|
Autor |
Mesaj |
ssrli Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007 Mesaje: 2751 Locație: Cj-N
|
Trimis: Vin Apr 22, 2011 12:55 pm Titlul subiectului: |
|
|
Cel mai bine e sa le pui pe bursa.
Iti pierzi timpul si banii cu condensatoarele alea.
Nu mai scrie cu Caps Lock, e de inteles ca nu iti place cand ti se sugereaza o schimbare, mai ales daca vrei sa schimbi pareri infipte adanc de tot felul de mituri ale condensatoarelor minune, care trateaza orice, cam ca si Bitter-ul suedez.
Alternatorul nu pateste absolut nimic daca adaugi inca o baterie.
Citat: |
doar ca atunci cand e bass-ul foarte puternic se simte o scadere a puterii motorului
|
E clar, daca suge ATAT curent incat sa iti reduca relantiul poti sa pui si condensator sfintit ca tot nu o sa rezolvi problema. _________________ Scoruri, nu povesti...
151.4 - Maxi 3000
148.2 - Mini 2000 |
|
Sus |
|
 |
adytza_star
Data înscrierii: 17/Sep/2006 Mesaje: 26
|
Trimis: Vin Apr 22, 2011 2:22 pm Titlul subiectului: |
|
|
mgm2000ro a scris: | Citat: | IN FATA CELUI DE 8 SAU DUPA CEL DE 8 |
depinde cum iti place,
scris cu majuscule inseamna ca urlii, Calmeaza-te  |
Pai ma ia capu` cu voi. Ma mir ca nu ai mai zis sa pun si un dinam la roata sa faca curent mai mult Sau cel mai bine mai zi odata sa schimb alternatoru si sa mai pun 2 3 baterii |
|
Sus |
|
 |
otzy Audiofil

Data înscrierii: 14/Feb/2007 Mesaje: 1666 Locație: timisoara
|
Trimis: Vin Apr 22, 2011 2:42 pm Titlul subiectului: |
|
|
nu-i baga in seama ca-s invidiosi si majoritatea din ei sunt si pe langa...
atatea vorbe si tot nu se rezolva problema..
ca sa ai maxim de curent, cel mai aproape de amplificator sta condensatorul de 8f dupa care cel de 3f.
daca se goleste cel de 8f ampliful o sa traga curent din cel de 3f ( asta la piesele mai grave )...daca se goleste si cel de 3f o sa traga din baterie.
e foarte simplu
topic closed! _________________ fac sport extrem cu dacia...cu ochii inchisi o calc, imi place senzatia |
|
Sus |
|
 |
adytza_star
|
Trimis: Vin Apr 22, 2011 2:55 pm Titlul subiectului: |
|
|
otzy a scris: | nu-i baga in seama ca-s invidiosi si majoritatea din ei sunt si pe langa...
ca sa ai maxim de curent, cel mai aproape de amplificator sta condensatorul de 8f dupa care cel de 3f.
daca se goleste cel de 8f ampliful o sa traga curent din cel de 3f ( asta la piesele mai grave )...daca se goleste si cel de 3f o sa traga din baterie.
e foarte simplu
topic closed! |
Uite frate un raspuns simplu si la obiect Multumesc mult pentru promptitudine Iti doresc un Paste Fericit . O sa revin cu post sa va spun cum se comporta dupa ce voi pune si celalalt condensator. |
|
Sus |
|
 |
Tibitzu Audiofil
Data înscrierii: 16/Feb/2009 Mesaje: 926
|
Trimis: Vin Apr 22, 2011 5:35 pm Titlul subiectului: |
|
|
Este foarte bine cum zice otzy dar mai ai o varianta...
Pui langa amplificator condensatorul de 8F iar pe cel de 3F il pui la motor langa baterie...In felul acesta nu o sa mai ai caderile de turatie si varfurile de curent or sa fie trase din condensator si prea putin din de baterie.
Eu unul am asa ceva pe masina http://www.be-loud.ro/produse/Accesorii_instalare/Condensatoare/Stinger/SHDH20/ si este pus la motor langa baterie si nu am probleme..Daca mai poti sa strangi putini banuti eu zic sa iei un condensator mai mare...O sa se vada diferenta.
Numai bine  |
|
Sus |
|
 |
adytza_star
|
|
Sus |
|
 |
mgm2000ro Priceput

Data înscrierii: 11/Iul/2007 Mesaje: 545
|
Trimis: Vin Apr 22, 2011 9:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
baterie de 70Ah = ~3.024.000 Joules
Capacitor 8Farazi = 784 Joules
Energia acumulata in condesatorul de 8F reprezinta ~0.026% din energia baterie de 70A
Calculele astea sunt ca sa-ti mai treaca durerea de cap
Ps. nu stiu daca am calculat bine .. dar ca o concluzie nici un Fass nu reprezinta capacitorul
Si inca ceva, cine a ajuns la concluzia ca energia din condensator se duce prima la consumator sa-mi explice si mie cum a ajuns la aceasta teorie!
( Va rog sa aveti in vedere rezistenta capacitorului care este data de procesul electronic de descarcare care se realizeaza cu Mosfet canal N si nu sunt pe direct, pt ca acei monstrii (capacitorul) este alcatuit din conectarea a mai multor capacitoare de 2,7V si 100F in serie si cu o caracteristica ESR de 25mOhm) _________________
 |
|
Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007 Mesaje: 2751 Locație: Cj-N
|
Trimis: Vin Apr 22, 2011 10:35 pm Titlul subiectului: |
|
|
otzy a scris: | nu-i baga in seama ca-s invidiosi si majoritatea din ei sunt si pe langa...
e foarte simplu
topic closed! |
Sarcasm ca la carte  _________________ Scoruri, nu povesti...
151.4 - Maxi 3000
148.2 - Mini 2000 |
|
Sus |
|
 |
griGo Pasionat
Data înscrierii: 03/Mai/2009 Mesaje: 82 Locație: Brasov
|
Trimis: Vin Apr 22, 2011 10:44 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pacat ca initiatorul topicului nu si-a dat si el seama...sincer mi-am dat o palma peste frunte cand am citit ce reply a dat adytza_star   |
|
Sus |
|
 |
costy_suceava Audiofil

Data înscrierii: 15/Oct/2009 Mesaje: 943 Locație: suceava
|
Trimis: Vin Apr 22, 2011 10:57 pm Titlul subiectului: |
|
|
bateria deep e sfanta...condesatorii sunt mai mult de design  _________________ alpine 9884R+( ZRX1000.4 +2( SPL-HD25T+Ciare CM200 Spl) +( 2 x Spl Dynamics SPL300D2 + s2000d) |
|
Sus |
|
 |
adytza_star
|
Trimis: Sâm Apr 23, 2011 12:08 am Titlul subiectului: |
|
|
griGo a scris: | Pacat ca initiatorul topicului nu si-a dat si el seama...sincer mi-am dat o palma peste frunte cand am citit ce reply a dat adytza_star   |
Fa-te mai inteles umpic ca nu inteleg ce vrei sa spui.
Fratilor nu ma intereseaza ce calcule faceti am vrut sa stiu unde e mai bine sa pun cel de al 2-lea condensator ce nu va este clar? Cand o sa aveti si voi ceea ce am eu pe masina o sa va dati seama de ce se intampla pana una alta nu va mai dati cocosi ca nu are rost. Sper ca am fost inca odata inteles ca nu vreau alte baterii si alt alternator pe masina.Multumesc si imi cer scuze pentru cei care s-au simtit jigniti. |
|
Sus |
|
 |
mgm2000ro Priceput

|
Trimis: Sâm Apr 23, 2011 12:17 am Titlul subiectului: |
|
|
adytza_star poti monta in orice pozitie vrei tu condensatoarele, regula este sa fie cit mai aproape de consumator, nu exista intaietate in aranjarea lor, fiind vorba de condensatoare legate in PARALEL !
Citat: | Cand o sa aveti si voi ceea ce am eu pe masina |
aici cam miroase  _________________
 |
|
Sus |
|
 |
adytza_star
|
Trimis: Sâm Apr 23, 2011 1:48 am Titlul subiectului: |
|
|
mgm2000ro a scris: | adytza_star poti monta in orice pozitie vrei tu condensatoarele, regula este sa fie cit mai aproape de consumator, nu exista intaietate in aranjarea lor, fiind vorba de condensatoare legate in PARALEL !
Citat: | Cand o sa aveti si voi ceea ce am eu pe masina |
aici cam miroase  | nu miroase dar probabil ca nu ati avut de-a face cu un amplif de 2000 w sa vedeti care sunt pb care apar. Eu am cerut un sfat si voi aĂŸi dat-o in diverse. Urat... Indiferent de ce intrebam puteq fi un raspuns clar si la obiect nu cu alte detalii si pareri. |
|
Sus |
|
 |
mgm2000ro Priceput

|
Trimis: Sâm Apr 23, 2011 2:09 am Titlul subiectului: |
|
|
succes la conectat condensatorii _________________
 |
|
Sus |
|
 |
Sugar20 Priceput

Data înscrierii: 19/Iun/2010 Mesaje: 411 Locație: Timis
|
Trimis: Sâm Apr 23, 2011 3:22 am Titlul subiectului: |
|
|
Sunt curios daca nu cumva o sa fie mai rau decat inainte  _________________ " If it's too loud...
You're too old ! " |
|
Sus |
|
 |
|