Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

incinta
Du-te la pagina 1, 2  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Diverse

Autor Mesaj
AnDrU
Priceput

Data înscrierii: 31/Aug/2006
Locație: Cluj-Napoca

MesajTrimis: Sâm Oct 13, 2007 6:29 pm    Titlul subiectului: incinta Răspunde cu citat (quote)

vreau sa fac o incinta reflex pentru 2x hertz es300d
deoarece e ceva mai complexa decat ce am facut pana acum va cer pararea si eventual ceva sfaturi
in principiu va arata cam ca si in poza
va fi pusa in loganul meu, dimensiuni cam 95x43x52/45 , ~150 l @ 35hz
s-ar putea sa reduc de la 95 la 90 ca sa incapa statiile pe lateral, inca nu stiu unde le voi pune
poate aveti alte idei ceea ce priveste designul
incinta e desenata in Google Sketch Up (thx baubau)

box.jpg
 Description:
 Filesize:  79.47 KB
 Viewed:  336 Time(s)

box.jpg

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
o&g
Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006
Locație: alba-iulia

MesajTrimis: Sâm Oct 13, 2007 6:45 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

daca iti intra incinta in portbagaj, lasa acelasi volum, dar scade din inaltimea incintei cu 6-7 cm, iar volumul care il pierzi il adaugi la adancimea incintei.

intelegi de vreau sa zic ?

pe lateral eu nu prea iti recomand sa pui amplificatoarele pt ca e pacat ca intr-o curba pe care o abordezi mai sportiv sa ti se rupa vreo chinga dinaia din elastic cu care banuiesc ca o sa iti legi subu si sa te trezesti cu incinta presand amplificatorul.

AnDrU
Priceput

MesajTrimis: Sâm Oct 13, 2007 7:27 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

prefer sa fie inalta incinta (43 cm e maxim ca sa o pot scoate/baga in portbagaj) decat sa pierd din spatiul din portbagaj. e mult mai util spatiul (mai degraba pun ceva in fata difuzoarelor decat pe cutie). mai trebuie sa gasesc 2 grilaje de protectie hertz.
am vazut poze ale oamenilor care puneau statia/statiile in adanciturile alea din laterale, dar nu prea vad cum le-as putea prinde acolo
Sus
o&g
Audiofil

MesajTrimis: Sâm Oct 13, 2007 7:50 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

faci o bucata de pal,mochetat, o prinzi bine de ceva fieratanii pe pe acolo (nu stiu cum e la logan,dar la mine la masina as putea sa prind acolo o bucata de pal) si apoi prinzi statia de pal.
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006
Locație: sibiu

MesajTrimis: Dum Oct 14, 2007 12:19 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

andru...nu vreau sa te dezamagesc dar pur si simplu nu vad cum ai putea sa scoti/bagi o incinta de 150L in logan. si mie mi-a dat migrene incinta mea (tot 150L) si crede-ma...oricat am incercat, indiferent de dimensiuni (fie si 43cm inaltime) nu am reusit sa fac o incinta sa o pot scoate din portbagaj. si am facut ceva incercari, din carton, special pentru treaba asta. pana la urma am construit-o in portbagaj si gata....nu vreau sa ma gandesc la ziua cand va trebui scoasa. iar ideea cu montarea amplificatoarelor pe lateralele incintei, nu e prea buna. vor fi ingesuite intre caroserie si incinta, fara un spatiu adecvat racirii. daca nu le vrei in fata incintei, cum e la mine, e o idee buna montajul in spatiile laterale. in orice caz, nu mai ai acces la roata de rezerva, (eu am si scos-o) si trebuie gasit un loc nou pentru cheia de roti si cric (sau poti renunta si la ele, avand in vedere ca oricum nu ai roata de rezerva Smile )
Sus
AnDrU
Priceput

MesajTrimis: Dum Oct 14, 2007 12:26 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

pai din ruleta am ajuns la concluzia ca daca nu e mai inalta de 43cm poate fi scoasa din portbagaj
e o idee buna cu cutia de carton, am sa fac si eu una sa vad ce si cum
in 25.000 km am facut o singura pana, cred ca renunt si eu la roata de rezerva, mai castig si in greutate asa Smile)
in alta ordine de idei: cum e portul?
are ceva daca se termina la doar 5-6 cm de fundul cutiei?
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Dum Oct 14, 2007 12:29 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

din ruleta si mie mi-a iesit, in 2 randuri...realitatea ne omoara insa. iar cu portul...era o regula parca, sa pastrezi o distanta pana la peretele opus, egala cu diametrul portului. inca ceva...vad ca ai optat pentru port in interiorul portbagajului...din economie de spatiu, poti micsora dimensiunile portului, pastrand raportul bineinteles. zgomotul de port nu e prea sesizabil in habitaclu. alta idee e montajul invers al difuzoarelor. din nou castigi cativa litrii, deci mai mica incinta, si ai mai multe sanse sa o intruduci in portbagaj, adaugand ulterior difuzoarele.
Sus
o&g
Audiofil

MesajTrimis: Dum Oct 14, 2007 12:37 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

daca ai portul de 10cm diametru (desi am vad ca ai fanta) merge sa ai 5 cm fata de orice perete al lincintei.
iti spun din experienta.
cu fanta nu stiu ce sa zic ca nu am facut nici macar o incinta de genu ala.

roata de rezerva si a mea e blocata sub woofer, pe care daca vreau sa il scot tre sa dau amplificatoarele jos si unul din difuzoare...deci in caz de pana am de lucru vreo 2ore (cu surubelnita manuala) Rolling Eyes

andru ma vizitezi ? pun de o cafea ?

baubau
Audiofil

Data înscrierii: 12/Noi/2006
Locație: timisoara

MesajTrimis: Dum Oct 14, 2007 1:05 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

pai tu vrei probail un bas de calitate daca tot ai ales hertz deci nu e nevoie de o incinta sa mare si acordata asa jos, nu cunosc atat de bine loganul dar nu poti baga incinta pe unde este bancheta????
ai castiga ceva centimetrii , chiar daca nu se aude zgomotul de port ,cu cat un port este mai mare si viteza este mai mica ,cu atat suna mai tare asta am observat eu.

incearca totusi un port mai mare , la mine la kicker e de 6 cm pe 38 de cm si aerul circula destul de repede dar nu am zgomot produs de port.

tu ai doua difuri deci viteza va fi probabil mai mare .
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Dum Oct 14, 2007 1:21 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

prin bancheta nici atat nu intra. are o traversa, care desi se poate da jos, nu elibereaza mare lucru. intr-adevar, si eu sunt adeptul portului mare, (la a mea am 2 porturi, de 6cmx22cmx58cm fiecare) dar i-am recomandat micsorarea lui doar pentru a face economie de spatiu. sincer...si mie mi se pare multisor 150L, dar din cate il stiu pe andru, vrea intr-o oarecare masura si ceva presiune acustica.
Sus
baubau
Audiofil

MesajTrimis: Dum Oct 14, 2007 1:49 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

am facut si eu o schita , sper sa ti palca.

hertz.JPG
 Description:
 Filesize:  107.96 KB
 Viewed:  390 Time(s)

hertz.JPG

Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Dum Oct 14, 2007 2:18 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

120L...90 latime si 50 profunzime?....deja incepem sa ne apropiem de realitate Very Happy . cu putin efort, incinta asta poate fi scoasa intreaga la nevoie. v-am spus, initial am plecat de la 125L...si nicicum nu am reusit sa-i dau o forma astfel incat sa fie bagata/scoasa intreaga. asa ca, daca nu am reusit, am facut-o la 150... Smile
Sus
AnDrU
Priceput

MesajTrimis: Dum Oct 14, 2007 8:22 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

foarte bun exemplu, mersi baubau
nu stiu de ce nu m`am gandit si eu la port in josul cutiei (am ramas blocat pe port in mijloc. de aia ma limita si marimea portului ca daca il faceam mai mare trebuia si mai lung si ma cam blocam la indoituri)
intradevar ma gandeam la 150l pentru ca, caut un compromis intre spl si hq
la 120l @ 40hz pierd destul de mult din spl, am sa incerc cu o incinta din carton sa vad dimensiunile maxime care le poate avea
chiar daca in general ascult cam ce merge la radio, vreau sa pot asculta lil john - throw it up sau late nite tip si sa ma bucur de toate frecventele
stiti voi ce vreau sa zic Smile
Sus
baubau
Audiofil

MesajTrimis: Dum Oct 14, 2007 8:53 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

pai nu pierzi cine stie ce , dar stii ce imi este mie teama ca in 150 de litrii difuzoarele sa nu ajunga la xmech.

daca tot vrei spl si un pic de calitate mergi pe alpine type r, x max mare pretul mai mic sau jbl p1222 dar au nevoie de incinta maricica.
Sus
AnDrU
Priceput

MesajTrimis: Dum Oct 14, 2007 9:11 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

nu vreau jbl
am o "oferta" la hertz
alpine sunt scumpe
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Diverse Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum