| |
| Autor |
Mesaj |
andreyi Pasionat
Data înscrierii: 20/Iul/2006 Mesaje: 53
|
Trimis: Lun Apr 21, 2008 10:12 am Titlul subiectului: Nemultumit de rezonanta |
|
|
Detin urmatorul sistem pe Logan:
1.http://www.kenwood-electronics.co.uk/products/car/cd_receivers/KDC-W434G/
(diferenta e ca al meu e GY si nu G - este teoretic 4 x 50 W
2. Pe fata : http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/BLAUPUNKT/GTx_542/
3. Pe spate:
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Ground_Zero/Coaxiale/GZTF_690MK2/
In interior se aude bine ca si bass, claritate ok, in schimb in afara nu prea se aude asa tare, mai ales bassul. Se aude mai mult un barait, un vrrrr, si zornalit de usi si tabla+plastic. Daca stau exact in fata masinii, intr-adevar acolo chiar se aude ceva bass, dar in rest slabutz. Nu mai zic ca am fost la un gratar si am stat cu portbagajul deschis si usile deschise si nema bass. De ce oare? |
|
| Sus |
|
 |
andreyi Pasionat
|
Trimis: Lun Apr 21, 2008 10:14 am Titlul subiectului: |
|
|
| Deci mentionez ca sunt ascultator de Progressive House, Tribal House, Deep House, unde bass-ul primeaza, si la unele melodii/mixuri efectiv simt in scaune bass-ul, iar cel din spate de pe canapea chiar simte tare bassul |
|
| Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007 Mesaje: 2751 Locație: Cj-N
|
Trimis: Lun Apr 21, 2008 10:23 am Titlul subiectului: |
|
|
Te dai jos la semafoare si asculti muzica de afara ? _________________ Scoruri, nu povesti...
151.4 - Maxi 3000
148.2 - Mini 2000 |
|
| Sus |
|
 |
andreyi Pasionat
|
Trimis: Lun Apr 21, 2008 1:14 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Nu e vorba de asta, ci doar de rezonanta |
|
| Sus |
|
 |
EnZ0 Priceput
Data înscrierii: 12/Feb/2008 Mesaje: 264 Locație: Braila/Craiova
|
Trimis: Lun Apr 21, 2008 2:23 pm Titlul subiectului: |
|
|
Crezi ca vei reusi vreodata cu difuzorele alea ovale si difurile de 13cm dupa fata sa scotii bass?
De ce crezi ca s-au inventat subwoofere? _________________ Volvo 480 ES , BLACK EDITION, full option, alcantra leather.
Daewoo Tico - in construction - |
|
| Sus |
|
 |
andreyi Pasionat
|
Trimis: Mar Apr 22, 2008 5:22 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Culmea dar la altii chiar se aude "frumos si rotund" si de-afara si nu au woofer, tocmai de-asta sunt putin dezamagit. |
|
| Sus |
|
 |
o&g Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006 Mesaje: 2761 Locație: alba-iulia
|
Trimis: Mar Apr 22, 2008 5:37 pm Titlul subiectului: |
|
|
hmmm...daca se aude bine in interior ce te intereseaza cum se aude afara ?
daca in interior ar fashi, ar zdranganii fata de use sau ar aparea zgomote parazite ar exista rezolvari, dar daca in interior se aude bine, nu vad care e problema
uita-te la materioal insonorizant, si evantual insonorizeaza usa, desii nu o sa iti fie de prea mare folos in cazul in care difuzoarele tale primesc doar vreo 20-25W
bas in aer liber nu o sa obtii prea repede din difuzoare ieftine, pe deasupra si de 13cm, iar cele de pe spate de abea se misca cu puterea pe care le-o dai tu (abea de la 50W RMS incep sa arate ce stiu sa faca...) _________________ SERVICE statii emisie receptie si antene, calibrari, vanzari accesorii 0788.879.589 (Alba Iulia) |
|
| Sus |
|
 |
andreyi Pasionat
|
Trimis: Mie Apr 23, 2008 9:57 am Titlul subiectului: |
|
|
Multumesc frumos pentru sfaturi, pe viitor o sa-mi cumpar woofer+amplificator. Ideea e ca imi luam de mult sub+amp dar e masina de familie, nu e doar a mea, si portbagajul cam trebuie sa fie liber. Am posibilitatea sa schimb difuzoarele de pe fata Blaupunkt http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/BLAUPUNKT/GTx_542/ cu astea http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Pioneer/Coaxiale/TS-G1349/.
Teoretic Blaupunkturile pe care le am pe hartie sunt mai bune ca si putere si randament, dar mai slabe ca raspuns in frecventa. Practic se aud bine, au claritate si ceva bass, dar nu prea "duc" ca putere fatza de GZ-urile din spate. Am vazut ca si pretul e mai ridicat in favoarea Pioneer. Nu le-am ascultat inca, dar sunt nou-noute, si persoana care le are e dispusa sa mi le schimbe daca doresc. Ce ziceti? |
|
| Sus |
|
 |
o&g Audiofil

|
Trimis: Mie Apr 23, 2008 10:08 am Titlul subiectului: |
|
|
tot cam aia e...diferenta este minora, dar eu zic ca tu daca doresti bas din ele, tare ma tem ca alea de 25W RMS o sa le arzi din cauza distorsiunilor generate de player la volum ridicat.
in ceea ce priveste sensibilitatea lor e foarte apropiata, 89db pio si 88db blau la 1w/m
in concluzie, pt siguranta ramai la difurile pe care le ai. _________________ SERVICE statii emisie receptie si antene, calibrari, vanzari accesorii 0788.879.589 (Alba Iulia) |
|
| Sus |
|
 |
andreyi Pasionat
|
Trimis: Joi Apr 24, 2008 8:43 am Titlul subiectului: |
|
|
| Pai o sa urmez sfatul tau si o sa pastrez Blau-urile. Am mai patit ceva in ziua cand am fost la gratar : dupa vreo ora sa zic de ascultare la volum 32-33 din 35 maxim, dar fara distorsiuni audibile (bass-ul era pe minus) scarba de "Ken" mi-a intrat intr-un fel, cred eu, de protectie. Pur si simplu s-a intrerupt si imi afisa "PROTECT" pe ecran. Da-i si opreste-l, lasa-l juma' de ora, nimica, imi venea sa-l arunc. Eh si intr-un tarziu am descoperit si butonul magic de "reset" intr-un coltisor si si-a revenit, dar nu am mai trecut de 30 cu volumul, dar "taria" incepea pe la 30 sa "apara", si de-asta a fost cam dezamagitor. |
|
| Sus |
|
 |
andreyi Pasionat
|
|
| Sus |
|
 |
o&g Audiofil

|
Trimis: Joi Apr 24, 2008 10:14 am Titlul subiectului: |
|
|
33 din 35 e FOARTE mult.
distorsiuni sunt si pe segmentul de medii-inalte, deci ca ai dat basul pe minus nu inseamna ca nu ai avut distorsiuni.
e normal sa intre playerul in protectie in asa conditii de lucru...la volumul ala GARANTEZ distorsiuni de 15-20%.
in ritmul asta o sa iti arzi in scurt timp si difuzoarele.
obisnuieste-te cu ideea ca fara amplificator (pe spate macar, pt ca pe fara probabil ar ceda difuzoarele daca scapi mana in volum) nu o sa ai ce asculta la iarba verde de la 10m de masina.
dar si cu amplificator e o problema...in cateva ore o sa ai surpriza sa ti se termine bateria...
nu stiu de ce unii cand merg la iarba verde dau drumul la muzica (in general manele) sa se auda ce nustiu unde...
mie unu imi e oarecum rusine sa-i deranjez pe oamenii care mai sunt in zona chiar daca as putea acoperii o suprafata destul de mare mai ales cu basul pe care il am...nu stiu, tine de stilul de viata al fiecaruia.
referitor la pretul difuzoarelor...nu stiu ce sa zic.
bafta si ai grije ca o sa scoti fum... _________________ SERVICE statii emisie receptie si antene, calibrari, vanzari accesorii 0788.879.589 (Alba Iulia) |
|
| Sus |
|
 |
dgdgaby Audiofil

Data înscrierii: 06/Dec/2006 Mesaje: 1202 Locație: BUCURESTI
|
Trimis: Joi Apr 24, 2008 10:48 am Titlul subiectului: |
|
|
asta imi aduce aminte de vara trecuta cand am fost la munte cu parinti si era unu cu un audi si cu sistem stock
si eu mititelu doar cu ovale pe spate si dif de 13 pe fata (DLS)
vreau sa zic despre ala cu audi ca a inchis muzica(manele ) si a inceput sa asculte de la mine
acum trb nu tine numai de difuzoare mai tine si de masina _________________ HU: Pioneer 40MP Difuzoare fata: DLS C6A Difuzoare spate: DLS 269 Infinity 475a |
|
| Sus |
|
 |
andreyi Pasionat
|
Trimis: Joi Apr 24, 2008 1:25 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Adica ce vrei sa spui, ca DLS-urile tale au randament mai bun (tarie) decat GZ_urile mele? |
|
| Sus |
|
 |
andreyi Pasionat
|
Trimis: Joi Apr 24, 2008 1:29 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Mda, nu stiam exact ce-i cu C6A-urile, is super difuozoare din ce vad. DLS 269 are un prieten tot pe Logan si suna un pic mai inchis dar cred ca cu mai mult bass decat GZ-urile. Ce ma seaca e ca ma uit la GZ_uri cum se misca cand "dau in ele" dar practic bass rezonat nu e chiar asa de mult. Cred ca am prea multe pretentii in materie de bass probabil din cauza ca am si Z-5500 in casa... |
|
| Sus |
|
 |
|