| |
| Autor |
Mesaj |
o&g Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006 Mesaje: 2761 Locație: alba-iulia
|
Trimis: Joi Apr 05, 2007 5:13 pm Titlul subiectului: |
|
|
| BX500lh a scris: |
Deci ce am aflat din alte surse:
1. Pioneer deh-3900/2900 sunt dintr-o serie cu probleme la receptia radio (sensibilitatea sufera la greu), deci nu le recomand.
|
si 4800mp cam are "lipsuri" la partea de radio...
taicamiu are astra si intr-adevar suna decent, DAR dupa timpanul meu nu suficient de tare, mai ales pe partea de inalte unde cam duce o oarecare lipsa.
oricum daca tie nu iti place sa dai volum (nu neaparat pe manele) atunci sistemul din astra o sa te multumeasca.
pe polita din spate se pot monta difuzoare, DAR daca sunt folosite pe partea de bas e recomandabil sa se faca o placa din mdf pt a nu vibra si pt a nu scoate zgomote parazite. |
|
| Sus |
|
 |
andrei006 Priceput
Data înscrierii: 05/Sep/2006 Mesaje: 338 Locație: bucuresti
|
Trimis: Joi Apr 05, 2007 5:18 pm Titlul subiectului: |
|
|
Daca tu spui ca difuzoarele de astra suna decent ...
Difuzoarele sunt facute dintr-un material infect si in nici un caz nu poti emite pretentii de la ele.
Da ... 20W rms pot fi suficienti in masina ... dar 20W rms curati... nu de la casetofon si nu de la un amplificator de 2 lei. |
|
| Sus |
|
 |
BX500lh
Data înscrierii: 14/Mar/2007 Mesaje: 8
|
Trimis: Mar Apr 10, 2007 9:06 am Titlul subiectului: |
|
|
Acuma, eu am uitat sa precizez ca ma refeream la cei din masina...
Ca sa auda bine muzica ta si cei din trafic, atunci sigur ai nevoie de amplif. |
|
| Sus |
|
 |
andrei006 Priceput
Data înscrierii: 05/Sep/2006 Mesaje: 338 Locație: bucuresti
|
Trimis: Joi Apr 12, 2007 2:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
cu siguranta.
calitatea sunetului nu e deloc influentata de amplificatoarea externet si subwooere si insonorizari.  |
|
| Sus |
|
 |
amarius7
Data înscrierii: 24/Feb/2007 Mesaje: 29
|
Trimis: Mar Apr 17, 2007 1:33 am Titlul subiectului: |
|
|
Pioneer deh-3900mp prinde bine radio - oricum mai bine decat modelele Sony echivalente la pret sau LG - !si eu am fost surprins!. Pentru a prinde bine radio - trebuie setat si instalat corespunzator. Daca downloadati catalogul produselor Pioneer veti constata ca Pioneer foloseste cam acelasi tunner radio la toate modelele 2007 (cu mici exceptii - si probabil mai exista si alte diferente de setari ale sensibilitatii).
Am incercat si eu sa ma lamuresc in legatura cu un VDO si cu un LG telefonand la be-loud si la car-sound.
Am mai sunat si in legatura cu niste difuri. In fine, nu prea m-am lamurit. Asa ca m-am dus si am luat din magazin - proband, comparand. Am butonat toate playere-le montate in panou si singurul care a prins bine radio a fost deh-3900mp -pe care l-am si luat. Chiar daca nu are HPF si LPF nu prea se simte diferenta in utilizarea mea normala de zi cu zi.
Pentru cei care recomanda 40mp (pe care, si eu am vrut sa-l iau, dar nu a gasit nici un post de radio) nu l-am gasit pe site-l pioneer.
deh-3900 mp - made in thailand
deh-40mp - made in Portugal.
Anyway - Pioneer rules! |
|
| Sus |
|
 |
amarius7
Data înscrierii: 24/Feb/2007 Mesaje: 29
|
Trimis: Mar Apr 17, 2007 1:45 am Titlul subiectului: |
|
|
Aaa!
Inca o mica observatie - am niste boxe vechi blaupunkt - ovale - demontate dintr-un televizor (cred ca au 20 de ani si sunt din carton, nu cred ca au mai mult de 10W) care au super bass si supe sunet (plus ca vocea se aude mai clar si mai fluent) - le am pe spate in masina (nu pe Astra ci pe Dacie) iar pe fata am pe 13cm niste Pioneer coaxiale la 25W care sunt inferioare ca sunet vechilor si cartonatelor Blaupunkt. Boxele pe Astra Classic II de pe fata trebuiesc totusi schimbate (desi se aud decent, au bass bunicel) - dar daca nu se are in vedere montarea unui amplificator atunci sfatuiesc pe toata lumea sa-si ia difuri de maxim 30-35 de W. |
|
| Sus |
|
 |
imarian
Data înscrierii: 22/Mai/2007 Mesaje: 8
|
Trimis: Mie Mai 23, 2007 2:52 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ma bag si eu in seama sa spun ceva legat de receptia radio la Pioneer. Am un deh 2920mp pe un Nissan Almera. Cand am lua masina (second-hand, fosta masina de flota la Connex) avea 2 antene pe plafon, una in spate d-aia mica de aprox 8cm (cred ca pentru GSM) si una pe fata, care de fapt era doar suportul in care se insuruba antena. Primul lucru cumparat pentru masina a fost Pioneerul si vreo 2 luni am mers fara antena fata. Atunci puteam spune ca e foarte prost la receptia radio (cand ajungeam in Afumati nu mai prindea Deea). Apoi am gasit la cineva o antena de pe o Dacie 1310. Din pacate sistemul de prindere este invers ca la Almera dar dupa 10 minute mi-a venit ideea sa tai un surubel. Antena s-a potrivit perfect, nici nu iti dai seama ca nu e de la un Nissan, cu atat mai putin sa te gandesti ca a fost pusa pe o Dacie Acum prind Deea oriunde (am luat postul asta ca referinta pentru ca se prinde destul de greu pe langa Bucuresti). Plus ca si la restul posturilor care se prind mai usor am observat imbunatatirea calitatii sunetului.
Concluzia mea e ca receptia radio la Pioneer, precum si la restul marcilor, depinde in foarte mare masura si de calitatea antenei si a legaturilor facute.
Bafta! |
|
| Sus |
|
 |
BX500lh
Data înscrierii: 14/Mar/2007 Mesaje: 8
|
Trimis: Mie Mai 23, 2007 3:18 pm Titlul subiectului: |
|
|
"Radio DEEA" nu e bun de luat ca referinta deoarece este unul dintre cele mai puternice.
Cu un radiocass de serie de pe Megane 1 il poti prinde din Bulgaria de la 200 km de Giurgiu.
(Am observat ca radiourile de serie, in special pe masinile asamblate in tari est-europene/Turcia/Asia de SE, sunt mult mai sensibile decat celelalte).
Dar sunt de acord ca antena si conexiunea pana la ea conteaza mult.
De la inceputul post-ului si pana acum m-am lamurit deja: NU RENUNTATI LA RADIO-ul ORIGINAL al masinii ! Daca vreti MP3, luati-va un iPod. Daca vreti TV/DVD, puneti-l langa cel original. Daca prinde radio la fel, puteti renunta la el oricand. |
|
| Sus |
|
 |
|