Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

LPF,HPF...
Du-te la pagina 1, 2  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> CD si MP3 Playere

Autor Mesaj
o&g
Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006
Locație: alba-iulia

MesajTrimis: Vin Oct 13, 2006 8:39 pm    Titlul subiectului: LPF,HPF... Răspunde cu citat (quote)

sa luam ca exemplu playerele 30mp sau 4800mp de la pineer...
daca setez filtrele low si high pass pt difuri,are efect si pe iesire/iesirile RCA ???
adica daca pun deexemplu highpas-u din player la 100hz ca sa dau in difuri, pe iesirea RCA imi sunt taiate freventele de sub 100hz sau vin normal ????

sunt cam in ceata... Confused
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
o_kh3
Priceput

Data înscrierii: 29/Iun/2006

MesajTrimis: Vin Oct 13, 2006 11:03 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

dca nu ma insel.... filtrele acelea sunt doar pt iesirile RCA..... difuzoarele vin cu propriile lor filtre(unele)....
TWISTER
Pasionat

Data înscrierii: 02/Sep/2006

MesajTrimis: Vin Oct 13, 2006 11:33 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Atat iesirile de putere, cat si RCA-urile. Cel putin asa e la Panasonic-ul meu.
Sus
Fery_
Pasionat

Data înscrierii: 30/Iul/2006
Locație: deva

MesajTrimis: Sâm Oct 14, 2006 1:45 am    Titlul subiectului: sal Răspunde cu citat (quote)

la pioneer deh30-mp (care lam montat eu)HPF-u actioneaza doar pe iesirile lui adik cele 4 canale amplificate de player nu si pe RCA-uri..........asta fiind scopul HPF-ului.....sa tai frecventele joase de pe difurile care le ai in masina si sa treaca numa in subwoofer
Sus
mihai
Site Admin

Data înscrierii: 27/Iun/2006

MesajTrimis: Sâm Oct 14, 2006 2:02 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

La modelele Pioneer respective LPF-ul e valabil doar pentru preout-ul de subwoofer (cand acesta este folosit si configurat corespunzator) si HPF-ul este valabil doar pentru Front/Rear.

Modelele astea au doar 2 preout-uri, unul pentru front si unul care poate fi configurat ori ca preout de woofer, ori difuzoare spate. In functie de asta sunt disponibile reglajele de subwoofer si functionarea fader-ului este afectata corespunzator.

Tot modelele astea mai au o functie din aceiasi categorie, FIE - Front Image Enhancer... care reduce mid/high de pe dif spate astfel incat stage-ul obtinut e mult mai bun... util mai ales pentru configuratii cu coaxiale pe fata.
Sus
o_kh3
Priceput

MesajTrimis: Sâm Oct 14, 2006 10:16 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

deci.. HPF este pt difuzoare amplificate din HU sau AMPLIFICATOR????
o&g
Audiofil

MesajTrimis: Sâm Oct 14, 2006 10:21 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

treaba in cazul meu sat in felul urmator:
imi pot face rost de ceva difuri de medii/inalte(sistem) care provin din ceva "manareli" ale unui tovars de-al meu si nu au filtre...si mai imi pot face rost tot la pret simbolic de ceva difuri coaxiale Boshman de 6"x9" care au doar un condensator pe inalte...
difurile v-or fi puse pe player.

intrebarea mea e:
pot sa tai frecventele de SUB 100hz de pe iesirile playerului, fara sa le tai insa si de pe iesirea RCA care va fi folosita pt subwoofer ?

hai noroc
Sus
o_kh3
Priceput

MesajTrimis: Sâm Oct 14, 2006 11:47 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

cred ca raspunsul este NU... acum sa vedem si ce zic ceilalti Smile vezi ca se gasesc si filtre pasive destul de bunicele pe piata Smile
o&g
Audiofil

MesajTrimis: Sâm Oct 14, 2006 12:11 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

treaba e ca la mine in oras nu sunt...e o lipsa acuta de electronice...filtre mi-as face singur,dar nu gasesc conzi potriviti Sad , as prefera sa fac filtrarea din player ca sa nu am pierderi de putere...sti ca filtrele pasive cam mananca din putere daca nu e folosita sarma groasa in bobine...
Sus
iceteam
Priceput

Data înscrierii: 20/Iul/2006
Locație: Constanta

MesajTrimis: Sâm Oct 14, 2006 11:05 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nu am vazut sa afecteze iesirea RCA atunci cand tai frecventele sub 100 Hz. Personal am 4800mp si e setat sa taie sub 100 pt difuzoare iar cu basul rezolva prin RCA statia cu subwoferul plus ca mai are niste setari sa dai bas mai puternic pe RCA.Deci in concluzie cand pui sa tai sub 100 nu afecteaza RCA
o&g
Audiofil

MesajTrimis: Sâm Oct 14, 2006 11:17 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

aha...deci e bine...daca ai 4800 si nu afecteaza iesirea RCA atunci pot sa vorbesc sa imi aduca difurile si sa sar cu berile Very Happy

hai noroc.
Sus
ELNA
Priceput

Data înscrierii: 06/Aug/2006

MesajTrimis: Dum Oct 15, 2006 3:30 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

daca ai Pioneer treaba sta in felu urmator (la deh-P6700mp care l-am avut) daca setezi high-pass-ul afecteaza partea lui de amplificare cat si RCA`urile ! asa e la toate Pioneer`urile pe care le-am vazut ! si la SONY e tot asa !

iceteam esti sigur de ce spui ? la 4800mp`ul pe care am pus eu mana era HPF activ si pe RCA ! Confused mi se pare normal dealtfel ....
Sus
o&g
Audiofil

MesajTrimis: Dum Oct 15, 2006 11:19 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Confused Rolling Eyes
Sus
iceteam
Priceput

Data înscrierii: 20/Iul/2006
Locație: Constanta

MesajTrimis: Lun Oct 16, 2006 2:04 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

daca opresc statia (e pe buton) nu o sa auzi pic de bas pe difuzoarele masini deci banuiesc ca nu afecteaza RCA unde e statia
o&g
Audiofil

MesajTrimis: Lun Oct 16, 2006 6:54 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

poate nu pot difurile sa iti ofere bas Very Happy
oricum eu sunt intr-o ceata al naibii de densa...

mihai sau vladutz ma lamuriti si pe mine va rog ?
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> CD si MP3 Playere Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum