|
|
|
Autor |
Mesaj |
TzuTzu Pasionat
Data înscrierii: 05/Feb/2009 Mesaje: 85 Locație: Baia Mare
|
Trimis: Vin Feb 06, 2009 7:22 pm Titlul subiectului: |
|
|
Poi subwooferul il fac mai incolo , cand voi strange inca vreo 5 milioane , in caz ca nu voi fi multumit de PA800 ... Sau mai bine stau pe cur si mai astept pana am mai multi bani si fac 2 FR calumea? |
|
Sus |
|
 |
CBI Priceput
Data înscrierii: 07/Dec/2007 Mesaje: 502
|
Trimis: Vin Feb 06, 2009 7:44 pm Titlul subiectului: |
|
|
din moment ce nici tu nu prea stii ce vrei ,ce pot eu sa iti zic?
trebuie sa te gandesti bine ce vrei de la ele,ce fel de muzica asculti,ce calitate si de ce fel ai inregistrarile,cu ce le amplifici,de unde vine semnalul(sursa!).
Trebuie sa iti creezi un scop,ca asa discutia se intinde la nesfarsit
Totul tine de experienta ta,pt ca a face ceva este simplu,a face ceva bun si de calitate este f greu.
Chiar si cand o sa ai bani mai multi,o sa fii tot in aceeasi situatie,sa nu stii ce sa cauti si ce sa alegi.Mai bine incerci sa mai asculti sa inveti sa faci diferenta intre ce iti place si limita personala si apoi ce zic altii .Poate nu esti asa pretentios si doar incerci sa te intinzi cu plapuma dupa ce zic altii mai cu experienta
Deci,incearca mai intai sa gasesti ceva ce-ti place (si poate iti si permiti) ca sa ai o referinta,sa stii ce sa cauti .Asculta una alta sa stii exact ce drum sa apuci si ce sa ceri.Asa putem si compara mere cu mere.
Asta este sfatul meu |
|
Sus |
|
 |
TzuTzu Pasionat
|
Trimis: Vin Feb 06, 2009 8:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
CBI nu sti nu sunt difuzoare care reproduc bine spectrul medii-inalte pe care am sal "tai" pe zona bass cu un filtru, sa fac un FR cu un dif de bass auto care coboara bine si un dif medi-inalte . |
|
Sus |
|
 |
CBI Priceput
|
Trimis: Vin Feb 06, 2009 9:29 pm Titlul subiectului: |
|
|
eu zic sa ramai la pa-uri ,pt inceput sunt f bune
nu cred ca o sa fii in stare sa duci la capat alte idei ce-ti vin,nestiind notiuni generale care altfel te-ar impiedica sa ai astfel de idei
Difurile de bas auto sunt mai mult subwofere,adica nu midbas(deci medii ciu-ciu)
Un dif de 12" nu urca prea bine peste 7-800hz si are raspuns tranzitoriu slab pe medii ,chiar si cand vorbim de cele de sonorizare.
Un tw care sa il poti taia sub 2khz COSTA,adica ceva cu Frez mica,undeva in jurul valorii de 500hz,xmax mare,adica >100E/buc
Un dif cu con care sa coboare sub 1khz are probleme pe inalte sau ,costa
Sunt difuri coaxiale,dar asta inseamna 3 cai,iar nu e viabil(greu de pus la punct)
Trebuie sa te gandesti ca daca nu esti capabil sa faci un proiect de la 0,nu are rost sa faci colectie de difuzoare.Degeaba sunt difurile bune individual,daca nu le poti lega intre ele.Si nu te va ajuta nimeni pt ca asa ceva presupune experinta,aparatura si timp.Adica bani
Mergi pe un proiect de-a gata,testat si incercat de altii.Daca incepi cu carpeli,nu vei ajunge departe si te uita trist la sicrie
Eu am marii dubii ca stii cum se calculeaza un filtru pt un difuzor anume,deci 'taierea' de care zici este doar o idee care este mai greu de aplicat practic.
Deci nu te apuca de ceva pt care nu ai suficiente cunostinte sa duci la capat
Daca tot nu ai bani prea multi,de ce nu cauti tu niste Unitre dinalea mari de 140w,sunt pe 3 cai,bas de 12",suna decent,cu putina mestereala pe la filtru le poti face sa sune si mai bine sau cum vrei. |
|
Sus |
|
 |
TzuTzu Pasionat
|
Trimis: Vin Feb 06, 2009 9:46 pm Titlul subiectului: |
|
|
14 miioane perechea .
Bun uite cum m-am gandit , in loc de acel dif medii-bas , nu as putea folosi un satelit care sa contina un filtru pe 2 cai , si in "exterior" un alt filtru care sa separe frecventele care vin de la amplificator , sa transmita basi la woofer si mediilecu inaltele la satelit ?
Filtrele nu sunt asa o problema , mi le face tati dupa schema , ii electrician. |
|
Sus |
|
 |
CBI Priceput
|
Trimis: Vin Feb 06, 2009 10:03 pm Titlul subiectului: |
|
|
pai aia inseamna 3 cai ,dar cu filtrele nu e chiar asa simplu
Mai usor era sa faci 2 boxe FR cu pa-urile si apoi daca mai vrei subbas mai adaugi un subwofer separat,taiat activ,cum se filtreaza normal un sub
Filtrele nu se fac chiar asa,trebuie masurata impedanta difurlui si aleasa o anumita panta.Deci nu te baza pe al batran ca poate face carpeala
O pereche de unitre in stare buna la SH nu au cum sa treaca de 5 hai 6 milioane
Nu stiu unde ai vazut pretul ala,dar nu e atat |
|
Sus |
|
 |
TzuTzu Pasionat
|
|
Sus |
|
 |
cristimac Priceput

Data înscrierii: 15/Apr/2008 Mesaje: 576 Locație: Arad
|
Trimis: Sâm Feb 07, 2009 9:47 am Titlul subiectului: |
|
|
Din ce sursa le vei da semnal si cu ce le vei amplifica boxele care vrei sa le faci? |
|
Sus |
|
 |
TzuTzu Pasionat
|
Trimis: Sâm Feb 07, 2009 4:14 pm Titlul subiectului: |
|
|
CAlculator si probabil Telefon dar foarte rar...
Amplificarea nush , deocamdata am un A350 HI-Fi romanesc si in casti rupe tot.
Ultima modificare efectuată de către TzuTzu la Dum Feb 08, 2009 1:18 pm, modificat de 1 dată în total |
|
Sus |
|
 |
CBI Priceput
|
Trimis: Sâm Feb 07, 2009 7:47 pm Titlul subiectului: |
|
|
in momentul de fata nu stiu de ce am impresia ca discutia nostra a fost cam in zadar
ca o ultima interventie,sfatul meu este sa iei ceva de-a gata,sh ,pt ca am impresia ca si un sistem de pc 2.1 mai solid ti-ar fi de ajuns
pa800 cu pct 300 daca ,numai daca,o sa fi in stare sa le faci un filtru corect si o cutie potrivita vor fi hi-end pt tine!
presupunand ca in pc nu ai vreo placa de sunet gen audiotrack,m-audio,care cred ca i-ar dubla valoarea ,iti recomand sa faci rosta de o sursa de semnal buna,de muzica adevarata ,nu mp3-uri rahatzite de pe dc si sa scapi de scobitoarea aia comunista pt ca la cum e lucrata mie mi-ar fi frica sa-mi leg boxele in curul ei,cu comutatoarele si potentiometrele alea care fac ca dreaq.Ai mare grija cu ea ca e veche,nu are protectii pe iesire si acei 20w scremuti pe 8 ohmi (35 maxim pe 4 ohmi)nu sunt prea mult pt ce vrei tu sa faci
Sper sa intelegi sugestiile mele,pt ca in momemntul de fata cu experienta pe care o detii nu vei face decat nazbatii.Degeaba aspiri tu la lucruri marete si incerci sa cauti ceva mai bun,pt ca nu stii nici ce sa cauti si nici sa faci diferenta intre ce e bun si ce nu iti este necesar
Bafta si spor la cautari |
|
Sus |
|
 |
TzuTzu Pasionat
|
Trimis: Sâm Feb 07, 2009 8:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
Atunci eu zic ca mi-ar ajunge un sub cu magnat express 15 si 2 sateliti care sa-i tina pasul , PA800+PCT300 , gandindu-ma ca sunt hi-fi , nu voi putea "scoate" niciodata ( la ce sursa de semnal am) adevarata lor "calitate" .
Acuma ramane sa-i fac 2 sateliti la magnat si ma gandesc eu as avea nevoie de 2 amplificatoare. |
|
Sus |
|
 |
cristimac Priceput

Data înscrierii: 15/Apr/2008 Mesaje: 576 Locație: Arad
|
Trimis: Dum Feb 08, 2009 12:29 pm Titlul subiectului: |
|
|
Corect... deci in primul rand semnalul din comp nu este unul tocmai profi....iar ca si amplif ai nevoie de ceva mai bun....degeaba vrei sa iti faci incinte "hi-end" daca sursa si partea de amplificare nu este de calitate.
Indreapta bugetul spre un amplif SH cum zicea si CBI, (denon, marantz,etc) si pe urma vezi ce incinte sa iti cumperi. |
|
Sus |
|
 |
TzuTzu Pasionat
|
Trimis: Dum Feb 08, 2009 12:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
poi oricum schimb amplificatorul ... dar eu as dori sa ma ajutati sa-i gasesc 2 sateliti la magnat in primul rand , apoi amplificarea .
A si nu in ultimul rand filtrele.
PS: am un prieten in orash si vinde amplificatoare , boxe, CDJ-uri , mixere si deastea SH si nu e asa o problema alegerea amplificatorului .
Uitandu-ma pe net am vaz urmatoarele:
YDL 250LRY
EW-10EP
Si inalta:
PT 25B-2
Ce ziceti? |
|
Sus |
|
 |
tractor
Data înscrierii: 27/Iun/2008 Mesaje: 25 Locație: cluj
|
Trimis: Sâm Feb 28, 2009 11:31 am Titlul subiectului: |
|
|
Fa-ti ma linistit 2 FR cu hp-15w,sau daca ai ceva bani in plus,lw-1503,bagi un comp-34,filtre dyf-20 de la kon,cu taiere la 2,5 ,un amplif capabil de 400w 8ohmi,gen fidek fpa-10...si esti rezolvat.Ce crezi ca faci tu la un majorat cu pa si pct? .Si oricum pe langa aceste FR iti trebuie si un bas,daca vrei sa misti farfurii
Hai salut  |
|
Sus |
|
 |
Ciprik
Data înscrierii: 12/Dec/2009 Mesaje: 1
|
Trimis: Sâm Dec 12, 2009 9:55 pm Titlul subiectului: Cititi mai jos |
|
|
Fiti atenti am doua boxe... si nu dau volumul nici la jumate... dau aproape la jumate... si daca dau mai mult de jumate tot la fel se aud .... ce se intampla trebuie sa le pun statie ... ? k ele au amplificator in ele ... Spunetimi  |
|
Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You cannot attach files in this forum You cannot download files in this forum
|
|