Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Nu mai pot hrani subwoofer-ele

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere

Autor Mesaj
TWISTER
Pasionat

Data înscrierii: 02/Sep/2006

MesajTrimis: Mie Noi 08, 2006 11:16 pm    Titlul subiectului: Nu mai pot hrani subwoofer-ele Răspunde cu citat (quote)

Yep, am cam intrecut masura, nu mai am curent sa hranesc consumatorii audio. E clar ca statia e subnutrita, chiar si cu luminile stinse si motorul turat la 3000rot/min. Daca aprind luminile, nu numai ca palpaie, dar de-a dreptul se sting / se aprind.
Declar cu simt de raspundere ca 2 subwoofere sunt prea mult pentru o Dacie. Ce ma fac acum, un alternator de 80-90Ah m-ar ajuta? Sau e necesar unul mai puternic? Deocamdata nu am condensator, imi voi lua unul in momentul in care am cu ce sa-l incarc. Ce valoare ar tre sa aibe acesta, tindnd seama ca am instalat 2 subwoofere http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofer/JBL/CS_1204T/ pe o statie http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare/JBL/GTO_75.4/, doua http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare/JBL/CS/CS3196/ animate de o statie http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare/JBL/CS60.2/ cu bassul pana in 135hz taiat din crossover-ul HU si, in usile fata o pereche de prastii Panasonic & tweetere conectate la HU. Mai am o statie http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare/Mutant/NW280SP/ , dar e neconectata.
Tuburile inseamna 500W RMS de bass, ce condensator (ce valoare a acestuia mai precis) mi-ar trebui?
Vreau o galeata de curent... Crying or Very sad
Multumesc.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006
Locație: sibiu

MesajTrimis: Joi Noi 09, 2006 9:15 am    Titlul subiectului: Re: Nu mai pot hrani subwoofer-ele Răspunde cu citat (quote)

dupa cum ti-am zis si pe PM, e cel mai probabil ca ai alternatorul mic de la logan. daca poti lua unul de 100Ah, ar fi super.
uite niste preturi in euro, tva inclus:
ALTERNATOR 70A 195,5
ALTERNATOR 110A 220,99
ALTERNATOR 100 A 220,99
ALTERNATOR 75 A 238,54

sursa;
http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=7239&st=30
Sus
ELNA
Priceput

Data înscrierii: 06/Aug/2006

MesajTrimis: Joi Noi 09, 2006 3:38 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

verifica MASA ! este foarte posibil sa ai conexiuni proaste , asa imi facea si mie palpaiau farurile de ziceai ca am stroboscoape ! pana am curatat bine toate bornele si surubelele prin care trece curent Smile

nici acum nu stau bine cu tensiunea imi sta pe la 12,8 cu muzica data drumu fara faruri Sad

un alternator de peste 100A nu ar strica !

@asus omu nu are logan ci 1310 ! de banii aia isi cumpara alt motor cu alternator de 100A Laughing
Sus
taz21
Pasionat

Data înscrierii: 23/Oct/2006
Locație: Jud. C-ta

MesajTrimis: Joi Noi 09, 2006 7:09 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Problema cu alternatorul de Dacia 1310 este ca e foarte prost. Nu stiu exact cati amperi scoate (vreo treizeci si ceva parca), dar el nu e in stare sa mentina nici consumatorii masinii, dar sa mai tina si un sistem audio de 600w.
Am avut Dacie, si i-am schimbat o groaza de diode la alternator, releul de incarcare, chiar si statorul, si tot imi palpaiau farurile la relanti, si asta fara vreo statie.
Incearca sa gasesti un alternator mai mare cum ai zis si tu, si o sa vezi ca lucrurile o sa se schimbe.
Eu am un Golf 2 diesel cu alternator BOSCH de 45A si o statie de 200w si nu palpaie nici o lumina.
PS. Daca gasesti pe undeva un alt. de Golf 2, de vreo 90A sa ma anunti si pe mine ca si eu caut.
Bafta
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006
Locație: sibiu

MesajTrimis: Joi Noi 09, 2006 7:13 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ohooo...scuze twisster...de unde credeam ca si tu ai logan, nu stiu. Very Happy
Sus
TWISTER
Pasionat

MesajTrimis: Joi Noi 09, 2006 11:50 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Multumesc pentru raspunsuri, intr-adevar am o berlina. Alternatorul scoate, dupa specificatii, 55Ah, insa e pur teoretic, valoarea asta e calculata la turatie foarte mare si cu toata instalatia perfecta. Cel mai grav, la ralanti, alternatorul asta se comporta ca un dinam, nu incarca mai deloc.
Sunt multe alternatoare Bosch care au acelasi sistem de prindere (de fapt arata identic) cu cel de Dacie, au fost implementate la VW Golf, la BMW etc. x Acestea isi fac treaba, de aceea au releu-regulator (nu numai releu ca la Dacie), care limiteaza tensiunea debitata de alternator. Asta romanesc nu cred ca are nevoie de releu pana in 2000rot/min, ca oricum incarca neglijabil. ( Fara nici un consumator, nici macar dezaburirea lunetei nu e capabil sa o faca ca lumea...
Asta caut si eu, alternator de 90Ah, exista pe BMW-uri, problema este ca e destul de greu de gasit Confused :
Sus
taz21
Pasionat

Data înscrierii: 23/Oct/2006
Locație: Jud. C-ta

MesajTrimis: Vin Noi 10, 2006 9:33 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Daca nu cumva gresesc, am impresia ca un alternator scoate 90A si nu 90Ah. Bateria era 80Ah.
Parerea mea.
Sus
TWISTER
Pasionat

MesajTrimis: Vin Noi 10, 2006 9:36 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Amperi, intr-adevar, mea culpa, am avut o zi infernala la serviciu , eram complet zapacit.
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum