Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Magnat Symbol Pro 160
Du-te la pagina Anterioară  1, 2

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Boxe pentru acasa

Autor Mesaj
Silviu
Priceput

Data înscrierii: 17/Iul/2006

MesajTrimis: Mar Dec 26, 2006 3:01 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Cu siguranta boxele "home-made" pot sa iasa la un raport performanta/pret mai bun. Totul este sa gasesti componentele care trebuie, sa fii bun electronist sa faci un filtre calumea (in cazul in care sunt boxe pe mai multe cai), sa fii priceput in a taia MDF si sa stii sa furniruiesti (pentru ca finisarile alea: Piano, Cherry, Gray etc... costa si ele destul de mult). Toate pot sa mearga bine sau f f prost.

Eu sincer daca er fi mi-as face boxe din componente Hi-Fi Visaton. Au aia niste preturi destul de mari dar sunetul lor este ireprosabil (am vazut la un prieten). Totul este sa le si nimeresti..... Pana una alta omul nostru cred ca are alta problema, nu boxele.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
katalin

Data înscrierii: 24/Dec/2006
Locație: pitesti

MesajTrimis: Mar Dec 26, 2006 4:02 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Daca iti faci boxe home made trebie sa ai ceva cunostinte de acustica ca sa iasa calumea. Un simulator pe calculator de incinte acustice nu e de ajuns ca sa iti iasa niste boxe calumea trebuie sa stii ce vrei de la boxele pe care le construiesti. Si nu cred la pretul de 600-700 de euro poti sa iti faci niste boxe mai bune decat cele mai reusite la 3000 de euro. Si in nici un caz nu vei fi in stare sa le finisezi la acel nive. Si eu as vrea sa imi fac niste boxe dar la bugetul meu de vreo 5-7 milioane nu imi pot permite sa imi fac ceva calumea si mai ales ca pe piata romaneasca nu prea exista taraductoare de calitate (si daca da sunt f scumpe peste 50 eur bucata)cred ca o sa incerc niste sa imi cumpar nuste magnat altea 3.
EU am un reciver Sony str-dg500 care e trecut cu 6*100 w. El de fapt are un transformator de 220 w si are maxim 2* 50 w cand e folosit in doua canale, si 6* 20 -6*25 cand sunt folosite toate canalele. sunt multumit de el mai ales cand il folosesc cu semnal digital. Si boxele sony nu au puterile ale imense au maxim 40 w folorstandurile.
Sus
baubau
Audiofil

Data înscrierii: 12/Noi/2006
Locație: timisoara

MesajTrimis: Mar Dec 26, 2006 4:18 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

offtopic: iti zic sigur ca se pot face boxe cu finisaje extraordinare din furinir(adevarul este ca am lucrat 3 ani la reconditionare de mobila veche numai pentru export si credema ca se pot obtine niste efecte senzationale ca cele de pian).

si in 600 de euro poti sa scoti niste boxe mult peste cele de 2000 de euro atat la finisaj cat si la sunet.
daca observi in poza de mai sus este un back loaded horn care suna nu gluma insa proiectare filtrului este grea si nu este pentru oricine si constructie este destul de grea insa se poate face.

daca vrei sa te pui sa faci astfel de boxe constructia lor se poate intinde la o luna(furniruirea dureaza mult).

si ca forma a incinte se poate face absolut orice doar imaginatie sa ai si bani si nu in ultimul rand vointa.

si in 7 milioane sa pot face boxe frumusele.
iti recomand eu niste difuzoare bune si ieftine dar nu vreau sa fac reclama asa ca intra pe ronnie_dexter_jackson.
Sus
Audi_A6
Audiofil

Data înscrierii: 15/Aug/2006
Locație: bucuresti

MesajTrimis: Mie Dec 27, 2006 5:57 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

eu am boxe de casa: 4x technics 100w din , 2xbluetech 100w din (dar sigur pot mult mai mult, au 2 difuri de bass de 20cm, cu amplificare dubla), 2x 250w facute de mine cu 2 difuri de 25cm fiecare, au un (bass fantastic, dar nu au calitate- aveam 16 pe atunci) si inca 4 cu cate doua difuri de 30cm dintre care unul MNC, cu filtre si incinte facute dupa ureche (115x40x35cm fiecare, 4 cai) se se aud mai clar ca technics-urile,...de putere nu mai vorbesc. teoretic ar avea 200w din, dar eu nu bag mai mult de 130, deoarece sunt in 2.66 ohm, puse pe amplif technics de 2x100w din in 4 ohm. la 2.66ohm nu intra protectia, la 2, da! Very Happy

ma gandeam sa le pun pe toate pe un perete si sa le fac o poza!!
Sus
cristi_an2000

Data înscrierii: 25/Dec/2006

MesajTrimis: Joi Dec 28, 2006 1:10 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

silviu, de unde sti ca symbol pro au carcasa din plastic, ca eu nu am gasit nicaieri scris asa ceva? la ele m-a incantat faptul ca pot fi montate pe pereti, stii.... clasica problema a spatiului!
Sus
cristi_an2000

MesajTrimis: Joi Dec 28, 2006 1:13 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

silviu.... scuze am fot chior..... am citit pe magnat.de ca sunt din abs....
Sus
Silviu
Priceput

Data înscrierii: 17/Iul/2006

MesajTrimis: Joi Dec 28, 2006 10:25 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

NIici o problema..... Daca le vrei prinse de pereti se pot cumpara si dupa aceea suportii (nu o sa fie f scumpi pt ca nu trebuie sa sustina decat 5-10 kg). Eu insa iti recomand ca boxele sa le pui la o inaltime astfel incat tweetr-l sa fie f aproape de nielul urechilor auditorului. Chestia asta o fac in mod automat boxele stand-floor.

Sincer nu stiu daca incintele fiind realizate din ABS e un lucru neaparat rau. S-ar putea sa fie mai rigid decat lemnul (ceea ce ar fi bine), dar de asemenea ar putea avea rezonante enervante (ceea ce ar fi inadmisibil). Eu sunt adeptul incintelor din PAL, MDF sau alte materiale "exotice" (fibra de sticla, plexiglas, granitex etc.).

Daca ar fi sa-ti cumperi boxe, ia-ti ceva care sa faca fata cu adevarat la reciever-ul tau.
Sus
baubau
Audiofil

Data înscrierii: 12/Noi/2006
Locație: timisoara

MesajTrimis: Joi Dec 28, 2006 5:27 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

vezi ca recieverul tau are power consumation de 400 de wati deci nu da cat spune in manualul lui.
Sus
cristi_an2000

MesajTrimis: Joi Dec 28, 2006 6:23 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

...nu ma pricep foarte bine la chestii dintr-astea. stiu doar ca in manual scrie ceva d genul 7 x 95 W din 8 ohmi. dar de boxele acestea ce parere aveti?

http://www.magnat.de/content/homeentertainment/product_serie_de.asp?s=157&pl=1

cel putin din exterior par a avea un aspect cat de cat modern, fronturile vad ca sunt date ca fiind destul de puternice.....

bine, stiu ca nu aspectul este cel care conteaza, dar as vrea sa aud pareri si despre astfel de boxe, mai ales tinand cont ca sunt ceva mai scumpe de cat seria monitor
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Boxe pentru acasa Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2
Pagina 2 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum