Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

insonorizarea masinii
Du-te la pagina Anterioară  1, 2

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Diverse

Autor Mesaj
pesteimputit
Pasionat

Data înscrierii: 18/Noi/2006

MesajTrimis: Lun Noi 20, 2006 12:53 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

cresterea calitatii sunetului este motivul pt care se antifoneaza usile.
odata cu antifoanarea masinii implicit se obtine si liniste in habitaclu
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
marcon

Data înscrierii: 20/Noi/2006

MesajTrimis: Lun Noi 20, 2006 9:26 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Cum se obtine "liniste in habitaclu"? Ma intereseaza in principal izolarea sau reducerea zgomotului produs de un motorul diesel, in special in sezonul rece (toti mecanicii mi-au spus ca este un zgomot normal deci nu discutam probleme de motor).
Ce materiale, unde si cum se aplica acestea, cine se poate ocupa de toata procedura si care sunt preturile? N-am doua maini stangi dar prefer un lucru facut de cineva care stie ce face.
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006
Locație: sibiu

MesajTrimis: Lun Noi 20, 2006 10:23 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

as zice ca dynamat extreme ar fi excelent in cazul tau. as insista pe izolarea panoului de la pedalier si sub bord (cel care desparte habitaclul de motor), ata pe interior cat si pe partea cu motorul. in plus, as lua o "blanita" de capota, asta daca nu ai din fabrica (blanita=izolatia de sub capota). portierele, plafonul, podeaua, le izolezi ca sa scapi de zgomote exterioare, (gen vajaitul cauciucurilor pe asfalt la viteza mai mare). rezultatul? un nivel de zgomot exterior mult mai mic in habitaclu, asa ca te vei putea delecta mult mai bine de calitatea sistemului tau audio.
Sus
marcon

MesajTrimis: Mar Noi 21, 2006 12:57 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

merci Asus ptr sugestii.
Cred ca trebuia sa dau mai multe detalii despre masina: megane 1.9 dti. Capota si peretele dintre motor si habitaclu sunt "capitonate" din fabricatie. Probabil e ceva si sub mocheta dar nu am ajuns acolo. Nu stiu ce sa zic de calitatea materialelor folosite de constructor pentru isonorizare, aparent par bune ptr ca alte zgomote exterioare sunt greu perceptibile.
Eu ma gandeam sa incerc "Stinger Road Kill Carpet Pad" si daca rezultatele sunt incurajatoare (aprox. -5dB la nivelul tetierelor), sa efectuez a 2a izolare fonica in compartimentul motor, in speranta unei scaderi generale cu aprox 10dB.
Toate operatiunile nu imi sunt familiare si din cauza spatiului limitat si a complexitatii, nu prea ma gandesc sa ma apuc personal. Din acest motiv intrebam si cine presteaza astfel de servicii ptr ca sunt convins ca sunt multi nemultumiti de "zgomotul diesel".
Evident ca la acest zgomot se adauga zgomotul gumelor la viteze mari dar problema mea e mai mult in oras si in special in sezonul rece cand motorul se incalzeste dupa ... 10-15km (practic 1h in Buc). Zgomotul se atenueaza cand motorul ajunge la regimul normal de temperatura insa nu suficient.

De partea audio nu pot sa vb cat timp am un zgomot constant pe care eu il consider suparator si care e sesizabil cu muzica la un volum destul de mare Sad
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Mar Noi 21, 2006 7:05 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

probabil ca ai pe sub mocheta o izolatie, dar se pare ca nu una de calitate daca ai astfel de probleme...dynamat se aplica pe tabla, apoi pui izolatia originala la loc. diferentele e clar ca se vor simti. montajul se poate face si in ateliere specializate, mai multe nu pot sa-ti spun, nu sunt din bucuresti, dar poti vorbi cu mihai sau vladut pe tema asta, ei te pot ajuta mai mult. oricum, daca nu mergi pe mana lor, ai grija unde te duci...pentru o izolare buna, demontezi cam tot interiorul Exclamation
Sus
marcon

MesajTrimis: Mar Noi 21, 2006 8:07 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Oops, nu-mi place cum suna.
Ptr a ajunge la un rezultat bun cred ca trebuie efectuata operatiunea si in compartimenul motor, unde spatiul e limitat si (cred) imposibil de scos materialul existent pentru a pune dynamat pe sub el.
Sus
Wizard
Pasionat

Data înscrierii: 22/Oct/2006
Locație: Arad

MesajTrimis: Lun Iul 09, 2007 7:45 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Am si eu o intrebare, Rolling Eyes referitor la poza aceasta http://www.be-loud.ro/forum/download,id,108.html ,vreau sa va intreb pe cei care si-au insonorizat masinile mai bine zis usile din fata la logan,vreau sa va intreb,cum ati insonorizat tabla din interiorul usi(ca si in poza de mai sus)a intrat mana acolo si ati reusit sa puneti pe toata tabla sau numai pana unde a "intrat" mana? Razz ms
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Lun Iul 09, 2007 7:56 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

intra mana peste tot. daca vrei conditii bune de lucru Smile , da jos si geamul si macaraua. 2 suruburi geamul, 3 suruburi macaraua, o mufa de scos daca ai geamuri electrice, putina indemanare, si le-ai rezolvat. apoi ai spatiu cat vrei.
Sus
Wizard
Pasionat

Data înscrierii: 22/Oct/2006
Locație: Arad

MesajTrimis: Lun Iul 09, 2007 8:07 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Wow Shocked that was fast Razz , ms de info asus si de rasp rapid p care la-i dat, cand o sa ma apuc de insonorizat o sa ma uit sa vad,cum sa dau jos geamul si macaraua,si sper sa rezolv si eu cat mai repede faza cu insonorizatul usilor fata! PS:sper sa mai stiu sa il pun si la loc Laughing (sper sa nu imi ramana "piese de schimb" de la el Smile
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Diverse Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2
Pagina 2 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum