|
|
| |
| Autor |
Mesaj |
traian.rosoiu
Data înscrierii: 13/Noi/2007 Mesaje: 2
|
Trimis: Mar Noi 13, 2007 4:24 pm Titlul subiectului: Insonorizare |
|
|
Va salut cu respect.
Am si eu urmatoarea intrebare: se merita sa investesc in insonorizarea usilor unui Astra Classic Caravan atat timp cat nu-mi doresc decat sa scap de baraielile la volum scazut pe care le am in difuzoarele fata, iar sunetul sa fie acceptabil (mai exact sa auzi "cinelu" dar si un bass decent) ?
In marea majoritate a timpului petrecut in masina sunt cu familia, asa ca e exclus ascultatul la volum ridicat, de unde reiese nevoia unui sunet clar la volume medii-scazute.
Mentionez ca m-am decis pt. MTX THX 502 13,3 cm, boxe coaxiale pentru spate si MTX THS 652 16,5 cm, Boxe sistem (cu tweeter separat) pentru fata, iar ca HU am un Sony CDX201C.
Va multumesc. |
|
| Sus |
|
 |
ursachemihai Priceput

Data înscrierii: 06/Sep/2007 Mesaje: 509 Locație: Piatra Neamt
|
Trimis: Mar Noi 13, 2007 10:00 pm Titlul subiectului: |
|
|
nu merita....mai ales daca nu asculti la putere maxima!
Baraielile de care zici sunt distorsiuni de player...  _________________ No Bass....No Fun !
DEH 40 MP+ Helix Esprit F+R |
|
| Sus |
|
 |
andrei006 Priceput
Data înscrierii: 05/Sep/2006 Mesaje: 338 Locație: bucuresti
|
Trimis: Mar Noi 13, 2007 11:25 pm Titlul subiectului: |
|
|
| mai bine iei un amplificator micut pentru cele 4 boxe si o sa fi mult mia multumit. ca pret iesi tot pe acolo, daca tinem cont ca o insonorizare costa in jur de 5-6 mil. (2 usi) |
|
| Sus |
|
 |
o&g Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006 Mesaje: 2761 Locație: alba-iulia
|
Trimis: Mie Noi 14, 2007 9:00 am Titlul subiectului: Re: Insonorizare |
|
|
| traian.rosoiu a scris: | Va salut cu respect.
Am si eu urmatoarea intrebare: se merita sa investesc in insonorizarea usilor unui Astra Classic Caravan atat timp cat nu-mi doresc decat sa scap de baraielile la volum scazut pe care le am in difuzoarele fata, iar sunetul sa fie acceptabil (mai exact sa auzi "cinelu" dar si un bass decent) ?
In marea majoritate a timpului petrecut in masina sunt cu familia, asa ca e exclus ascultatul la volum ridicat, de unde reiese nevoia unui sunet clar la volume medii-scazute.
Mentionez ca m-am decis pt. MTX THX 502 13,3 cm, boxe coaxiale pentru spate si MTX THS 652 16,5 cm, Boxe sistem (cu tweeter separat) pentru fata, iar ca HU am un Sony CDX201C.
Va multumesc. |
daca nu iti baraie fata de usa nu se merita insonorizarea, daca iti baraie difuzoarele (mai ales la volum mic) atunci sunt descentrate si trebuiesc inlocuite. _________________ SERVICE statii emisie receptie si antene, calibrari, vanzari accesorii 0788.879.589 (Alba Iulia) |
|
| Sus |
|
 |
dorin Priceput

Data înscrierii: 29/Mai/2007 Mesaje: 356 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Mie Noi 14, 2007 9:59 am Titlul subiectului: |
|
|
Insonorizare completa costa 3 milioane (vibroplast M1). In cazul in care zbarnaie fetele de usa si scot zgomote neplacute, se pot astupa doar gaurile alea din usa, ceea ce injumatateste pretul izolarii! la opel stiu ca difuzoarele sunt montate pe niste inele de plastic, ai grija sa nu zbarnaie alea.
Ai grija la montarea corespunzatoare a difuzoarelor! si daca nu o sa izolezi usa, vezi la setarile din player, mai putin bass, fara chestii de genul Loud sau cum o fi la sony |
|
| Sus |
|
 |
strooler2003
Data înscrierii: 10/Noi/2007 Mesaje: 10
|
Trimis: Mie Noi 14, 2007 11:42 pm Titlul subiectului: |
|
|
| niste MTX THS 652 puse pe un golf IV pe fata ,fara amplificare trebuiesc insonorizate? |
|
| Sus |
|
 |
ursachemihai Priceput

