| |
| Autor |
Mesaj |
nemo15 Pasionat

Data înscrierii: 29/Oct/2006 Mesaje: 63
|
Trimis: Lun Feb 19, 2007 7:24 pm Titlul subiectului: loudness |
|
|
Am pe masina playeru original pt ca nu il pot schimba, cu o statie cu sub si urmeaza sa mai pun inca una pt boxele din usi.
Intrebarea mea este: la player am optiunea " loudness corection", daca il activez se aude mai puternic bassu, afecteza cu ceva la statii? |
|
| Sus |
|
 |
o&g Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006 Mesaje: 2761 Locație: alba-iulia
|
Trimis: Lun Feb 19, 2007 9:20 pm Titlul subiectului: |
|
|
pai treaba e ca pana la un anumit nivel e tolerat, dar sa nu te gandesti ca dai la difuzoare puterea nominala cu loudnesul activat si nu iasa fum dupa un sfert de ceas...  |
|
| Sus |
|
 |
pesteimputit Pasionat
Data înscrierii: 18/Noi/2006 Mesaje: 141
|
Trimis: Mar Feb 20, 2007 4:39 pm Titlul subiectului: |
|
|
| da dai loudness sau ca dai din EQ inaltele si bassul mai sus tot aia, practic asta face Loudness , dar odata cu corectiile astea baga si foarte multe "mizerii" in sunet. Nu iti recomand sa dai tare cu functia Loudness activata pt mult timp. Poti arde difuzoare, statii si ce mai prin drum... |
|
| Sus |
|
 |
nemo15 Pasionat

Data înscrierii: 29/Oct/2006 Mesaje: 63
|
Trimis: Mar Feb 20, 2007 4:58 pm Titlul subiectului: |
|
|
Multumesc pt sfaturi. Deci asa mi-am ars subwooferu  |
|
| Sus |
|
 |
mihai Site Admin
Data înscrierii: 27/Iun/2006 Mesaje: 1952
|
Trimis: Mie Feb 21, 2007 8:19 pm Titlul subiectului: |
|
|
Woofer-ul s-a ars cel mai probabil nu din cauza semnalului din player ci din cauza statiei subdimensionata care nu a mai facut fata.
Nu puterea curata arde un difuzor chiar daca e mai mare ci distorsiunile, curentul continuu. Cu loudness-ul activat statia trebuia sa munceasca de cel putin 2 ori mai mult si saraca a facut ce-a putut... ti-a dat puterea ceruta dar in clipping.
tot de la loudness s-a tras probabil dar am zis ca nu strica precizarea... asa se poate intampla si cu bass boos-ul de pe statii, reglajul ala nu ar trebui atins mai deloc. |
|
| Sus |
|
 |
|