| |
| Autor |
Mesaj |
gigi_kent86 Priceput

Data înscrierii: 31/Oct/2006 Mesaje: 596 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Mar Feb 12, 2008 4:28 pm Titlul subiectului: Locatie difuzoare |
|
|
Salut !
Am cumparat de la bursa niste hertz-uri esk 163 cu inalte medii si bas driver.
Acum intrebarea mea este:
Unde naiba sa oun mediile ?
Woofer-ul intra in usa,inaltele pe stalpi dar mediile unde le pun ?
Masina este un Logan.
Ceva idei ?
_________________ Alpine 9886+Pxa-h100+Hertz Esk 163+Dub 2502+Soundstream XXX 6500D+DD 9518g+Kinetik HC2400 |
|
| Sus |
|
 |
moga_mihai Priceput
Data înscrierii: 19/Iul/2007 Mesaje: 685 Locație: Bucuresti !
|
|
| Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007 Mesaje: 2751 Locație: Cj-N
|
Trimis: Mar Feb 12, 2008 5:03 pm Titlul subiectului: |
|
|
Sunt multe optiuni...eu as alege una in care mediile sunt cat mai indepartate de urechile soferului, pentru a reduce diferentele dintre partea stanga si cap si partea dreapta si cap.
In nici un caz nu as pune mediile asa de in spate pe portiera ca si in poza lui moga...
Cat de multa munca esti dispus sa investesti in montare ?
_________________ Scoruri, nu povesti...
151.4 - Maxi 3000
148.2 - Mini 2000 |
|
| Sus |
|
 |
moga_mihai Priceput
Data înscrierii: 19/Iul/2007 Mesaje: 685 Locație: Bucuresti !
|
Trimis: Mar Feb 12, 2008 5:04 pm Titlul subiectului: |
|
|
mi-am dat si yo cu parerea
_________________ pWd by --> B-05-MKG |
|
| Sus |
|
 |
purebhp Priceput

Data înscrierii: 16/Feb/2007 Mesaje: 290 Locație: Constanta
|
Trimis: Mar Feb 12, 2008 5:11 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu nu prea inteleg de ce ai luat sistem pe 3 cai fara sa te gandesti bine inainte ... Un sistem pe 3 cai bine instalat (pun accentul pe bine) va suna mai bine decat unul pe 2 cai ... dar daca instalarea nu va fi buna nu va mai fi acelasi lucru ... In al doilea rand ... vei avea mult de furca cu reglajele. Si ca sa-ti raspund la subiect : Pune mediile langa tweeter-e. Imbraci frumos stalpii in fibra si iese frumos ... Poti sa te inspiri si sa "furi" niste idei de la providius (Cauta masina lui la "Prezentari sisteme")
Succes .. o sa ai mult de munca ... dar daca o sa faci treaba buna si rezultatele vor fi pe masura. Apropo, poti sa dai detalii si despre restul sistemului (HU, amplificatoare, conectica, insonorizare, etc) ?
|
|
| Sus |
|
 |
CBI Priceput
Data înscrierii: 07/Dec/2007 Mesaje: 502
|
Trimis: Mar Feb 12, 2008 8:17 pm Titlul subiectului: |
|
|
Asa se intampla cand iei la 'superoferta' fara sa te gandesti si la ce faci cu ele.E dificil pe 2 cai sa le faci sa sune coerent ,daramite pe 3.
Eu m-am chinuit numai cu tw vreo cateva zile pana le-am asezat intr-o pozitie de te doare mintea si am modificat si cross-ul original,ca daca le apropiam mult de geam,se amplifica o scartzaiala,posibil clopotzeii de la rezonanta
Pe 3 cai singura pozitie cea mai buna e tot undeva pe bord,langa tw,pozitionate spre urechi,daca le pui prin usi,pitite pe sub bord,pierzi adancimea si coerenta imaginii stereo
O sa trebuiasca sa faci si niste cutiute la medii ca am vazut ca nu sunt etansate,dar stai linistit,ca Golanu are bordu' mare si adanc,ai unde sa le asezi
Cred ca o sa trebuiasca sa iei legatura cu cineva mai priceput,sa-ti faca o cutie din 'cleiul vietii' ,sa pui acolo ambele traductoare
Exista si solutia mai simpla in care renunti la medii si iti faci/cumperi 2 xovere pt separare pe 2 cai (asta daca o permite difurile,in special tw)
Baftaaa
|
 |
gigi_kent86 Priceput

|
Trimis: Mar Feb 12, 2008 10:02 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu ma gandeam sa le pun undeva pe usi dar nu stiu cum ca ar cam trebui sa tai din fata de usa si nu prea as vrea.
M-am gandit si la versiunea cu fibra pe stalpi dar 1.cine mi-o face si 2.sunt cam mari mediile.
_________________ Alpine 9886+Pxa-h100+Hertz Esk 163+Dub 2502+Soundstream XXX 6500D+DD 9518g+Kinetik HC2400 |
|
| Sus |
|
 |
purebhp Priceput

|
Trimis: Mar Feb 12, 2008 10:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Pai .. nu te supara .. dar problemele astea trebuia sa ti le pui inainte sa cumperi sistemul pe 3 cai ...
|
|
| Sus |
|
 |
gigi_kent86 Priceput

|
Trimis: Mar Feb 12, 2008 10:11 pm Titlul subiectului: |
|
|
Asta asa e.
Dar sincer nu regret.
Le-am ascultat astazi si chiar se aud bine, mai ales partea de medii mi s-a parut ca e super ok.
|
| Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

|
Trimis: Mar Feb 12, 2008 10:31 pm Titlul subiectului: |
|
|
Poti sa le pui jos de tot, intr-un kick-pod
Problema e ca intr-un sistem pe 3 cai e mult de munca. Poate mid-bass-ul merge sa nu il orientezi, dar mediile sunt critice.
151.4 - Maxi 3000
148.2 - Mini 2000 |
|
| Sus |
|
 |
gigi_kent86 Priceput

|
Trimis: Mie Feb 13, 2008 1:11 am Titlul subiectului: |
|
|
Eu m-am gandit sa le pun asa.
Ce ziceti ?
Scot ce-i mai bun din ele sau nu ?
| Description: |
|
| Filesize: |
13.24 KB |
| Viewed: |
1346 Time(s) |

|
|
| Sus |
|
 |
purebhp Priceput

|
Trimis: Mie Feb 13, 2008 2:12 am Titlul subiectului: |
|
|
| Adica o sa pui tweeter-ul deasupra masinii si media pe geamul lateral ?? Din desenul tau cam asa reiese ... Daca incerc sa imi dau seama ce ai vrut sa desenezi .. cred ca vrei sa le pui pe stalpi ... e o idee buna parerea mea ... ti-am mai zis : inspira-te de la providius ...
|
|
| Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

|
Trimis: Mie Feb 13, 2008 10:53 am Titlul subiectului: |
|
|
Nu e sistemul meu...
151.4 - Maxi 3000
148.2 - Mini 2000 |
|
| Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

|
Trimis: Mie Feb 13, 2008 11:52 am Titlul subiectului: |
|
|
O alta idee :
151.4 - Maxi 3000
148.2 - Mini 2000 |
|
| Sus |
|
 |
providius Priceput
Data înscrierii: 20/Aug/2007 Mesaje: 675 Locație: oradea
|
Trimis: Mie Feb 13, 2008 12:41 pm Titlul subiectului: |
|
|
| purebhp a scris: | Eu nu prea inteleg de ce ai luat sistem pe 3 cai fara sa te gandesti bine inainte ... Un sistem pe 3 cai bine instalat (pun accentul pe bine) va suna mai bine decat unul pe 2 cai ... dar daca instalarea nu va fi buna nu va mai fi acelasi lucru ... In al doilea rand ... vei avea mult de furca cu reglajele. Si ca sa-ti raspund la subiect : Pune mediile langa tweeter-e. Imbraci frumos stalpii in fibra si iese frumos ... Poti sa te inspiri si sa "furi" niste idei de la providius (Cauta masina lui la "Prezentari sisteme")
Succes .. o sa ai mult de munca ... dar daca o sa faci treaba buna si rezultatele vor fi pe masura. Apropo, poti sa dai detalii si despre restul sistemului (HU, amplificatoare, conectica, insonorizare, etc) ? | daca nu ma insel le va folosi pasiv,exact cum le-am folosit si eu(au fost ale mele )eu am avut media pusa in usa la zafira in fata unde era de obicei tweeterul,modificat putin din fibra avantajul e ca e slim in schimb la omul de la care le-ai luat erau pe bord fiind un golf 3 au intrat la fix in locul tweeterelor,era diferenta mare de sunet,recomand sus pe bord,stalpi cat mai aproape de tweetere si o sa ai un sunet deosebit,media aia e o medie excelenta,sa le folosesti sanatos intr-adevar media e cam mare dar cu putina munca se pot face lucruri extraordinare cu ea si la final cine zice ca 2way e mai usor si bla bla de reglat daca ai media si inalta una langa alta si sunt bine pozitionate,de exemplu la mine au fost persoane care au zis ca nu am corectiile si taierile bine facute pt ca imi canta acelasi lucru media cu inalta,nu e mai ok sa ai o *inalta* care sa inceapa sa cante de pe la 500hz.provizoriu daca vrei eu le-am avut pe ale mele in niste cutii vechi de difuzoare din plastic care se puneau in spate sub luneta,asa vei avea media si inalta una langa alta si o sa poti asculta si muzica pana te hotarasti cum le instalezi,nu e estetic de loc dar si eu le-am avut asa aproape 3 luni si macar am avut sunet
_________________ Team SQNLL
Audison,soundstream,scanspeak, polk audio sr,h701/d511,bt400,hollywood energetics |
|
| Sus |
|
 |
|