Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Locatie difuzoare
Du-te la pagina 1, 2  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
gigi_kent86
Priceput

Data înscrierii: 31/Oct/2006
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar Feb 12, 2008 4:28 pm    Titlul subiectului: Locatie difuzoare Răspunde cu citat (quote)

Salut !

Am cumparat de la bursa niste hertz-uri esk 163 cu inalte medii si bas driver.

Acum intrebarea mea este:
Unde naiba sa oun mediile ?

Woofer-ul intra in usa,inaltele pe stalpi dar mediile unde le pun ?

Masina este un Logan.

Ceva idei ?

moga_mihai
Priceput

Data înscrierii: 19/Iul/2007
Locație: Bucuresti !

MesajTrimis: Mar Feb 12, 2008 4:45 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ai putea incerca km asa....yo parca asa tin minte cum am desenat Very Happy Laughing

zzzzzzzzzzzzzzzzzz.JPG
 Description:
re
 Filesize:  16.58 KB
 Viewed:  1448 Time(s)

zzzzzzzzzzzzzzzzzz.JPG

ssrli
Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007
Locație: Cj-N

MesajTrimis: Mar Feb 12, 2008 5:03 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Sunt multe optiuni...eu as alege una in care mediile sunt cat mai indepartate de urechile soferului, pentru a reduce diferentele dintre partea stanga si cap si partea dreapta si cap.

In nici un caz nu as pune mediile asa de in spate pe portiera ca si in poza lui moga...

Cat de multa munca esti dispus sa investesti in montare ?

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
moga_mihai
Priceput

Data înscrierii: 19/Iul/2007
Locație: Bucuresti !

MesajTrimis: Mar Feb 12, 2008 5:04 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

mi-am dat si yo cu parerea Laughing
purebhp
Priceput

Data înscrierii: 16/Feb/2007
Locație: Constanta

MesajTrimis: Mar Feb 12, 2008 5:11 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Eu nu prea inteleg de ce ai luat sistem pe 3 cai fara sa te gandesti bine inainte ... Un sistem pe 3 cai bine instalat (pun accentul pe bine) va suna mai bine decat unul pe 2 cai ... dar daca instalarea nu va fi buna nu va mai fi acelasi lucru ... In al doilea rand ... vei avea mult de furca cu reglajele. Si ca sa-ti raspund la subiect : Pune mediile langa tweeter-e. Imbraci frumos stalpii in fibra si iese frumos ... Poti sa te inspiri si sa "furi" niste idei de la providius (Cauta masina lui la "Prezentari sisteme")

Succes .. o sa ai mult de munca ... dar daca o sa faci treaba buna si rezultatele vor fi pe masura. Apropo, poti sa dai detalii si despre restul sistemului (HU, amplificatoare, conectica, insonorizare, etc) ?
Sus
CBI
Priceput

Data înscrierii: 07/Dec/2007

MesajTrimis: Mar Feb 12, 2008 8:17 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Asa se intampla cand iei la 'superoferta' fara sa te gandesti si la ce faci cu ele.E dificil pe 2 cai sa le faci sa sune coerent ,daramite pe 3.
Eu m-am chinuit numai cu tw vreo cateva zile pana le-am asezat intr-o pozitie de te doare mintea si am modificat si cross-ul original,ca daca le apropiam mult de geam,se amplifica o scartzaiala,posibil clopotzeii de la rezonanta
Pe 3 cai singura pozitie cea mai buna e tot undeva pe bord,langa tw,pozitionate spre urechi,daca le pui prin usi,pitite pe sub bord,pierzi adancimea si coerenta imaginii stereo
O sa trebuiasca sa faci si niste cutiute la medii ca am vazut ca nu sunt etansate,dar stai linistit,ca Golanu are bordu' mare si adanc,ai unde sa le asezi Laughing
Cred ca o sa trebuiasca sa iei legatura cu cineva mai priceput,sa-ti faca o cutie din 'cleiul vietii' Smile ,sa pui acolo ambele traductoare
Exista si solutia mai simpla in care renunti la medii si iti faci/cumperi 2 xovere pt separare pe 2 cai (asta daca o permite difurile,in special tw)
Baftaaa Laughing

Priceput

MesajTrimis: Mar Feb 12, 2008 10:02 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Eu ma gandeam sa le pun undeva pe usi dar nu stiu cum ca ar cam trebui sa tai din fata de usa si nu prea as vrea.

M-am gandit si la versiunea cu fibra pe stalpi dar 1.cine mi-o face si 2.sunt cam mari mediile.

purebhp
Priceput

MesajTrimis: Mar Feb 12, 2008 10:08 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pai .. nu te supara .. dar problemele astea trebuia sa ti le pui inainte sa cumperi sistemul pe 3 cai ...
Sus
gigi_kent86
Priceput

MesajTrimis: Mar Feb 12, 2008 10:11 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Asta asa e.

Dar sincer nu regret.

Le-am ascultat astazi si chiar se aud bine, mai ales partea de medii mi s-a parut ca e super ok.

ssrli
Audiofil

MesajTrimis: Mar Feb 12, 2008 10:31 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Poti sa le pui jos de tot, intr-un kick-pod Cool
Problema e ca intr-un sistem pe 3 cai e mult de munca. Poate mid-bass-ul merge sa nu il orientezi, dar mediile sunt critice.

Sus
gigi_kent86
Priceput

MesajTrimis: Mie Feb 13, 2008 1:11 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Eu m-am gandit sa le pun asa.

Ce ziceti ?

Scot ce-i mai bun din ele sau nu ?

ideal.JPG
 Description:
 Filesize:  13.24 KB
 Viewed:  1348 Time(s)

ideal.JPG

purebhp
Priceput

MesajTrimis: Mie Feb 13, 2008 2:12 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Adica o sa pui tweeter-ul deasupra masinii si media pe geamul lateral ?? Din desenul tau cam asa reiese ... Daca incerc sa imi dau seama ce ai vrut sa desenezi .. cred ca vrei sa le pui pe stalpi ... e o idee buna parerea mea ... ti-am mai zis : inspira-te de la providius ...
Sus
ssrli
Audiofil

MesajTrimis: Mie Feb 13, 2008 10:53 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nu e sistemul meu...

Sus
ssrli
Audiofil

MesajTrimis: Mie Feb 13, 2008 11:52 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

O alta idee :

Sus
providius
Priceput

Data înscrierii: 20/Aug/2007
Locație: oradea

MesajTrimis: Mie Feb 13, 2008 12:41 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

purebhp a scris:
Eu nu prea inteleg de ce ai luat sistem pe 3 cai fara sa te gandesti bine inainte ... Un sistem pe 3 cai bine instalat (pun accentul pe bine) va suna mai bine decat unul pe 2 cai ... dar daca instalarea nu va fi buna nu va mai fi acelasi lucru ... In al doilea rand ... vei avea mult de furca cu reglajele. Si ca sa-ti raspund la subiect : Pune mediile langa tweeter-e. Imbraci frumos stalpii in fibra si iese frumos ... Poti sa te inspiri si sa "furi" niste idei de la providius (Cauta masina lui la "Prezentari sisteme")

Succes .. o sa ai mult de munca ... dar daca o sa faci treaba buna si rezultatele vor fi pe masura. Apropo, poti sa dai detalii si despre restul sistemului (HU, amplificatoare, conectica, insonorizare, etc) ?
daca nu ma insel le va folosi pasiv,exact cum le-am folosit si eu(au fost ale mele Laughing )eu am avut media pusa in usa la zafira in fata unde era de obicei tweeterul,modificat putin din fibra avantajul e ca e slim Wink in schimb la omul de la care le-ai luat erau pe bord fiind un golf 3 au intrat la fix in locul tweeterelor,era diferenta mare de sunet,recomand sus pe bord,stalpi cat mai aproape de tweetere si o sa ai un sunet deosebit,media aia e o medie excelenta,sa le folosesti sanatos intr-adevar media e cam mare dar cu putina munca se pot face lucruri extraordinare cu ea si la final cine zice ca 2way e mai usor si bla bla de reglat daca ai media si inalta una langa alta si sunt bine pozitionate,de exemplu la mine au fost persoane care au zis ca nu am corectiile si taierile bine facute pt ca imi canta acelasi lucru media cu inalta,nu e mai ok sa ai o *inalta* care sa inceapa sa cante de pe la 500hz.provizoriu daca vrei eu le-am avut pe ale mele in niste cutii vechi de difuzoare din plastic care se puneau in spate sub luneta,asa vei avea media si inalta una langa alta si o sa poti asculta si muzica pana te hotarasti cum le instalezi,nu e estetic de loc dar si eu le-am avut asa aproape 3 luni si macar am avut sunet
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum