Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

JBL P6550C vs DLS MS6A vs FOCAL Polyglass 165 V1 / 165 V2S
Du-te la pagina 1, 2  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
B4g4b0n7u
Pasionat

Data înscrierii: 02/Feb/2007
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie Mar 14, 2007 1:02 am    Titlul subiectului: JBL P6550C vs DLS MS6A vs FOCAL Polyglass 165 V1 / 165 V2S Răspunde cu citat (quote)

Sall ppl !
Am si eu o mare nedumerire ... Vreau sa'mi iau eu niste boxe pt fata si nu stiu ce sa aleg dintre cele de la topic . Mentionez ca vor fi amplificate de un JBL GTO 75.4 , pe care urmeaza sa'l achizitionez ...
Chiar nu am idee ce sa fac ... sa continui linia tot cu JBL (am si un sub GTO 1204 BR) sau sa ma orientez spre celelalte firme ...
Nu stiu de ce , dar imi cam fac cu ochiul perechea aceea de la Focal 165 V1 . Ce parere aveti , merita aproape 2 milioane in plus pt inca 5W ai celor 165 V2S ?!? Sau sa merg pe DLS ... am vazut ca multe lume le recomanda si le apreciaza ...
Mi'as dori ca oricare ar fi perechea la care m'as opri sa pot sa dau in ele fara frica cu cat mai multa putere din amp si sa scoate si un bas care sa isi merite banii , iar inaltele m'ar interesa cel mai mult ... sa poata sa faca fata bassului de la sub , sa fie clare si nu STRIDENTE ...
Muzica ascult mai toate genurile (mai putin de petrecere Laughing ) , dar in mare Clubbing / House si Rap / Hip - Hop dar mai comerciale toate ...
Masina decamdata este o Solenza si nu stiu daca o sa ma indur sa le montez pe ia ca as cam vrea sa o marit si deja vibreaza fata de la usa soferului de la pocnitoarele pe care le am acuma ... Insonorizarea stiu ca este critica si o sa vina si ea , dar nu momentan ... Ms anticipat pt ajutor si bafta allz
P.S. daca mai aveti si voi alte sugestii sunt binevenite , bugetul cred ca ar fi max 8 milione (cred ca o sa ma doara sufletul , dar ... Laughing )
P.S. 2 daca are cineva vreunul din modelele mentionate si e dispus sa faca o proba ... Cool as ramane dator ...

asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006
Locație: sibiu

MesajTrimis: Mie Mar 14, 2007 5:47 am    Titlul subiectului: Re: JBL P6550C vs DLS MS6A vs FOCAL Polyglass 165 V1 / 165 V Răspunde cu citat (quote)

nu pot sa-ti spun multe de focal, dar am auzit de ele doar de bine. chiar foarte bine, in special seria polyglass, cea aleasa de tine. despre DLS MS6A in schimb pot sa spun mai multe, dar ajunge un cuvant...excelente. s-ar intelege foarte bine cu 75.4. deci alege intre DLS sau FOCAL, lasa JBL-urile de curand am facut si eu un "downgrade" de la JBL la DLS, adica de la seria power la PS6A, modele inferioare pe foaie dar totusi nu am nici un regret. personal, difuzoarele JBL (nu ma refer la subwoofere) m-au dezamagit.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
B4g4b0n7u
Pasionat

MesajTrimis: Mie Mar 14, 2007 10:52 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

O nelamurire as avea : vad ca Facal'urile au puterea de 70/75W . Nu ar fi cam putin pt cei 100 ai amplif'ului ?!? DLS pe de alta parte au 100W ar fi mai puternice in comparatie cu Focal sau au alte standarde de masurare cei 2 producatori ?!? Cred ca mai mult m'ar incanta sa se auda putin mai incet dar mai clar si mai fidel decat mai tare dar galagios . Ce zici Asus , s'ar descurca Focal'urile pe 75.4 , ar trebui sa'mi fac griji sa nu le ard sau pot sa stau linistit ?!?
nu stiu de ce , dar parca ma atrag mai mult Focal'urile decat DLS , cu toate ca sunt mai 'slabute' ... Chiar nu am idee ce sa fac Crying or Very sad

asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Mie Mar 14, 2007 12:52 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

cu reglaje bine facute nu le arzi. sensibilitatea amplificatorului mai mica (adica spre valoarea minima, 6V la un player cu iesire pre-out de 2-2,2V). si eu sunt tare curios sa le aud, mai ales bine amplificate, asa cum ai de gand sa le pui tu. dar ti-am spus, focal inca nu le-am auzit. poate mihai a avut ocazia intre timp. dar pentru a le exploata asa cum trebuie, insonorizarea portierelor devine obligatorie. sunt difuzoare puternice, si daca acum ai greierasi in portiere, mi-e groaza sa ma gandesc cat de rau vor suna viitoarele, fie ele focal ori DLS
Sus
B4g4b0n7u
Pasionat

MesajTrimis: Mie Mar 14, 2007 1:02 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ms Asus pt raspuns.Atunci sper ca le'a auzit Mihai si poate sa ne spune si noua impresia , sau oricine daca le'a auzit ... Sunt totusi niste bani si tare as vrea sa nu regret ca i'am investit in asa ceva ... Mai astept pareri si ma mai gandesc intre timp ...
Sa inteleg ca nu se poate face o proba inainte de a le cumpara ?!? Daca nu , stie careva vreun magazin unde au asa ceva si se pot asculta (Focal Polyglass 165 V1 / Polyglass 165 V2S) ?!?

B4g4b0n7u
Pasionat

MesajTrimis: Joi Mar 15, 2007 1:55 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Am observat un lucru : difuzoarele DLS au toate aceeasi putere (100W) . Nu conteaza ca ele costa 300 roni sau 1800 roni , ele scot 100W , lucru ce m'a cam pus pe ganduri ... La Focal pe de alta parte nu stau chiar asa lucrurile : Polyglass 165 V2S care scot 75W sunt 760 roni , iar o pereche care scoate 100W este 1500 roni . Dupa comparatiile astea doua si dupa ce am fazut ca toate boxele DLS au puteri de 100W infiferent de gama sau de pret , ma face sa cred ca MS6A nu scot nici jumate din puterea pe care o declara producatorul ... Cred ca pana la urma o sa ramana 165V2S de la Focal , dar ma mai gandesc ... Orice sugetie este binevenita Cool
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Joi Mar 15, 2007 9:13 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

puterea nu prea are importanta, crede-ma. fie 80, fie 100rms, aici DLS e mai cinstit ca Focal, diferenta de 20W la acelasi difuzor e mica. sensibilitatea, calitatea crossover-elor, a tweeterelor si bineinteles a woofer-ului, fac diferenta, nu puterea. daca o luam asa, si focal utopia tot 100W rms au, ceea ce, din logica spusa de tine, ar insemna ca cele la 1500RON ar fi "mincinoase". deci totusi vorbim aici de 2 brand-uri de top, care nu-si permit sa minta chiar pe fata clientii.
Sus
B4g4b0n7u
Pasionat

MesajTrimis: Joi Mar 15, 2007 9:46 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

k Asus , merg pe mana ta daca u zici ca puterea nu e importanta ci sensibilitatea si calitatea corssover'elor ... dintre DLS MS6A si Focal 165 V2S care ar fi mai bune din specificatii (sensibilitate , raspuns in frecventa) ca nu ma pricep.Crossover'ele la Focal (dupa parerea mea) par a fi mult mai reusite ... Zi'mi si mie u ce parere ai ca chiar nu ma pot decide ... Totusi am o inclinatie spre Focal , nu stiu de ce Laughing
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Joi Mar 15, 2007 10:45 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

crossover-ele de la DLS au un mare avantaj. sunt separate woofer/tweeter, pe cand la focal e un singur filtru, o intrare si iesiri separate woofer/tweeter. la ce e asa important? cele de la DLS iti permit amplificare separata pentru fiecare componenta in parte, deci un amplificator pe 4 canale dedicat in intregime lor. bine, ai putea sa faci acelasi lucru si cu focal, si sa renunti la crossovere, facand filtrele din setarile amplificatorului, dar totusi pe mine nu ma incanta asa mult ideea renuntarii la filtrele originale. la sensibilitate, iarasi DLS pare sa fie superior, dar asta nu e atat de sigur, sunt producatori diferiti, astfel si masuratorile pot fi diferite. de exemplu, din parametrii producatorului, reiese o sensibilitate a wooferului de la focal de 87 de decibeli 1W/1m. la tweetere, UP1C de la DLS e cotat cu 93 dB si 50W rms, in timp ce focal cu doar 91dB si 15W rms. DAR, si am pus dar cu litere mari pentru ca e un dar mare, astea toate sunt cifre pe hartie. cel mai important factor de decizie e urechea ta. daca esti atat de nehotarat, fa tot posibilul sa gasesti pe cineva cu aceste difuzoare, si sa fie dispus sa-ti ofere o proba. bineinteles, vezi sa fie bine amplificate si restul sistemului sa fie pe masura lor. personal ti-am spus, nu cunosc decat MS6A, nu si 165V1, deci nu pot sa-ti fac o recomandare obiectiva. daca vrei una subiectiva...cred ca ti-ai dat seama ce as prefera. Very Happy
Sus
andrei006
Priceput

Data înscrierii: 05/Sep/2006
Locație: bucuresti

MesajTrimis: Joi Mar 15, 2007 10:47 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

daca pui 75.4 ala pe niste boxe de 70 cum sunt cele de la focal, macar teoretic, amplificatorul ar trebui sa dea un sunet mai placut. e al are 100w rms pe canal si amplificand 100w cum e la dls merge la capacitate maxima si calitate mai slaba. daca amplifica boxe de 70w rms merge la 70% (teoretic) si tot teoretic ar trebuii sa sune mai bine. e cunoscut faptul ca un amplificator trebuie sa fie mai puternic decat difuzorul pentru un sunet cat mai bun.
ps: am avut 75.4 pe 4 boxe (2 de 60 2 de 50w rms) si le misca fara probleme.
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Joi Mar 15, 2007 11:12 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

stai linistit, nu va intra toata gama de frecvente in ele. are 1204BR in portbagaj, deci poate pune linistit un HPF la 50 Hz. deci si amplificatorul va merge mult mai lejer chiar si la puteri mari.
Sus
mihai
Site Admin

Data înscrierii: 27/Iun/2006

MesajTrimis: Joi Mar 15, 2007 2:05 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

B4g4b0n7u a scris:
Am observat un lucru : difuzoarele DLS au toate aceeasi putere (100W) . Nu conteaza ca ele costa 300 roni sau 1800 roni , ele scot 100W , lucru ce m'a cam pus pe ganduri ... La Focal pe de alta parte nu stau chiar asa lucrurile : Polyglass 165 V2S care scot 75W sunt 760 roni , iar o pereche care scoate 100W este 1500 roni . Dupa comparatiile astea doua si dupa ce am fazut ca toate boxele DLS au puteri de 100W infiferent de gama sau de pret , ma face sa cred ca MS6A nu scot nici jumate din puterea pe care o declara producatorul ... Cred ca pana la urma o sa ramana 165V2S de la Focal , dar ma mai gandesc ... Orice sugetie este binevenita Cool

Inainte de a exprima public astfel de opinii, un pic de teorie pentru a intelege ce este sunetul si cum functioneaza un difuzor ar fi o lectura excelenta:
http://electronics.howstuffworks.com/speaker.htm
sau
http://en.wikipedia.org/wiki/Loudspeaker

Pe scurt: difuzoarele NU "scot" watti. difuzoarele consuma watti.
Situatia e comparabila cu relatia dintre viteza unei masini si consumul ei. Poti spune cu ce viteza merge o masina cu motor de 2l ? Dar una cu motor de 4 litri? Legatura exista dar e nu e o relatie clara. Poti avea masina cu motor de 2l care merge mai tare decat una cu motor de 4l.

Din ce am inteles de mai sus despre asteptarile tale de la o pereche de difuzoare, cred ca Focal V1 ar fi cele mai potrivite. Vei avea insa mici dificultati cu rigiditatea usii de solenta daca pui difuzoare de 16,5...
Si nu te astepta la nici un bass deosebit daca nu aplici o insonorizare sanatoasa. Difuzorul misca aer, atat. Pentru sunet pe frecvente joase clar si puternic e nevoie de baffle board rigid si incinta cat mai rigida si antifonata.
Cu acelasi buget X vei avea mai mult bass daca investesti X/2 in difuzoare si X/2 in insonorizare decat numai in difuzoare care costa X.
Sus
B4g4b0n7u
Pasionat

MesajTrimis: Joi Mar 15, 2007 4:42 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ms mult la toata lumea care mi'a sarit in ajutor ... Am mai google'uit si eu cateva ore azi despre Polyglass 165 V2S de inca ma doare capul de la cat am 'belit' ochii in monitor Laughing
Sincer am ramas foarte placut impresionant ce am citit pe niste forumuri de afara despre ele si mai mult ca sigur ca la ele o sa ma opresc ... O sa cumpar si un Stinger Expert RoadKill Door Kit pt ca sunt sigur ca mai mult m'as uita la ele decat le'as asculta.
Dupa ce le voi comanda si le voi monta o sa vin si cu o impresie , poate cateva poze sau cine stie ... un filmuletz ceva Rolling Eyes , dar asta abia la inceputul lui aprilie Crying or Very sad
Inca odata multumes tuturor care s'au implicat ! Bafta allz

leone
Priceput

Data înscrierii: 27/Feb/2007
Locație: Brasov

MesajTrimis: Dum Mar 18, 2007 11:59 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Scuze k ma bag si eu aici dar vreau sa-mi iau exact aceleasi produse(statie,sub,boxe) ajunge http://www.be-loud.ro/produse/Accesorii_instalare/Insonorizare/Stinger_Expert_RoadKill_Door_Kit/ ptr a suna bine focal-urile sau trebuie ceva mai serios?Ajunge un pachet sa insonorizez portierele fata(opel vectra b dar vreau s-o schimb cu o skoda octavia)?Multumesc mult
Sus
B4g4b0n7u
Pasionat

MesajTrimis: Mar Apr 17, 2007 4:14 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Fratilor , am fost la ultima intalnire Be-loud si am avut ocazia sa ascult DLS MS6A si Focal Polyglass 165V1 , doua perechi de difuzoare la care nu ma puteam hotara .
Acum dupa ce le'am ascultat , sincer sa fiu imi pare foarte rau pentru ca sunt si mai nehotarat . Ambele perechi sunau exceptional . Cu toate ca erau amplificate de aceeasi statie , adica JBL GTO 75.4 si Focal'urile si DLS'urile , nu am putut face o comparatie intre ele deoarece erau conectate la 2 HU'uri diferite : Focalurile erau pe ultimul model de Clarion iar DLS'urile erau pe HU'ul stock de la Octavia 2 , dar chiar si asa sunau super . Chiar nu stiu ce sa fac si se apropie data cand o sa fac rost de bani si nu o sa stiu la ce sa dau comanda ... Crying or Very sad
Cred ca pana la urma mi le cumpar pe amandoua ca sa nu mai am nici un dubiu Laughing
Glumesc , daca mai este careva care le'a ascultat pe amandoua si este binevoitor sa'si dea si el cu parerea ii multumesc de pe acuma .
Bafta

Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum