|
Autor |
Mesaj |
cristi_an2000
Data înscrierii: 25/Dec/2006 Mesaje: 7
|
Trimis: Lun Dec 25, 2006 12:52 am Titlul subiectului: Magnat Symbol Pro 160 |
|
|
salut. am receiver yamaha rx-v 657 la care am atasat un sistem de 5 boxe Sony SS-MF 450, dar din pacate nu sunt deloc multumit de cum se aud si miam propus sa le vand si sa incerc sa-mi cumpar altele. asa ca tot forand pe net dupa alte boxe am dat peste voi. mi-au placut foarte mult boxele Magnat Symbol Pro 160. as vrea sa stiu daca sunt compatibile cu receiverul meu si mai ales daca pot fii vazute si ascultate innainte de a face comanda. |
|
Sus |
|
 |
Silviu Priceput
Data înscrierii: 17/Iul/2006 Mesaje: 625
|
Trimis: Lun Dec 25, 2006 3:12 am Titlul subiectului: |
|
|
Ce anume te nemultumeste la sistemul tau? Este vreo gama care nu este redata destul de muzical ? (medii, inalte)
Eu sincer nu ti-as recomanda acele boxe alese de tine pt ca au incintele din ABS (sa-i zicem plastic), ele avand alta destinatie: uzul exterior.
Daca e problema de bas merita sa investesi intr-un subwoofer.
Mie sincer mi-au placut cum se aud http://www.eltax.com/eltax/index.php?item=10&id=10413 si aveau si pret f bun.
Pentru ce ai tu nevoie (sau care sa te multumeasca) ti-ar trebui niste boxe mai scumpe. |
|
Sus |
|
 |
cristi_an2000
Data înscrierii: 25/Dec/2006 Mesaje: 7
|
Trimis: Lun Dec 25, 2006 3:42 am Titlul subiectului: |
|
|
Innainte de a avea yamaha, am avut un receiver technics sa-ex 320 pe care l-am folosit impreuna cu boxele Sony. Pot spune ca pe acel receiver, boxele sunau excelent, insa acum nu sunt deloc multumit de cum se aud. Am impresia ca sunetul nu este clar, ca distorsioneaza (e drept ca si receiverul este mult mai puternic de cat sunt boxele). De asta m-am decis sa le schimb. Un prieten de al meu are un sistem pioneer 5.1 cu niste sateliti care se aud incredibil de clar si de puternic. E drept ca la vremea lui a dat pe boxe peste 1000 de euroi, dar a meritat. Si pentru ca spatiul este vesnica problema m-am decis sa caut ceva mic si puternic, niste boxe pe care sa le pot agata pe pereti. Initial m-am oprit la Bose, dar pretul unui astfel de sistem m-a desumflat. Deci nu-mi ramane decat sa mai caut in continuare.... |
|
Sus |
|
 |
George Pasionat
Data înscrierii: 15/Noi/2006 Mesaje: 127 Locație: Pitesti
|
|
Sus |
|
 |
Silviu Priceput
Data înscrierii: 17/Iul/2006 Mesaje: 625
|
Trimis: Lun Dec 25, 2006 10:44 am Titlul subiectului: |
|
|
Din cate zici tu problema ar fi amplificarea, nicidecum boxele. Daca amplificarea ar fi corecta ca dinamica a sunetului, boxele ar trebui sa se auda la fel pana la nivelul de amplificare a receiver-ului tehnics. Daca ai avea cum sa testezi receiver-ul Yamaha pe niste boxe care rezista la vreo 100W ti-ai putea face o idee. Boxele Sony eu nu le vad inghitind 95W rms.
Eu zic ca nu boxele ar fi problema adevarata ci receiver-ul. In cazul asta nici o boxa oricat de puternica sau de fidela nu te va ajuta. |
|
Sus |
|
 |
George Pasionat
|
Trimis: Lun Dec 25, 2006 11:19 am Titlul subiectului: |
|
|
boxele alea crapa la 40w pe canal _________________
 |
|
Sus |
|
 |
marku_trd Priceput

Data înscrierii: 18/Sep/2006 Mesaje: 236 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Lun Dec 25, 2006 11:29 am Titlul subiectului: |
|
|
Nu crapa deloc la 40w, va spun eu sigur.Am si eu tot SS-MF450H si sunt exceptionale.Am facut sonorizarea la ziua mea si am dat in ele o noapte intreaga cu o combina Sony de 120w.Eu sunt foarte multumit de ele. |
|
Sus |
|
 |
AdySoLenZa Priceput
Data înscrierii: 24/Sep/2006 Mesaje: 340 Locație: Micul Paris...
|
Trimis: Lun Dec 25, 2006 11:54 am Titlul subiectului: |
|
|
Stai linistit ca nici o combina Sony nu da 120w RMS |
|
Sus |
|
 |
George Pasionat
|
Trimis: Lun Dec 25, 2006 12:06 pm Titlul subiectului: |
|
|
am testat boxele alea pe amplificator marantz de 2x80w si deja la jumatate din putere distorsionau destul de urat.cat despre combine,nu am vazut mai mari de 2x50W _________________
 |
|
Sus |
|
 |
baubau Audiofil

Data înscrierii: 12/Noi/2006 Mesaje: 1155 Locație: timisoara
|
Trimis: Lun Dec 25, 2006 1:19 pm Titlul subiectului: |
|
|
daca ai de gand sa ti faci un sunet foarte calitativ te as indruma spre niste difuzoare formidabile PAudio BM-12CXA care puse in horn la 5 wati iti darama casa.
sunetul este absolut fantastic.
cat de spre acele sonyuri nu duc 50 de wati nici cu high pass la 30 de hz. |
|
Sus |
|
 |
marku_trd Priceput

|
Trimis: Mar Dec 26, 2006 12:38 am Titlul subiectului: |
|
|
Ba sa stiti ca acea combina sony chiar scoate 120w RMS, lucru verificat prin defacerea ei.Amplificarea este facuta cu niste integrate STK,care chiar scot 120W si care sunt alimentate asa cum trebuie.Iar in ceea ce priveste boxele, eu unul sunt foarte multumit de ele.Le-am chinuit cu destule amplificatoare pana acum si s-au descurcat onorabil de fiecare data.Daca Sony-urile sunt proaste in domeniul car-audio este una, dar in ceea ce priveste sculele de casa sunt destul de bune. |
|
Sus |
|
 |
George Pasionat
|
Trimis: Mar Dec 26, 2006 12:48 am Titlul subiectului: |
|
|
marku_trd culmea sony fac boxe proaste si de masina si de casa dar au recivere bune ca pret/performante .boxele de la sony sunt destul de mult sub concurenta la capitolul putere si calitata. de exemplu sony ssmb 250 nici nu au ce sufla in fata http://www.be-loud.ro/produse/Boxe_interior/Magnat/Monitor_220/ ,monitor 220 care a obtinut cel mai mare puctaj din toate bookshlfs-urile pana in 200E(heco,wharfedale,JBL etc) iar ssmb450 si-o iau rau de tot de la http://www.be-loud.ro/produse/Boxe_interior/Magnat/Monitor_880/ care la fel concureaza si cu boxe de 300E _________________
 |
|
Sus |
|
 |
marku_trd Priceput

|
Trimis: Mar Dec 26, 2006 1:00 am Titlul subiectului: |
|
|
Nu contest ca acele Magnat-uri sunt bune,sau mai bune decat cele Sony.Poate daca ar fi sa aleg acum, si eu tot Magnat as alege.Dar mi s-a parut ca prea s-a vorbit urat de Sony.Eu, care in masina am sistemul facut cu DLS (deci prefer SQ) sunt multumit de aceste sony-uri.Nu imi pare rau ca am dat banii pe ele si sunt perfecte pentru ce am eu nevoie in casa.Totusi nici in magnat-uri nu cred ca sunt difuzoare asa stralucite.Totusi cu 340 lei, cumperi 2 difuzoare de 17, un tweeter si cutia.Gandeste-te cum ar fi sa cumperi 2 seturi de difuzoare DLS MS6A(650RON setul) plus sa iti faci cutia.Ai iesi undeva la 1500 RON pentru o singura incinta cu adevarat calitativa, de 200W RMS.Asta e un pret de incinte de calitate.La cat costa Magnat-urile, sincer nu cred ca fac mare lucru.Lucru valabil si pt sony.Eu asa gandesc.Sper sa nu te superi pe mine.Incerc doar sa fac o comparatie.Salut. |
|
Sus |
|
 |
George Pasionat
|
Trimis: Mar Dec 26, 2006 1:14 am Titlul subiectului: |
|
|
nu am de ce sa ma supar ca inca nu detin niciunele din boxele mentionate mai sus.inca nu am experienta in car audio dar nu cred ca e prea usor sa obtii un sunet echilibrat si natural in masina,mult mai usor de obtinut in casa,deci cam irelevanta comparatia.una e sa fii tu multumit de boxe alta e sa fie cu adevarat bune sa merite.cat despre monitor 220 costa 340ron dar fii sigur ca daca magnat vindea difuzoare echivalente sigur costau 300ron,avand in vedere ca pt ei e foarte usor sa faca incintele pe banda rulanta la costuri f mici.
DLS MS6A costa 650ron setul dar gandeste-te ca niste difuzoare de masina si trebuie sa functioneze in conditii mai grele decat niste difuzoare din boxele noastre din sufragerie.teoretic vorbind,daca ar fi boxe echipate cu MS6A nu ar costa mai mult de 900ron.ce ai zis tu cum ca incinta ar costa mai mult decat difuzoarele posibil sa fie valabila la boxele foarte scumpe _________________
 |
|
Sus |
|
 |
baubau Audiofil

Data înscrierii: 12/Noi/2006 Mesaje: 1155 Locație: timisoara
|
Trimis: Mar Dec 26, 2006 11:37 am Titlul subiectului: |
|
|
se poate face o pereche de boxe care se bate la calitate cu boxele pana in 3000 de euro cu doar 20 de milioane. |
|
Sus |
|
 |
|