Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Incinta MDF - difuzor SPL Dynamics XTR-300D2 - 750W RMS CLIC

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere

Autor Mesaj
Xplood

Data înscrierii: 18/Mai/2010
Locație: Craiova

MesajTrimis: Dum Oct 17, 2010 9:18 pm    Titlul subiectului: Incinta MDF - difuzor SPL Dynamics XTR-300D2 - 750W RMS CLIC Răspunde cu citat (quote)

Salut. Am nevoie de sfaturile si ajutorul vostru pentru a construii incinta la difuzorul meu - SPL Dynamics XTR-300D2 - 750W RMS

Vad ca producatorul recomanda 3 dimensiuni diferite ale incintei, fiecare pentru un anumit bass, si rezonanta. Va rog si va cer ajutorul pentru a nu gresii la constructia incintei. Dimensiunile declarate pentru difuzor:

Box suggestions:

Closed box

1. Bass-Reflex box - Car / Hifi
60 L + 4" port / length 25cm
Tuning frequency 35Hz

2. Bass-Reflex box - Car / Loudmusic
50 L + 4" port / length 22cm
Tuning frequency 40Hz

3. Bass-Reflex box - Home Theatre
65 L + 4" port / length 33cm
Tuning frequency 30Hz

Care din cele 3 le recomandati? Subwooferul va fi montat intr-un Logan.

* Daca poate face cineva un tutorial text, cu toti pasii ce trebuie tinuti cont in constructia incintei, eventual niste poze informative.
* O alta intrebare - in interiorul incintei, se pune material fonoabsorbant pentru a marii calitatea sunetului ?
Atasez si o poza cu un exemplu. Va cer sfaturile legat de acest aspect, si de cele discutate mai sus.
* Care este dimensiunea recomandata a bass-reflexului? Sa nu fie nici prea mica, sa se auda aerul cum iese, dar nici prea mare. Bass-reflexul nu il vreau in cerc, si de-a lungul inaltimii incintei.
* Daca nu reusesc sa procur o placa de lemn MDF, din Pal este ok? Sau ce altceva recomandati?
Sper ca isi rapeste cineva timp 10 minute, si sa-mi explice si mie legat de toate nedumeririle mele.

Multumesc mult.

Imag093.jpg
 Description:
 Filesize:  252.51 KB
 Viewed:  248 Time(s)

Imag093.jpg

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Goldy
Pasionat

Data înscrierii: 08/Iun/2008
Locație: Oradea

MesajTrimis: Vin Oct 22, 2010 3:54 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Scrie acolo... ce iti trebe tie in masina, incinta pt Home theater? Nu cred

Incinta Bass-Reflex pt Hi-Fi - poate
Incinta Bass-Reflex pt Loud music - poate

depinde de tine ce alegi! Doar sa ai grija ca nu o sa suna la fel de tare in logan care are portbagaj separat decat la o masina care e monovolum.

Apropo sunt multe poze cu constuctia incintelor pe forum.
Daca vrei sa faci un alt tip de incinta, una custom de ce te orientezi dupa cele dat de producator?
Acea vata sau burete in incinta are avantaje si dezavantaje, avantajul fiind ca atenueaza un pic peak-urile in raspunsul de frecventa insa iti scad dB-uri.
In legatura cu PAL vs MDF? Smile ce crezi tu ca e mai bun.. nu de geaba folosesc MDF si PLY la incinte si PAL la mobila de bucatarie...evident daca iti trebe o incinta buna trebe sa folosesti MDF!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum