Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

JBL-GTO1502 BR+ Magnat Rock Mono 1000
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4, 5, 6  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii

Autor Mesaj
Leutz
Priceput

Data înscrierii: 11/Dec/2006
Locație: Iasi

MesajTrimis: Mar Mar 13, 2007 8:16 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

clar incinta, daca vrei galajie ... alege tubu, scuze pentru Ady ca am raspuns in locul lui dar nu ma pot abtzine Wink
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
danijblbass
Priceput

Data înscrierii: 08/Feb/2007
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar Mar 13, 2007 8:21 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

n-are nimic LEUTZ , ! Wink asta stiam si eu cu zgomotul VS sunet Very Happy
asteptam un raspuns de la ady k el isi face o incinta trapezoidala, si mai voiam sa-mi zik el o parere de dif ala de 15" jbl !

va astept si p altii cu sugestii , dar ADY e invitatu meu special Very Happy Wink Laughing
Sus
adi_0106
Priceput

Data înscrierii: 11/Sep/2006
Locație: Iashington

MesajTrimis: Mie Mar 14, 2007 3:04 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

pai ... problema cu proiectul sta cam asa:
incinta e aproape gata - mai am de pus ranforsarile .... dar din cauza ca am uitat pendularul la fratemiu in masina ... stau pe loc pana mi-l aduce ca sa tai palul pt ranforsari ca sa pot definitiva incinta
aici sunt niste poze cu incinta
1. aici aveti poza cu incinta vazuta din fata fara panoul frontal montat
2. aici aveti poza cu "capatul" portului bass-reflex
3. aici aveti poza cu "gura" portului bass-reflex
4. aici aveti poza cu incinta + panoul montat
5. iar aici aveti poza dupa care va puteti da seama cum va arata incinta pana la urma

in unele poze se poate observa pe incinta cele 2 panouri de borne si manerele care urmeaza sa fie si ele montate pe incinta

PS: incinta va fi mochetata ..... dar asta dupa 15 - ca sa vina $$$ Embarassed
PPS: scuzati calitatea slaba a pozelor - dar chiar mi-a fost lene sa setez camera + ca in camera la mine batea un soare puternic in momentul cand am facut pozele iar camera era setata pt lumina de bec Rolling Eyes

ceva pareri ? idei ... ?
Sus
Leutz
Priceput

Data înscrierii: 11/Dec/2006
Locație: Iasi

MesajTrimis: Mie Mar 14, 2007 8:41 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Faina incinta ... mie sincer imi place mi-ai dat idee pentru cutia la P-ul meu ... ce sa iti zic iese ceva frumos din mana ta ... auditie placuta...

P.S. sa ne tii la curent Rolling Eyes
Sus
adi_0106
Priceput

MesajTrimis: Mie Mar 14, 2007 9:18 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Leutz a scris:
Faina incinta ... mie sincer imi place mi-ai dat idee pentru cutia la P-ul meu ... ce sa iti zic iese ceva frumos din mana ta ... auditie placuta...

am ajuns la ideea sa fac incinta asa din mai multe motive
1. nu prea aveam cum sa bag 2 porturi de 33 cm lungime (cum cere fisa difuzorului) fara sa le fac cot in interior
2. daca puneam porturile pe panoul frontal - ajungeau aproape de cel din spate ... la vreo 4 cm de el - si deja nu era bine, plus ca nu mai aveam loc de statie
3. cutia mai adanca nu o puteam face ca ...... mai am nevoie de portbagaj
4. portul ala facut din pal are mai multe avantaje - l-am putut face cu o suprafata destul de mare (aprox 300 cm patrati) ceea ce duce la o scadere drastica a vitezei aerului care circula prin port, iar lungimea am facut-o cat aveam nevoie ...... si asta fara sa imi incurce cu ceva restul incintei, ba in plus - lucreaza ca si ranforsare pt peretele din spate, perete - care din cate stim - este cel mai predispus la vibratii
Leutz a scris:
P.S. sa ne tii la curent Rolling Eyes

poti sa fii sigur de asta Wink
Sus
adi_0106
Priceput

MesajTrimis: Joi Mar 15, 2007 3:50 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

am primit pe privat un mesaj de la yozz, iar cum eu nu am previlegiul de a trimite mesaje private ... ii zic ca idul meu de mess este acelasi cu nick-ul de pe forum
contacteaza-ma si mai vb Wink
Sus
baubau
Audiofil

Data înscrierii: 12/Noi/2006
Locație: timisoara

MesajTrimis: Joi Mar 15, 2007 7:48 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

interesant reflex dar cred ca vei avea ceva probleme la mochetare.
daca lasai palcile mai lungi in laterale cu vreo 1,2 cm rezolvai problema.
Sus
adi_0106
Priceput

MesajTrimis: Joi Mar 15, 2007 8:30 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

baubau a scris:
interesant reflex dar cred ca vei avea ceva probleme la mochetare.

multa vreme mi-a luat sa il proiectez ... autocad + basssbox + foaia de hartie si creionul Rolling Eyes
intentionez sa vopsesc portul pe interior - cica creste SPL-ul Laughing
mi-a zis cineva care se ocupa cu competitii db Drag - ca un port vopsit aduce cam 0,3 db in plus Laughing - evident ca pe mine nu ma intereseaza cei 0.3 db cat il intereseaza pe el - pe mine ma intereseaza aspectul

baubau a scris:
daca lasai palcile mai lungi in laterale cu vreo 1,2 cm rezolvai problema.

m-am gandit si la treaba asta - dar imi era mai greu la montat - pt ca nu aveam o linie exacta dupa care sa ghidez placile in momentul in care bagam subururile
dar nici asa nu e o problema prea mare - intentionez sa folosesc mocheta d`aia desteapta - flocoasa - speciala pt boxe - care este usor de imbinat cu o perie

si pana la urma ... aspectul este pe locul 2 .... adica 3 dupa SPL si SQ
Sus
baubau
Audiofil

MesajTrimis: Joi Mar 15, 2007 10:45 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

acuma ca o paranteza daca chair vreai spl trebuia sa faci portul ca suprafata egal cu cea a difuzorului pentru a avea o viteza minima a aerului ,oricum si si asa va fi mica.
cat despre vopsea nu stiu cat de mult influenteaza dar oricum acei 0.3 db sunt practic nesesizabili.
sai pui o ranforsare care sa tina partea din fata a cutie unita de palca din spate pentru ca va vibra tare.
niste antifon mai gros cred ca ar fi binevenit.

si eu mam jucat cu reflexe interesante :D
http://img111.imageshack.us/img111/218/dsci0008hw8.jpg
Sus
dgdgaby
Audiofil

Data înscrierii: 06/Dec/2006
Locație: BUCURESTI

MesajTrimis: Joi Mar 15, 2007 11:19 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

bau bau

tata facea niste chesti de genu ala acu vreo 25 de ani

ce grele vremuri erau dar se putea face ceva f bun atunci ca si acum
Sus
baubau
Audiofil

MesajTrimis: Vin Mar 16, 2007 3:49 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

daca tu ai bani sa bagi dynamat in incinta baga.
eu unu nu am si pentru a stopa vibratia la incinta antifonul mai gros isi face treaba bine.
Sus
adi_0106
Priceput

MesajTrimis: Vin Mar 16, 2007 5:36 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

baubau fain portul .... are ceva lungime acolo
cat despre dimensiunea portului meu - eu zic ca e destul de mare fata de ceea ce se cere in fisa tehnica care vine cu difuzorul
ranforsari - am si o sa ii pun - peretele din fara - in lateralul difuzorului - acolo unde va fi prinsa statia - are 2 bucati de pal de 36 (2x18) inalte lungi cat tot panoul care va tine atat peretele frontal fix - tin si capacul + talpa fixe

deocamdata caut piulite tip gheara, ca in poza de mai jos, pt a fixeza difuzorul

PS: dati-mi o idee .... ce sa pun intre panoul frontal si placa din PAL pe care va fi montata statia - pt a reduce pe cat posibil vibratiile pt a nu "deranja" staita Rolling Eyes
Sus
baubau
Audiofil

MesajTrimis: Vin Mar 16, 2007 7:40 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

intre ai putea sa pui pufere de cauciuc si sa le tai un pic daca crezi ca sunt prea inalte.
amortizeaza foarte bine vibratia provocata de incinta.

ce am constatat la portu de la incinta mea este ca sunetul provocat de el este mai mare decat in mod normal cel putin asta cred eu.
Sus
adi_0106
Priceput

MesajTrimis: Vin Mar 16, 2007 7:47 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

baubau a scris:
intre ai putea sa pui pufere de cauciuc si sa le tai un pic daca crezi ca sunt prea inalte.
amortizeaza foarte bine vibratia provocata de incinta.

ai un link ceva ? niste poze - ca sa imi pot face o imagine ?
baubau a scris:
ce am constatat la portu de la incinta mea este ca sunetul provocat de el este mai mare decat in mod normal cel putin asta cred eu.

ti se pare .......
teoretic nu este nici o diferenta intre ele - poate doar sunetul produs de aer cand se "loveste" de colturile labirintului construit de tine acolo - sunet care nu este deloc placut (asta daca se aude tare)

daca puneai niste deflectoare ca sa dea o forma cat de cat rotunjita la colturi - aveai de castigat
Sus
baubau
Audiofil

MesajTrimis: Vin Mar 16, 2007 7:53 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

nu am nici o poza dar sunt acele picioruse de pus la boxe.
portu meu are 6 cm pe 32 de cm pentru un infinity kappa perfect de 10 inch iar viteza aerului era mica doar sunetul era puternic.
nu e prima incinta care o fac si ti am spus ce am constatat eu.
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4, 5, 6  Următoare
Pagina 2 din 6

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum