Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

incinta

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere

Autor Mesaj
Turcuman Robert
Priceput

Data înscrierii: 06/Aug/2006
Locație: Timisoara

MesajTrimis: Dum Sep 24, 2006 1:21 pm    Titlul subiectului: incinta Răspunde cu citat (quote)

buna! mi-am luat o pereche de boxe pe fata si am ramas cu boxle vechi. sunt de 20 ani dar merg extraordinar de bine. sunt beginer in domeniu si m-am hotarat sa fac niste incinte pt boxele respective, asa de distractie. vreau sa-mi spuneti ce materiale sa cumpar, ce forma, dimensiune sa aiba incinta, ce materiale pt insonorizare (daca-i cazul). boxele-s niste Blaupunkt de 16,5 cm.
sa nu va enervati pe topicul meu Razz.... este un start spre a construi subwoofere de calitate (not Embarassed )
Merci mult!!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Silviu
Priceput

Data înscrierii: 17/Iul/2006

MesajTrimis: Dum Sep 24, 2006 1:45 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ca material merge orice pal, mdf de preferinta sa fie un mdf subtire (1cm si putin). Neavand paramtrii difuzoarelor esti nevoit sa faci incinte inchise. Spre exemplu am vazut in manualul difuzoarelor DLS ca pentru 16,5 cm este recomandata o incinta de 10-12L. Pentru alt tip de cutie trebuiesc luate masuratori destul de complicate.
Bafta !!!

Turcuman Robert
Priceput

Data înscrierii: 06/Aug/2006
Locație: Timisoara

MesajTrimis: Dum Sep 24, 2006 3:24 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ms! ma rezum la incinta inchisa. trebuie sa folosesc vatelina/burete? pt o incinta de 10-12 L ce H, L ,l sa folosesc? ma gandesc ca trebuie sa fie paralelipiped dreptunghic, sau?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Silviu
Priceput

Data înscrierii: 17/Iul/2006

MesajTrimis: Dum Sep 24, 2006 4:28 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ar fi ca sa fii sigur ca nu o sa fie nevoie de vatelina sau burete faci incinta din material mai gros 1,8-2 cm. Si da, paralelipiped dreptunghic: 16(adancime)*35(inaltime)*20(latime) cm volum interior. Dimensiunea finala depinde de grosimea materialului.
Am zis in mesajul anterior de material subtire; foloseste totusi material ca pentru incinte serioase (mari) de 1,8-2 cm pentru ca nu o sa vibreze deloc dintr-atata difuzor.

Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum