|
Autor |
Mesaj |
deadrange2001
Data înscrierii: 08/Iun/2013 Mesaje: 15
|
Trimis: Vin Dec 26, 2014 8:33 pm Titlul subiectului: JVC CS-J620X sau nu tot ce zboara se mananca |
|
|
Plimbandu-ma prin magazine am dat peste boxele astea ce m-au impresionat ca si parametri si pret (30W RMS, 92 dB 1W/1m, 20 EUR). Am zis ca what the hell, sa vad daca suna mai bine decat cartoanele de pe masina, le-am luat si sa vedem ce iese.
Masina de test e o Alfa 156, usi fata antifonate cu Silent Coat, burete cofrat lipit pe peretele din spatele difuzorului. Cu boxele stock aceasta antifonare s-a simtit clar, basii aparand imediat dar cu distorsiuni la un volum mai mare. Playerul este un Alpine CDA-9812RB, scoate real cam vreo 22-23W. Am dorit o configuratie gen VAG, cu bass la volum mic si pe cat posibil fara subwoofer. Am continuat saga si am montat un amplificator pe fata, un Blaupunkt EMA-255 montat in bord. Bass-ul s-a imbunatatit iarasi, dar la setarea boost la 6 sau 12 dB distorsiona. M-am gandit ca poate boxele au o putere RMS mare (desi sunt niste cartoane amarate) si am incercat aceste JVC-uri, ce aparent au cursa mare. Am ramas socat sa constat ca nu au nici un soi de bass, ba chiar suna mai prost si mai lesinat ca cele stock. Destul de ciudat pt niste boxe cu RMS 30W si sensibilitate 92dB amplificate de o statie de 60W RMS. Singura explicatie ce o gasesc este doar ca incinta nu e ceea ce trebuie din punct de vedere a parametrilor T/S dar sunt deschis la orice sugestie. As dori sa imi iau niste boxe bune, dar avand in vedere ca nu prea exista magazine pe la noi care sa te lase sa le probezi e cam loterie, multi zic de ex ca Hertz sau DLS sunt bune dar tot multi zic ca nu sunt multumiti, probabil nu multi admit ca s-au ars  |
|
Sus |
|
 |
dulyshor Pasionat
Data înscrierii: 23/Sep/2014 Mesaje: 83 Locație: Turnu Magurele
|
Trimis: Vin Dec 26, 2014 8:49 pm Titlul subiectului: |
|
|
tu crezi ca acele difuzoare JVC stiu sa cante? ) la 100-140 lei cat costa ce pretentii ai? pana la urma cat dai atat face.. orienteaza te spre DLS ,focal,Hertz. eu am avut 2 petarde de coaxiale ALpine pe fata si eram incantat de ele , cand am pus HERTZ dieci AM ramas SOCAT ,nu sunt difuzoare din care sa scoti bass dar exceleaza pe medii si inalte |
|
Sus |
|
 |
deadrange2001
|
Trimis: Vin Dec 26, 2014 10:03 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ideea e ca toti dau pareri subiective, nici unul nu da parametrii dupa care sa te uiti atunci cand cauti un difuzor (gen cauta diagrama de eficienta in frecvente etc). Toti zic "ia fratica Hertz sau DLS", magazinele de profil spun "ai desigilat cutia, pa!". Intrebarea e cum nu faci loterie mai ales ca nu toti (adica marea majoritate) nu dau parametrii Thiele-Small. Si crede-ma exista cartoane care suna belea pe incinte de MDF, mai bine decat niste Focaluri pe care dai 1000 RON si plangi ca nu ai bass. Pretul nu a fost niciodata criteriul dupa care suna un difuzor.
Oricum ce ma surprinde e ca pt niste boxe de 30W RMS care NU se misca pe un amplif de 60W e ceva putred la mijloc. Sa masor amperajul pe alimentarea de la amplif, posibil sa am curent prea slab? |
|
Sus |
|
 |
Bogdi24 Priceput

Data înscrierii: 03/Ian/2011 Mesaje: 487 Locație: Timisoara
|
Trimis: Vin Dec 26, 2014 10:47 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am o veste proasta si o veste si mai proasta...
Boxele stock (nu inteleg de ce cartonul are o reputatie asa proasta) sunt facute ,modelate special pentru tipul ala de usa,pentru playerul stock al masini.Astfel ca inlocuirea lor cu altceva vor suna mai prost decat cele stock.(curios ,nu?)
Vestea si mai proasta este ca difuzoarele care vor suna mai bine decat cele stock,costa mult mai mult decat te astepti tu si deseori vin dintro alta categorie de difuzoare din care iti imaginezi(exemplu difuri Pro Audio).
Asa ca ai cateva optiuni simple : Lasi boxele stock si te multumesti cu atat.(optiunea cu buget redus)
Mergi pe niste parametrii T/S care se muleaza bine pe acustica usii (probabil acolo vei obtine un anumit tip de incinta,nu iti voi spune care pentru ca e secret al casei)
Iti confectionezi incinte in usi care sa functioneze cu anumite difuzoare.
Mergi pe incercate.Incerci fiecare sistem de boxe,coaxiale etc .
Spor la treaba ! |
|
Sus |
|
 |
deadrange2001
|
Trimis: Sâm Dec 27, 2014 9:48 am Titlul subiectului: |
|
|
Secretul casei se numește incinta de compresie dacĂŁ astup cat mai multe gauri pot. Vestea proasta e ca boxele masinii nu sunt calculate pt Ăźn incinta in toate cazurile (cum e la grupul VAG), primul contraexemplu fiind Peugeot 206 unde boxa e amplasata fix open air si unde de ex dupa ce le-am izolat am nimerit la noroc cu niște ts-a171ci amplificate de toĂŸi Ăźși fac cruce cĂąnd le aud, nu le vine sa creadĂŁ. Astea de alfa Romeo se aud pe sistemul stock fix ca un aparat de radio portabil, nu au nici o legatura intre ele. La tĂŁierile de costuri din ziua de azi nu ma aștept ca producĂŁtorul sa mai si aleagĂŁ difuzorul, ci Ăźl pune fix pe cel mai ieftin si lasĂŁ restul ca tema fraierului are ia maÂșina. Chestia e ca refuz sa cred ca trebuie sa plĂŁtesc o cĂŁruțĂŁ de bani pentru a tot Ăźncerca boxe pana dau peste unele care au un Vb cat al uÂșii si un Qtc de 0.707, de unele care merg open air sau de unele care publica direct parametri T/S. Exista o logica si pentru boxele auto ieftine, nu sunt fĂŁcute probabil la mișto. Boxele de fata nu numai ca aveau bass slab, dar se auzeau leșinat pe toatĂŁ gama, fiind amplificate la o putere dubla fatĂŁ de cat zic ca duc. |
|
Sus |
|
 |
Bogdi24 Priceput

|
Trimis: Sâm Dec 27, 2014 9:02 pm Titlul subiectului: |
|
|
hehehe faci niste confuzi uriase !
In primul rand niciodata nu o sa ai cu insonorizat o incinta de tip sealed.Never ever.Pierderile de aer sunt colosale ! Rigiditatea insonorizantului care rezoneaza la un anumit nr de hertz iti va functiona total diferit ca o incinta sealed !
Nimeni nu calculeaza incinta in usi(cu exceptia firmelor respectate cu sisteme audio respectate B&O ,Harman Kardon ,Bose etc)
Se tin cont de alti parametrii Qts,Vas,RE,BL si multi alti.Nu va exista niciodata Open Air in usa !!!! Te rog sa studiezi inca odata ce inseamna o incinta de tip Open Baffle.Usa se simuleaza absolut diferit si mai ales la headrest !
 |
|
Sus |
|
 |
deadrange2001
|
Trimis: Sâm Dec 27, 2014 9:24 pm Titlul subiectului: |
|
|
Poza aia face cat 1000 cuvinte, in sensul ca anularea basului vine din faptul ca unda din spate o intalneste pe cea din fata. Ramane intrebarea mea: spre ce sa ma orientez ca sa nu fie loterie? Anume boxe facute special sa mearga in portiere ? Incinta aperiodica? |
|
Sus |
|
 |
alecspc Audiofil

Data înscrierii: 14/Noi/2013 Mesaje: 921
|
Trimis: Sâm Dec 27, 2014 9:56 pm Titlul subiectului: |
|
|
Partea proasta e ca nu ai cum sa scapi de loterie. de ex daca mergi pe dls care se zice ca sunt boxe nu excelente dar cu un raport corect calitate pret si care suna corect si natural, e posibil la tine sa sune ca un radio portabil iar la mine sa ma dea pe spate. totul e o loterie. _________________ ////ALPINE CDE-W233R, Â Focal Auditor R165S2, Jbl GTO938
inele mdf 0744902538 adrian |
|
Sus |
|
 |
deadrange2001
|
Trimis: Sâm Dec 27, 2014 10:18 pm Titlul subiectului: |
|
|
Un rĂŁspuns cinstit exista vreun magazin unde pot proba mai multe boxe? |
|
Sus |
|
 |
alecspc Audiofil

|
Trimis: Sâm Dec 27, 2014 10:37 pm Titlul subiectului: |
|
|
din cate stiam sau din cate am auzit la be loud poti sa probezi, probabil la final tre sa si cumperi ceva. _________________ ////ALPINE CDE-W233R, Â Focal Auditor R165S2, Jbl GTO938
|
Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
Data înscrierii: 25/Oct/2014 Mesaje: 1958 Locație: Pitesti
|
|
Sus |
|
 |
deadrange2001
|
Trimis: Dum Dec 28, 2014 10:22 am Titlul subiectului: |
|
|
Sunt pana pe 3 Ăźn Piatra Neamț apoi Ăźn BucureÂști... |
|
Sus |
|
 |
alecspc Audiofil

|
Trimis: Dum Dec 28, 2014 2:18 pm Titlul subiectului: |
|
|
te duci la be loud si gata. tu te plangi ca esti in buc si nu gasesti magazine da eu in botosani ce sa mai zic. _________________ ////ALPINE CDE-W233R, Â Focal Auditor R165S2, Jbl GTO938
|
Sus |
|
 |
Bogdi24 Priceput

|
Trimis: Dum Dec 28, 2014 5:39 pm Titlul subiectului: |
|
|
deadrange2001 a scris: | Poza aia face cat 1000 cuvinte, in sensul ca anularea basului vine din faptul ca unda din spate o intalneste pe cea din fata. Ramane intrebarea mea: spre ce sa ma orientez ca sa nu fie loterie? Anume boxe facute special sa mearga in portiere ? Incinta aperiodica? |
Nu este incinta aperiodica dar esti foarte pe aproape.
Incearca difuzoare din gama PRO (B&C,Faital,RCF) cu QTS mare ,BL mare ,Sensibilitate mare BL mare.Eu prefer ferita insa in aplicatii de dimensiuni mari e ok si neo.Asta pentru midbasi sau medie.
Pentru tw iti ramane sa asculti.
Daca preferi ceva totusi din car audio si nu esti fan Pro poti merge pe urmatoarele coaxiale care au parametrii decenti
http://store.12velectronics.com/imagine-i61-2v2-6-5-component-coaxial-speaker-set/ |
|
Sus |
|
 |
deadrange2001
|
Trimis: Dum Dec 28, 2014 7:18 pm Titlul subiectului: |
|
|
Bogdi, multumesc pt sfaturi. Din ce se gaseste pe piata locala ce imi poti recomanda?
Ideea e ca cartoanele stock care au niste magneti jenant de mici se aud amplificate de 100 ori mai bine decat panaramele astea. Totusi cand dau in ele cu frecvente sub 80Hz bassul se aude distorsionat, probabil tine si de incinta sau de rigiditatea ei.
Alecs, nu stiam ca la be-loud poti proba ceva, esti sigur? Eu am fost ultima oara la ei acum 2 ani si nu se aplica politica asta, sau poate am nimerit peste persoana gresita? |
|
Sus |
|
 |
|