|
|
| |
| Autor |
Mesaj |
Babu
Data înscrierii: 13/Dec/2011 Mesaje: 19
|
Trimis: Mie Dec 14, 2011 7:57 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ei Doamne iarta-ma,...ca doar nu am spus ceva ce se vrea adevarul absolut.
Pana la urma, specificatiile se schimba chiar de la masina la masina, dar de la an la an ?
Eu ma refeream la cele de prin anii masinii mele si doar ce am mai prins si eu pe mana.
Stii tu cum e si cu sunetele astea,...in final tine si de gust, de "ureche", asa ca nimic nu e batut in cuie.
Se poate prea bine ca tu sa stii bine ce zici, pentru ca ai ceva in fata, ai auzit. Nu ma bag la 2009, dupa cum ai vazut, a mea e din 2005.
Curios faptul ca astia de Audi s-o fi "scaldat" in calitatea sunetului,...dar iar stau si ma intorc,..vrei calitate ? Baga draga client vreo 6000 de E pentru un sistem B&O,..
Au si astia niste rahaturi in cap....
Mai omule,..merci mult de schema,...
Am pus la treaba o armata de oameni sa cauta una alta.
Deocamdata esti primul si cu cea mai grasa informatie.
Tare m-as baga la pinii aia, sincer.
Faza cu fader-ul,..o stiu,..doar ca prea suna a improvizatie,...desi asa e peste tot.
Chiar daca o sa iau semnal de la pini, tot ca de la difuzor o sa fie,..doar ca nu mai trag fire prin masina...si ti-am spus,..am un fix sa trag semnal de la subwoofer-ele din portierele fata.
Te anunt cu ce-am facut...
Pana atunci saru' mana boierule... |
|
| Sus |
|
 |
Babu
|
Trimis: Joi Dec 22, 2011 10:28 pm Titlul subiectului: |
|
|
Gata,...l-am pus.
Am tras semnal din firele ce ies din amplificatorul masinii. Am legat adaptorul high-low la cativa centimetri de mufa ce vine bagata in amplificator.
Schema pinilor o aveti mai sus.
Eu am ales sa ma "leg" de semnalul subwoofer-elor din portierele fata. In felul asta, am un oarecare control al subwoofer-ului din portbagaj.
Daca tot m-am chinuit sa gasesc acele fire, sa va dau "codul de culori" al acestora.
(nu stiu pentru cat timp Audi a pastrat aceste culori, pentru cati ani de fabricatie, deci atentie)
PIN 3 = Front left bass loudspeaker -R21- (+) => cablul ALB-GALBEN;
PIN 15 = Front left bass loudspeaker -R21- (-) => cablul MARO-GALBEN;
PIN 4 = Rear left bass loudspeaker -R23- (+) => cablul ALB-NEGRU;
PIN 16 = Rear left bass loudspeaker -R23- (-) => cablul MARO-NEGRU;
Deocamdata, am pus RMT-ul direct la alimentarea continua, dar am pus un intrerupator, ca sa fiu sigur ca nu o sa-mi consume bateria, statia si ce mai e pe acolo. Da, deocamdata treaba asta a ramas .. manuala, dar am dus intrerupatorul pana la scaunul soferului,..deci,..e aproximativ usor sa controlez totul.
Era tarziu si nu am mai avut chef sa desfac fete la usi sau alte chestii. Am inteles ca puteam sa pun RMT-ul la "geamuri"...si cand iei contactul se opreste si statia.
Imi puteti da alte variante de unde sa alimentez RMT-ul ?
Multumesc.
(Se aude fain band-pass-ul asta,...dar masina e a naibii de bine insonorizata. Sunetul e mai plin, dar ca sa ai "bass" fara sa-ti tremure masina, eu zic ca trebuie intredeschisa treimea banchetei din spate. Daca sta si subwoofer-ul in spatele ei,.."sufla" direct in masina. Daca nu esti maniac,..nu se merita...si eu cum nu sunt,...stau si ma gandesc daca s-a meritat totul....)
P.S. - AAaaa, era sa uit...
Tipul ce a instalat pe acolo, mi-a pus initial doua canale in punte (scuzati daca vorbesc tampenii , ... termenii astia...) si cum statia, cica, are 4x300W,...insemana ca-mi scotea 600W.
Problema e ca dupa vreo 15 min de functionare,...s-a aprins ledul rosu de la statie, a intrat in protectie. Si-a revenit, dar tipul a legat sub-ul pe un singur canal, deci 300W.
Subwoofer-ul avea un pic puterea mai mica (oricum il tineam pe la jumatate din putere) si ... pentru inca vreo 30 de min. statia a mers fara probleme (ajunsesem cu masina la garaj).
Acum,..cred ca statia n-o fi scotand cat ii scrie ei in specificatii,...dar intrebarea e,...intrarea in protectie a statiei a fost din cauza acelei variante de a pune firele sau e altceva si sa ma astept sa-mi mai faca probleme ?
Cine este mai puternic, cine nu suporta pe cine ?
(ecranul ala cu plasma e suuuuuperb, arata mortal in portbagaj,...macar atat sa faca, sa dea bine ) |
|
| Sus |
|
 |
Babu
|
Trimis: Sâm Ian 14, 2012 2:46 am Titlul subiectului: La amplificator nou,..subwoofer nou ? |
|
|
Mda,..dupa cum poate stiti din topicul de la Amplificatoare, trebuie sa-mi vina HiFonics-ul Titan TXi 3000.
http://hifonics.ro/amplificatoare/titan/hifonics-titan-txi3000.html
La subwoofer-ul de acum, MAC MPX 112 BP, am "gurile" de la bass-reflex in sus,...ceea ce, din cate am vazut,..e o problema,..mai sunt vreo 15 cm pana la partea de sus a portbagajului si influenteaza, cred, sunetul...
Daca il culc pe o parte, se simte altceva.
Acum stau si ma intreb,...oare sa fac un mic,...doar un mic up-grade ?
Nu ma arunc la navete spaciale,...ci doar la un BP ce arunca aerul prin partea frontala a incintei. De ce nu intr-o parte ? Pentru ca nu are rost sa o tin vesnic intr-o pozitie,...as vrea sa-l pot misca de pe o parte pe alta, fara sa afectez fluxul e aer.
Bun...
Credeti ca e un pas inainte cu -urile astea ?
MAC SX 110 BP si MAC SX 112 BP
http://www.mac-audio.de/index.php?id=3210&L=1&tx_nxprodukte_pi1[produkt]=3211&cHash=10649b60a8b796bb44d4060339114400
Nu ma omor dupa MAC,...dar, la astea m-as inscrie.
Ma gandesc ca daca v-as spune de Alpine SGB-1244BP,..o sa-mi spuneti ca e si mai slab...
http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/Alpine/SBG-1244BP/
Sau poate ma insel ? Ca e foarte fain la pret...ce-i drept.
De fapt ;a MAC-uri m-ar interesa daca specificatiile in plus de la 112,...chiar sunt in plus sau e doar o pacaleala de marketing.
Difuzor mai mare, bine,...dar chestiile de la cutie oare nu se regasesc si la 110 ?
Chiar as lua un 110, pentru ca e mai mic...
Va multumesc...
(Pentru administratori, moderatori, etc. Trebuie facut ceva cu posiblitatea de a pune link-uri in cuvinte, ca e tare anevoios cum e acum...) |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|