Mar 17, 2012 12:14 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

sa inteleg ca 'ar fi ok'..Smile
ca sa nu mai deschid un alt topic e ok un kit auto de 20mm, pt ce am eu?
Sus
Marsh@ll
Pasionat

MesajTrimis: Lun Mar 19, 2012 10:36 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ma poate ajuta cineva la o incinta cu dimensiunile interioare 60 x 35 x 28, care ar treb sa fie dimensiunile pt tubul BR??

Pigoo, citisem topicul tau de la Prezentari Sisteme si am observat ca tubul BR era cam mic, lai mai schimbat ulterior?daca da, imi poti spune noile dimensiuni daca le mai retii?
Sus
Pigoo

MesajTrimis: Lun Mar 19, 2012 10:43 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

pe a 2-a pagina deja aveam alta incinta din mdf. portul avea suprafata de 180cm patrati (5cm x36cm) lungimea lui este corelata cu acordajul si se calculeaza in functie de volumul interior si preferinte.

incinta mea avea 55L interni fara port. a ta are 58L, asta inseamna ca ti-ar trebui un port care sa nu depaseasca 3L ca sa poti pastra litrajul optim de care are nevoie difuzorul sa poata lucra cum trebuie. dar tinand cont ca si difuzorul are vreo 2-3L ramai cu fix 55.
singura solutie ar fi sa faci port extern ca sa nu aibe legatura cu litrajul intern al incintei.
pentru un acordaj de 35hz ti-ar trebui o tzeava cu diametrul 12cm si lunga de 40cm.

ca sa iti faci o idee cum ar arata
Sus
Marsh@ll
Pasionat

MesajTrimis: Lun Mar 19, 2012 1:12 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

dimensiuni gigantice pt acel port, nu as putea sa montez 2 si sa reduc din dimensiuni?
ms de ajutor..

P.S. nu se vede ceea ce ai postat, m incerci inca odata te rog?
Sus
Pigoo

MesajTrimis: Lun Mar 19, 2012 1:24 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

http://i298.photobucket.com/albums/mm271/thecartel252/Project%20Mazda/001-1.jpg

teoria cu doua tot acolo duce....
Sus
Marsh@ll
Pasionat

MesajTrimis: Lun Mar 19, 2012 2:02 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

multumesc...Sad..greu de gasit asa teava BR..
inca o intrebare mai am daca esti amabil...e de ajuns un kit de 20 mm sau 25mm?

multumesc de informatiile pe care mi le'ai acordat pana acum...numa' de bn..Smile
Sus
Pigoo

MesajTrimis: Lun Mar 19, 2012 4:44 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

minim 25m, recomandat 35 pt ce ai tu
Sus
Marsh@ll
Pasionat

MesajTrimis: Mar Mar 27, 2012 7:40 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

imi poate spune careva ce fel de RCA mi'ar trebui acolo in imagine?sau sunt 2 set'uri?

3rca.JPG
 Description:
 Filesize:  123.71 KB
 Viewed:  345 Time(s)

3rca.JPG

Sus
Marsh@ll
Pasionat

MesajTrimis: Mie Mar 28, 2012 8:07 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

kiar nimeni nu ma poate lamuri cu acea imagine ????? Question
Sus
Marsh@ll
Pasionat

MesajTrimis: Vin Mar 30, 2012 12:00 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

da bn dragi ''audiofili'' ca vizualizati insa nu spuneti nici unu nimic..oare sila e prea mare sau sunt necunoscut printre voi si nu are rost sa va bateti capul...?????
Sus
cynegeticos
Priceput

Data înscrierii: 18/Noi/2009
Locație: Ploiesti

MesajTrimis: Vin Mar 30, 2012 1:31 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

lucian_24 a scris:
salut guvernatoru dupa cum am vb la telefon si tiam explicat cum sa faci..treaba sta in felul urmator...in amplif din cate ase vede in poza ai un out si 2 input...adica input canal1 cu canal2 si canal3 cu canal4..si outul e daca vrei sai dai semnal la alt amplificator....mie miai zis ca pleyerul tau are 2 preouturi bun..iei 2 cabluri rca cu unul te duci din pleyer in canal 1cu2 iar cu celalalt tot din pleyer in canal 3 cu 4....ai zis ca canalul 3 cu 4 vrei sa il legi in bridge pt woofer ...legi plusul de la canal 4 cu minus canal3 si asa il legi in bridge wooferul si 1cu2 pt medii ...si asa iti vei utiliza toate canalele sper ca am fost destul de explicit....sa ma suni cand ridici coletul cu cablul de alimentare

Ai primit rezolvarea pe forumul vecin....
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Diverse Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum