| |
| Autor |
Mesaj |
Fery_ Pasionat

Data înscrierii: 30/Iul/2006 Mesaje: 146 Locație: deva
|
Trimis: Mar Oct 24, 2006 6:30 pm Titlul subiectului: Incinta pentru INFINITY REFERENCE 1230W (fost "ajutor!! |
|
|
vreau sa proiectez o incinta pentru un dif INFINITY REFRENCE1230W.......si am lucrat putin cu bassbox6(nu ma prea cunosc cu el )si nu stiu pe ce frecventa sa acordez incinta cu tuburile pe care le am imi iese 38.80hz cu un singur tub si 52.30 daca pun 2 tuburi........cum sa procedez sa iese mai bine??????........difu lam bagat intr-o incinta inchisa de aprox 38l si nu ma incanta deloc ce treaba face ......astepr pareri si sugestii!!!!!!multumesc
|
|
| Sus |
|
 |
Silviu Priceput
Data înscrierii: 17/Iul/2006 Mesaje: 625
|
Trimis: Mie Oct 25, 2006 3:01 pm Titlul subiectului: |
|
|
Deci tu ce anume vrei sa faci sa faci din incinta inchisa, una bass-reflex ?
Ar merge, dar nu foarte bine. Teoretic acordarea incintelor bass-reflex se face in functie de Fs-ul difuzorului (la tine Fs=27Hz). Este indicat ca frecventa de tunare sa fie Fs + 5Hz. Daca nu ai alte tuburi este bun ala care-ti da 38 Hz (ce diametru are ?) diametrul prea mic ineamna zgomot de port.
In ce sens te nemultumeste difuzorul in incinta inchisa ?
_________________ Architect at your service ... of course for a small fee....  |
|
| Sus |
|
 |
Fery_ Pasionat

|
Trimis: Mie Oct 25, 2006 6:14 pm Titlul subiectului: sal |
|
|
deci vreau sa construiesc o incinta de 56l bassreflex asa e recomandat in manualul difuzorului deci nu vreau sa modific una inchisa.difu lam testat in casa intr-o incinta inchisa de 38l (al unui prieten) si am dat in el dintr-un power profesiona de 300w/canal tremurau bine dulapurile dar la 300 w se poate mult mai mult (tinand cont ca so incalzit si magnetu difului....deci putere era) dar nu da un bass care sa-l auzi......am un hertz de 8 inchi in bandpass(de fabrica) si la jumate de putere (aprox 150w) tremura la fel dulapurile ca si cu infinity dar se si aude bassu.......macar cat face asta mic as vrea sa obtin din el si ma intrebam daca il las acordat pe 52hz oare o sa am basuu ala pe care sa-l si aud???
portu are diametru de 8 cm si lungimea de 12cm
deci zici ca recomandat ar fi pe 38......dar pe 52 arata ca ar avea si SPL-u mai mare
nu stiu ce sa fac pt ca pana acuma difu sa comportat cam dezamagitor
|
|
| Sus |
|
 |
Silviu Priceput
|
Trimis: Mie Oct 25, 2006 9:54 pm Titlul subiectului: |
|
|
De pe acum iti spun ca o sa ai zgomot de port (not good). Oricum ai face cu unul sau cu doua tuburi. Cu al doilea tub este mult prea sus tunata. Pe la 60 Hz o sa fie un varf de +12 db.... nu se face, doar daca vrei incinta pt concurs de SPL (si numai pt asa ceva !!!).
Ca sa nu ai probleme cu asa ceva iti trebuie tub de 10 cm diametru. Cele de 8cm ar merge pt puteri pana in 150-200W. Asta e un monstru de 350 W. Daca nu gasesti iati din PVC sau fati canal (tub) din pal, cu care ai flexibilitate in tunare.
Oricum nu iti recomand incinta sealed pt difuzorul asta. Se comporta ciudat (vad din grafice). I-ar trebui incinta de 13 L, sa nu fie probleme.
......tub de pal (lucru manual). Nu ai de ca sa fii dezamagit de difuzor daca nu l-ai folosi in incinta cum trebuie.
De la 150W la 300W se castiga 3 Db, ceea ce e relativ putin. Plus ca band-pass e mai eficienta cu mult fata de sealed. La incintele sealed basul se aude cel mai bine la jumatati de lungime de unda, adica pe la vreo 3-10m distanta (in functie de frecventa). Stiu ca am si eu asa ceva, iar in sala mare spulbera.
_________________ Architect at your service ... of course for a small fee....  |
|
| Sus |
|
 |
Fery_ Pasionat

|
Trimis: Mie Oct 25, 2006 10:03 pm Titlul subiectului: sal |
|
|
o sa iau in considerare ce mi-ai zis de port si o sa fac din tub pvc de 10cm cum ai zis si pun unul singur si o sa acordez pe la 38.5hz ......sa vedem ce o sa iese.......sambata o sa gat incinta si pun niste poze
mersi pt sfaturi!!!
|
|
| Sus |
|
 |
Silviu Priceput
|
Trimis: Mie Oct 25, 2006 10:15 pm Titlul subiectului: |
|
|
am vazut tarziu mesajul tau
|
| Sus |
|
 |
Fery_ Pasionat

|
Trimis: Mie Noi 08, 2006 7:43 pm Titlul subiectului: salut |
|
|
am terminat subul!!!! .....putin intarziat ca no prea fost timp.....dar o iesit cat se poate de bine!!!!criminal!!!! .....incinta de 56l si tub de 11cm diametru lungine22......nu am zgomot de port si dupa program e acordat la 42,15hz.....si sunt ffff multumit de cum o iesit!!!!
itzi multumesc pt ajutor silviu!!!!!!!!sa vina camera si maine pun si o poza!!
|
|
| Sus |
|
 |
Fery_ Pasionat

|
|
| Sus |
|
 |
o&g Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006 Mesaje: 2761 Locație: alba-iulia
|
Trimis: Sâm Noi 11, 2006 10:02 am Titlul subiectului: |
|
|
frumos !
sa ai parte de el !
|
|
| Sus |
|
 |
Silviu Priceput
|
Trimis: Sâm Noi 11, 2006 3:06 pm Titlul subiectului: |
|
|
Bravo........ frumos.
Cu ce amplifici ?
|
| Sus |
|
 |
Fery_ Pasionat

|
|
| Sus |
|
 |
o_kh3 Priceput
Data înscrierii: 29/Iun/2006 Mesaje: 560
|
Trimis: Mar Noi 14, 2006 11:17 pm Titlul subiectului: |
|
|
frumoase valuri ..... dar unde este sunetul (((( apropo hertzul acela cum se descurca in mashina???
_________________ www.rentabenz.ro |
|
| Sus |
|
 |
Silviu Priceput
|
Trimis: Mar Noi 14, 2006 11:49 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ok ... nice ...
O intrebare de la ce nivel tai frecvetele joase ? (parca sare prea mult )
|
| Sus |
|
 |
Fery_ Pasionat

|
Trimis: Mie Noi 15, 2006 1:18 am Titlul subiectului: sal |
|
|
sa iau cu inceputu.....statia e "MC FAZLOW" cumparat cu bani putini ...o avut mic defect si dupa ce lam facut am ramas uimit de ce poate....are 2 sigurante de 30A si comparat cu un MACAUDIO Z4200 (al unui prieten....parca suna si da mai bine......e taiat la 50HZ pt ca atata e minimu crosoverului de pe statie..........hertzu acela mic e criminal si ala...singura problema ca e pe 3 ohmi si cam forteaza statiile astea mai pt muritori .....la un SAL saf2070 io sarit siguranta dupa 2 basi nici nam mai insistat sa nu stric statia la copil dar ce sa zic bate la "fundu gol" un blaupunkt GT300 din acela in tub (le-am testat comparativ pe un logan) e pe 8" si incinta originala bandpass.................acum asteptam sa trimiteti la prietenul meu alex202222 pioneer-u sa ne apucam de treaba si mai revenim dupa intre timp pt pareri si sugestii pt noul proiect
|
|
| Sus |
|
 |
|