|
|
|
Autor |
Mesaj |
TzuTzu Pasionat
Data înscrierii: 05/Feb/2009 Mesaje: 85 Locație: Baia Mare
|
Trimis: Joi Feb 05, 2009 2:16 pm Titlul subiectului: Nelamurire ... |
|
|
Salutare baieti !!!
Am sa va rog sa ma ajutati in a-mi face 2 FR-uri :
Treaba sta in felul urmator , din aceste 2 topicuri
http://www.pa-forum.ro/viewtopic.php?t=260
http://www.pa-forum.ro/viewtopic.php?t=262
am ajuns la concluzia ca imi trebuie alte difuzoare ...
Pls help me !
Uitanduma pe neti m-am gandit la diful Magnat Express 12 , dupa datele tehnice am vazut ca are ceva SPL si putere destul de mare ...
Astept parerile voastre si alte difuzoare care s-ar incadra in cerintele mele . |
|
Sus |
|
 |
CBI Priceput
Data înscrierii: 07/Dec/2007 Mesaje: 502
|
Trimis: Joi Feb 05, 2009 2:58 pm Titlul subiectului: |
|
|
nu prea se intelege ce vrei de acolo!
mai explica o data
vrei 2 boxe sa asculti in casa,vrei 2 boxe de galagizare cu difuri de sonorizare,vrei si subwofer???
cati bani ai si cum sunt distribuiti?
am impresia ca nici tu nu stii exact ce vrei sau vrei prea multe dar bugetul este mic  |
|
Sus |
|
 |
TzuTzu Pasionat
|
Trimis: Joi Feb 05, 2009 3:02 pm Titlul subiectului: |
|
|
Deci vreau asa 2 FR-uri , bass reflex care sa coboare mai bine decat HP-15W , sa aiba ceva subbas , deoarece eu ascult mai mult Hip-Hop si sa pot tine ocazional sa zic un majorat , petreceri , bairamuri de apartament etc pana in 50 de persoane maxim ( nu cred ca voi ajunge la nr acesta dar , am pus o limita ) .
Bugetul alocat este de 600 ron pentru difuzoare + filtre .
Capish ? |
|
Sus |
|
 |
CBI Priceput
|
Trimis: Joi Feb 05, 2009 3:42 pm Titlul subiectului: |
|
|
Bugetul este mic pt 2 wofere si 2 tw(drivere) PRO.
HP cu PHT sunt cea mai ieftina varianta cu difuri (semi)pro /de sonorizare ,dar nu au nici o treaba cu ascultatul de muzica(adica auditii in camera).Sun bune numai de galagizare
Subbas nu o sa scoti cu difuri de sonorizare niciodata,sau doar unul 'fortat' daca le impingi din eq.Cat despre partea de medii ...aici este ceva mai nasol..
Daca vrei sa sune tare(dar tare doar in apartament,adica camere pana in 25mp) si sa poti sa asculti si muzica in restul timpului,pa800 cu pct300.Cu un amp de 100-150w (reali) nu din trancote vintage! nu vei putea rezista in camera.Suna si placut,su medii 'ascultabile',adica mai de fidelitate si tinsi la tavaleala/fac presiune cat sa dauneze ascultatorilor
Nu uita faptul ca ti-ai laes un monet f prsot sa faci achizitii,toate s-au scumpit considerabil de cand cu criza asta si maj nu prea isi mai merita banii ca fiind rap pret/calitate(performanta),deci atentie mare!
Pt ceva hi-fi in adevaratul sens al cuvantului,adica toata de gama de frecvente reprodusa f bine,cu spectru extins la ambele capete,neutralitate ,rap pret /calitate ,dar care necesita si cunostinte pt punerea la punct,adica a cutiilor si filtrelor iti recomand niste difuri extrordinare de la Tonsil,3 variante,in ordinea performantelor si a dificultatii de realizare
1.tw GDWK 10/80/19 cu mwf GTC 16/40/1 ; 2 cai
2.tw GDWK 11/100 cu mwf GDN 17/100 ; 2 cai bookshelf (sunet ff bun)
3.tw GDWK 11/100,medie GTC 13/40/1(sau 2) si wf GDN 20/80/2 ,floorstand ,3 cai sunet de varf('audiofil' )
Cu acestea nu vei face scandal in 'cartier',dar vor suna suficient de tare ,adica nu le vei folosi mereu cu volumul spre maxim
Cea mai simpla cale este pt tine momentan este pa800 cu pct300,ai proiect de-a gata si au cate ceva din ambele lumi
Daca ti se par scumpe difurile,am eu de vanzare 'de-a gata' o pereche,vezi aici ,
din pacate momentan le-am retras de la vanzare ca imi trebuiesc si mie momentan din lipsa,dar o sa revina in curand
Bineinteles ca sunt zeci de alternative,dar majoritatea nu se incadreaza in buget,sau in cerinte(adica cam toate implica doar bookshelfuri pt camera)
Pt auditii personal nu recomand difuri de sonorizare de nici un fel,deoarece sunt dificile de implementat,nu intotdeauna rezultatele finale sunt staisfacatore si maj implica cutii mari,aspect nu tomai placut si chestii de genul
Difurile ieftine(auto) la care te uiti tu si la care te incadrezi sunt sunt slabe pt cerintele tale,plus ca nu merg pe 2 cai!!
Difurile de sonorizare sunt un compromis intre joase si medii,de aceea nu dau bine nici una nici alta.Cele auto sunt doar de bas,iar calitatea lui se plateste ca la orice lucru(adica e in fctie de pretul platit) |
|
Sus |
|
 |
TzuTzu Pasionat
|
Trimis: Joi Feb 05, 2009 7:39 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu stiu ce sa zic ... dar mi se par tare "firave" difuzoarele astea si nu inteleg un lucru ... cum difurile recomandate de tine au un bass mai jos decat HP , ca dupa specificatii nu vad nici unul sa mearga la 35 Hz ... in privinta calitatii " no comment" dar mi se par totusi prea "Hi-Fi".
Imi poti recomanda ceva mai puternic , si mai putin " Hi-Fi" decat aceste difuzoare in afara de Pa800 si PCT300? |
|
Sus |
|
 |
cristimac Priceput

Data înscrierii: 15/Apr/2008 Mesaje: 576 Locație: Arad
|
Trimis: Joi Feb 05, 2009 8:28 pm Titlul subiectului: |
|
|
mai sunt si difuzoarele beyma.... eu am doar partea de inalte de la ei...dar se aude f f frumos. |
|
Sus |
|
 |
TzuTzu Pasionat
|
Trimis: Joi Feb 05, 2009 8:32 pm Titlul subiectului: |
|
|
Baieti difuzorul PA-800 nu are un "Frate mai mare" ? |
|
Sus |
|
 |
CBI Priceput
|
Trimis: Joi Feb 05, 2009 8:43 pm Titlul subiectului: |
|
|
incearca sa intelegi semnificatia parametrilor Thiele & Small si atunci o sa intelegi de ce au 'mai mult bas' difurile hi-fi.
Trecand peste specificatiile alea date de obicei pe panou infinit sau la F10,majoritatea difurilor de sonorizare nu redau sub 60hz prea bine,sau au distorsiuni ,si doar cele mari in cutii imense pot reda un 40hz curat si la presiune mare(ceea nu e un lucru important in camera)
Majoritatea celor recomandate sunt folosite in incinte de 1500E si mai mult,deci stai linistit ca nu se pot compara la sunet cu PAudio,de care personal eu am fost dezamagit de produsele lor care sunt recomndate ca fiind excelente pe toate forumurile de diverse persoane
Cele ieftine(cand erau!) sunt slabe,iar cele scumpe...sunt scumpe,neoferind nimic deosebit fata de alte firme .Lasa forumurile si pe cei care le vand cu intentii personale,mai verifica si pe 'viu'
Acele difuri nu sunt deloc fragile,sunt difuri de f buna calitate,gdn 17/100 are sasiu turnat si suna la egalitate cu difuri de 200E/bucata.Daca iti recomandam un Focal sau Scan-speak de 200E+/buc sigur ziceai ca sunt cam 'fragile' si alea...sau ca de ce costa atat...
Din HP nu iese iese decat o lada trista cu difuzoare care face scandal mare...si cam atat.Difurile /midbasii pro sunt proiectati sa fie tari,rezistente si sa sune tare.Acest lucru se plateste cu extensia in joase,un fulrange cu midbas de sonorizare are in majoritatea cazurilor f3 la 60hz si f6 la 50hz.Cumulat cu un ebp mare(suspensii tari si rigidemai pe inteles) ,imaginineaza-ti ce subbas 'cald' si 'placut' o sa redea...o sa te umplii de bas nu alta(35hz???? ,cred ca visezi prea mult)
Nu stiu de ce am impresia ca nu prea ai avut de-a face cu incinte adevarate,din ambele domenii,ci doar ca parerille altora de pe forumuri.Altfel nu ai mai fii asa nehotarat
Ceva mai puternic decat pa-urile cere investitii mai mari si oricum nu cred ca esti capabil sa le duci la bun sfarsit,adica sa scoti cat mai mult din difuri si nu o lada trista cu difuzoare
In banii aia de la oricine ai lua,nou,nu iei decat entry level,care toate sunt facute cu compromisuri ca sa iasa pretul mic
Pa800 produce la 100w peste 110 db continuu,daca stii ce e aia si tot nu-ti ajunge in camera,ca aici zici ca vrei sa le utilizezi,atunci
Daca nu vrei 'mai hi-fi',poti sa iei si junghiuri dalea de ying ciung,blue tech cum dreaq le mai zice,ca suna tot cam ca HP si sunt mai ieftine.Dar sa nu ai pretentii de inalta fidelitate
Daca vrei si bas jos iti trebuie un midwofer cu frecv de rezonanta cat mai mica si de maxim 8" ca sa poate reda si medii cum trebuie.Nu ai cum sa le ai pe toate,si spl mare,si extensie la capete si bani marunti
Noi putem sa discutam aici si 10 pagini,ca tu tot nehotarat o sa fii la final,asta pt ca nu vorbim aceeasi 'limba'
Nu ma pune sa-ti recomand ceva mai bun ca HP pt ca toate sunt la fel de 'bune',nu ma ocup cu asa ceva,dar am lucrat in trecut destul incat sa stiu ce zic.De ceva vreme am 'dezvoltat' o alergie pt firma asta si nu vreau sa mai am de-a face cu produsele ei 'cele mai bune si mai tari'
Bafta din partea mea |
|
Sus |
|
 |
CBI Priceput
|
Trimis: Joi Feb 05, 2009 8:48 pm Titlul subiectului: |
|
|
PA800 are un fratior mai mic,pa600,dar care nu se importa,ca degeaba sunt la chinezi daca nu ai la tine in tara
Unul mai mare iti spun eu ca nu cred ca vrei,in caz ca nu observi si asa se plang toti ca are media putin colorata de la membrana aia de carbon,nu cred ca iti doresti unul mai mare  |
|
Sus |
|
 |
TzuTzu Pasionat
|
Trimis: Joi Feb 05, 2009 8:54 pm Titlul subiectului: |
|
|
Citat: | Nu stiu de ce am impresia ca nu prea ai avut de-a face cu incinte adevarate,din ambele domenii,ci doar ca parerille altora de pe forumuri.Altfel nu ai mai fii asa nehotarat . |
Aici iti dau dreptate.
Citat: | Pa800 produce la 100w peste 110 db continuu,daca stii ce e aia si tot nu-ti ajunge in camera,ca aici zici ca vrei sa le utilizezi,atunci |
In camera si la majorate ...
Acum vreau sa te intreb daca diful asta chiar scoate 200W reali ...
Asta ar insemna ca suna aproape cat HP-ul si atunci sunt multumit de el.
Citat: | PA800 are un fratior mai mic,pa600,dar care nu se importa,ca degeaba sunt la chinezi daca nu ai la tine in tara
Unul mai mare iti spun eu ca nu cred ca vrei,in caz ca nu observi si asa se plang toti ca are media putin colorata de la membrana aia de carbon,nu cred ca iti doresti unul mai mare |
Unul mai mare deoarece ma gandesc eu ca ar cobora mai bine si ar reda mai slab mediile .
Revenint da difuzor , imi spui cum ti se aude melodia de la Lil Wayne - A milli ? |
|
Sus |
|
 |
CBI Priceput
|
Trimis: Joi Feb 05, 2009 9:17 pm Titlul subiectului: |
|
|
in camere pana in 25-30mp,deci nu viloaie ,pa800 suna suficinet de tare chiar si cand esti beat si mai iti pierzi din auz
in schimb in sali mai mari,sau direct in aer liber,presiune scade rapid si o sa te uiti la ele cum gafaie si nu ai ce sa le mai faci(decat sa le arzi)
dupa cum stii,difurile NU SCOT WATI (scuze de majuscule,dar poate intelegi din prima ) aceea este doar puterea maxima pe care poate sa o suporte difuzorul fara sa se arda.Nu are nici o legatura cu spl-ul facut,nici cu calitatea nici cu nimic
Daca ai un amp care scoate minim 250-300w in 8 ohmi cu distorsiuni mici,de preferat sub 1-2% ,ele rezista fara probleme la acea putere,si chiar si mai mult,in varfuri,cum are muzica
Din pacate dublarea puterii de la 100w la 200w nu aduce prea mult castig,deoarece in mod normal ar fi 3db la 110 si,dar cred ca in aceste momente intervin alti factori cum ar fi incalzirea bobinei si presiunea nu numai ca nu mai creste cu cei 3db,dar sunt sanse sa ramana nechibata si sa pompezi degeaba in dif,rezultand doar...caldura
PA800 nu are cum sa produca acelasi spl ca HP,si nu din cauza marimii conului,ci din cauza sensibilitatii generale,care la HP este mai mare din start!
Pa800 suna ceva mai bine ca hp,are si medii si bas(ce-i drept nu exagerat dar indeajuns)
Faptul ca un dif este mai mare nu se traduce prin 'bas mai jos'.Totul este facut in concordanta cu niste parametrii,care trebuie sa fie optimi pt o anumita aplicatie.De aceea sunt difuri de 15" care nu au subbas (nu glumesc),si altele la aceeasi marimi care iti taie respiratia si tremura pamantu langa el,dar reda un domeniu f ingust de frecvente
Nu uita ca spl-ul dat pe catalog in boxa finita este ceva mai mic,la fel si extensia in joase,deoarece fiecare cutie lucreaza ca un filtru asupra frecv redate din difuzorul montat in ea.Basreflexul are 24db/octava panta de atenuare sub frecv de acord spre ex,deci conteaza rezultatul final,nu doar diful individual,pt ca daca acorzi cutia la 60hz cum se face spre ex pt HP,la 30hz e liniste,iar la 45 sunt simptome de bas 'fortat'
Woferele mari din seria studio de la beyma nu merg pe 2 cai,singurul care ar merge este 8 wofer/P,dar care nu este departe de pa800,nici la bani,dar tw acelea sunt de jucarie.Nu merg nici taiate jos ca sa ajute woferul,si nici nu tin prea bine la putere.Cel de aluminiu suna aspru si granulat,iar celelalt...este de plastic...pct300 este superior din toate pctele de vedere |
|
Sus |
|
 |
TzuTzu Pasionat
|
Trimis: Joi Feb 05, 2009 11:10 pm Titlul subiectului: |
|
|
CBI tot stau si ma gandesc ...
Maine ma duc la un prieten savad cu suna HP .
In caz ca nu-mi place ... ce zici ar merge sa-mi fac 2 sateliti HI-FI cu PA-800+PCT300 acompaniate de 2 woofere Magnat express 12 sau un magnat express 15 ... nush care ar suna mai tare .
Eu zic ca ar ajunge pentru acasa si , si pentru un majorat .
Am sa pun un film mai jos care mi-a placut.
http://www.youtube.com/watch?v=0lbqMTMNB3k&feature=channel_page
Astept pareri . |
|
Sus |
|
 |
CBI Priceput
|
Trimis: Joi Feb 05, 2009 11:34 pm Titlul subiectului: |
|
|
daca aia vrei eu nu pot sa te mai ajut cu sfaturi
ce a facut tipu ala acolo e nebunie curata,cu boxele cocotzate pe mobila puse fata in fata si amplificate de receivere trancotare de 5kile si bubuitor bagat cat mai la coltz ca sa ne arate cum se misca farfuria pe ghiuveta
Eu nu agreez asa ceva,cu atat mai putin genul ala de 'manele'
Daca asta e calea de urmat,haspe e solutia.Pt asa ceva sunt parfum |
|
Sus |
|
 |
TzuTzu Pasionat
|
Trimis: Joi Feb 05, 2009 11:47 pm Titlul subiectului: |
|
|
CBI a scris: | ce a facut tipu ala acolo e nebunie curata,cu boxele cocotzate pe mobila puse fata in fata si amplificate de receivere trancotare de 5kile si bubuitor bagat cat mai la coltz ca sa ne arate cum se misca farfuria pe ghiuveta
Eu nu agreez asa ceva,cu atat mai putin genul ala de 'manele'
Daca asta e calea de urmat,haspe e solutia.Pt asa ceva sunt parfum |
Eu nu m-am referit la ce a facut tipul de acolo ... cum si-a legat el pacolo boxele , m-am referit la cum ar suna o combinatie dinasta , Sateliti hi-fi + bubuitoarea ?
Tin pasul cu acest woofer ... sau daca sti altul sa ma ajuti sa-l aleg in compania FR-ului alcatuit din PA-800 +PCT 300. |
|
Sus |
|
 |
CBI Priceput
|
Trimis: Vin Feb 06, 2009 2:00 pm Titlul subiectului: |
|
|
intrebarea ar fi mai bine pusa altfel,tin aceste bumbum-uri pasul cu incintele?
la bugetul care il ai propus pt un sub,auto sau de casa,nu vor fi pb,adica atata timp cat nu iei un sub cu spl peste 95(adica profi) si putere f mare
Pana la urma ar merge si un dif profi,dar unele bune sunt scumpe,ca 'pasul' il tii tu din amplificari oricum.Nicodata nu e prea multe bas
Dar daca vrei sa coboare si sa sune mai 'moale',mai greu cu cele profi,si in casa (si buget mic) |
|
Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You cannot attach files in this forum You cannot download files in this forum
|
|