|
Trimis: Joi Noi 15, 2007 12:12 am Titlul subiectului: |
|
|
NU _________________ No Bass....No Fun !
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006 Mesaje: 2144 Locație: sibiu
|
Trimis: Joi Noi 15, 2007 9:54 am Titlul subiectului: |
|
|
| strooler2003 a scris: | | niste MTX THS 652 puse pe un golf IV pe fata ,fara amplificare trebuiesc insonorizate? |
cam greu sa insonorizezi difuzoarele. poate usile....in orice caz, s-a facut un mare babau din insonorizarea asta (no offense Baubau ). o recomand doar cand este necesara...adica in momentul in care usile o cer, vibreaza in draci, zbarnaie, deci sunetul este grav afectat. dar pentru o auditie normala, asa cum o fac 99% din oameni, si mai ales intr-o masina de generatie mai noua, nu-i vad rostul. cine alearga dupa calitate (si in cazul asta insonorizarea este poate cea mai putin costisitoare operatiune, fata de restul sistemului), sau pentru cei care alearga dupa cat mai multi decibeli, asa ca inghesuie sute de W in usi, atunci da, e necesara insonorizarea usilor, atat pentru a "crea" o incinta cat mai inchisa difuzorului, dar si pentru rigidizarea diferitelor elemente ale portierei. asta nu se face cu un strat de insonorizant pe tabla interioara (rezultatele sunt de multe ori sub asteptari, sau in cel mai bun caz, cum spunea mai sus dorin, scapi de ceva zbarnaieli)) ci pe toate suprafetele interioare ale usii, inclusiv pe spatele fetei de usa. deci cei ce se afla in situatia celor de mai sus, instalati linistiti difuzoarele, si nu va puneti problema insonorizarii decat dupa, daca auziti greierasi prinsi prin usi. _________________ ptr intrebari legate de comenzi/stoc
0788.315.434 / 0788.269.156 / 021.569.26.06
NU PE MP |
|
| Sus |
|
 |
traian.rosoiu
Data înscrierii: 13/Noi/2007 Mesaje: 2
|
Trimis: Joi Noi 15, 2007 10:20 am Titlul subiectului: |
|
|
Va multumesc.
Respect. |
|
| Sus |
|
 |
pensionar
Data înscrierii: 16/Mar/2007 Mesaje: 31 Locație: tl
|
Trimis: Sâm Noi 17, 2007 12:21 pm Titlul subiectului: |
|
|
Vin si eu cu o intrebare legata de subiectul asta.
Prin insonorizarea usilor am de castigat pe partea de medii?
Am in usi un sistem Focal Access 130 A1. _________________ alx |
|
| Sus |
|
 |
ursachemihai Priceput

|
Trimis: Sâm Noi 17, 2007 1:18 pm Titlul subiectului: |
|
|
pe partea de bass ai de cistigat...pe medii nu...! _________________ No Bass....No Fun !
|
| Sus |
|
 |
craso Pasionat
Data înscrierii: 19/Noi/2007 Mesaje: 62 Locație: Hunedoara
|
Trimis: Lun Noi 19, 2007 12:03 pm Titlul subiectului: |
|
|
Va salut cu respect. Sunt nou aici pe forum si putin nepriceput in ceea ce priveste insonorizarea. Sper ca nu deranjez prea mult, dar am nevoie de niste sfaturi si recomandari. Am un Citroen C3 la care vreau sa insonorizez usile (fata si spate) din 2 motive: 1-pentru a scapa de zgometele (greierasii) facute de plasticele care vibreaza datorita starii "bune" a drumurilor ; 2- cu acerasta ocazie sper sa obtin si un sunet mai de calitate al difuzoarelor. Mentionez ca am pe masina un set de difuzoare Hertz Dieci (sistem difuzor 13 cm in usi cu tweeter in bord). Nu vreau o insonorizare pentru cine stie ce performante deoarece o sa mai pun doar niste coaxiale de 10 cm in usile din spate ( in cel mai fericit caz si un subwoofer activ de max 150-200 W ). Am mai citit si alte posturi ale voastre si am vazut produse gen Dynamax dar sincer cred ca sunt cam scumpe pentru ce am eu nevoie, chiar daca au o calitate pe masura pretului. Asa ca astept ceva recomandari referitor la ce marca de folie insonorizanta sa folosesc (eventual ce fel de pasta pentru intarirea fetei de usa care este din plastic) , cate folii sa pun, pe unde sa le pun ca sa pot sa-mi fac un calcul aproximativ cam cat costa sa ma pregatesc din timp cu banii necesari.Nu am un buget alocat pentru ca nu stiu cat costa treaba asta si nici nu pot sa insonorizez toate usile odata.
Va multumesc anticipat. |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|