Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Mi-am luat masina noua ! Da' n-are zdranganitoare....
Du-te la pagina 1, 2  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii

Autor Mesaj
BX500lh

Data înscrierii: 14/Mar/2007

MesajTrimis: Mie Mar 14, 2007 10:48 am    Titlul subiectului: Mi-am luat masina noua ! Da' n-are zdranganitoare.... Răspunde cu citat (quote)

Am renuntat la oferta Opel (Astra Classic II, 4 usi) de sonorizare, in primul rand pt. ca nu stie MP3. Apoi fiindca era mult prea scumpa pt. ce oferea.

Deci:
- vreau un player MP3, cu radio bun si MOSFET. (Pioneer 3900 sau 2900 ?)
- am montate doar doua boxe pe masina si mai pot pune 6 (doua de 10 cm si 4 tweetere de 2 cm). Ce aveti in oferta ? (nu fac discoteca in masina, dar vreau sa se auda bine la 25% volum)
- am avut inainte un Megane cu comanda radio pe volan (mai exact sub colac, pe coloana de directie). Ar fi EXCELENT daca as gasi ceva asemanator, fiindca am devenit dependent ...

CE IMI RECOMANDATI ?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006
Locație: sibiu

MesajTrimis: Mie Mar 14, 2007 1:07 pm    Titlul subiectului: Re: Mi-am luat masina noua ! Da' n-are zdranganitoare.... Răspunde cu citat (quote)

mutat la cereri configuratii.
e radioul atat de important pentru tine? in cazul asta, te avertizez ca pioneer nu sta extraordinar de bine la receptia FM. ia in calcul si un DXZ368RMP de la clarion. tu in portiere ai sisteme de difuzoare. sa inteleg ca pe fata ai luat deja? din pacate, daca nu au si tweetere ai luat difuzoare coaxiale. incearca sa le schimbi cu un sistem de 16cm, coustic, DLS (seria C, isi fac treaba relativ bine si pe player), focal (access) sau blaupunkt. diferentele vor fi mari. cauta un sistem cu tweetere de 20mm pentru a incapea in locasurile originale. pe spate nu e obligatoriu sa populezi si locasurile de tweetere, poti pune linistit si coaxiale de 10cm.

Sus
BX500lh

MesajTrimis: Mie Mar 14, 2007 3:04 pm    Titlul subiectului: Re: Mi-am luat masina noua ! Da' n-are zdranganitoare.... Răspunde cu citat (quote)

Clarion-ul e ok. Singura pb. ar fi ca am toate afisajele pe rosu-portocaliu...

Difuzoare n-am luat deloc. Sunt cele cu care vine masina din fabrica (parca Blaupunkt), montate in usile din fata.
As pune niste tweetere pe fata (are usa un lacas special), dar nu stiu ce model sa pun. Pe spate nu e graba, deocamdata.

De satelit pe volan nimic ?
Sus
andrei006
Priceput

Data înscrierii: 05/Sep/2006
Locație: bucuresti

MesajTrimis: Mie Mar 14, 2007 3:26 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pe fata au ~20W rms boxele si arata jalnic. Nu sunt coaxiale, sunt sistem ... dar masina vine fara tweeter.
Daca vrei neaparat afisaj asemnator cu al bordului cauta si modelele de la alpine (RR sau RM) ca se integreaza binisor.
Oricum prioritara ar trebui sa fie calitatea sunetului si abia apoi aspectul ...
Sus
BX500lh

MesajTrimis: Joi Mar 15, 2007 12:15 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Poate nu m-am exprimat eu prea bine...

Vreau sa ma sfatuiti ce sa cumpar (nu vreau gratis) de la voi ca sa se auda bine ! Be-load mi-a fost recomandata ca fiind o firma de profesionisti.

Adica:
1 - Ce radio-player ? Si cum arata are importanta. Nu este primul criteriu dupa care fac alegerea, dar sigur are importanta.

2 - Ce boxe ? Dati-mi o pereche de tweetere care sa mearga in locasurile speciale din usa si o pereche de coaxiale pt. spate.

3 - Nimeni n-a pomenit nimic de satelitul de pe volan, iar pt. mine e chiar important.

Nu vreau sa-mi duduie masina de manele cand trec prin cartier si nici sa-mi straluceasca sculele in 10.000 de culori, ca sa iau ochii la gagicile de pe centura !
Vreau doar un sistem audio decent, care sa nu sune a lighean ! Sa prinda radio bine (adica sa fie sensibil), sa citeasca MP3-uri si sa-l pot asculta la 25% volum cu placere, fara sa-mi zgarie auzul.

Se poate ?
Sus
dgdgaby
Audiofil

Data înscrierii: 06/Dec/2006
Locație: BUCURESTI

MesajTrimis: Joi Mar 15, 2007 12:53 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

pt asta cati bani ai?

ca sa ne intelegem sa facem o configuratie buna
Sus
BX500lh

MesajTrimis: Joi Mar 15, 2007 2:54 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

10 mil. lei ajunge ?
Sus
andrei006
Priceput

MesajTrimis: Joi Mar 15, 2007 3:29 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ce vrei tu (satelit de comanda) nu exista. puteai sa comanzi masina cu comenzi pe volan si luai un adaptor pentru casetofon si mergeau f bine.
alta solutie ar fi sa iei o telecomanda sau chiar una de volan (am vazut la pioneer) si sa o folosesti pe aia.
Sus
BX500lh

MesajTrimis: Vin Mar 16, 2007 10:19 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

andrei006 a scris:
ce vrei tu (satelit de comanda) nu exista. puteai sa comanzi masina cu comenzi pe volan si luai un adaptor pentru casetofon si mergeau f bine.
alta solutie ar fi sa iei o telecomanda sau chiar una de volan (am vazut la pioneer) si sa o folosesti pe aia.

1 - varianta sa schimb volanul sau sa-l modific e viabila in Romania ?
2 - telecomanda Pioneer de volan se potriveste si la alte marci de playere ?
Sus
andrei006
Priceput

MesajTrimis: Vin Mar 16, 2007 10:48 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

nu se potriveste la alte marci telecomanda pioneer.
volanul poti sa-l schimbi ... de fapt sa-l dai la schimb pe unul cu comenzi audio + diferenta (am vazut astfel de anunturi). daca il iei de nou ... are un pret enorm.
Sus
amarius7

Data înscrierii: 24/Feb/2007

MesajTrimis: Mie Apr 04, 2007 3:38 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Eu astept la Astra Classic II.
Nu am observat sa aiba locasuri pentru tweetere pe fata. Chiar are?
Si eu aproape m-am hotarat pentru pioneer deh-3900. Alternative ar fi tot Pioneer 30MP sau 40 MP - dar nu cred ca se integreaza cu aspectul bordului de la astra classic.
Si pentru boxe m-am cam orientat (nu stiu insa daca se potrivesc):
fata:
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/DLS/Coaxiale/Classic_126/
sau
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Coustic/CX653/
sau
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/BLAUPUNKT/GTx_203/
iar pe spate:
fie coaxiale:
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/DLS/Coaxiale/Classic_125/
sau
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Coustic/CX502/
sau
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/BLAUPUNKT/GTx_132/
fie sistem (woofer+tweeter) - dar nu stiu daca tweeter-le respective intra in locasuri):
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Mac_Audio/Super_Audio/Super_Audio_2.13/
sau
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Coustic/CS502/
sau
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Clarion/SRS1326/
Voi ce ma sfatuiti?
Nu vreau sa pun amplificator pe masina, nici subwoofer.
Vreau sa se auda clar (nu f tare) si fara distorsiuni
Sus
andrei006
Priceput

MesajTrimis: Mie Apr 04, 2007 4:00 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Clar si fara distorsiuni nu prea se poate daca nu cumperi si un amplificator. Imagineazati ca amplificatorul integrat al casetofonului are ~20W rms ...
Sus
niq
Audiofil

Data înscrierii: 30/Ian/2007
Locație: in masina, inconjurat de boxe...

MesajTrimis: Mie Apr 04, 2007 5:23 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

daca as fi in locul tau as alege coustic...dar de ce vrei de 13 cm pe spate? atata e locul? nu stiu... probabil ai tu un motiv, dar eu astept sa imi iau de 25 Laughing http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/JBL/CS/CS3110/ bineinteles amplificate... oricum ideea e ca eu sunt de parere sa iti iei ceva mai mare de 13 cm...
andrei006
Priceput

MesajTrimis: Mie Apr 04, 2007 5:45 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

astra classic are loc de 13 pe spate ... in usile din spate. de polita poti sa pui mai mari ...
Sus
BX500lh

MesajTrimis: Joi Apr 05, 2007 11:03 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

In primul rand as vrea sa felicit firma Be-load pt. "solicitudinea" de care a dat dovada !
Mai exact, nu m-a lamurit DELOC, nici dupa contactarea pe telefon si pe e-mail, de forum nu mai zic...

Deci ce am aflat din alte surse:
1. Pioneer deh-3900/2900 sunt dintr-o serie cu probleme la receptia radio (sensibilitatea sufera la greu), deci nu le recomand.
2. Boxele originale cu care vine Astra sunt SUPER ! Nu sunt un guru audio, dar pot face diferenta intre un difuzor si un lighean... Cele originale sunt ULTRA-SUFICIENTE pt. ascultatorii normali ! In materie de inalte nu stralucesc, dar basul este puternic si curat.
3. 20W RMS pe canal (adica 4x20W) sunt ultrasuficienti in masina. Celor care cred altfel le spun ca discoteca Tiffany din Neptun (cea mai tare, pe vremea lui Ceausescu, de pe litoral) functiona cu un amplif. de 2x40W RMS !!! Iar boxele aveau nu mai putin de 1,6 metri inaltime !
4. Da. Pe spate Astra are lacasuri de 13 cm. Pe fata de 16,5 cm.
5. Da. Astra are lacasuri pt. tweetere si in fata (la baza oglinzilor exterioare) si in spate (undeva deasupra manerului de deschidere a usii).
Eu mi-am pus Magnat pe fata (de 1,5 cm diametru) si se aud f. bine.
6. NU. Nu montati boxe pe polita din spate. In primul rand sunt greu de pus (trebuie taiat, decupat, etc...) si apoi vor distorsiona la greu (capacul va zdrangani la cel mai mic bas).
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum