| |
| Autor |
Mesaj |
aditzah
Data înscrierii: 24/Dec/2006 Mesaje: 23
|
Trimis: Dum Dec 24, 2006 3:27 am Titlul subiectului: mp3 player pe Ford Mondeo - help plizzzz |
|
|
Salut si Sarbatori fericite!!!!
sa incep cu inceputul,pe scurt, de cateva luni mi-am achizitionat din DE un Ford Mondeo. Acum a venit timpul pentru o imbunatatire la sistemul audio al masini care se aude binisor zic eu...
Astfel m-am gandit ca un prim upgrade ar fi un mp3 player...si ma gandeam la un pioneer ( DEH-P55BT) sau un clarion undeva la 10 - 11 mil.
intrebare: se va simti vreo diferenta comparativ cu cd playerul din dotare al masinii, avand in vedere ca deocamdata nu o sa ii schimb boxele din usi?
Nu prea ma pricep la car audio mai deloc...va rog mult ajutati-ma cu sfaturi pt ca am vazut ca va pricepeti nu gluma:) |
|
| Sus |
|
 |
o&g Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006 Mesaje: 2761 Locație: alba-iulia
|
Trimis: Dum Dec 24, 2006 9:12 am Titlul subiectului: |
|
|
o sa obtii un sunet mai dinamic,asta e sigur. si unchimiu are ford numai ca focus2001,de sunat suna,dar nu tocmai bine...
Fordurile au montate cass-uri dinalea ale naibii de mari... cred ca o sa ai nevoie de ceva "plastice in puls" pe langa player.
asteapt raspunsul lui mihai sau careva care a intalnit acea situatie.
hai noroc si
Craciun fericit tuturor ! |
|
| Sus |
|
 |
aditzah
|
Trimis: Dum Dec 24, 2006 12:59 pm Titlul subiectului: |
|
|
da exact....am cass din ala mare...in concluzie spui ca sunetul o sa sune mai corect.
O sa dauneze la ceva dc pun plastice?
Despre solutiile la care m-am oprit ce imi puteti spune? pioneer vs clarion..
este mai indicat sa iau altceva in calcul? |
|
| Sus |
|
 |
mihai Site Admin
Data înscrierii: 27/Iun/2006 Mesaje: 1952
|
Trimis: Dum Dec 24, 2006 1:10 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu, ce sa dauneze...
Ca sa se integreze bine in bord un player de dimensiune standard ai nevoie de un adaptor de bord care sa acopere spatiul care ar ramane gol. Costa doar cateva sute de mii.
Va suna ceva mai bine, mai tare, dar numai dupa ce schimbi si difuzoarele vei avea un sunet cu adevarat mai bun. |
|
| Sus |
|
 |
aditzah
|
Trimis: Dum Dec 24, 2006 1:21 pm Titlul subiectului: |
|
|
| am inteles, trebuie sa schimb si boxele.Cum aflu si eu ce marime a difuzorului are masina mea? din care am vazut eu sunt ovale...dar mai multe detalii nu stiu. |
|
| Sus |
|
 |
o&g Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006 Mesaje: 2761 Locație: alba-iulia
|
Trimis: Dum Dec 24, 2006 2:09 pm Titlul subiectului: |
|
|
| aditzah a scris: | | am inteles, trebuie sa schimb si boxele.Cum aflu si eu ce marime a difuzorului are masina mea? din care am vazut eu sunt ovale...dar mai multe detalii nu stiu. |
afli marimea daca iei masca difuzorului jos si il masori  |
|
| Sus |
|
 |
Audi_A6 Audiofil
Data înscrierii: 15/Aug/2006 Mesaje: 952 Locație: bucuresti
|
Trimis: Dum Dec 24, 2006 9:34 pm Titlul subiectului: |
|
|
marimea este 5x7 sau 6x8... oricum toate au adaptoare, iti trebuie coaxiale.
daca nu vrei sa le amplifici, desi ar da al naibi de bine, ca sunt fixate pe tabla si asta face bass-ul mai puternic, iti recomand, tot in 10 mil, un player care are 40wRMS pe canal, si anume:
http://www.be-loud.ro/produse/CD_Playere_MP3/Panasonic/CQ-C7703N/
poti sa iei acum doar playerul, si mai incolo 2 perechi de boxe, marimea de mai sus. |
|
| Sus |
|
 |
aditzah
|
Trimis: Lun Dec 25, 2006 10:34 am Titlul subiectului: |
|
|
Craciun Fericit la toata lumea in primul rand,
multumesc pentru sfat Audi_A6. M-am hotarat sa imi iau si o pereche de difuzoare, aveti dreptate...degeaba schimb numai cass-ul dc nu schimb si difuzoarele.
As mai avea o intrebare: daca tot imi pun difuzoare noi in usi, nu o sa intre in rezonanta toate plasticele de pe acolo, inclusiv panoul ala al usii, sau chiar tabla??
Spun asta pentru ca asa mi se intampla acum daca maresc spre maxim volumul.
Mentionez ca Nu ma intereseaza puterea ci calitatea sunetului. |
|
| Sus |
|
 |
adrianpavel2002
Data înscrierii: 25/Dec/2006 Mesaje: 2
|
Trimis: Lun Dec 25, 2006 6:41 pm Titlul subiectului: as vrea eu sa iti cumpar cd playerul original de pe mondeo |
|
|
| asta daca e model dupa 2003 08 |
|
| Sus |
|
 |
aditzah
|
Trimis: Lun Dec 25, 2006 7:04 pm Titlul subiectului: |
|
|
| este 2002 modelul... nu este cel cu bordul redesenat |
|
| Sus |
|
 |
aditzah
|
Trimis: Mie Dec 27, 2006 10:18 am Titlul subiectului: |
|
|
cu ce as putea sa "umplu" usile din fata, pentru a nu mai intra in rezonanta la volum mare?
as vrea sa fac chiar eu operatiunea aceasta, credeti ca risc? sau sa ma duc la vreun service care a mai facut asa ceva... |
|
| Sus |
|
 |
aditzah
|
Trimis: Dum Ian 07, 2007 10:47 pm Titlul subiectului: |
|
|
salut,
pana imi comand mp3 player ul, la care inca nu m-am hotarat , m-am gandit sa imi schimb si difuzoarele din usile spate ale masinii.
Pe spate as vrea sa imi pun DLS Classic 257, ar fi mai indicat sa imi iau tot Infinity Kappa 682 , cum le am pe fata, sau nu conteaza?Imi puteti da un sfat va rog...?
multumesc |
|
| Sus |
|
 |
aditzah
|
Trimis: Dum Ian 07, 2007 11:00 pm Titlul subiectului: |
|
|
iar legat de mp3 player...
ce imi recomandati intre Panasonic CQ-C5303N si Alpine CDE-9848RB??
Mentionez ca Panasonicul ar "da" mai bine in bordul masinii mele, dar nu stiu cum sta la capitolul calitate sunet in comparatie cu Alpine-ul.
As dori un sfat de la cineva care cunoaste aceste marci, multi mi-au recomandat Alpine, insa eu inclin spre Panasonic, dar cum v-am mai spus la inceputul topicului nu ma prea pricep la Car Audio... |
|
| Sus |
|
 |
Audi_A6 Audiofil
Data înscrierii: 15/Aug/2006 Mesaje: 952 Locație: bucuresti
|
Trimis: Lun Ian 08, 2007 1:42 am Titlul subiectului: |
|
|
eu zic sa iei infinity si pe spate, ca sa ai acelasi sunet, si de ce nu, pt o viitoare amplificare, eventual sa le pui doar pe un singur amplificator,..ceeace eu recomand sa faci din start pasul acesta si sa te bucuri cat mai repede de investitia ta.
daca vrei sa nu iti mai zdruncine portierele, izoleazale si vei simti clar diferenta.
daca pui http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare_auto/BLAUPUNKT/GTA_475/ se va auzi super in masina ta, adica 4x100w rms...
nu merita sa investesti mult in player, ca boxele astea nu sunt destinate sa le pui pa player, necesita un amplificator, deoarece au 2 ohm!! si arzi orice player cu ele.
cumpara inca o pereche pe spate, amplificatorul de mai sus, si mergi pe panasonicul ales de tine deoarece are 2 pre-out, exact pt amplificatorul de mai sus.. |
|
| Sus |
|
 |
aditzah
|
Trimis: Lun Ian 08, 2007 2:16 pm Titlul subiectului: |
|
|
ok , astazi o sa -mi comand boxele pt spate, tot infinity.
Legat de amplificator, componenta asta ce face mai exact? amplifica?adica mareste puterea?
daca este asa, eu nu caut acest lucru, ma intereseaza fidelitatea, amplificatorul imbunatateste calitatea sunetului? sau doar puterea (repet sunt incepator in domeniu...) |
|
| Sus |
|
 |
|